Lego vs Clones: Σύγκριση κόστους / ποιότητας

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
568
[edit by me] έγινε μεταφορά σε αυτόνομο θρεντ από εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?27161 [/edit]

Να είμαι ειλικρινής, το πρόσεξα, γιατί η σειρά Chima είναι μαζί με τα Ninjago (που επίσης "ζαχαρώνω")... Αν αληθεύει αυτό που λες, τότε θα είναι collectibles τα lele-διάρικα! :D

Πες μας για την Enlighten - κάτι είχα ακούσει (και μάλιστα, δε θυμάμαι αν το συζητούσαμε μαζί!)...

Lego-like με τις ίδιες σειρές των Original Lego, να υποθέσω?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H Enlighten ηταν απο τις πρωτες εταιρειες που δημιουργησε παιχνιδια στις διαστασεις των Lego (ανθρωπακια, οχηματα, τουβλακια, ολα ιδια σε μεγεθος), συνηθως ολα σε κοντινα θεματα (μεσαιωνας, city, κλπ), αλλα την σταυρωσε ενα και μονο προιον. Η Enlighten εβγαζε μια ρεπλικα του πειρατικου πλοιου της Lego (το Black Seas Barracuda) αφου ειχε ληξει η θητεια του στους καταλογους της Lego. Ιδιο. Εντελως ιδιο. Τοσο ιδιο που θα ηταν αδυνατο να συγκρινεις το ενα με το αλλο. Η μονη διαφορα ηταν στα μπιμπικακια των τουβλων που δεν εγραφαν Lego. Πουλησε τρελα για ενα πολυ απλο λογο.. κοστιζε ολο το πακετο κοντα 20 ευρω για ενα αριστο προϊον, την ωρα που το Black Seas Barracuda κοστιζε 80+ευρω (αναλογικα με τα χρηματα του τοτε). Εκει η Lego θα ειχε να απαντησει ενα ερωτημα.. δυο ιδια προϊοντα, ιδια ποιοτητα, ιδιο παιχνιδι, ιδιο packaging, κερδος και για τις δυο εταιρειες.. ποιος κερδοσκοπει? Για να αποφυγει την κατακραυγη αποφασισε να κανει ενα μπαραζ μηνυσεων στην Enlighten που οδηγησε και στο κλεισιμο της (κομματια της βεβαια αναγγενηθηκαν στις εταιρειες Sluban, Ausini και κανα δυο ακομα αλλα με σαφη αποφυγη πιστων αντιγραφων). Λογικη Lego: "Καναμε ενα ονομα ολα αυτα τα χρονια με την εμπιστοσυνη του κοσμου, ας κανουμε τωρα το μονοπωλιο μας να τους τα παιρνουμε πιο χοντρα".

H Enlighten θα ειχε σβυσει την Lego απο τον χαρτη χρονια τωρα αν συνεχιζε να βγαζει τις καταπληκτικες σειρες της. Lego-like? See for yourself.. :)

30052009995.jpg


9602_800.jpg


310-00%5B2%5D_1.jpg


30052009995.jpg

310-00[2]_1.jpg

9602_800.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α, μπράβο!!!! Ναι, μαζί το συζητούσαμε!....

Κάποια στιγμή, η Lego θα χάσει το μονοπώλιο. Είναι απίστευτα ακριβή και όχι απαραίτητα τόσο ποιοτική...

Μέχρι να βρεθεί άλλη μια εταιρεία να την κοιτάξει στα μάτια....
 
To προβλημα ειμαστε εμεις Dare. Καποτε αγοραζαμε τα Τente που απλα απο την οψη θεωρουσαμε πως ειναι Lego. Με την εννοια του στυλ παιχνιδιου και οχι την μαρκα. Tα Τente ηταν μια χαρα παιχνιδια και λιγο μας ενοιαζε η ποιοτητα και η μαρκα. Ολα τουβλακια ηταν στα ματια μας, ολα μπορουσαν να συνδεθουν, μια χαρα ολα. Μετα απλα μαθαμε με μαρκες και ειναι πλεον υποτιμητικο να κυκλοφορεις σε διαδρομους παιχνιδιων που δεν εχουν Playmobil και Lego. Εκει καταντησαμε. Ευτυχως πολυς κοσμος αρχισε να ξυπναει και δοξα το θεο υπαρχουν αρκετες εναλλακτικες επιλογες πια για οσους ψαχνουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Phil, σε άλλο θεματάκι, ανέβασα ένα quiz-άκι για minifigures lego-like.

Επειδή έχω και Lego minifigure & unbranded πλέον, να πω τα εξής: Τα Heroes Figures είναι unbranded. Σας πληροφορώ ότι όχι μόνο είναι εξαιρετική η κατασκευή τους (λεπτομέρεια προσώπου, ρούχων, γκριμάτσες -ακόμα και στους ήρωες που φοράνε κράνος), αλλά και η εφαρμογή τους είναι πάρα πολύ καλή. Κοινώς, δεν τα βάζεις και τα κολλάς με sellotape για να μην πέσουν.

Δεύτερον (που μου έκανε και τεράστια εντύπωση!): σε κάθε φακελάκι είχε από 1-3 extra χεράκια, στην περίτπωση που χαθούν, ενώ σε 2 είχε και έξτρα πιστολάκια.

Η συλλογή είναι πανέμορφη όταν στηθούν όλα (όπως φαίνεται εδώ).

Άρα αναρωτιέμαι, γιατί να πάω να πάρω κάτι από αυτά? http://shop.lego.com/en-US/Marvel-Super-Heroes-ByTheme

[edit by me] έγινε μεταφορά σε αυτόνομο θρεντ από εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?27161 [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορεί ένας playmobil-ας να κάνει μια παρέμβαση? Το σετάκι με κωδικό 9602 το είχα κ πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια διαφορά σε σχέση με το αυθεντικό. Τι flashback ήταν αυτό :brick: Ήταν το πρώτο σετάκι που αγόρασα αλλά μετά οι γονείς μου είδαν ότι παίρνω τον κακό τον δρόμο κ με βοήθησαν ν' απεξαρτηθώ :animlaugh: Ακόμη κ η σειρά Chima είναι ολόιδια :eek:

[edit by Dare] έγινε μεταφορά σε αυτόνομο θρεντ από εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?27161 [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dare, εδω ειναι ενα κειμενο που σωζεται σε διαφορα blogs και αφορουν την μηνυση και την καταστροφη των σετ της Enlighten. Η επισημη δικαιολογια "Η προστασια των παιδιων μην κοψουν τα χερια τους".

More than 54,000 copies of LEGO products were destroyed

Last year, the customs authorities in Finland seized a large consignment of copy products in transit between China and Russia. There were 54,514 sets – totalling 10.5 tons of imitation productions – all of them blatant copies of LEGO products but marketed under the Enlighten brand name. The LEGO Company has since won an action against the Chinese perpetrator confirming the arrest of the goods, based on judgment by default (the defendant failed to turn up in court).

The judgment orders the destruction of the copy products. Disposal took place on Thursday, at Kymenlaakson Jδte Oy in Finland, where the bricks was crushed and incinerated.

Henrik G. Jacobsen, Corporate Attorney at the LEGO Company, says: “We are very happy with the judgment. It is a very important result in our effort to counteract imitation products – which mislead consumers. Not only do Enlighten products copy our packaging down to the last detail, but they contain brick components of a poor quality. There was a serious risk that children would have cut themselves or otherwise come to harm if an Enlighten component had broken during the course of normal play. Consumers in general expect quality products from the LEGO Company. So they would be misled if they thought they had bought an original LEGO product – if in fact it was actually a low quality product.”

This is the largest shipment of LEGO imitations ever seized by customs authorities for the LEGO Company, and Henrik G. Jacobsen is very satisfied with the way the Finnish customs have handled the case: “The health and well being of consumers could have been at risk if this enormous shipment of copy products had reached its destination in Russia.”

