Fred Madison
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 114
D@redevil είπε:Βρε Βασίλη, ξέρω ότι ασχολείσαι με τα εικαστικά και τις καλές τέχνες σε επαγγελματικό επίπεδο. Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να κάνεις μια έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής με custom figures από διάφορα games που άφησαν εποχή? Και μιλάω από εποχής arcade & mame μέχρι PS4. Φαντάζομαι ότι θα είχε αρκετά μεγάλο σουξέ, αν την προωθήσεις στα κατάλληλα μέρη!
Κοίτα, το έχω σκεφτεί στο παρελθόν αυτό που λες.
Και βέβαια θα με ενδιέφερε να κάνω κάτι τέτοιο αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα.
Ο κόσμος που ασχολείται συνήθως με αυτά που μιλάμε εμείς εδώ μέσα (gaming, κονσόλες, επιτραπέζια, ταινίες κλπ κλπ) δεν είναι ο κόσμος
που ενδιαφέρεται να πάει και να δει εκθέσεις γενικότερα. Δεν είναι ο κόσμος που θα δει έναν πίνακα ζωγραφικής με ένα ποσό πχ 2000 ευρώ και θα σκεφτεί να το αγοράσει.
Δεν έχει να κάνει με την κρίση και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Και σε καιρούς που το χρήμα υπήρχε πολύ πιο εύκολα το ίδιο ίσχυε.
Απλά δεν τον ενδιαφέρει και δεν καταλαβαίνει πως κάτι το μοναδικό θα κάνει αυτόματα και πολύ περισσότερα χρήματα.
Αυτό σημαίνει πως ναι μεν σε μια τέτοια ιδέα πολύ πιθανόν να υπάρχει αρκετά μεγάλη
κίνηση αλλά όταν θα βλέπουν τις τιμές του κάθε έργου μου θα παίρνει δρόμο τρέχοντας.
Να το πω πιο απλά. Εμένα δε με ενδιαφέρει και δε με "συμφέρει" να το πω μπακαλίστικα να κάνω ένα γλυπτό πχ σαν το Limbo και να το δίνω 300 ευρώ.
Δίνω ένα παράδειγμα από μια τιμή η οποία τη θεωρώ όχι απλά λογική, κάτι παραπάνω από αυτό (είμαι σίγουρος πως κάποιος/κάποια από εδώ μέσα που θα διαβάσει για το τρακοσάρι θα με θεωρεί τρελό),
από την άλλη αν ο άλλος ερχόταν και έβλεπε μια τιμή που εμένα αντιπροσωπεύει σαν αξία της δουλειάς μου πολύ απλά δε θα έδινε τόσα χρήματα. Δεν έχει μάθει να δίνει χρήματα για την τέχνη. Προτιμά
να αγοράζει έργα τέχνης πχ από την ΙΚΕΑ ή Bizzart και άλλου τέτοιου είδους μαγαζιά που πουλάνε αντίγραφα της κακιάς ώρας σε πολύ χαμηλό χρηματικό αντίτιμο και κάνουν μια χαρά τη δουλίτσα τους.
Προς θεού παιδιά, δε θέλω να είμαι προσβλητικός για όσους προτιμούν τέτοιες λύσεις. Απλά εγώ στο σπίτι μου δε θα έβαζα ποτέ κάτι τέτοιο.
Νομίζω πως σου απάντησα. Αν έχεις αντίλογο πάνω σε αυτό σε παρακαλώ πες την άποψή σου, θα με ενδιέφερε να διαβάσω κάτι που ενδεχομένως δεν έχω σκεφτεί.
Τέλος, ανεβάζω και το βίντεο που είχα πει πως θα κάνω...
[video=youtube_share;XYGdOpZ81uk]