Mπανάναμαν

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.993
Ο Μπαναναμαν ειναι κομικ Αγγλικης προελευσης, εκδοσεων Beano ('Βαβουρα' στα ελληνικα).

Ξεκινησε ως μονοσελιδα ασπρομαυρα κομικ στριπς αλλα ειχαν βγει και πληρη αλμπουμ με αυτοτελεις περιπετειες. Ειχαν κυκλοφορησει και δισελιδες περιπετειες, καθως και σειρα κινουμενων σχεδιων.

Η Υποθεση ηταν ενα παιδι, ο Ερικ, ο οποιος ειχε την ιδιοτητα οποτε ετρωγε μπανανες, να μεταμορφωνεται σε ενηλικο, υπερδυνατο υπερηρωα (με στολη και ολα!). Η μεταμορφωση γινοταν αποτομα και μεσω μιας εκρηξης (ο Ερικ ετρωγε μπανανοσουπα με τους γονεις του, εγινε ενα 'παφ' και πεταχτηκε ολο το τραπεζι απεναντι!). Επιπλεον, η κατασταση του Μπαναμαν κρατουσε 'λιγο'. Η ταυτοτητα του Ερικ δεν ηταν αγνωστη, μιας και σε μερικες ιστοριες οι κακοι εκμεταλλευονται αυτο και περιμενουν τον Μπαναμαν να ξαναγινει Ερικ.

Το χιουμορ του παντως ηταν φανταστικο.. εντελως 'καμμενο'!! :D Το οτι η 'αληθινη' ταυτοτητα του Ερικ ειναι ενα παιδακι που δεν εχει καμια σχεση με τον Μπαναμαν ειναι μαι φανταστικη παρωδια του κλισε της 'μυστικης ταυτοτητας' των υπερηρωων Οι κακοι ειναι ολα τα λεφτα! Ειναι παρωδιες γνωστων Αμερικανων υπερηρωων (Skunk Woman, Foul Five, Scotchman, Clayman, Doctor Gloom, Captain Blight κλπ κλπ)

Στη χωρα μας εχουν δημοσιευτει περιπετειες στο Ροκυ, στο παιδικο ενθετο της εφημεριδα Δημοσιογραφος, αλλα και οι πληρεις ιστοριες απο τις εκδοσεις 'μ' έκαψες' Edimas, απο τις οποιες δεν κυκλοφορησαν πανω απο 4-5 τευχη (εχω 3).

Καπου ειχα και εγω καποιο τευχος απο σποντα.

Καλο θα ηταν να εμπαινε και φωτο απο καποιο εξωφυλλο.

Ωστε αυτος που θα το κλικαρει να πει efxaristo και να το διαβασει κιολας. :D

Το σπασαμε το ρεκορ ξεθαψιματος,ειδα προχτες ενα θρεντ να κινειται απο το '09 αλλα αυτο ειναι κατιτις πιο πισω,anyway μπορει να αργησα λιγο αλλα ιδου ο ηρωας Μπανανα 1 και 3 απο τα 80ς.

attachment.php

Το θυμαμαι απο την Βαβουρα...εντελως καμμενο οπως ειπε και ο Rakeesh. :D

Προβλεπω το scanner να παιρνει φωτια.... ::)

Aardy...μας εκπλησεις συνεχως,well done!!! :thumb:

Ευχαριστω που ξεθαψατε το θεμα παιδια. Αν δεν το ειχα ξεχασει τελειως θα το εβαζα στις "αποτυχιες μου" στο φορουμ :D

Σταυρο, δε θυμαμαι τον Μπαναμαν απο τη Βαβουρα. Παντως αυτοτελεις ιστοριες του, που ηταν και εγχρωμες, υπηρχαν στο ενθετο Τζουνιορ της εφημεριδας "Δημοσιογραφος".

Επι τη ευκαιρια, σημερα γκουγκλαρα για τον Μπαναμαν και εμαθα οτι συζητιοταν ταινια για το 2015. Αλλα ηδη μπηκαμε στο Σεπτεμβρη και δεν υπαρχει κατι παραπανω απο αυτο το ποστερ και διαφορα "coming soon" :xm:

bananaman_poster-1243x1878.jpg

bananaman_poster-1243x1878.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
stayros είπε:
Aardy...μας εκπλησεις συνεχως,well done!!! :thumb:
Αυτό ακριβώς!!! :worship:

Έχει πολύ πράμα ο άτιμος.... Δεν ξέρω πως να τον αντιμετωπίσω... :nervous:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
stayros είπε:
Το θυμαμαι απο την Βαβουρα...
Προβλεπω το scanner να παιρνει φωτια.... ::)

Rakeesh είπε:
Σταυρο, δε θυμαμαι τον Μπαναμαν απο τη Βαβουρα.

Κι ομως υπηρχε... ;)

Για αρχη δυο απο τα εξωφυλλα με τον Bananaman που υπαρχουν στην μικρη Βαβουροσυλλογη μου... :)

attachment.php

Στην συνεχεια ενα επιτραπεζιο απο το τευχος #177...

attachment.php

Απο τα τευχη που εχω στην συλλογη μου,απο το #161

(υποψιαζομαι οτι η ιστορια εχει ξεκινησει στην Βαβουρα πολυ πιο πριν)

η ιστορια τιτλοφορειται στα ελληνικα...

http://www.retromaniax.gr/vb/attachment.php?attachmentid=138101&d=1441470021"]
attachment.php

Ενω απο το τευχος #201 η ιστορια τιτλοφορειται στα αγγλικα...

http://www.retromaniax.gr/vb/attachment.php?attachmentid=138100&d=1441470021[/img]"]
attachment.php

Οι παραπανω δυο μπανανες ουτε που ξερω πως βρεθηκανε στην κατοχη μου ,το κομικ ειναι αλλου για αλλου οχι του γουστου μου και σιγουρα δεν τα εχω διαβασει παρα ξεφυλισει,το πιθανοτερο απο καποια ανταλλαγη που καναμε πιτσιρικαδες σε καποιο σωρο να βρεθηκανε και αυτα.

Χμμ ουτε εγω ηξερα οτι υπηρξε και στο Βαβουρα,nice!

Οι ιστορίες του συγκεκριμένου ήρωα είναι ότι να 'ναι.:burn::burn: Φοβερό ρετροεύρημα.

Πίσω
Μπλουζα