Ολα περικλειονται στην τελευταια φραση του κειμενου απο τον εκπροσωπο της Lego τον H.G.Jacobsen. Η δικαιολογια περι risk για το enormous shipment και τον κινδυνο που θα δημιουργουσε, μαλλον θα κλονιζε τα θεμελια της κερδοσκοπιας τους για τα καλα. Υπηρχε μεχρι προτινος στο press release της Lego στο site της ως προπομπος διασφαλισης των παιδιων αλλα εχει πλεον κατεβει για ευνοητους λογους. (http://www.lego.com/eng/info/default.asp?page=pressdetail&contentid=13026&countrycode=2057&yearcode=&archive=false)

Αυτη ειναι η Lego σας.
 
Δεν ειναι το ζητημα η αντιγραφη Dartacan, καλως η κακως η Enlighten το τραβηξε πολυ το σκοινι, κανεις δεν το αμφισβητει, και ηταν επομενο να την παθει (αν και απο τα 54.000 σετ αμφιβαλω αν ηταν παραπανω απο 1000 - και πολυ ειπα - ολοϊδια με της Lego. Aλλα η αφορμη ειχε δωθει και πηρε η μπαλα ολη την γκαμα της). Το καλο ερωτημα ειναι πως και η Lego και η Enlighten κατασκευαζαν το ιδιο προιον, οπως καλη ωρα εδειξες με το παραδειγμα σου, απλα η μια χρεωνε ενα διαολο και μισο για το προϊον αυτο, ενω η αλλη χρεωνε το κοστος συν το κερδος της απλα. Τωρα, και οι δυο εταιρειες εβγαζαν κερδος οποτε η ερωτηση ηταν για το συγκεκριμενο προϊον γιατι να πληρωνεις 30 ευρω αντι για 5 (αναλογικα παλι απο τις τιμες στις μερες που κυκλοφορουσαν). Αφου και οι δυο βγαζουν κερδος.. η μηπως η μια βγαζει πολυ πολυ πολυ πολυ παραπανω κερδος? Τα 25 ευρω παραπανω ηταν το κοστος της και καλα ποιοτητας? Μην τρελαθουμε ρε παιδια. Το οτι θα μπορουσε να εχει η Lego κατα πολυ φθηνοτερες τιμες στα προϊοντα της αυτο ειναι το μονο ευνοητο, οπως και το γιατι δεν το κανει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταλαβαίνω τι θες να πεις phil, απλά κάποια ζητήματα είναι ξεχωριστά από μόνα τους. Έβαλα τις παραπάνω φώτο για να τονίσω ότι η Enlighten όχι μόνο κατασκεύαζε τα ίδια σετς αλλά έκλεβε ακόμα και την ίδια thn φωτογραφία της LEGO χωρίς καν να μπει στον κόπο να φωτογραφίσει η ίδια το δικό της σετ. Από αυτά που ξέρω, η LEGO δεν κυνηγάει τις εταιρίες με τουβλάκια γενικά (clone brands), αλλά τα σετ και τα θέματα που έχει δημιουργήσει η LEGO (knock-offs).

Τα LEGO Chima είναι μια πρόσφατη σειρά της LEGO (που μετά έγινε cartoon) οπότε το να χρησιμοποιήσει μια άλλη εταιρία τους χαρακτήρες, τα λογότυπα και τις εικόνες είναι παραβίαση copyright και παραπλάνηση του καταναλωτή. Είναι απλά αστείο μια εταιρία να βάζει αυτούσιες εικόνες και ονόματα στα προιόντα της τόσο απροκάλυπτα.

Το κόστος είναι πάλι ένα άλλο θέμα. Συμφωνώ ότι τα LEGO είναι πολύ ακριβά αλλά μην ξεχνάς ότι με μια direct σύγκριση αφήνεις απ έξω άλλους παράγοντες. R&D, Σχεδιαστικό-Δημιουργικό, Marketing παράγοντες κ.α. Όλα αυτά απλά τα κόστη οι άλλες εταιρίες (μιλώντας ΠΑΝΤΑ για αντιγραφές σετ-σειρών) δεν τα έχουν.

