MAME cab project is GO!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Gryzor

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
83
...καλά, όχι ακόμα, αλλά ψήνομαι πολύ και έχω ψιλοκαταλήξει να φτιάξω ένα mame cab για το νέο μου σπίτι.

Προβληματισμοί:

-Τί σύστημα; Τί σύστημα, εν τέλει, χρειάζεται για να τρέχει τα πάντα απροβλημάτιστα το ΜΑΜΕ; Υποθέτω ένας Athlon 2400 που έχω να κάθεται είναι αρκετός; Τί λένε τα συστήματα μητρικής με ενσωματωμένη CPU?

-Τί λειτουργικό; Windows ή Linux; Κάπου έχει πάρει το μάτι μου bootable MAME CDs, αυτά ποια και τί είναι; (μμμμ, ωραία ιδέα, να τρέχω και το Cloanto 2008 από DVD που θα bootάρει...). Βλέπω ότι το KnoppixMAME έχει να ενημερωθεί 4.5 χρόνια...

-Ήχος. Σκεφτόμουνα ηχεία αυτοκινήτου, μια που ο κώνος μπορεί να στερεωθεί πολύ ωραία πάνω στην καμπίνα και με πολύ λίγα λεφτά βγάζεις υπέροχο αποτέλεσμα (με ?50 το ζευγάρι έχεις 15άρια μάρκας και πολύ καλής ποιότητας πλέον...). Όμως πώς να τα τροφοδοτήσω; Άλλη ιδέα;

-Χειρισμός.. Υπάρχει αυτό αλλά και η ελληνική λύση από τις αγγελίες μας. Άλλες ιδέες;

Την επόμενη εβδομάδα προχωράμε σε απόφαση... :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το σχεδιο το εχω και εγω Gryzor, αν και χρονος και χωρος να βρεθει :)

Εγω θα πηγαινα περισσοτερο προς μια κλασσικη εκδοση mameιερας, περισσοτερο για τα παιχνιδια που αγαπησα την δεκαετια του 80..

Σε κατι τετοιο το συστημα σου ειναι υπερ του δεοντος αρκετο (για τα δικα μου δεδομενα εχω θεσει οριο ενα PIII 500-1000Μhz επεξεργαστη), και προσωπικα θα προτιμουσα ενα DOS frontend, χωρις πολλα πολλα, κανενα μικροενισχυτη και δυο ηχεια αυτοκινητου, και οσο για χειριστηρια, θα ξηλωνα κανενα πληκτρολογιο και θα εβαζα τα μονιμως setαρισσμενα πληκτρα του σε αναλογες επαφες σε joystick switches και κουμπια..

Παντως για να τρεχει ολα του mame, φανταζομαι θα θελει κατι δυνατοτερο, αν και δεν ασχολουμαι καθολου με μοντερνο gaming και δεν εχω ιδεα τι απαιτησεις μπορουν να εχουν τα τελευταια παιχνιδια..

Σε οτι μπορουμε να σε βοηθησουμε Gryzor, εδω ειμαστε.. :)

Phil ενα ΧΒΟΧ με ενα hacked MameOX (προτεινω το CoinOPS Gold που θα σκασει μυτη μεσα στο Σαβατοκυριακο - φρεσκο πραμα) και ενα FBA-XXX Pro 1.29 Beta και εισαι αρχηγος τοσο απο GUI οσο και απο wiring των controllers

Σωστοτατος ο wally! Ευκολοτατη λυση και πολυ γρηγορη για την υλοποιηση της.

Aπλα αλλη φαση εχει να παιδευεσαι με μηχανοραφιες για να συνδεσεις εκ των προτερων ασυνδετα πραγματα μεταξυ τους, και να πιασει και λιγο χωρο μεσα στην καμπινα το "μηχανημα", και να κανεις και τις πατεντες και τα λοιπα μοντιφια για να δεσει το γλυκο! :) Τα περισσοτερα υλικα απο αυτα που θελω να φτιαξω τα εχω οποτε ολα ειναι σε μορφη "καταστολης" μεχρι να βρεθει ο καταλληλος χρονος για ενα τετοιο εγχειρημα. Το τελικο σταδιο θα ειναι η αγορα καμιας CRT μπαουλου-τηλεορασης φυσικα! :)

Για τα χειριστήρια επικοινώνησε με τον Arc. Θα σε καλύψει 1000%.

Όσο για μηχάνημα εγώ θα σου πρότεινα PC. Το μηχανάκι που διαθέτεις θα σε καλύψει μια χαρά.

Για ηχεία, δεν θα σου έλεγα να πας σε ηχεία αυτοκινήτου. Μπορείς να πάρεις ένα συστηματάκι ηχείων 2.1 για να έχεις και subwoofer.

Αυτά.

Καλημέρα παιδιά!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

-Το ΧΒΟΧ δεν είναι κακή ιδέα, και δεν το είχα σκεφτεί, αλλά σε περιορίζει - να, π.χ. δεν θα μπορούσα να τρέξω το cloanto. Αλλά μαγκιόρικη λύση!

-Τα 2.1 ηχεία σωστά. Το subάκι θα δώσει περισσότερο oomph, αρκεί να βρω κάτι να χωράει (είναι και αυτό...). Τα ηχεία αυτοκινήτου, εν τέλει, πώς θα τα τροφοδοτούσα;

-Έχω ήδη στείλει email στον Arc με τα specs, για να δούμε :)

-Aπό μητρικές με ενσωματωμένη CPU ξέρει κανείς; Δεν βρίσκω κάτι στο Πλαίσιο... (εκτός του ότι η ΕΒΓΑ βγάζει πλέον και hardware :D ). Νομίζω θα ήταν καλή λύση λόγω χώρου και θορύβου, αλλά δεν έχω ιδέα από χαρακτηριστικά.

-Λογισμικό: αυτό που πρότεινε ο φίλτατος Phil (DOS και άγιος ο θεOS) μου αρέσει για ένα λόγο: είναι σχεδόν instant-on! Εναλλακτικά θα μπορούσα να βάλω κανένα XP lite από τις διανομές που κυκλοφορούνε και να αφαιρέσω services κτλ για να το κάνω να bootάρει με τη μία, υποθέτω...

Gryzor είπε:
-Aπό μητρικές με ενσωματωμένη CPU ξέρει κανείς; Δεν βρίσκω κάτι στο Πλαίσιο... (εκτός του ότι η ΕΒΓΑ βγάζει πλέον και hardware :D ). Νομίζω θα ήταν καλή λύση λόγω χώρου και θορύβου, αλλά δεν έχω ιδέα από χαρακτηριστικά.-Λογισμικό: αυτό που πρότεινε ο φίλτατος Phil (DOS και άγιος ο θεOS) μου αρέσει για ένα λόγο: είναι σχεδόν instant-on! Εναλλακτικά θα μπορούσα να βάλω κανένα XP lite από τις διανομές που κυκλοφορούνε και να αφαιρέσω services κτλ για να το κάνω να bootάρει με τη μία, υποθέτω...
Ριξε μια ματια εδω Gryzor.. ολο και κατι θα σε καλυψει χωρις κανενα τρελο ποσο. Απο οσο γνωριζω στελνουν και στην Ελλαδα (το ξερω αυτο για σιγουρο μεχρι ενα διμηνο πριν καθως ενα φιλαρακι απο εκει πηρε κατι).

http://www.compusa.com/applications/Category/category_tlc.asp?CatId=14&name=Motherboard-CPUs

Οσο για το DOS.. εχω το κολημα να θελω να bootarei με οσο το δυνατον λιγοτερα (εως καθολου λεμε!) loading screens, και να βγαινει κατευθειαν στο μενου επιλογων που να το χειριζομαι απολυτα και μονο με το joystick/κουμπια. Καθ'ενας με την τρελα του δηλαδη! :)

θα συμφωνησω με τον phill για το dos ..σχεδια υπαρχουν στο δικτυο χιλιαδες για arcade cabinet αν του κανεις και μια ωραια arcade αερογραφια εισαι οκ,οσο για joysticks μιλα με το παιδι που φτιαχνει μονος του κατα παραγγελια να δεις τι μπορεις να φτιαξεις γιατι αυτο που μας εδειξες ειναι πολυ ετοιματζιδικο... !!!

phill γιατι crt και οχi lcd?

