Lands of Lore and the throne of chaos

Zippo

RetroActive
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
210
Αντιδράσεις
22
Το Lands of Lore: The throne of chaos είναι ένα απο τα θρυλικότερα rpg που έχουν βγεί ποτέ, δημιούργημα της εταιρίας Westwood που μας έδωσε τα Eye of the Beholder I & II καθώς και τα υπέρoχα adventure "legends of Kyranida". Το Lands of Lore βγήκε στην αγορά το 1993 και την επόμενη χρονιά ή έκδοση σε cd όπου είχε και ηχογραφημένες φωνές για τους χαρακτήρες (με τον Πάτρικ Στιούαρντ στον ρόλο του King Richard.

Το σενάριο είναι απλό: Η κακιά μάγισσα Scotia απέκτησε την Nether Mask μια μάσκα που της δίνει την δύναμη να αλλάζει μορφές και θέλει με τον σκοτεινό στρατό της να κατακτήσει το Gladstone Keep. Ο King Richard αποφασίζει να ζητήσει την βοήθεια ενός ήρωα που αρχικά θα κάνει κάποιες βοηθητικές δουλείες και αργότερα θα μετατραπεί σε σωτήρα του βασιλείου. Οι ήρωες είναι οι εξής:

Ak'shel: Ένας σαυράνθρωπος με μαγικές δυνάμεις

Kieran: Ενας γατάνθρωπος που έχει ανεπτηγμένη ευκινησία

Michael: Ενας σφίχτης πολεμιστής

Conrad: Ενας ακόμα άνθρωπος, ισορροπιμένος σε όλα

Απλό έτσι; Γενικά το παιχνίδι είναι αρκετά απλό στην δομή του καθώς και στην ανάπτηξη των χαρακτήρων. Τρείς είναι οι βασικές classes: fighter, mage και thief, τις οποίες αναπτύσσεις όταν πολεμάς με τα όπλα του καθενός (όπλα για κοντινή απόσταση για τον πολεμιστή, μαγέια για τον μάγο και βαλίστρες για τον κλέφτη). Αλλα skills δεν υπάρχουν. Προσωπικά έχω τελειώσει το παιχνίδι με όλους και κανείς δεν παρουσίασε πρόβλημα. Δικιά μου επιλογή βέβαια είναι ο Ak'shel ο μάγος καθώς οι άλλοι δύο χαρακτήρες που θα έχεις στην ομάδα σου αργότερα ο Bakatta και ο Paulson κάνουν καλο κλέφτη και πολεμιστή αντίστοιχα.

Τα dungeons έιναι αρκετά μεγάλα, γεμάτα με μοχθηρα τέρατα και έξυπνους γρίφους. Γενικά το παιχνίδι είναι σχετικά δύσκολο και θέλει την προσωχή του παίκτη, τόσο στις μάχες, όσο και στα αντικείμενα που θα έχει στο inventory καθώς όλα χρησιμέυουν σε κάτι. Επίσης το παιχνίδι ώθει τον παίκτη να αναπτύξει και τις τρείς classes καθώς και να χρησιμοποιεί τα επτά ξόρκια που παίρνει ο μάγος.

Τα γραφικά του Lands of Lore είναι πραγματικά μαγευτικά και αρκετά μπροστά για την εποχή τους. Τα τοπία είναι πανέμορφα και οι φιγούρες αρκετά καλοφτιαγμένες. Οσοι το έχετε στην έκδοση με speech θα μείνετε πολύ ικανοποιημένοι με τις φωνές και τις ομιλίες.

picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η δύναμη της καλής θέλησης και της όρεξης για δουλειά είναι πάλι εδώ...Ακόμη ένα όμορφο review από ένα πολύ νέο μέλος τον Zippo πράγμα που δείχνει πως όταν κάποιος έχει όρεξη και θέληση μπορεί να κάνει πολλά εδώ μέσα..Μπράβο αδερφέ με απογείωσες πίσω στις ωραίες εποχές!!!
 
Μόλις έγινε και sticky. Well done Zippo :thumbup:
 
το παιχνίδι είναι ΤΡΟΜΕΡΟ RPG!!!! το είχα τελειώσει όταν είχε βγει στον 386sx μου! ΥΠΕΡΟΧΟ από κάθε άποψη, η Westwood εξαιρετική! μακάρι να συνεχίζανε και στο Eye Of The Beholder III και να έβγαινε παρόμοιο, και όχι το υπερβάρο που μας έδωσε η SSI...

εύγε για το review!
 
Οπως είπε και ο Zippo, πρόκειται για ένα πασίγνωστο rpg, το οποίο επειδή ακριβώς είναι αρκετά απλό στην δομή του (και διαθέτει και αρκετές "ευκολίες"), είναι μία ιδανική "εισαγωγική" επιλογή για αυτό το είδος παιχνιδιού.

Μπράβο στον Zippo για το review !! :)

Σπέσιαλ ρετρο-ανάμνηση:

Θυμάμαι χαρακτηριστικά στο User, ότι ο Δημόπουλος δεν ήταν και πολύ μεγάλος fan του παιχνιδιού ίσως επειδή το θεωρούσε σχετικά εύκολο (όντως ήταν), και προτιμούσε περισσότερο ό,τι παιχνίδι είχε σχέση με Forgotten Realms, και AD&D γενικότερα (εκείνη την εποχή, η SSI έβγαζε πολλούς τέτοιους τίτλους).

Μάλιστα κάποια στιγμή για να δείξει πόσο αδιάφορο του ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχε χρησιμοποιήσει την φράση (αναφερόμενος στις ραδιουργίες της Scotia) "χ...κε η φοράδα στ' αλώνι" (!) - ύφος που προσωπικά το θεώρησα απαράδεκτο για κάποιον που θέλει να λέγεται σοβαρός game reviewer. Είπαμε, καλά τα "σκληροπυρηνικά" RPGs με τους AD&D κανόνες, κατανοητό και το ότι για όσους είχαν προϋπηρεσία στα κανονικά pen & paper RPGs της TSR τα παιχνίδια της SSΙ αποτελούσαν κάτι το ξεχωριστό, αλλά όταν κυκλοφορεί και κάτι πιό "light", και μάλιστα τόσο καλό και ξεχωριστό όσο το Lands of Lore, oφείλουμε να το αναγνωρίζουμε.
 
Φίλε Zippo,καλώς όρισες στην μικρή αυτή ομάδα των retro-reviewers..!!

Πολύ καλή πρώτη προσπάθεια,συγχαρητήρια !!
 
Βασικά το ξαναπαίζει ο αδελφός μου αυτές τις μέρες και μου φαίνεται πιο δύσκολο απο όσο το θυμόμουν. Ισως βέβαια και να είναι επειδή έχω πλέον συνηθήσει εγκεφάλικα rpg όπως το Sacred κ.α. Πάντως το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο. Τα Mines και το Ivory Tower ήταν level που μπορούσες άνετα να κολλήσεις για καιρό.
 
Πολύ καλή παρουσίαση!

Μπράβο Zippo...
 
Πολύ καλό άρθρο Zippo. Κρίμα που η σειρά των Lands of Lore πήρε την κατιούσα με μελανότερο σημείο το τρίτο μέρος.
 
!!

Κορυφαίο παιχνίδι και εξαιρετικό review...To παιχνίδι μου είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση λόγω των γραφικών του τότε σε ένα review Που είχα το είχα δει στο PC entertainment..ένα αμερικάνικο περιοδικό που διάβαζα τότε...ίσως το έχω κάπου. Επίσης θυμάμαι την διαφήμιση του παιχνιδιού, οπου έδιχνε την Μάγισσα Scotia σε μεγάλη φωτογραφία που και έλεγε το Post από κάτω "Can you stop her?"

Παρόλο που τα αγαπημένα μου RPG είναι αυτά σε διάσταση τρίτου προσώπου, Το Lands of Lore, μαζί το Anvil of Dawn είναι από τα πιο ξεχωριστά RPG Που έχω ασχοληθεί.
 
Πραγματικά πρωτοποριακό για την εποχή του RPG. Ειδικά ο Ivory Tower απ' όπου τα φαντάσματα πολεμιστές έβγαιναν μέσα από τους τοίχους και σε πετσόκοβαν ήταν τρομερό σημείο όπου έκανα αμέτρητα save & load (τουλάχιστον πριν ανακαλύψω ότι με το cube πως το λένε, πάπαλα τα φαντάσματα).
 
Takis περιμενουμε λεπτομερειες!
 
Ητανε φοβερο το παιχνιδι, η απαντηση της Westwood στην SSI που την εστειλε απο την παραγωγη των Eye of the Beholder. Και οντως ητανε κλασεις ανωτερο απο το αστειο EOBIII.
 
