Mια βοηθεια για free antivirus,firewall κλπ

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.814
Καλησπερα σε ολους και ολες.Εδω και αρκετα χρονια χρησιμοποιουσα antivirus,firewall κλπ της εταιριας eset ομως μετα απο καποιο προβλημα που αντιμετωπισα χρειστηκε να το κανω απεγκατασταση και να παω σε νεα εκδοση με αποτελεσμα ομως να εχω θεμα στα windows 7 που εχω στο laptop στο μαγαζι και να μην μπορω να τα κανω εγκατασταση λογο καποιων updates των windows.Ετσι λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας οποιος γνωριζει δηλαδη να με προτεινει ποιο free antivirus ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη του ωστε να το κατεβασω και να το κανω εγκατασταση και αν εχει και firewall ακομα καλυτερα.Αν δεν εχει ας με προτεινει και ενα τζαμπανταν firewll για να μην κανουμε μισες δουλειες :p :p :p :p

Ευχαριστω εκ των προτερων.
 
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε στο μαγαζί με το eset. Πλέον ζητάει Windows 7 και πάνω με όλα τα τελευταία update. Αν το έχεις ήδη αγοράσει παντως δεν έχεις πρόβλημα (θεωρητικά) συνεχίζει να δουλεύει αφού το ανανεώνεις. όμως δεν κάνει εγκατάσταση η νέα έκδοση με ότι παραπάνω features προσφέρει αυτή. Δεν έχω να σου προτείνω AV, στο σπίτι δεν χρησιμοποιώ.
 
www.avira.com αυτό χρησιμοποιούσα πάντα και είναι μια χαρά και τελείως τζαμπαντάν μόνο που και που σου δείχνει κάτι διαφημίσεις. είναι γερμανικό ελπίζω να μην σε πειράζει.
 
Βασικά τίποτα, αναλόγως το που μπαίνεις και τι ανοίγεις βέβαια, αλλιώς το free των Windows, είναι αρκετό.
 
Υπάρχει και το Comodo Internet Security που προσφέρει antivirus, firewall κλπ, δεν είμαι σίγουρος να τρέχει σε Win 7, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
 
Το 360 security (system requirements) το είχα βάλει σε υπολογιστές με win 7 ακόμα και σε netbook 12ετιας. Είναι ελαφρύ για το σύστημα. Γενικά είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Mαγκες σας ευχαριστω πολυ για της απαντησεις και την βοηθεια σας.Πριν ανοιξω το θεμα ειχα καταληξει σε μερικα και απεριψα καποια αλλα γιατι καλα τα free antivirus αλλα τα περισσοτερα ειναι σκετος παπας.Ελαχιστα πραγματικα δωρεαν κανουν αυτο που υποσχονται και τελικα κατεληξα στο Avira που γραφει και ο Uskoke πιο πανω το οποιο πραγματικα κανει αυτα που λεει και εχει και καποιες λειτουργιες που σε αλλα ειναι με πληρωμη.Μεσα στης πρωτες μου επιλογες ηταν και το Avast ομως τελικα οπως φανηκε μετα το σκανδαλο που προεκυψε η συγκεκριμενη εταιρια εκλεβε εκατομμυρια δεδομενα κλπ χρηστων και τα πουλουσε οποτε εφαρμογες λαμογιων δεν βαζω στον υπολογιστη μου.Οσο γιαυτα που αναφερατε στο θεμα το Comodo ηταν καπως βαρυ για το ρημαδολαπτοπ που εχω στο μαγαζι και το 360 security στα διαφορα τεστ που διαβασα απο διαφορα sites ειναι κατω σε σχεση με τον ανταγωνισμο σε αντιμετωπιση απειλων κλπ.Οσο για το windows defender αν ειχα γνησια windows 10 θα ηταν μια χαρα αλλα απο την στιγμη που το λαπτοπ φοραει windows 7 και μαλιστα πειρατικα χωρις ενημερωσεις κλπ πιο αξιπιστη λυση θα ηταν να καθομουνα πανω απο το λαπτοπ με το δικανο να σκοτωνω εγω τους ιους και τα σκουληκια παρα να εμπιστευτω το Defender του laptop μου :p :p :p :p :p :p
 
Λοιπον το Avira τελικα αποδεικνυεται εξαιρετικη επιλογη ακομα και η free εκδοση.Πριν καμια ωρα ομως βρηκα μια πολυ καλη προσφορα που τρεχει απο την Avira και μπορεις να εχεις την κορυφαια Prime εκδοση για 90 μερες δωρεαν το μονο που κανετε ειναι να πατε στο Link που θα βαλω παρακατω βαζετε ενα mail και η Avira σας το στελνει μπαινετε στο mail και το κανετε εγκατασταση.Πολυ καλη μαγκια για 90 μερες και μαλιστα στο scan του μολις τελειωσει απλα και κατανοητα στα τελικα αποτελεσματα μπορουμε να δουμε τι εχει βρει και να κανουμε πολλα πραγματα απο εξασφαλιση ελευθερου χωρου στον σκληρο δισκο μεχρι λαθη στην registry εγαρμογες που ξεκινανε στο startup και καθυστερουν το PC μας οπως και αλλα πολλα.Μην καθυστερειτε οσοι το θελετε γιατι δεν ξερω μεχρι ποτε θα ισχυει.

 
Εδώ να πω πως η πλειοψηφία των εταιριών που βγάζουν antivirus (αν όχι όλες) καταργούν την υποστήριξη των Windows 7 στο τέλος του 2021. Αλλωστε τα 7άρια δεν έχουν updates πλέον (εκτός αν είσαι εταιρία και πληρώσεις τη Microsoft, και αυτό μέχρι το 2023) και τις εταιρίες αυτές δεν τις συμφέρει να υποστηρίζουν ένα λειτουργικό που δεν έχει updates από τον κατασκευαστή. Το (σωστό κατ'εμέ) σκεπτικό τους είναι πώς "Φίλε εγώ σου βάζω έναν νταγλαρά πορτιέρη στην πόρτα, αλλά αν έσύ έχεις τρύπες στον τοίχο, σόρι αλλά πρέπει ο κατασκευαστής του κτιρίου να στις κλείσει. Εγώ θα σε ενημερώνω ότι το Χ μικρόβιο πάει να μπει από την Υ τρύπα, μπορώ να στο σκοτώσω αν με αναβαθμίζεις συχνά, αλλά το μικρόβιο θα μπαίνει μονίμως από την τρύπα αφου δε μπορώ εγώ να σου την κλείσω". Μη σκέπτεσθε πονηρώς, ακριβώς έτσι λειτουργεί το antivirus, και τα έξυπνα trojan/ransomwares από το μερεμέτι που θέλει πατσάρισμα θα προσπαθήσουν να μπουν, όχι την μπροστινή είσοδο (ο επαγγελματίας κλέφτης δε θα μπει από την πόρτα).

Οσον αφορά το firewall, έχοντας δοκιμάσει πάρα πολλά, κατέληξα στο TinyWall το οποίο συνεργάζεται με το firewall των windows και είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, δεν το φτιάχνει εταιρί αλλά ένας απλός αθρωπάκος σαν κι εμάς. Είναι ό,τι πιο εύχρηστο, εύκολο, ελαφρύ και σίγουρο έχω βάλει σε προσωπικό πισί. Εχει whitelist/blacklist και επίσης ένα Mode που εκείνη τη στιγμή αφήνει τα πάντα ελεύθερα μαρκάροντάς τα ως Allow. Π.χ. αν εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα το οποίο θέλεις να βγαίνει έξω αλλά δεν ξέρεις ποιά processes σηκώνει εκείνη τη στιγμή που χρειάζονται internet, βαζεις Autolearn, τρέχεις την εφαρμογή η οποία τώρα βγαίνει στο ιντερνετ και μετά βάζεις Normal protection. Τη χρησιμοποιώ τα τελευταία 10 χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα, σε σχέση με τα Κόμοντα και τα Ζόουν Αλάρμια.
1607167287878.png

Να τονίσω πώς είναι πολύ σημαντικό τη σημερινή εποχή, ασχέτως firewall, κάποιος να μπορεί να πονηρευτεί λίγο πριν κάνει κλικ σε κάποιο link.
 