πάρε τα ηχεία της logitech 2.1 με sub...τα έχω στο pc και "σκοτώνουν"...βέβαια πρέπει να τα χωρέσεις διότι το υπογούφερ είναι 8 inch κτήνος....

simonkey είπε:
phill γιατι crt και οχi lcd?
Lcd? Τι ειναι αυτο? Ειχαμε και στο χωριο μας να 'ουμε?! (Ενω καμπινες με 19αρες οθονες CRT ειχαμε στο τοπικο σαντουιτσαδικο/ουφαδικο στο χωριο μου!!)

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, απλα προσωπικα δεν μπορω καν να δεκτω σε καμπινα που να αποπνεει φουλ τον αερα των 80's με κατι το οποιο απλα θα χασει ολη την ουσια. Και ειδικα οταν μιλαμε για απεικονιση, που μεγαλωσα με το να βλεπω τις ελαφριες γραμμες απο τα pixels στον οριζοντιο αξονα, την "θαμπαδα" που δημιουργει μια CRT, και χωρια τα flickering και και και.. σιγουρα γινεται και με μια lcd και μαλιστα ευκολοτερα. Απλα θα χασει καθε νοημα.

Έχεις δίκιο στο κομμάτι της ρετρό αναφοράς με την χρήση crt οθόνης όμως σκέψου και τα μάτια του gamer. Με την tft δεν θα στραβωθεί όπως με μια crt και την ακτινοβολία που εκείνη εκπέμπει. Άσε τον χώρο που θα γλυτώσει στην καμπίνα και θα τον εκμεταλλευτεί σε ήχο. Δεν νομίζω imho ότι θα χαλάσει ο συνολικός χαρακτήρας της κατασκευής.

Δυστυχως οι TFT εχουν κλειδωμενη native αναλυση ενω τα "MAME" εχουν ποικιλες αναλυσεις οποτε η θολουρα ειναι εξασφαλισμενη... :(

για ποσο θολουρα μιλαμε?εεε?

Για να χρησιμοποιησω το ονομα της δευτερης πιστας,αν θυμαμαι καλα,του Lotus2...

Pea Soup!! :)

Το σκέφτομαι κι εγώ για καμπίνα εδώ και αρκετούς μήνες, από περισυ το καλοκαίρι, για να είμαι ειλικρινής. Δε θέλω ΜΑΜΕ. Θέλω ορίτζιναλ. Δηλαδή, σίγουρα μια ξύλινη καμπίνα φτιαγμένη τώρα, με κοντρολς σύγχρονα, αλλά με JAMMA harness και με πλακέτα συνδεδεμένη. Επειδή δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση κυρίως, θα προτιμήσω κάτι έτοιμο. Εχω καταλήξει σε 2 λύσεις:

1) Arcade supergun + Οθόνη-TV ή σκέτη TV + τη version 2 του Joystick του Ιορδάνη

2) Supernova το οποίο έρχεται έτοιμο και απλά καρφώνεις επάνω του τη jamma πλακέτα και το συνδέεις σε μια TV.

Στην περίπτωση του Supernova παίζεις και Neogeo/Capcom ενώ στην πρώτη έχεις μεχρι 3 κουμπιά.

Οπως και να έχει, για αρχή θα συνδέσω σίγουρα αυτό, το οποίο εάν συνδυαστεί με την πρώτη περίπτωση, φτάνει το κόστος της 2ης (αρα θελουμε επιπλέον την πλακέτα)

Ολα αυτά εχουν ένα μειονέκτημα. Για κάθε παιχνίδι, θες και κανά 50-60άρι ευρώ τουλάχιστον για τη μητρική. Ενώ στην περίπτωση του MAME παίζεις μεν σχεδόν τα πάντα, αλλά είναι emulation, κάτι που εμένα προσωπικά με χαλάει κάπως. Αλλά περί ορέξεως...

Θέμη, ό,τι και να κάνεις, βάλε φωτό να γουστάρουμε. (στο τέλος θα μπει ο geoanas και θ'αρχίσει τα δικά του, και οι υπόλοιποι θα κλαίμε)

Τα πάντα είναι θέμα συμβιβασμών. Κι εγώ παίζω με την ιδέα του JAMMA, αλλά έχεις όντως τον περιορισμό του παιχνιδιού.

Το ίδιο και με την οθόνη: προφανέστατα καλύτερη η CRT, αλλά πού να τη χωρέσεις; Δεν αποκλείεται, ειδικά με αυτό που θέλω να φτιάξω, αλλά πολύ δύσκολο το βλέπω...

Phil: thanx για το link, αλλά αυτά είναι απλά mobo/cpu *bundles*. Εγώ ρωτάω για mobo με *ενσωματωμένη* cpu, μάλλον mini ATX... όπως π.χ. αυτό (αλλά φαίνεται ότι είναι το μόνο που έχει).

Όσο για το DOS, συμφωνώ μαζί σου, αν και, τί κάνεις πλέον με τους οδηγούς; Πώς φορτώνεις την κάρτα ήχουν (SB16?? :D ) ή γραφικών (VESA generic?)?

@spyros_s: για ποια λες; Είναι κάποια από αυτά; Πάντως βλέπω ότι πλέον παίρνεις και με ?30... τίποτα!

Gryzor είπε:
Phil: thanx για το link, αλλά αυτά είναι απλά mobo/cpu *bundles*. Εγώ ρωτάω για mobo με *ενσωματωμένη* cpu, μάλλον mini ATX... όπως π.χ. αυτό (αλλά φαίνεται ότι είναι το μόνο που έχει).
Όσο για το DOS, συμφωνώ μαζί σου, αν και, τί κάνεις πλέον με τους οδηγούς; Πώς φορτώνεις την κάρτα ήχουν (SB16?? :D ) ή γραφικών (VESA generic?)?
Οοοps.. my bad.. δεν καταλαβα την ερωτηση σου Gryzor! :) Αλλα γιατι ολα σε ενα? Αν παθει τιποτα το processorι παει για πεταμα ολη η πλακετα..

Οι υπολοιπες ερωτησεις σου, μου αρεσαν ιδιαιτερα, καθως με πολλες δυναμεις ερχεται και μεγαλη ευθυνη (ooops ξανα.. αυτο ειναι απο τον Spiderman!).. ηθελα να πω οτι με πολλες ερωτησεις ερχεται και μια απαντηση.. ArcadeOS ;)

http://www.mameworld.net/pc2jamma/frontend.html

Ελπιζω να καταληξεις σε αυτη την λυση αν και δεν ξερω πως θα συμπεριφερθει με τα πιο τελευταια παιχνιδια. Τα δικα μου υλικα ειναι φυλαγμενα για την καταλληλη στιγμη και αναμεσα τους είναι και μια SB16, S3 SAVAGE 2000 με TV-OUT (καρα-απαραιτητο καθως 99% θα μπει σε απομειναρια τηλεορασης, η αν απελπιστω τοσο πολυ σε CRT monitor!!), εναν Pentium III slot στα 550mhz και αργοτερα θα κοιταξω για καμια mobo για slot PIII.

logitech z2300. Τα είχε μέχρι πριν μια εβδομάδα. Μάλλον τελείωσαν. Θα πάθεις πλάκα με την απόδοση τους.

Για JAMMA - MAME cab, υπάρχει και η λύση μιας pcb 1069 in 1 ή 465 in 1 ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων, αναλόγως των απαιτήσεων....

(Αν και δεν την συνιστώ για πολλούς και διάφορους λόγους)

Πίσω
Μπλουζα