Life on Mars + Ashes to ashes

  • Έναρξη μίζας joe
  • Ημερομηνία έναρξης

joe

RetroMasteR
Joined
28 Απρ 2008
Μηνύματα
1.441
Αντιδράσεις
262
Ok Δεν ξερω αν ειναι η σωστη ενοτητα για αυτο το θεμα, αλλα το τοποθετω εδω επειδη απτεται της αναβιωσης της ρετρο κουλτουρας. Προκειται για δυο συγχρονες σειρες του BBC που πραγματευονται εν ολιγοις κατι που πολλοι εχουμε σκεφτει κατα καιρους. Ενα ταξιδι στο παρελθον και την τοτε καθημερινοτητα. Αλλα ας τα παρουμε με την σειρα...

LIFE ON MARS

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=TYxGm1T2Ve4]YouTube - Life on Mars Trailer

Ο Sam Tyler ειναι ενας συγχρονος επιθεωρητης της Βρεττανικης Αστυνομιας και επικεφαλης ενος τμηματος στο Manchester. Οταν λεμε συγχρονος το εννοουμε μιας και πιστευει πολυ στην χρηση των τεχνολογικων μεσων και επιστημονικων μεθοδων για την διαλευκανση εγκληματων.

Κατα την διαρκεια μιας καταδιωξης πεφτει θυμα ατυχηματος και το πανηγυρι ξεκινα. Οταν συνερχεται ανακαλυπτει οτι απο το 2006 εχει μεταφερθει στο 1973. Διατηρει την ιδιοτητα του αστυνομικου αν και απλος ντετεκτιβ πλεον, στο αστυνομικο τμημα της εποχης.

Ενα τμημα που αποτελει το βασιλειο του επιθεωρητη Gene Hunt. Ενος παραδοσιακου, μη πολιτικα ορθου, φαν των γουεστερν, που δεν εχει και μεγαλο προβλημα να λιωσει στο ξυλο εναν υποπτο, να φερεται σωβινιστικα, ρατσιστικα και να βασιζεται στο αστυνομικο ενστικτο αντι για φλωρικες επιστημονικες μεθοδους. Ο Gene Hunt προς φρικη του Sam αποτελει ενα μουσειακο ειδος, μονο που βρισκεται ακριβως εκει που πρεπει. Την εποχη του. Οι προσπαθειες του Sam για μοντερνα αστυνομευση πολλες φορες θα βρουν πανω στον τοιχο του Gene Genie, αν και σε στιγμες θα κερδισει την αποδοχη και σεβασμο του.

Η ομαδα συμπληρωνεται απο τον Ray, μεγαλο φαν του Gene και ακομα πιο ξεροκεφαλου και βαρβαρου.Tον Chris εναν μαλλον ηπιο τυπακο που διχαζεται αναμεσα στην αποδοχη των Ray & Gene και την γοητεια των επαναστατικων μεθοδων του Sam. Tην Annie, μια συμπαθητικη αστυνομικινα μεσα σε ενα κοσμο αντρων και μοναδικη συμπαραστατη των αγωνιων του Sam.

O Sam προσπαθει να καταλαβει τι του γινεται, ζει και εργαζεται στον κοσμο του 70, προσπαθωντας παραλληλα να μαζεψει τα στοιχεια που θα απαντησουν στην βασικη απορια και αγωνια του. Εχει ταξιδεψει στο χρονο? Ειναι σε κωμα? Εχει τρελαθει?

Ο χυμα χαρακτηρας του Gene ειναι απολαυστικοτατος. Απλα μπαινει μεσα σαν ταυρος σε υαλοπωλειο χωρις να εχει την παραμικρη συστολη. Η ατμοσφαιρα των 70's ζωντανευει τοσο με την πολυ ωραια απεικονιση, οσο και με την μουσικη επενδυση.

Και περναμε στην συνεχεια που μας αφορα και λιγο παραπανω απο πλευρας θεματολογιας ;)

ΑSHES TO ASHES

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=MO_Kox2GCws]YouTube - Ashes to Ashes trailer 1

H επιθεωρητης και ψυχολογος/διαπραγματευτρια Alex Drake δεχεται πυροβολισμο στο κεφαλι. Την επομενη στιγμη βρισκεται σε ενα παρτυ ''καλης'' κοινωνιας. Συνειδητοποιει οτι ειναι ντυμενη.... μαλλον εκτος μοδας ενω στους τοιχους φιγουραρουν 80's αφισσες. Σαν ψυχολογος της αστυνομιας ειχε στα χερια της την υποθεση του Sam καθως και ολη την μαρτυρια του, αλλα η εμφανιση του Gene συνοδευομενου απο τους Ray και Chris σαν επιδρομη στο γιαπικο ναρκοπαρτυ, ηταν κατι παραπανω απο συγκινηση. Οπως και στην περιπτωση του Sam φαινεται σαν να ειναι μια καινοργια μεταθεση στο τμημα του Hunt ο οποιος πλεον βρισκεται στο Λονδινο.

