LJN εναντίον Ocean: Ποια ήταν χειρότερη;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Leon
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Leon

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.053
Αν παρακολουθείτε Angry Video Game Nerd θα γνωρίζετε ότι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του για κράξιμο ήταν τα παιχνίδια της LJN. Έπαιρναν τα δικαιώματα για μια ταινία (και όχι μόνο και άλλα μέσα έχουν υποφέρει) και έβγαζαν ένα άθλιο παιχνίδι για το NES που ελάχιστη σχέση είχε με το αρχικό υλικό. Αντίστοιχα στην Ευρώπη η Ocean έκανε το ίδιο πράγμα για τους home computers και συνήθως η ποιότητα των παιχνιδιών ήταν άθλια. Πολλές φορές LJN και Ocean μοιράζονταν τα δικαιώματα για την ίδια ταινία. Η πρώτη για να βγάλει παιχνίδι για το NES η δεύτερη για τους home. Οι μεγαλωμένοι με τους home έχουμε υποφέρει πολλάκις από τις αθλιότητες της Ocean (αν ο AVGN ήταν Άγγλος θα έκραζε την Ocean) και φαντάζομαι κάποιοι νεώτεροι κονσολάδες θα είχαν ανάλογες κακές αναμνήσεις από τα σκουπίδια της LJN (παρότι η Nintendo δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής εδώ). To σίγουρο είναι ότι όταν έβλεπες αυτά τα ονόματα και μεταφορά ταινίας στο κουτί καλύτερα να έτρεχες. Ποια όμως ήταν χειρότερη;

Η Ocean εκανε πολλα εξαιρετικα movie tie ins κατι που η LJN δεν νομιζω να εκανε (εχω εσκεμμενα μηδαμινη ενασχοληση με το NES)

Platoon, Batman, Navy Seals, Cobra (paralax scrolling στον Speccy γιεα!), Street Hawk, Rambo, τα Robocop, Untouchables, Transformers (ναι μου αρεσε!)

Φυσικα θυμαμαι την ηττα που εφαγα με Knight Rider, Highlander και Miami Vice...

Ως μη κονσολάς την LJN ουτε που την εχω ακουσει,αλλα για την ocean συμφωνω απολυτα!!

Robocop 3... nuff said

Εντάξει όλοι ξέρουμε ότι το έκανε η DID. Βέβαια η Ocean έχει βγάλει εκπληκτικά παιχνίδια, ειδικά η Ocean France

Wally είπε:
Η Ocean εκανε πολλα εξαιρετικα movie tie ins κατι που η LJN δεν νομιζω να εκανε (εχω εσκεμμενα μηδαμινη ενασχοληση με το NES)
Platoon, Batman, Navy Seals, Cobra (paralax scrolling στον Speccy γιεα!), Street Hawk, Rambo, τα Robocop, Untouchables, Transformers (ναι μου αρεσε!)

Φυσικα θυμαμαι την ηττα που εφαγα με Knight Rider, Highlander και Miami Vice...
Καλά έχει βγάλει και καλά licensed παιχνίδια αλλά πολύ επιλεκτικά και όχι σε όλα τα format. Το Robocop ήταν καλό στον Spectrum και στον CPC αλλά στα άλλα format...To Cobra στον C64 το έχεις δει; Το Platoon αξίζει μάλλον μόνο στον C64. Καλά κάτι Red Heat, Cool World, Hudson Hawk, Lethal Weapon (πέραν όσων ήδη αναφέρθηκαν) και δεν συμμαζεύεται...Άστα να πάνε.

Και η LJN πρέπει να έχει βγάλει κανά καλό παιχνίδι, δεν μπορεί. Α ναι, Alien 3 στο SNES. Αν δεν την γνωρίζετε http://www.mobygames.com/browse/games/ljn-entertainment-inc/ εδώ θα δείτε τα διαμάντια της.

μην την αδικείς την ocean...από τις αγαπημένες εταιρείες της εποχής!

Διαφωνώ, η ocean είχε βγάλει αρκετές χαζομάρες, αλλά είχε βγάλει και αρκετά πολύ καλά παιχνίδια που έχουν γράψει ιστορία. Το lethal weapon άστα να πάνε; Μάλλον δεν το έχεις δει σε amiga.

telonio είπε:
Διαφωνώ, η ocean είχε βγάλει αρκετές χαζομάρες, αλλά είχε βγάλει και αρκετά πολύ καλά παιχνίδια που έχουν γράψει ιστορία. Το lethal weapon άστα να πάνε; Μάλλον δεν το έχεις δει σε amiga.
Σε Amiga το είχα παίξει και δεν...Πολύ μέτριο. Το ίδιο ισχύει και για το Untouchables. Τι άλλο να θυμηθούμε; Total Recall; Darkman; Night Breed; Robocop 2; Dennis; Jurassic Park; Terminator 2; Μιλάμε για πολύ σκουπίδι.

Περί γούστου αγαπητέ. Προσωπικά διασκέδασα αρκετά με το untouchables στον 6128 και με τα darkman και robocop 2 στην 500. Ειδικά το nightbreed το οποίο λάτρεψα. Μάλλον μου αρέσουν τα σκουπίδια.

Η ταπεινη μου γνωμη Οcean + Commodore 64 + movie/tv licencies (απο + + μεχρι - -)

++ The Addams Family

++ Batman the movie

+ Cool World

-- Cobra

-- Darkman

+ Hook

-- Highlander

++ Hudson Hawk

0 Νight Breed

-- Knight Rider

0 Lethal Weapon

- Miami Vice

+ Navy Seals

??? The Neverending Story

++ Platoon

+ Rambo III

+ Rambo: First Blood Part II

-- Red Heat

+ Robocop I,II,III

+ Short Circuit

++ Run the Gauntlet (γουστα ειναι αυτα)

+ Terminator 2: Judgment Day

0 Total Recall

+ V - The Computer Game

++ The Untouchables (κι ας εχει το σχεδον ακατορθωτο πρωτο level ,οταν το περασα- τις 1 ,2 φορες- τελειωσα το game )

- Top Gun

δηλαδη κανοντας σουμα χωρις να ειναι συνολικα εξαιρετικο το αποτελεσμα ειναι θετικο παντα κατα την ταπενη μου γνωμη

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οσοι κραζετε την ocean, ειδικα για την amiga, λιγο tiertex χρειαζεστε και θα στρωσετε. Για την ljn ουτε κρυο, ουτε ζεστη. Ετσι και αλλιως, πιο πολυ πραμα στο nes ειχε βγαλει το οποιο με αφηνε και με αφηνει παγερα αδιαφορο.

Όπως και να έχει, η Οcean έχει δώσει πολλά καλά παιχνίδια, πάντα αναφέρομαι στην Amiga, και περισσότερο γενικά μιλάω, παρά στοχευμένα σε movie tie-ins. Πολλά και απο αυτά δηλαδή, ήταν εξαιρετικά παιχνίδια, μερικά ίσως και καλύτερα απο τις ίδιες τις ταινίες, η ακόμη και χωρίς να υπάρχει ταινία ! (Robocop 3)

Απο τα κορυφαία είναι κατα τη γνώμη μου τα Batman, Addams Family, Hook, Hudson Hawk (καλύτερο και απο την ταινία, lol), Lethal Weapon (εγω το ευχαριστήθηκα, ειλικρινά όσοι το κράζουν δεν ξέρω το γιατί, μάλλον δεν το έχουν παίξει), Robocop, The Simpsons, Terminator 2 Judgement Day, και τέλος, και εγώ φχαριστήθηκα το Untouchables.

Αν πάμε μετά στα coin-op conversions, Cabal, Chase HQ 2, Liquid Kids, Midnight Resistance, Operation Wolf, Pang, Rainbow Islands, Toki και το unreleased Snow Bros (που υπάρχει ολόκληρο και είναι playable), μιλάμε χαλαρά για τα καλύτερα arcade conversions που έχουν γίνει στα home, και σε μερικά γενικώς στα 16bit (Toki, Pang τουλάχιστον)

Οπότε το θεωρώ λίγο άδικο να μειώνουμε ένα τόσο σημαντικό studio, που οι -περισσότεροι- αμιγκάδες τουλάχιστον, θυμόμαστε ευχάριστα και παίξαμε αμέτρητες ώρες με τα παιχνίδια της. Φυσικά υπήρχαν και μπαρούφες, αλλα όλα τα studio είχαν τέτοιες.