Υπάρχει μια ωραία έρευνα-παρουσίαση σχετικά με τις clone brands και την ποιότητα εδώ:

http://www.1000steine.com/brickset/miscellaneous/clonebrands.pdf
 
Dartacan, φανταστικο το linkακι. Δινει πολλες πληροφοριες, και ξερω απο πρωτο χερι και την ποιοτητα των Blox και αρκετων αλλων της ιδιας κλιμακας (αν και ειναι εντελως ενδεικτικες αφου προκειται για προσωπικη αποψη - ειδικα για τις Sluban και Ausini που τις εχει χαμηλα). Προσωπικα εχω σε μεγαλη υποληψη την Sluban και την Ausini επειδη κανουν φιλοτιμες προσπαθειες στο να φερουν προϊοντα οσο πιο κοντα γινεται σε θεματολογιες που εχουμε συνηθισει (city, medieval, space κλπ). Το οτι το κανουν με ενα μηδαμινο κοστος λεει πολλα, καθως και αυτες εχουν το δικο τους R&D, και τμημα marketing κλπ.. και εκει με πιανει το παραπονο, πως αυτες τα καταφερνουν (αφου δεν κοπιαρουν ασυστολα τα μοντελα της Lego) αλλα δινουν και την δυνατοτητα σε πολυ κοσμο να αγοραζει τετοια τουβλακια σε πολυ χαμηλες τιμες. Χρησιμοτατες οι πληροφοριες σου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να σαι καλά phil, χαίρομαι που βοήθησα.

Δεν αναφέρθηκα καθόλου στην ποιότητα στο προηγούμενο ποστ λόγω του συγκεκριμένου link. Είχα αγοράσει δυο σετ της Sluban παλιότερα και βρήκα την ποιότητα των κομματιών και του πλαστικού αρκετά κατώτερη των LEGO για να είμαι ειλικρινής. Όντως υπάρχουν πολλά σετ από άλλες εταιρίες που φαίνονται πολύ όμορφα και εκεί είναι που με βρίσκεις σύμφωνο σχετικά με τον ανταγωνισμό. Δυστυχώς όμως η ποιότητα είναι η εξαίρεση στα περισσότερα σε σχέση με τα LEGO (υποκειμενική άποψη).
 
O καθενας σιγουρα εχει την δικια του αποψη, οπως εγω θεωρω τις σειρες της Sluban και Ausini αριστης ποιοτητας, κυριως με ενα ποντο παραπανω στην Sluban για τα εξωπραγματικης ποιοτητας packaging standards που εχει, ακομα καλυτερα και απο της Lego. Σακουλακια, οδηγιες, πιαστρακια, χαρτονια και πλαστικα εσωτερικα χωρισματα, διαφανειες και πορτακια-καπακια κουτιων και απιστευτα illustration.. ολα ειναι σημεια αναφορας, και δινω ιδιαιτερη σημασια σε αυτο επειδη το καθεαυτο προϊον δεν ξεφευγει απο την ποιοτητα αυτη. Σωστα και γερα τουβλακια, πολυ καλης εφαρμογης, σωστα και φανταχτερα χρωματα, κρυσταλλινη ευκρινεια στα διαφανα κομματια (τζαμακια, παραθυρακια κλπ), και ομορφα φιγουρακια που ξεφευγουν απο τα τετριμενα της Lego (ιδιαιτερα με τις καμπυλες στα ποδαρακια) και σε οσα πακετα της Sluban εχω ανοιξει παντα υπαρχουν αρκετα εξτρα κομματακια απλα για να υπαρχουν, και μου αρεσει πολυ αυτο. Η Ausini απο την αλλη, εχει σε πιο value for money εμφανιση packaging αλλα συνηθως το αντισταθμιζει με περισσοτερα κομματια ανα πακετο, και με 99% ιδιες φιγουρες με αυτες των Lego (αλαζουν οι εκφρασεις των προσωπων και τα χρωματα των σωματων σε μερικες φορες δεν ειναι τοσο πετυχημενα οσο η θεματολογια των σετ που ακολουθουν). Μιλαμε ομως για παιχνιδια και ειναι τιμιοτατα κατα την αποψη μου.

@Dare.. στο ρημαξαμε το thread. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πλάκα κάνετε!!!

Έχω απορροφηθεί να διαβάζω! #)

Σκέφτομαι να τα μεταφέρω σε πιο σχετικό θέμα όμως, γιατί εδώ χάνονται, ώστε να συνεχίσουμε την κουβέντα!

By all means, keep posting!....

P.S. Dartacan, το link με έστειλε! Απίστευτο συγκριτικό!.... :worship:

[edit] Τα θέματα διχοτομήθηκαν, οπότε συνεχίζετε ακάθεκτοι!!! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε βάλαμε σε μεγάλο μπελά με τους "καθαρισμούς" D@re. Here, take a cookie for the trouble:

7802373602_0a94a00095.jpg

#)

Επειδή ανέκαθεν αγόραζα μόνο LEGO και είχα συνηθίσει την ποιότητα τους και τις φιγούρες τους, ίσως γι αυτό οι υπόλοιπες μάρκες να μου φαίνονται λίγο κάπως. Η υφή, η πυκνότητα του πλαστικού, τα χρώματα, όλα παίζουν τον ρόλο τους.

Να συμπληρώσω απλά ότι υπήρξε ένα θέμα με την ποιότητα σε μια συγκεκριμένη σειρά της LEGO, στα LEGO Collectable Minifigures, ειδικά στις πρώτες σειρές πριν από 3 χρόνια.

http://www.brickset.com/search/?query=Collectable%20Minifigures

Είχε γίνει outsourcing η κατασκευή των κομματιών στην Κίνα και το πλαστικό δεν ήταν τόσο καλό όσο των κανονικών σετ. Υπάρχουν επίσης κάποια battle packs φιγούρων όπου είχε παρατηρηθει το ίδιο θέμα.
 
Νομίζω ότι τα στοιχεία που δίνετε αμφότεροι είναι πολύ πιο σημαντικά από 2-3 κλικ! ;)

Εγώ ευχαριστώ και τους 2 - μου ανοίγετε νέους (και οικονομικότερους) ορίζοντες!!
 
Dartacan είπε:
Το κόστος είναι πάλι ένα άλλο θέμα. Συμφωνώ ότι τα LEGO είναι πολύ ακριβά αλλά μην ξεχνάς ότι με μια direct σύγκριση αφήνεις απ έξω άλλους παράγοντες. R&D, Σχεδιαστικό-Δημιουργικό, Marketing παράγοντες κ.α. Όλα αυτά απλά τα κόστη οι άλλες εταιρίες (μιλώντας ΠΑΝΤΑ για αντιγραφές σετ-σειρών) δεν τα έχουν.
σε αυτές τις οικονομίες κλίμακας, τα κόστη που αναφέρεις, αν και όντως υπαρκτά για τη Lego και ανύπαρκτα για τους άλλους, δεν αποτελούν παρά ασήμαντο κλάσμα των εξόδων της εταιρείας σε σχέση με τα έσοδα. Και με την τιμολογιακή της πολιτική σε συνάρτηση με τη δεδομένη δημοφιλία της, έχουν αποσβεστεί ίσως κι από την πρώτη εβδομάδα για να μην πω μέρα της διάθεσης νέων προϊόντων στην αγορά. Δεν αποτελεί δικαιολογία. Από εκεί και πέρα όλες οι εταιρείες κοστολογούν τα προϊόντα τους στο μέγιστο δυνατό που τους επιτρέπει η αγορά, όχι στο ελάχιστο. Οπότε αν η Lego αισχροκερδεί είναι επειδή είναι το φυσιολογικό. Το αντίθετο θα ήταν περίεργο. Αν ήταν νέα, άγνωστη κι ανερχόμενη κι ήθελε να φτιάξει βάση και να καθιερωθεί, πιθανόν να ακολουθούσε άλλη πολιτική. Τώρα γιατί να το κάνει; Προσφορά και ζήτηση.
 
Gademosayre, εχεις και εσυ το δικιο σου φιλε. :)

Το ειχα γραψει σε αλλο thread αλλα ταιριαζει και εδω γαντι. Στο θεμα που ειχα ανοιξει σχετικα με τα σετ των καστρων της Ausini, αναφερω πως "ενωσα" κουτια απο το σετ Knights της Ausini, τα 5 κουτια που αγορασα και εβαλα σε ενα, κοστισαν 100 ευρω συνολο παρα κατι ψιλα. To King's Castle της Lego κοστιζει 120-135 αναλογα τα μαγαζια. Οταν εφτασα στο σημειο να εχω 5 κουτια σε ενα, παρατηρησα ενα θεματακι. Μου βγηκε η μεση να το σηκωσω! Εγινε υπερβαρο σε σημειο να κρατιεται οριακα στην μορφη του κουτιου που εχει, αν σκεφτει κανεις πως μεσα ο ελευθερος χωρος εχει περιοριστει στο 5% και αυτο απο κενα αναμεσα στα κομματια! Εκανα και το πειραμα και σηκωσα με τα χερια μου το Kings Castle σε ενα μαγαζι.. τι να πω.. η ξαφνικα μου ηρθε η υπερδυναμη και το σηκωσα σαν πουπουλο, η το πακετο αυτο δεν ζυγιζει παρα κατι γραμμαρια. Και καθομαι και σκεπτομαι.. 100 ευρω στο μεσο ορο.. το ενα κουτι ειναι τιγκαρισμενο στο πλαστικο, ενω το αλλο δυσκολα παλευει το βαρος ενος βιβλιου. Με το ενα στο χερι δεν βγαζω οικοδομικο τετραγωνο χωρις να δημιουργηθει δισκοκοιλη, με το αλλο το βαζω στο κεφαλι και κανω τον γυρο του κοσμου. What the hell?

H αιτια ειναι απλη. Το Kings Castle αποτελειται απο πλατια "φυλλα" που απαρτιζουν τα κομματια του τοιχου, με αποτελεσμα το απειροελαχιστο τους παχος και βαρος, και την ετοιματζιδικη λυση του οτι σε 5 λεπτα το εφτιαξες. Δεν θα ειχα ενσταση σε κατι τοσο πρακτικο, αλλα.. αυτη ειναι η ουσια των Lego? Υποτιθεται οτι μπορεις να φτιαξεις τα παντα με αυτα τα σετ, ενω τωρα η μοδα επιτασει καθε σετ να γινεται μονο οτι ειναι φτιαγμενο το κουτι. Δηλαδη δεν υπαρχει τροπος να σπασει το "φυλλο" σε 7-8 χρησιμα τουβλακια για κατι αλλο. Χαζο? Ηλιθιο σαν concept? Οτι και να ειναι σιγουρα δεν εξαπτει την φαντασια για δημιουργια. Α, ξεχασα και τον πονοκεφαλο που αποκτησα οταν ειχα μπροστα μου ενα λοφο απο τουβλακια που μπορουσα να φτιαξω το οτιδηποτε. Εκει να δειτε κολημα αφου ειχα τουβλακια καθε μορφης και μεγεθους. Ετσι στο θεμα της δημιουργιας, για να δημιουργηθει ενα καστρο απο μερικα σετ της Ausini θα βγει κατι εκ της φαντασιας μεσα σε ωρες και θα ειναι τιγκαρισμενο απο τουβλα, ενω το Lego σε ενα τεταρτο παιζουμε ηδη.