Η Alex προσπαθει να βρει την ακρη του νηματος ξεροντας ηδη καποια στοιχεια απο την περιπτωση Tyler. Oμως αν και παρομοιος ο μηχανισμος δεν ειναι ιδιος και συντομα απο εκει που νομιζει πως τα ξερει ολα βλεπει οτι ειναι μαλλον χαμενη. Παραλληλα με ολα αυτα συμμετεχει σε αποστολες στον κοσμο των παιδικων της χρονων του 1981, τριγυρισμενη απο το περιβαλλον και ηθη της εποχης. Περιττο να πω πως η σειρα ειναι τιγκα στην 80's ποπ.

Τρεχει ηδη ο δευτερος κυκλος στην Αγγλια.

Α! Και μια χαρακτηριστικη ατακα του Gene σε υποπτο....

"Anything you say will be taken down, ripped up and shoved down your scrawny little throat until you choke to death, Gene Hunt, Chapter 1, Verse 2..."

I'm liking the sound of this bible...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To Life on Mars μεταφέρθηκε και στην Αμερικανική τηλεόραση και τολμώ να πω ότι είναι κλάσεις ανώτερο. Τελείωσε βέβαια προσφάτως, και το τέλος ήταν ψιλοαπογοήτευση, αλλά...
 
Αμερικανικη βερσιον? Eνδιαφερον

YΓ. Eιδα το αμερικλανικο τρειλερ και ξενερωσα απιστευτα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιατί ωρε; :D
 
Gryzor είπε:
Γιατι αντι για την ρομαντικη 70's ατμοσφαιρα και τους φοβερους χαρακτηρες, ειδα κατι αμερικανακια ομορφοπαιδα :cool:
 
Εγώ πάλι, παρότι αγγλοτραφής, βρήκα τους χαρακτήρες του Αγγλικού απόλυτα ξενέρωτους. Το δε αμερικάνικο έχει υπέροχη ατμόσφαιρα.
 
Εχω δει τους δύο κύκλους του αγγλικού Life on Mars και τον ένα (και τελευταίο δυστυχώς) του αμερικάνικου. Διαφορετική η ατμόσφαιρα αλλά τα συναισθήματα παρόμοια και μπορεί να ταυτιστείς εύκολα με τους πρωταγωνιστές. Αξίζουν πραγματικά και είναι κρίμα που δεν έδωσαν ευκαιρία στην αμερικάνική σειρά που μ'άρεσε πολύ. Δεν ξέρω ποιο trailer είδατε αλλά η σειρά ήταν πολύ καλή! Την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Το Ashes to Ashes πολύ ωραία σειρά επίσης αλλά μου άρεσε περισσότερο ο χαρακτήρας του sam tyler!

Μιχάλης
 
Τι στο καλό, σε όλες τις σειρές δίνουν ονόματα τραγουδιών του David Bowie;
 
Ναι, δεν είναι τυχαίο.. :)

Μιχάλης
 
Το Life On Mars-Season 1, το είδα πριν από δύο χρόνια περίπου.Θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες σειρές του BBC που έχω δει. Εκπληκτικοί, δυναμικοι χαρακτήρες, προσεκτική αναπαραγωγη των 70΄s,δυνατό σενάριο και ο πρωταγωνιστής εξαιρετικός. Στο "καπάκι" βέβαια "κατανάλωσα" και τη 2η season αλλά και λίγο αργότερα το Ashes to Ashes, με το οποίο βέβαια δεν ξετρελλάθηκα. Sam Tyler rules....

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως κυκλοφόρησε και αμερικάνικη version της σειράς. Από περιέργεια θα ήθελα να τη δω....
 
To LOM ειναι σιγουρα πιο δυνατο απο αποψη δομης. Δεν καταλαβαινεις που θα το πανε και σε κραταει πολυ καλα. Επεισης ειναι πολυ εξυπνος ο τροπος που ο πρωταγωνιστης δεχεται ερεθισματα απο την κανονικη ζωη. Το τελος δε οφειλω να ομολογησω οτι με ξαφνιασε και δεν γινεται συχνα αυτο. Ακροβατει αναμεσα στον απολυτο πεσιμισμο (γιαυτο δεν το περιμενα, γιατι δεν ''δουλευουν'' ετσι οι σειρες/ταινιες) και ενα αλλοκοτο ρομαντισμο.

Το ΑΑ ειναι λιγοτερο ιντριγκαδορικο. Ηδη ξερεις τι παιζει σαν λογικη, αλλα γουσταρω τρελλα που οι δημιουργοι επαιξαν με αυτο. Η πρωταγωνιστρια ηδη και αυτη ξερει οτι οι θεατες, ετσι οταν γινεται ανατροπη για αυτην ξαφνιαζεται και ο θεατης. Η σειρα ειναι πιο χυμα και δεν δισταζει να κανει τρελλο χαβαλε με παραπομπες σε παλια σηριαλ αλλα και την νοοτροπια της εποχης. Ξερουν οτι γιαυτο το βλεπουμε κυριως και μας το δινουν. Το fun στοιχειο εδω παιζει κυριαρχο ρολο και αν πηγαινε 50/50 με την υποθεση στο LOM στο ΑΑ καταναλωθηκε σχεδον μια σεζον για να να ερθουν καποιες καλες ανατροπες στα 2 τελευταια επεισοδια. Δεν εχω δει ακομη την δευτερη σεζον, περιμενω να τελειωσει για να τα δω ολα μαζι, αλλα υποπτευομαι οτι θα ειναι πιο δυνατη μιας και στο τελευταιο επεισοδιο καταφεραν να μας μπερδεψουν για τα καλα παλι με το πως δουλευει το ολο θεμα.
 
To περίεργο είναι ότι και οι δύο τίτλοι (Life on Mars, Ashes to Ashes) είναι τραγούδια του David Bowie! :eek:

Edit: Δεν το διάβασα όλο, αναφέρθηκε και πριν. Μάλλον γιατί στην Αγγλία Ο David Bowie, εκτός του ότι είναι πολύ αγαπητός, σηματοδοτεί μια ολόκληρη εποχή. Τη δεκαετία του '70 φυσικά, γιατί τη δεκαετία του '80 χάθηκε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε λιγο καιρο αρχιζει η προβολη του τριτο και τελευταιου κυκλου του Α2Α. Οι παραγωγοι υποσχονται πως θα δοθουν ολες οι απαντησεις στα ερωτηματα τα οποια ειναι πολλα.

Ειναι ο πραγματικος κοσμος πισω στο παρελθον?

Ειναι μια παραλληλη διασταση?

Ειναι ολα κατασκευασματα του μυαλου της Αλεξ και του Σαμ?

Ειναι κατασκευασματα του μυαλου καποιου αλλου?

Ποιος ειναι ο Τζιν στην πραγματικοτητα? Ειναι κατι παραπανω απο αυτο που φαινεται? Και αν ναι το ξερει και ο ιδιος?

Αν δεν δωσουν καποια γελοια εξηγηση θα προκειται ισως για μια απο τις πιο ενδιαφερουσες σεναριακα σειρες. Ειμαι σε αναμμενα καρβουνα.
 
φοβερή η μεταφορά της σειράς στα 70ς
 
παιδιά εγώ το πέτυχα σε ξενύχτια μου (ας ειν' καλά οι εφημερίες :D ) στο σκάι και εκεί που είχα μπει στο κλίμα ... χάθηκε! ξέρει κανείς αν θα συνεχίσει ή αν τελείωσε? έχω σύνδρομο στέρησης :(
 
Xαχα κολλησες ε? Υπαρχει στα βιντεο κλαμπ αν και εγω επειδη ημανε ανυπομονος τα κατεβασα ολα. Με το τελος του Α2Α πλεον τελειωσε και η σειρα, αφου απαντηθηκαν τα ερωτηματα. Δεν θα πω το τελος αλλα ειναι πρωτοτυπο και συγκινητικο.

Ο χαρακτηρας του Τζινι Τζιν ειναι πιστευω απο τους πιο επιτυχημενους της τηλεορασης. Μπορει να εχει πατησει πανω στα στερεοτυπα των 70'ς και 80'ς σειρων, αλλα απλα τον λατρευεις αυτον τον τυπο που ολα τα μπινελικωνει, ολα τα σφαλιαριζει.

Πως να μην το κανεις οταν σε βομβαρδιζει με ατακες του τυπου

Gene Hunt: There will never be a woman prime minister as long as I have a hole in my arse.
- Gene Hunt: I think you've forgotten who you're talking to.

Sam Tyler: An overweight, over-the-hill, nicotine-stained, borderline-alcoholic homophobe with a superiority complex and an unhealthy obsession with male bonding?

Gene Hunt: You make that sound like a bad thing.

- Good work, Raymondo. I'm bumping you back up to DS... only this time make it stand for Detective Sergeant and not Dog Shit!

- Drugs eh? What's the point. They make you forget, make you talk funny, make you see things that aren't there. My old grandma got all of that for free when she had a stroke.

Gene Hunt: Now. Yesterday's shooting. The dealers are all so scared we're more likely to get Helen Keller to talk. The Paki in a coma's about as lively as Liberace's dick when he's looking at a naked woman, all in all this investigation's going at the speed of a spastic in a magnet factory.

Sam Tyler, aghast, drops the radio he is holding.

Gene Hunt: What?

Sam Tyler: Think you might have missed out the Jews

Gene Hunt: What?

Sam Tyler: I think we need to explore whether this attempted murder was a hate crime.

Gene Hunt: What as opposed to one of those I-really-really-like-you sort of murders?

DI Alex Drake: You're taller than I imagined.

DCI Gene Hunt: I'm bigger in every department.

DCI Gene Hunt: Today my friend, you diary entry will read "Took a prozzie hostage and was shot by three armed bastards".

Ray Carling: I think it was a heart attack.

Gene: Then it must've exploded out of his arse, there's blood all down his back.
 
Υπηρχε θεμα για τις σειρες αυτες;;
Το εχω δει κανα 5αρι χρονια και.
Απιστευτα καλο το Life on Mars ,το Ashes to Ashes σταθηκε στο υψος τους ,το αμερικανικο κακη αντιγραφη.
 
Πίσω
Μπλουζα