Πρόσφατα βγήκε και ένα βιβλίο, όσοι ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματιά στο review του

http://blog.amigaguru.com/?p=3615

Other_Reality είπε:
Όπως και να έχει, η Οcean έχει δώσει πολλά καλά παιχνίδια, πάντα αναφέρομαι στην Amiga, και περισσότερο γενικά μιλάω, παρά στοχευμένα σε movie tie-ins. Πολλά και απο αυτά δηλαδή, ήταν εξαιρετικά παιχνίδια, μερικά ίσως και καλύτερα απο τις ίδιες τις ταινίες, η ακόμη και χωρίς να υπάρχει ταινία ! (Robocop 3)
Απο τα κορυφαία είναι κατα τη γνώμη μου τα Batman, Addams Family, Hook, Hudson Hawk (καλύτερο και απο την ταινία, lol), Lethal Weapon (εγω το ευχαριστήθηκα, ειλικρινά όσοι το κράζουν δεν ξέρω το γιατί, μάλλον δεν το έχουν παίξει), Robocop, The Simpsons, Terminator 2 Judgement Day, και τέλος, και εγώ φχαριστήθηκα το Untouchables.

Αν πάμε μετά στα coin-op conversions, Cabal, Chase HQ 2, Liquid Kids, Midnight Resistance, Operation Wolf, Pang, Rainbow Islands, Toki και το unreleased Snow Bros (που υπάρχει ολόκληρο και είναι playable), μιλάμε χαλαρά για τα καλύτερα arcade conversions που έχουν γίνει στα home, και σε μερικά γενικώς στα 16bit (Toki, Pang τουλάχιστον)

Οπότε το θεωρώ λίγο άδικο να μειώνουμε ένα τόσο σημαντικό studio, που οι -περισσότεροι- αμιγκάδες τουλάχιστον, θυμόμαστε ευχάριστα και παίξαμε αμέτρητες ώρες με τα παιχνίδια της. Φυσικά υπήρχαν και μπαρούφες, αλλα όλα τα studio είχαν τέτοιες. ]
+1

Μιλαμε για μια εταιρια με εκατονταδες πρωτοκλασσατες κυκλοφοριες. Προσωπικα θεωρω λογικο για καθε 20 καλα παιχνιδια να υπαρχουν και 2-3 πατατες.

Το μονο που μπορω να προσαψω στην Ocean ειναι οτι συχνα εκανε "ευκολα" ports Spectrum -> CPC και ST -> Amiga, χωρις να χρησιμοποιει ιδιαιτερα τις δυνατοτητες των καλυτερων μηχανηματων.

Η Ocean έχει βγάλει καλά παιχνίδια, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των film tie-ins (και λοιπά licenses) ήταν για τα μπάζα. Συνήθως ήταν τρελές αρπαχτές όπου έβγαζαν μετριότατα παιχνίδια που γνώριζαν ότι θα πουλήσουν μόνο λόγω του τίτλου (όπως και η LJN).

Ένα πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι πολλά παιχνίδια ήταν platform-οειδή όπου οι home computers είχαν πολύ αδύναμο κατάλογο σε σχέση με το NES (που ήταν μανούλα στο είδος) οπότε και οι προσδοκίες των gamers ήταν πολύ κατώτερες. Αντίθετα οι πατάτες της LJN έρχονταν σε άμεση σύγκριση με κλασικά αριστουργήματα που είχαν βγει στην κονσόλα και φαινόταν ξεκάθαρα πόσο κακά παιχνίδια ήταν.

@Leon

Συνεχίζουμε να διαφωνούμε, μιας και αναφέρεις τις λέξεις "συντριπτική πλειοψηφία". Εγώ θεωρώ τις αρπαχτές της Ocean απλή μειοψηφία, πλήρως αναμενόμενη για κάθε publisher της περιόδου.