Ντρεπομαι που το λεω μπροστα σας, αλλα το LOL το επαιξα πρωτη φορα πολυ προσφατα, μολις 2 χρονια πριν!! :D

Μου ειχε κανει πολυ καλη εντυπωση κι εμενα, ειδικα τα γραφικα και το animation που ηταν επιπεδου Kyrandia (αντικειμενικα απο το καλυτερο animation που ειχε βγει ποτε σε hand-drawn). Το σεναριο ηταν γραμμικο, αλλα καλογραμμενο και με αρκετη πλοκη. Με ειχε λιγο δυσαρεστησει ομως η ελλειψη πολλαπλων επιλογων, εναλλακτικων γριφων, σεναριακων διακλαδωσεων, customization

Παροτι ειναι 'ευκολο' ως RPG, οι μαχες δεν ειναι καθολου, ειδικα προς το τελος. Το εχω φτασει καπου στην τελευταια πιστα αλλα το παρατησα :)
 
Το είχα τερματήσει 4 φορές, κάτι με μάγευε σε αυτό το παιχνίδι (και σε όλα της Westwood studios) και γι'αυτό έψαξα και πήρα την original CD έκδοση που τη φωνή του king Richard έκανε ο Patrick Stewart (Captain Picard). Εννοείται πως έχω λατρέψει και τερματήσει όλα τα Legand of Kyrandia (και το Malcolm's Reveng σε CD έκδοση μόνο).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
Ντρεπομαι που το λεω μπροστα σας, αλλα το LOL το επαιξα πρωτη φορα πολυ προσφατα, μολις 2 χρονια πριν!! :D
Παροτι ειναι 'ευκολο' ως RPG, οι μαχες δεν ειναι καθολου, ειδικα προς το τελος. Το εχω φτασει καπου στην τελευταια πιστα αλλα το παρατησα :)
Τελικα το τελειωσα φετος! Παιρνω πισω αυτο που ειπα οτι ειναι ευκολο. Φυσικα ως συστημα ειναι πολυ απλο για RPG (με μονο 3 attributes) και το σεναριο ειναι γραμμικο...

Αλλα τα dungeons ειναι τοσο μεγαλα και καποια εχουν τοσους μοχλους, κλειδια και πορτες που χανει η μανα το παιδι. Καποιοι γριφοι, χρειαζονται οπωσδηποτε walkthrough γιατι δεν υπαρχει καμια αναφορα σε αυτα το παιχνιδι: πχ οτι το Vaelan's cube εξολοθρευει τα φαντασματα και αναπληρωνει mana points, ή οτι τα είδωλα στο βάλτο "αγοράζουν" αντικείμενα που τοποθετείς στο στόμα τους. Κατι τετοια τα ανακαλυπτεις μονο απο κανενα hint άρθρο ή αν είσαι πολύ, μα πάρα πολύ τυχερός.

Οσο για το τελευταιο επιπεδο (εκει που τα ειχα παρατησει) ηταν ο συνδυασμός εχθρών και puzzles ηταν θανατηφορος. Χωρις walkthrough δε φανταζομαι ποιος τα καταφερνει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία πράγματα, και ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι (και ιδιαίτερα Ελληνες) που αγαπάνε αυτήν την θρυλική σειρά, αλλά χωρίς να έχω την παραμικρή διάθεση να "χαλάσω" την όλη προσπάθεια, τι γίνεται με το θέμα των δικαιωμάτων του ονόματος; Υποθέτω ότι ο φίλος Παναγιώτης το έχει ψάξει σχετικά το θέμα, γιατί θα είναι κρίμα να προχωρήσει το project του, και οι "δικαιούχοι" (όποιοι και αν είναι πλέον αυτοί) να το φρενάρουν απότομα.

Επίσης, επειδή απ' ότι καταλαβαίνω μιλάμε για "προσέλκυση" ρευστού μεσω crowdfunding, ίσως να πρέπει να βελτιωθεί λίγο η ορθογραφία και η σύνταξη στα αγγλικά ώστε να αναδύει έναν πιό επαγγελματικό και λιγότερο ερασιτεχνικό "αέρα", για τον κόσμο που διαβάζει. :) (πάντως το να "κεντρίσει" το nostalgia factor, σίγουρα το πετυχαίνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο !! :thumbup: )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλό αλλά το EoB2 είναι τελικά ανυπέρβλητο ειδικά με κάποιο automap πρόγραμμα για βοήθεια. Κι εγώ έλεγα το lol είναι το καλυτερο μέχρι να παίξω σοβαρά το eob2. Και τέλος άσχετο, τι πακέτο φαγαμε όσοι ξεμειναμε τοτε με Amiga, τι παιχνίδια χάσαμε της εποχής 1993-95 που βγήκαν τα καλυτερα παιχνίδια για Dos. Στα σοβαρά παιχνίδια το PC ηταν ανώτερο (386/486, VGA, σκληρός κλπ) και στα arcade οι κονσόλες SNES κλπ παλι είχαν καλυτερα παιχνίδια. Άντε παίξε SF2 σε Megadrive-SNES και μετα στην Amiga. Η βάλε βγάλε δισκέτες στο indy4 10-11 πόσες ηταν γιατί για σκληρό ουτε λογος έκανε όσο αλλη μια Amiga και βάλε.
 
Πίσω
Μπλουζα