Lester (Knifegrinder)

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.340
Αντιδράσεις
9.485
Πετυχα τις προαλλες ενα πολυ ωραιο παιχνιδι για Commodore 64, το Lester του homebrew developer Knifegrinder που κυκλοφορησε πριν μερικους μηνες. Το παιχνιδι ειναι απο δωρεαν εως οτι θελετε να δωσετε.



Χειριζομαστε ενα ανδροειδές και προσπαθουμε να απενεργοποιησουμε τον κεντρικο υπολογιστη του διαστημικου σταθμου που εχει τρελαθει και εφερε το σταθμο σε πορεια συγκρουσης με την Γη, φορτωμενο με ραδιενεργά υλικά.



Ειναι τυπου metroidvania, με τουλαχιστον 60 δωματια να εξερευνησουμε, αναβαθμιζομενα οπλα, ειδικες δυναμεις και αντικειμενα.



Ειναι παρα πολυ καλογραμμενο και εγω τουλαχιστον δεν μπορεσα να εντοπισω καποιο bug.



Ο χειρισμος του χαρακτηρα μας ειναι παρα πολυ καλος και παρολο που περιστασιακα θα πρεπει να κανετε αλματα με ακριβεια 1-2 pixels, αυτο δεν καταντα εκνευριστικο οπως σε καποια αλλα παιχνιδια.



Το παιχνιδι εχει checkpoints που σωζουν την θεση μας ανα τακτα διαστηματα, στα διαφορα τερματικα που συναντουμε. Εκει επίσης υπαρχει χαρτης του παιχνιδιου και inventory με τα αντικειμενα που εχουμε συλλεξει. Τελος μπορουμε να ανταλλαξουμε τα νομισματα που βρισκουμε με αναβαθμισεις και αυξηση της υγειας μας.



Ολα αυτα και ενα πολυ καλο soundtrack! :headbangdude:



Το παιχνιδι συνοδευεται απο ενα περιεκτικο manual και δυο αρχεια SID απο το soundtrack του παιχνιδιου.

Το ευχαριστηθηκα τοσο πολυ που παρολο που το επαιξα στον Commodore 64 με το 1541 Ultimate II, ξεχασα τελειως να βγαλω φωτογραφιες. Συνεπως τα screenshots ειναι απο emulator! :fafoutis:

Αν σας αρεσουν αυτου του τυπου τα παιχνιδια, πιστευω οτι θα το ευχαριστηθείτε πολυ. Μπραβο στον δημιουργο του παιχνιδιου. :thanks:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ενυπωσιακό. Οι συνδυασμοί των χρωμάτων και οι πίστες του δείχνουν υπέροχες, δημιουργούν μια εντελώς sci-fi ατμόσφαιρα. Είμαστε ακόμα στα 8-bit?. Ολέ!
 
Έκατσα και εφτιαξα τον χαρτη του παιχνιδιού. Χρησιμοποίησα την εκδοση με trainer για να κανω την ζωη μου λιγο πιο ευκολη.

Ο χάρτης δεν ειναι τελειος. Οταν εκανα την συρραφή των εικονων συνειδητοποίησα οτι καθε οθονη στο κατω μερος εχει ενα μικρο κομματι απο την αποκατω. Δεν ειχα ομως το κουραγιο να τον ξανακανω απο την αρχη.

Παντως δεν ειναι ασχημος, αν μου επιτραπει να περιαυτολογήσω. :fafoutis:



Επειδη εδω δεν χωραει η μεγαλη εκδοση του χαρτη, την ανεβασα στο archive.org σε κανα δυο διαφορετικά μεγέθη.
 
Πίσω
Μπλουζα