Τώρα για την LJN και το NES δεν μπορώ να έχω άποψη, μιας και όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν ήδη ρετρό. Η τεχνολογία ήταν πολύ πιο μπροστά απο δαυτο, συνεπώς δεν ασχολήθηκα και ούτε θα ασχοληθώ ποτέ. Το μόνο που γνωρίζω είναι οτι στην Amiga, υπήρξαν πάρα πολλά platform games, σίγουρα πάνω απο 100 με βαθμολογία πάνω απο 7 (ούτε καν τα μέτρια δηλαδή. πάνω απο 100 καλά). Στο NES δεν ξέρω πόσα καλά υπήρξαν, είμαι σίγουρος ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσα, και άλλο τόσο σίγουρος ότι κανείς στην Ελλάδα δεν τα έχει παίξει (στον καιρό τους). Φαντάζομαι οτι τα περισσότερα platforms της Amiga θα υπήρχαν και στον ST, σίγουρα και στον Commodore, για 6128 και spectrum δεν πολυγνωρίζω τα libraries.

Other_Reality είπε:
Θα συμφωνησω με τον leon παραπανω..οσο για τα conversions πχ το rainbow islands (που το θεωρω απο τα κορυφαια conversions σε zx spectrum) η μετατροπη εγινε απο την Graftgold και η ocean ηταν απλα ο "εμπορας" (ευτυχως δηλαδη :diablotin: ).Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο στο σπεκτρουμ η us gold ηταν πολυ χειροτερη..

Δυσκολευομαι να κρινω την LJN ως εταιρια αναπτυξης μιας και... ασχοληθηκε με την διανομη παιχνιδιων. Κατι που ομολογουμενος εκανε πολυ καλα.

Οντως κατα την 8bit εποχη εκδωσε πολλα οχι μαλλον και τοσο καλα παιχνιδια, αλλα αυτο δεν ισχυε και στην 16bit εποχη. Συγκεκριμενα, ειδε υπο την επιβλεψη της να κυκλοφορουν πολλοι ωραιοι τιτλοι της Marvel οπου και ασχοληθηκα πολυ απο τοτε.

Με την Ocean οπου ασχοληθηκα πολλα χρονια αργοτερα, σιγουρα ειδε επισης αρκετα οχι καλα παιχνιδια, αλλα ποσα απο αυτα ηταν καλα για τοτε, ποσο μαλλον για σημερα; Απλα ηταν μια καλη εταιρια οπου ειδε καλους και κακους τιτλους.

Κοίταξα τι γνώμη έχουν οι άλλοι χρήστες του C64 και της Amiga (τα δύο συστήματα με τα οποία έχω τη μεγαλύτερη εξοικείωση) για τους licensed τίτλους της Ocean. Έβαλα μόνο τις μεταφορές από ταινίες, σειρές, κόμικς, καρτούν, βιβλία και όχι μεταφορές από ηλεκτρονικά ή άλλου είδους licensed τίτλους (πχ αθλητικά). Έκανα μια λίστα σαν το metacritic: Από 75% και πάνω καλό, 74%-50% μέτριο, 49% και κάτω κακό. Όπως θα δείτε, σύμφωνα με τους επισκέπτες των Lemon τουλάχιστον, τα παιχνίδια της Ocean ήταν βουτηγμένα στη μετριότητα. Προφανώς δεν συμφωνώ με όλα, απλά είναι μια πιο "συνολική" ματιά.

[TD=align: left] Commodore 64 [/TD]

[TD=align: left][/TD]

[TD=align: left] Hudson Hawk
[/TD]

[TD=align: right] 80 [/TD]

[TD=align: left] Platoon [/TD]

[TD=align: right] 80 [/TD]

[TD=align: left] Batman: The Movie [/TD]

[TD=align: right] 77 [/TD]

[TD=align: left] Batman: The Caped Crusader [/TD]

[TD=align: right] 76 [/TD]

[TD=align: left] Rambo: First Blood Part II [/TD]

[TD=align: left] Tai-Pan [/TD]

[TD=align: left] Untouchables, The [/TD]

[TD=align: right] 75 [/TD]

[TD=align: left] Hook
[/TD]

[TD=align: right] 69 [/TD]

[TD=align: left] Rambo III
[/TD]

[TD=align: right] 69 [/TD]

[TD=align: left] Cool World [/TD]

[TD=align: right] 64 [/TD]

[TD=align: left] Robocop [/TD]

[TD=align: right] 63 [/TD]

[TD=align: left] Lethal Weapon [/TD]

[TD=align: right] 61 [/TD]

[TD=align: left] Short Circuit [/TD]

[TD=align: right] 60 [/TD]

[TD=align: left] Terminator 2: Judgment Day [/TD]

[TD=align: left] Robocop 2 [/TD]

[TD=align: right] 59 [/TD]

[TD=align: left] Addams Family, The [/TD]

[TD=align: right] 58 [/TD]

[TD=align: left] Neverending Story, The [/TD]

[TD=align: left] Simpsons, The: Bart vs. the Space Mutants [/TD]

[TD=align: left] Robocop 3 [/TD]

[TD=align: right] 57 [/TD]

[TD=align: left] Total Recall [/TD]

[TD=align: left] Transformers [/TD]

[TD=align: left] Darkman [/TD]

[TD=align: right] 56 [/TD]

[TD=align: left] Night Breed [/TD]

[TD=align: right] 55 [/TD]

[TD=align: left] V - The Computer Game [/TD]

[TD=align: right] 50 [/TD]

[TD=align: left] Miami Vice
[/TD]

[TD=align: right] 48 [/TD]

[TD=align: left] Cobra
[/TD]

[TD=align: right] 45 [/TD]

[TD=align: left] Red Heat [/TD]

[TD=align: right] 40 [/TD]

[TD=align: left] Top Gun [/TD]

[TD=align: right] 37 [/TD]

[TD=align: left] Knight Rider [/TD]

[TD=align: right] 22 [/TD]

[TD=align: left] Highlander [/TD]

[TD=align: right] 20 [/TD]

[TD=align: left]Μέσος Όρος[/TD]

[TD=align: right]58,7[/TD]

[TD=align: left] Amiga [/TD]

[TD=align: left] Robocop 3
[/TD]

[TD=align: right] 77 [/TD]

[TD=align: left] Batman: The Movie [/TD]

[TD=align: right] 75 [/TD]

[TD=align: left] Addams Family, The
[/TD]

[TD=align: right] 73 [/TD]

[TD=align: left] Hook [/TD]

[TD=align: left] Lethal Weapon [/TD]

[TD=align: left] Night Breed: The Interactive Movie [/TD]

[TD=align: right] 66 [/TD]

[TD=align: left] Hudson Hawk [/TD]

[TD=align: right] 64 [/TD]

[TD=align: left] Batman: The Caped Crusader [/TD]

[TD=align: right] 63 [/TD]

[TD=align: left] Simpsons, The: Bart vs. the Space Mutants [/TD]

[TD=align: right] 62 [/TD]

[TD=align: left] Robocop 2 [/TD]

[TD=align: right] 61 [/TD]

[TD=align: left] Rambo III [/TD]

[TD=align: left] Robocop [/TD]

[TD=align: left] Untouchables, The [/TD]

[TD=align: left] Jurassic Park [/TD]

[TD=align: right] 55 [/TD]

[TD=align: left] Darkman [/TD]

[TD=align: right] 52 [/TD]

[TD=align: left] Terminator 2: Judgment Day [/TD]

[TD=align: right] 51 [/TD]

[TD=align: left] Total Recall
[/TD]

[TD=align: right] 48 [/TD]

[TD=align: left] Platoon [/TD]

[TD=align: right] 45 [/TD]

[TD=align: left] Night Breed [/TD]

[TD=align: right] 41 [/TD]

[TD=align: left] Red Heat [/TD]

[TD=align: right] 33 [/TD]

[TD=align: left] Cool World [/TD]

[TD=align: right] 30 [/TD]

[TD=align: left] Dennis [/TD]

[TD=align: right] 26 [/TD]

[TD=align: left]Μέσος Όρος[/TD]

[TD=align: right]56,5[/TD]

Δεν ξέρω τι σχολιασμό να κάνουμε με βαθμολογία 75 στο Batman the movie, 73 στο addams family και 63 στο Robocop..ήμαρτον.

Πίσω
Μπλουζα