Καποτε λατρευα την Lego, αλλα οχι πια. Και οχι επειδη εχει απλα υπερκοστολογημενα σετ, αλλα πιο πολυ απο τους περιορισμους αυτους στα κομματια και το τι μπορεις να φτιαξεις με αυτα. Lego ηξερα πως φτιαχνεις οτι θελεις ενω αυτο εχει περιοριστει πλεον κατα πολυ. Δεν λεω οτι τα σετ της Sluban και Ausini ειναι πανακεια, καθε αλλο. Απλα στην πιο στεγνη μορφη τους μου θυμιζουν την Τente του παρελθοντος. Ειναι τιμια παιχνιδια (γιατι για αυτο προκειται στο κατω κατω), που βρισκουν την θεση τους στην αγορα ακριβως επειδη υπαρχει υπερκοστολογηση απο την Lego. Το κατα τα αλλα μονοπωλιο της καλα κρατει, αφου εχει το status που απεκτησε με τα χρονια και την εμπιστοσυνη του κοσμου, και με το απιστευτο κερδος που βγαζει απο τα υπερκοστολογημενα της προιοντα. Γιατι το μονο σιγουρο ειναι πως και οι και οι Sluban - Ausini βγαζουν κερδος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
gademosauros είπε:
σε αυτές τις οικονομίες κλίμακας, τα κόστη που αναφέρεις, αν και όντως υπαρκτά για τη Lego και ανύπαρκτα για τους άλλους, δεν αποτελούν παρά ασήμαντο κλάσμα των εξόδων της εταιρείας σε σχέση με τα έσοδα. Και με την τιμολογιακή της πολιτική σε συνάρτηση με τη δεδομένη δημοφιλία της, έχουν αποσβεστεί ίσως κι από την πρώτη εβδομάδα για να μην πω μέρα της διάθεσης νέων προϊόντων στην αγορά. Δεν αποτελεί δικαιολογία. Από εκεί και πέρα όλες οι εταιρείες κοστολογούν τα προϊόντα τους στο μέγιστο δυνατό που τους επιτρέπει η αγορά, όχι στο ελάχιστο. Οπότε αν η Lego αισχροκερδεί είναι επειδή είναι το φυσιολογικό. Το αντίθετο θα ήταν περίεργο. Αν ήταν νέα, άγνωστη κι ανερχόμενη κι ήθελε να φτιάξει βάση και να καθιερωθεί, πιθανόν να ακολουθούσε άλλη πολιτική. Τώρα γιατί να το κάνει; Προσφορά και ζήτηση.
Μα δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες. Το ότι ένα μέρος της (όντως υψηλής) τιμής ενός σετ της LEGO είναι και η υπεραξία του brandname είναι δεδομένο (όπως σωστά ανέφερες έτσι λειτουργεί πλέον η παγκόσμια αγορά). Το σχόλιο μου πήγαινε σε συνάρτηση με τις copycat εταιρίες και την ποιότητα που θα μπορούσε να εγγυηθεί ένα σετ της LEGO.

phil_vr είπε:
Gademosayre, εχεις και εσυ το δικιο σου φιλε. :)
Το ειχα γραψει σε αλλο thread αλλα ταιριαζει και εδω γαντι. -SNIP-

Άψογες οι παρατηρήσεις σου phil. Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των ατόμων που ασχολούνται με τα LEGO είναι και το λεγόμενο juniorization, δηλαδή η προσθήκη όλο και μεγαλύτερων κομματιών σε ένα σετ και λίγο πιο παλιά η απλοποίηση κάποιων κατασκευών. Πολλοί πλέον (κυρίως ενήλικες) αγοράζουν τα σετ που θέλουν με βάση το τι pieces έχει μέσα και τον αριθμό τους και με βάση το price to piece ratio.

Εάν ρωτήσεις εμένα, και εγώ θα σου πω ότι τα παλιότερα σετ της LEGO (85-95) ήταν και η χρυσή εποχή τους γιατί είχαν την πιο καλή αναλογία στα κομμάτια όσο αφορά το μέγεθος.

Τι μου κάνετε....το είχα αφήσει το χόμπι και με ξαναπριζώνετε....:burn:
 
Πίσω
Μπλουζα