Mερικοί το προτιμούν κρύο (1962)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.281
Αντιδράσεις
6.148
Mερικοί το προτιμούν κρύο (1962)


Retrodb:http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9C%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CF%84%CE%BF_%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD_%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%BF


Κωμωδία σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Ρένα Βλαχοπούλου, Χλόη Λιάσκου, Κώστα Βουτσά, Βαγγέλη Βουλγαρίδη, Τζόλυ Γαρμπή, Κώστα Δούκα, Γιώργο Κωνσταντίνου, Γιάννη Βογιατζή, Περικλή Χριστοφορίδη, Δημήτρη Καλλιβωκά, Αλέκο Τζανετάκο και άλλους.

Ο Λάκης Αγγέλου (Ντίνος Ηλιόπουλος) , υπάλληλος σε τράπεζα και ο μεγάλος γιος μια εύπορης αλλά με παλιομοδίτικες αρχές οικογένειας, είναι ερωτευμένος με τη Λέλα (Μάρθα Καραγιάννη) που τον πιέζει να παντρευτούν, αλλά αυτός πρέπει να παντρέψει πρώτα τις τρεις αδερφές του: τη Ρένα (Ρένα Βλαχοπούλου), την Εύα (Ζωή Λάσκαρη) και τη Μαίρη (Χλόη Λιάσκου). Σε μια εκδρομή στη θάλασσα, η Εύα και η Μαίρη γνωρίζουν το Γιώργο (Βαγγέλης Βουλγαρίδης) και τον Κλεώπα (Κώστας Βουτσάς), που παριστάνουν τους πλούσιους για να τις εντυπωσιάσουν. Κάθε ζευγάρι μηχανεύεται τρόπους να συναντιούνται κρυφά. Στο μεταξύ ο Λάκης προσπαθεί να παντρέψει τη Ρένα, που είναι ερωτευμένη με το Θόδωρο (Γιάννης Βογιατζής), αλλά διώχνει τους υποψήφιους γαμπρούς. Αντίθετα ο Λάκης δεν αποφεύγει να γνωρίσει τα αδέρφια της Λέλας και στο τέλος οι γαμήλιες καμπάνες θα χτυπήσουν για όλους.

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να συμπληρώσω ότι για τον ρόλο της Λέλας είχε αρχικά επιλεγεί η Άννα Φόνσου και ύστερα η Πόπη Λάζου. Τελικά ο ρόλος δόθηκε στην Μάρθα Καραγιάννη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν χορεύει στην ταινία.
 
Μας χάρισε το υπέροχο τραγούδι "Η πρώτη μας νύχτα". Και μη μου πείτε με τη φωνή του Γιάννη Βογιατζή, ο Βογιατζής τραγούδησε το "ιταλικό" στην ταινία "Μια τρελή οικογένεια". Το κανονικό το τραγούδησε ο...(τον ξέρετε ?)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκπληκτική ταινία! Γνωρίζετε φαντάζομαι ότι ο τίτλος είναι λογοπαίγνιο του "Μερικοί το προτιμούν καυτό"!

Δε μπορώ να μετρήσω ατάκες και από αυτό το έργο που χρησιμοποιώ ίσα με σήμερα!

Π.χ. "Όλοι κοιμηθήκαμε, Λάκη?" - η αφοπλιστικά αθώα ερώτηση της Ζωής Λάσκαρη προς τον Ηλιόπουλο, όταν αυτός ετοιμάζεται να "καρφώσει" στη μητέρα τους την χθεσινή τους έξοδο! :D

Ή αυτό! :biglaugh: (κλαίω!!!)

http://www.youtube.com/watch?v=J_qD90x9Nh8

P.S. @ Panp: Λάκης Παυλίδης ή κάτι τέτοιο?!?!?!..... (για μια σειρά ετών, πάντως, κι εγώ νόμιζα ότι ήταν ο Βογιατζής, μέχρι που κάποιος με είπε ότι τελικά δεν ήταν! #) )
 
Είναι η ταινία που επέβαλε ως πρωταγωνίστρια του σινεμά τη Ρένα Βλαχοπούλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του Γιάννη Δαλιανίδη που την αξιοποίησε σωστά και τής χάρισε την κινηματογραφική αθανασία. Με την ευκαιρία (το έχουμε συζητήσει το θέμα ξανά νομίζω, αλλά δεν θυμάμαι αν είχαμε καταλήξει κάπου), πρέπει να λέμε ότι είναι παραγωγής του 1962 (γυρίστε καλοκαίρι και φθινόπωρο του '62) ή του 1963 (η επεξεργασία της ολοκληρώθηκε το 1963 και ή πρώτη της προβολή έγινε τον Γενάρη του '63). Μπορεί για μας που τα σκαλίζουμε να έχει σημασία ότι γυρίστηκε το '62, αλλά για τον κόσμο τότε ήταν μια ταινία του '63! Το πλατύ κοινό δεν γνώριζε τίποτα για το φιλμ στη διάρκεια του '62, είναι καθαρά προϊόν του '63. Ίσως μια μέση λύση είναι να λέμε ότι είναι προϊόν της σεζόν 62-63.
 
Είναι πολύ ωραία ιδέα να δίνουμε πληροφορίες για το πότε γυρίστηκε πραγματικά η εκάστοτε ταινία που μας ενδιαφέρει.Όντως για το μέσο θεατή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά για μας που είμαστε κάτι παραπάνω έχει.Αυτά με την παραγωγή ποτέ δεν τα κατάλαβα.Πολλές φορές λόγου χάρη άκουγα για την ταινία ''Ο Γίγας" του 1956, μόνο που ο πρωταγωνιστής της (Τζειμς Ντιν) πέθανε το 1955!Καλό είναι κατ' εμέ να δίνονται πληροφορίες για τον πραγματικό χρόνο γυρισμάτων και όχι για το πότε βγήκε η ταινία στις αίθουσες, ή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προώθησής της.

Πάμε τώρα στην ταινία.Είναι ένα σκαλί πάνω από πάρα πολλές άλλες ανάλογες κωμωδίες, λόγω της εξαιρετικής Ρένα Βλαχοπούλου.Οι ατάκες της για τους άντρες που έχει γνωρίσει όταν της κάνει ένας κύριος μασάζ ή ο τρόπος που προφέρει τη "Γκιώνα" είναι μοναδικός.Ανεπανάληπτη και ανυπέρβλητη.
 
Διαφημιστικό της ταινίας από προβολή της στον Καναδά

 


188.jpg
188.jpg
 
Υπάρχει μια σκηνή, η οποία νομίζω πως δεν κολλάει καλά. Όταν ο Λάκης συναντήθηκε με την αδερφή του Ρένα και παρίσταναν τους υπνοβάτες, δεν θα'πρεπε να απορήσει πού πήγαινε ντυμένη νυχτιάτικα; Το λέω αυτό γιατί στη συνέχεια ψάχνει να της βρει γαμπρό, αλλά καμιά νύξη δεν έκανε για ενδεχόμενο κρυφό δεσμό της.
 
oldgrcinfun είπε:
Υπάρχει μια σκηνή, η οποία νομίζω πως δεν κολλάει καλά. Όταν ο Λάκης συναντήθηκε με την αδερφή του Ρένα και παρίσταναν τους υπνοβάτες, δεν θα'πρεπε να απορήσει πού πήγαινε ντυμένη νυχτιάτικα; Το λέω αυτό γιατί στη συνέχεια ψάχνει να της βρει γαμπρό, αλλά καμιά νύξη δεν έκανε για ενδεχόμενο κρυφό δεσμό της.
θα εβγαινε εξω κρυφα προφανως αλλα δεν ηταν απαραιτητο οτι θα σναντουσε τον αγαπημενο της
 
Όχι απαραίτητο βέβαια, αλλά θα μπορούσε να της κάνει κάποιον υπαινιγμό για τη χθεσινή της έξοδο. Εξάλλου και ο ίδιος και οι μικρές για τον ίδιο λόγο είχαν βγει κρυφά. Γιατί όχι και εκείνη;
 
δεκτουν αυτο,ναι

αλλα επειδη και αυτος ηταν μια απο τα ιδια

σου λεει "δεν σε ξερω,δεν με ξερεις,υποφερω και υποφερεις"
 
Απο πρόσφατη προβολή της ταινίας σε υψηλή ευκρίνεια

45650189821_c963be3d2f_o.png


31777810928_de07af7afc_o.png


31777818318_2b8be36eee_o.png


45650184791_9dddb36810_o.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα