Lisa and the Devil (1973)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.169
79652.jpg79660.jpg
Η Lisa είναι μια νεαρή όμορφη γυναίκα, που κάνει τουρισμό στο Τολέδο. Κάποια στιγμή θα απομακρυνθεί από το υπόλοιπο γκρουπ, για να επισκεφθεί ένα μικρό μαγαζί. Εκεί θα δει έναν περίεργο άντρα τον Leandro, να αγοράζει ένα ομοίωμα ανθρώπου. Η εμφάνιση του, θα της θυμίσει μια τοιχογραφία με την μορφή του Σατανά, που είχε δει πριν από λίγο. Τρομοκρατημένη θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο γκρουπ, για να διαπιστώσει πως έχει χαθεί.

Στην συνέχεια θα συναντήσει ένα ανδρόγυνο, από το οποίο θα ζητήσει βοήθεια, για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της. Αυτοί θα δεχτούν να την πάρουν μαζί τους, αλλά στον δρόμο το αυτοκίνητο τους θα πάθει βλάβη. Έτσι θα αναγκαστούν να ζητήσουν βοήθεια από το κοντινότερο σπίτι, το οποίο είναι μια βίλα όπου μένουν η "Κοντέσα" μαζί με τον γιο της Maximilian και τον παράξενο οικονόμο Leandro! Εκεί η Lisa, θα μπλεχτεί σε μια παράξενη ιστορία εξαπάτησης, έρωτα και τρόμου, που θα την κάνουν να ανακαλύψει πως και η ίδια σχετίζεται με το σκοτεινό παρελθόν του σπιτιού.

Σκηνοθετημένη από τον μαιτρ Mario Bava, η ταινία έχει όλα τα στοιχεία που συναντάμε στις ταινίες, του Ιταλού δημιουργού. Όμορφα χρώματα, ατμοσφαιρικό φωτισμό, παραισθησιακή ατμόσφαιρα, έντονο ερωτισμό και μυστήριο. Δεν λείπουν βέβαια και τα αναπάντητα ερωτήματα, που δεν είναι και λίγα, αλλά αυτά είναι μάλλον κανόνας στις ιταλικές ταινίες του είδους. Καλό καστ με τον Τέλη Σαβάλας που δείχνει να διασκεδάζει τον ρόλο του με μια αίσθηση παρωδίας, την πανέμορφη Elker Sommer και την Alida Vali.

Οι παραγωγοί, προκειμένου να κάνουν πιο εμπορική την ταινία για το Αμερικανικό κοινό, αποφάσισαν να γυρίσουν έξτρα σκηνές με εξορκισμούς, γυμνό και μια υποιστορία με έναν ιερέα ( θέλοντας να εκμεταλλευτούν και την πρόσφατη επιτυχία του Εξορκιστή), που αλλοίωσαν την αρχική ιδέα της ταινίας και την μετέτρεψαν σε μια ακόμα συνηθισμένη b-movie, με εξορκισμό. Ο Bava αφού δεν κατάφερε να πείσει την Sommer, να μην γυρίσει τις έξτρα σκηνές, αποκήρυξε την ταινία, η οποία προβλήθηκε στους κινηματογράφους με τον τίτλο το "Σπίτι του Εξορκιστή". Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια, προκειμένου να κυκλοφορήσει η αρχική κόπια της ταινίας.

Αρχικά για τον ρόλο του Οικονόμου, είχε προταθεί ο Antony Perkins ο οποίος όμως δεν δέχτηκε.

http://www.imdb.com/title/tt0068863/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σίγουρα δεν είναι μέσα στις top ταινίες του, αλλά όπως και να'χει είναι Bava. Η ποιότητα της ταινίας επομένως πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Βάζει μερικές φορές πολλά θέματα στο μίξερ και κάποιες στιγμές ξεφεύγει και σου προκαλεί σύγχυση, αλλά συνολικά είναι καλή ταινία με πολύ καλή ατμόσφαιρα. Από τον Bava δεν περιμένεις κάτι λιγότερο. Τεράστιος σκηνοθέτης. Στο cast συμμετέχουν επίσης και η Sylva Koscina και ο Gabrielle Tinti (σύζυγος της Laura Gemser από τα μέσα των 70's)

Μη κάνει κάποιος το λάθος και δει το House of Exorcism.... τρελή φόλα!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά, δε θα έλεγα ότι είναι και η καλύτερη ταινία του "μαέστρο".
 
Πίσω
Μπλουζα