Στην τελική βάζεις ένα linux και καθαρίζεις με κάθε είδους τέτοιες τακτικές! :mad:

Έχουν βγει και κάτι εκδόσεις όπως το Linux Mint, το Zorin ή το Manjaro που είναι πολύ όμορφα και ολοκληρωμένα OS και υποστηρίζουν και τους drivers.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σα να λες σε κάποιον να παρατήσει την τακτική του word παρουσιάζοντάς του ως ολοκληρωμένη λύση το VI :fafoutis: Αν είναι να ξαναπιάσω πληκτρολόγιο, προτιμώ να γράφω locomotive basic στον Μπάσταρντ. Πιο παραγωγικός θα ήμουνα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα πάντα μπορείς να κάνεις και εκεί εξίσου εύκολα όπως και στα 'παράθυρα' και όσο για το Word υπαρχουν free ισάξια τους και στα Linux. Όπως επίσης και στις multimedia εφαρμογές και σε όλους τους άλλους τομείς.

Όλο και περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν ξαναγυρίζουν πίσω μετά την εγκατάσταση κάποιας Λίνουξ έκδοσης.

Μου αρέσει αρκετά η ελευθερία που μου δίνει το Λίνουξ. Όπως και το ότι μου έχει αναστήσει μηχάνηματα 10ετιας να δουλεύουν σωστά και γρηγορότερα. Σε νεότερη τεχνολογία κάνουν περισσότερα και εάν δεν υπήρχε η monopoly τακτική θα υποστηρίζονταν και απο hardware κατασκευαστές αλλα είπαμε... Η γνωστή Τακτική!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν και δεν είναι επί του παρόντος θρεντ, είμαι αρκετά μεγάλος :mitsotakis: για να πειστώ να κάνω τη μετάβαση.
 
Νικ έκανα edit το τελευταίο μου ποστ την ώρα που δημοσίευες και εσύ το δικό σου. Τώρα το διάβασα το δικό σου ποστ
 
Πολύ λόγοι υπάρχουν για αυτό που αναφέρεις..

Το μέλλον πάντως θα δείξει και απο ότι φαίνεται τα Λίνουξ εξελίσσονται πολύ γρήγορα και κερδίζουν έδαφος σε σταθερότητα, ασφάλεια και φυσικα εινα ελαφριά για το υπολογιστή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κατεβασε Αβαστ σπασμενο και ολα μια χαρα θα ειναι (απο 1337χ). Cleanup Premium + Avast Premium security με αδειες για 845 μερες δωρεαν. Και ξενοιασες. Τα δωρεαν εχουν περιορισμενες δυνατοτητες.
 
Σε PC με Win 7 εχω βαλει το Panda εδω και 3 μηνες. Ελαφρυ ειναι ενυμερωση εχει. δινει και καποιο free VPN. Δεν ειχα καποιο προβλημα μεχρι σημερα. Ριξτε του μια ματια. Ποτε ποτε πεταει καμια διαφημηση αλλα οχι συχνα
 
μηχάνηματα 10ετιας να δουλεύουν σωστά και γρηγορότερα.
Λινουξ και με ενα ssd 120gb (30E) για το λειτουργικο, παλαιο μηχανακι ξαναγινεται πυραυλος, οντως. Το κακο ειναι οτι ολοι οι κατασκευαστες χαρντγουεαρ δουλευουν για τα windows, οπως και οι κατασκευαστες παιχνιδιων. Παντως οι διανομες λινουξ εχουν βελτιωθει αρκετα. Θα περει, ομως χρονο μεχρι να χτυπισουν τα πατζουρια δυνατα
 
Το συνοδευτικο δισκακι της μητρικης μου εχει και καποιες δωρεαν, υποτιθεται, εφαρμογες, μεταξυ των οποιων Norton antivirus. Μονο για 3 μηνες ομως. Για να λειτουργισει περισσοτερο, θελει επανεγκατασταση windows.
Υπαρχει κι ενα εργαλειο το Glary utilities 5. Mεταξυ των αλλων εχει και spyware remover, tracks eraser. Kαλη δωρεαν εκδοση. Καντε μια δοκιμη, μπορει να σας βολεψει
 
Πίσω
Μπλουζα