Led Zeppelin

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Οι Led zeppelin δεν κατεβηκαν ποτε απο τον θρονο τους και την δικη τους δοξα λιγα συγκροτηματα εζησαν.Απο το 1969 μεχρι το 1980 κατεκτησαν τα παντα.Ηταν παντα πρωτοι απο τους πρωτους.Στην περιπτωση τους ο χρονος ειναι αναγκασμενος να μην τους αγγιξει ποτε και ποτε δεν θα ζησουν την παρακμη που παντα σε καποια φαση της καριερας τους την εζησαν εκατονταδες μπαντες.Οταν στης 25 σεπτεμβριου 1980''εφυγε'' ο μεγας ντραμερ τους ο john Henry Bonham που οταν επαιζε ακουγοταν σαν χιλιαδες πυροβολα μαζι οι υπολοιποι δεν το σκεφτηκαν πολυ εκαναν στην ακρη τους Led zappelin θρηνοντας τον φιλο τους και αρνηθηκαν να συνεχισουν χωρις αυτον.

Με αυτη τους την κινηση ειχαν ως σκοπο να τιμησουν τον φιλο τους αλλα οι Led zeppelin μαυτο κερδιασαν την αθανασια δεν προλαβαν να φθαρουν και τελειωσαν εκει που επρεπε και οπως τους αξιζε,στην κορυφη.Εξαλου αφησαν τοσα πολλα πισω τους που μονο παραπονο δεν μπορουμε να εχουμε.Μας εμεινε η καταιγιδα της κιθαρας του αρχηγου Jimmy Page που σαρωνε με το παθος του πανω στην εξαχορδη θεα αλλα και της υπεροχες μελωδιες και το συνθετικο του ταλεντο.Μας εμεινε η απιστευτη φωνη του Robert plant και το αστειρευτο ταλεντο του John paul jones(το κανονικο του ονομα ειναι John Baldwin)στο μπασο το μαντολινο και τα πληκτρα.Και βεβαια μας εμεινε το παθος του Bonham που ουρλιαζε για να δινει ωθηση στον εαυτο του και στους αλλους τρεις.

Αυτα ηταν τα οπλα των led zeppelin και ηταν αρκετα για να κανουν εναν ολοκληρο πλανητη να παραμιλα.Ευρωπη και αμερικη απο την πρωτη κιολας νοτα τους προσκυνησαν γιατι πηραν νωρις χαμπαρι οτι αυτη η παρεα ηρθε για να αλαξει την μουσικη.Σε ολη την πορεια τους τους βοηθησε ο πρωην παλαιστης και μετεπειτα manager τους peter grant που με την βοηθεια του απεφυγαν πολλες κακοτοποιες.Στο θρονο τους ομως τους ανεβασαν ολα αυτα τα τραγουδια υμνοι που υπαρχουν σε καθε album τους.Μερικα απο τα κορυφαια τους ειναι τα:''BLACK DOG'',stairway to heaven'',''Heartbreaker'',''Ramble on'',''Lotta love'',''Immigrant songs'',''since i've been loving you'',''In the evening'',''Kashmir'',''Achilles last stand'',''No Quarter'',''The song remains the same'',''Good times bad times'',''Rock n Roll'',''The battle of evermore''.

Oι μπαντες που επηρεασαν οι Led zeppelin ειναι παρα πολλες καποιες απο αυτες ειναι οι Whitesnake,Aerosmith,opeth,Guns'n'Roses,Iron maiden(Ποσες συνθεσεις εχει δωσει το Achilles last stand στον πανεξυπνο steve harris οπως εχει δηλωσει και ο ιδιος αλωστε).Οπως και καλιτεχνες εκτος του xωρου του hard rock και του Metal οπως ειναι η Tori Amos.

To Zeppelin συνεχιζει να στεκει εκει ψηλα εστω και ακινητο και βλεπει απο κατω το σημερινο μουσικο χαρτη που στην δημηουργια του εβαλαν φαδυα πλατια την σφραγιδα του οι τεραστιοι Led zeppelin.

http://www.youtube.com/watch?v=w9TGj2jrJk8

 
Ωραία παρουσίαση metalcandyman για ακόμα ένα θρυλικό group.

Παραδέχομαι οτι η φωνή του Robert Ρlant είναι πολύ ωραία, η κιθάρα εξαιρετική αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να τους ακούσω με τίποτα!!! Ένα stairway to heaven και ένα Kashmir μόνο και πολύ μου είναι!!! Ιδίως αν αρχίσουν αυτά τα "α.. α...α...α...α..α" που δεν έχουν τελειωμό μου σπάν τα νεύρα (βλέπε Immigrant songs που εγώ το λέω Migraine song). Θα μου πεις γούστα είναι αυτά.... :)
 
Υπάρχει μια κυρία που είναι βέβαιη πως ότι λάμπει είναι χρυσός και αγοράζει μια σκάλα για τον παράδεισο. Όταν φτάνει εκεί, ξέρει πως αν τα καταστήματα είναι κλειστά, με μια λέξη μπορεί να πάρει αυτό για το οποίο ήρθε. Respect.
 
Θα συμφωνήσω με την Κάμπια! Λίγα ακούσματα από το εν λόγω γκρουπ και αυτά κυρίως εξαιτίας.... του πατέρα μου, που τους λάτρευε! :)

Εξαιρετικό συγκρότημα, που απλά ποτέ δεν μπόρεσα να τους ενσωματώσω στα ακούσματά μου! :)
 
Kambia είπε:
Ιδίως αν αρχίσουν αυτά τα "α.. α...α...α...α..α" που δεν έχουν τελειωμό μου σπάν τα νεύρα (βλέπε Immigrant songs που εγώ το λέω Migraine song). Θα μου πεις γούστα είναι αυτά.... :)
Να συμπληρώσω για το Immigrant Song ότι το εμπνεύστηκαν από ένα ταξίδι που έκαναν στην Ισλανδία !!! Όταν πήγαν εκεί "φαντάσθηκαν" το πώς από αυτή τη γη των πάγων, των πηγών απ' τις οποίες αναβλύζει ζεστό νερό απ' τα έγκατα της γης κλπ κλπ, πριν εκατοντάδες χρόνια ξεκίνησαν για το μακρινό τους ταξίδι οι Vikings !!! Η κραυγή "α α α ααα" του [τρισμέγιστου] Robert Plant προσπαθεί να αποδώσει τις πολεμικές κραυγές αυτού του άγριου λαού, την ώρα που ξεκινούσαν με τα καράβια τους από τους ... πάγους για να κατακτήσουν τον κόσμο !!!!

Με δυο λέξεις : Αν κάποιος από εμάς αξιωθεί ποτέ του να πάει ταξιδάκι στην Ισλανδία, αυτό που θα δει θα είναι ... πάγους, γκέηζερ κλπ κλπ ... Όμως, οι Zeppelin πήγαν εκεί ταξίδι και είδαν .... Βίκινγκς πάνω στα drakkar τους να αποπλέουν, άκουσαν τις πολεμικές ιαχές τους κλπ κλπ !!! Δηλαδή ... είδαν πράγματα που εμείς δεν θα μπορούσαμε να δούμε !!!

Άλλωστε ... όλα τα χρόνια που σταδιοδρόμησαν στη μουσική, αυτό δεν έκαναν ??? Είδαν πράγματα που όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη μουσική [είτε ως μουσικοί είτε ως ακροατές, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά] δεν θα μπορούσαμε να δούμε ούτε ... στον ύπνο μας !!! Έφτασαν τη μουσική τους εκεί που δεν θα μπορούσε να τη φτάσει κανείς άλλος !!! Μάς αποκάλυψαν πράγματα που εμείς ... ούτε που τα "ονειρευτήκαμε" !!! Κι αυτά που μάς αποκάλυψαν .... αποτελούν και θα αποτελούν για πολλά - πολλά χρόνια επιρροές, κατευθυντήριες γραμμές και αιτία έμπνευσης και δημιουργίας για πολλές - πολλές γενιές : Για τους Scorpions του 1973 ... Για τους Rush του 1974 ... Για τους Iron Maiden των 80ς ... για το συγκροτηματάκι της "διπλανής πόρτας" που αυτή τη στιγμή μαζεύεται στο δυο στενά παρακάτω προβάδικο για την πρώτη του πρόβα .... κλπ κλπ κλπ ....

Μια πολύ ωραία ατάκα που άκουσα έχει ως εξής :"όποιοι ασχολούνται με το μπάσκετ στην Ελλάδα από το '90 και μετά θα πρέπει να πληρώνουν .... "γκαλόσημο" [αυτό δεν ξέρω ποιος το είπε, αλλά είναι πολύ έξυπνο] ... Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, "όποιοι από το 1970-1971 κι εφεξής ασχολούνται με χαρντ ροκ, χέβι μέταλ και τα παρακλάδια του, θα ΄πρέπει να πληρώνουν .... Ζεππελινόσημο" :eek: o_O:cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα