Lensman Και η Δύναμις του Φακού (1984)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
Mια φανταστική προσπάθεια του στούντιο TMS (Ακίρα) να μεταφέρει επιτυχώς σε anime format τις περιπέτεις του Κιμ Κίνισον (ενός ήρωα του συγγραφέα επ. φαντασίας Doc. E. Smith). Βγήκε και σε ταινία (Long feture film στους σινεμάδες της Ιαπωνίας) βγήκε και σε σειρά για την ιαπωνική τηλεόραση. Στην Ελλάδα την ανακαλύψαμε μέσα από μερικές κασσέτες με τον Τίτλο: "ΛΕΝΣΜΑΝ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ" γύρω στα 1986-87.

http://youtube.com/watch?v=gt4XU2OQJrU

Εδώ να τονίσω ότι η σειρά αυτή μαζί με την ταινία Locke The Superman έχουνε για πρώτη φορά 3d animation μαζί με το κανονικό παραδοσιακό (κυρίως σε σκηνές μάχης)
 
Όταν είχαμε ανακαλύψει τις βιντεοκασέτες σε ένα κοντινό και υποχθόνιο βίντεο κλαμπ διοργανώναμε απογεύματα anime. Πιστεύω ότι το Locke The Superman ήταν ανώτερο… είχε και γυμνό και πράσινα μαλλιά!
 
και εμείς xalia υπήρχανε ψαγμένα παιδιά και στην ΠΑΤΡΑ (ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ΤΟΥΣ) και έκανα παρέα..το τι προβολές είχαμε κάνει ξεκινόντας από 1995 μέχρι και 1999 οπότε και έφυγα για σπουδές δεν λέγεται...δυστυχώς τα καλά πράματα κάποια στιγμή τελειώνουνε και απέμηνα ο μόνος εκπρόσωπος της Πόλης μου καταπως φένεται :(
 
Παλιό anime help me !!! [Lensman]

Παιδιά ψάχνω ένα anime sci-fi που το έβαζε το juniors tv (δυστυχώς έβαζε μόνο 2-3 επεισόδια του) με ένα τύπο που είχε ένα στρογγυλό γυάλινο πράγμα στο χέρι του και το ονόμαζε φακό. Αυτό το αντικείμενο και καλά είχε δικιά του νοημοσύνη και δυνάμεις και προσπαθούσε να συμβιόσει. Έλεγε και την ατάκα "με τη δύναμη του φακού".

Έχω σπάσει το κεφάλι μου να το βρω αλλά δεν μπορώ. Αν μπορει κανείς ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ
 
...η περιγραφή θυμίζει τον Lensman (με τον Kim Kinnison).

Eνα απο τα πιό αγαπητά anime με διαστημικό θέμα. :)
 
Ψαχνω τιτλο

παιδιά sorry αλλα το pc m δεν έχει ελληνικό fond για να μην γράψω greeklish!!!

ψάχνω ένα cartoon p το έδειχνε στο juniors και το story ήταν:

ένας έφηβος ήταν σε ένα λιβάδι και ξαφνικά σκάει ένα διαστημόπλοιο χτυπημένο και έτοιμο να καταστραφεί και από μέσα βγαίνει ένας η μια δεν θυμάμαι αλλα είχε στο χέρι τις ένα γυάλινο ημισφαίριο σαν φακός και του το έδωσε...

δεν πρέπει να είχε δείξει πολλά επεισόδια (εγώ μονο αυτό θυμάμαι) αλλα το χαρακτηριστικό ήταν αυτό το γυάλινο ημισφαίριο κολλημένο στο χέρι από την πάνω πλευρά που αυτό ήταν σαν φακός και του έντεινε δυνάμεις!!!

έχω τρελαθεί και ρωτάω τους πάντες!

άμα θυμάται κανεις κάτι please ας μου πει!!!

thanks και sorry ξανά για τα greeklish
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλημέρα και καλωσήρθες !!

Ρίξε μία ματιά εδώ, και εδώ .

(προσπάθησε πάντως να κάνεις κάτι με τα fonts, γιατί τα greeklish χτυπάνε άσχημα και είναι και εκτός κανονισμών :) )
 
Δυστυχως δεν δεχομαστε ποστς σε Greeklish - αν το προβλημα ειναι οτι δεν εχεις Ελληνικο πληκτρολογιο ριξε μια ματια σε ενα mini how to σχετικο με το προβλημα σου.
 
rakoon είπε:
paidia sorry alla to pc m den exei elliniko fond gia na min grapsw greeklish!!!
psaxnw ena cartoon p to edeixne sto juniors kai to story itan:

enas efivos itan se ena livadi kai ksafnika skaei ena diastimoploio xtypimeno kai etoimo na katastrafei kai apo mesa bgainei enas i mia den thimamai alla eixe sto xeri tis ena gialino imisfairio san fakos kai tou to edwse...

den prepei na eixe deiksei polla episodia (egw mono afto thimamai) alla to xaraktiristiko itan afto to gyalino imisfairio kollimeno sto xeri apo tin panw plevra pou afto itan san fakos kai tou edeine dynameis!!!

exw trellathei kai rwtaw tous pades!

ama thimatai kaneis kati plz as mou pei!!!

tnx kai sorry ksana gia ta greeklish
μαλλον το lensman λες
 
Αναζήτηση Τίτλου Σειράς με έναν,,, καθρέπτη.

Όταν ήμουν μικρός υπήρχε ένα πειρατικό τοπικό κανάλι που στις 7 το απόγευμα έβαζε παιδικές σειρές συνήθως.

Μια από αυτές που δεν ξέρω αν έχει παιχτεί σε κάποιο κανάλι μεγαλύτερης εμβέλειας είχε θέμα τις περιπέτειες ενός νεαρού που του είχαν βάλει ένα στρογγυλο καθρέπτη στο χέρι ο οποίος είχε κάποιες απόκρυφες δυνάμεις, τις οποίες στην πάλη με το κακό προσπαθούσε να τις ενεργοποιήσει.
 
Να 'ναι αραγε το Mirror,Mirror του 1995?...:what:

EDIT

Mirror Mirror - Australian TV Series from 90s Intro

[video=youtube;-jVdv9EOLmU]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι αυτό, είναι anime αυτό που λέω, το στρογγυλό αυτό καθρεπτάκι ήταν κολλημένο κάπου εκεί που βάζουμε το ρολόι στο χέρι του ήρωα μας. Είχε υποτίθεται διάφορες δυνάμεις που ο ήρωας έπρεπε να ξεκλειδώσε, σε κάποια μάχη με ένα τέρας έβγαζε μέχρι και ακτίνες ενέργειας.

Τις σειρές τις έπαιρναν από βιντεοκλάμπ φαντάζομαι και ήταν μεταγγλωτισμένο, άρα σίγουρα είχε κυκλοφορήσει στα βιντεοκλάμπ τουλάχιστον.
 
Mηπως ενοεις το πολυαγαπημενο lensman και το μυστικο του φακου;

 
μπράβο αυτό είναι! Είχα κολλήσει με τον καθρέπτη, είχα βάλει δύναμη του καθρέπτη, μυστικό του καθρέπτη κ.α τίποτα ενώ ήταν φακός τελικά η μετάφραση!

Ωραίος!
 
Ωραιος φιλαρακι υπαρχει ... να το δεις να γουσταρεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα