MAME cab project is GO!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Gryzor την πλακέτα που αναφέρεις την έχω αλλά στην έκδοση της Gigabyte.

Αν είναι να πάρεις πάρε τη Gigabyte όπου μπορείς να κάνεις overclocking τον επεξεργαστή, πράγμα απαραίτητο στα νεότερα παιχνίδια.

Με ΜΑΜΕ δεν τα πάει και τόσο καλά, με RAINE όμως πάει τζαμάουα.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526767

και η τιμή της έχει αρχίσει να τσιμπάει μέρα με τη μέρα.

Α, σ'ευχαριστώ... Ώστε νομίζεις πως έχουν πρόβλημα με τις επιδόσεις; Θα περίμενε κανείς στα 1.6GHz να έκανε κάτι...

RAINE, πώς δεν το είχα σκεφτέι αυτό! :)

Η ερώτηση παραμένει και με τρώει - τί κάνεις με οδηγούς στο DOS την σήμερον ημέρα;

Ο επεξεργαστής είναι εξαιρετικά "νέος" οπότε σε επερχόμενες εκδόσεις του ΜΑΜΕ μάλλον θα πάνε μια χαρά τα παιχνίδια.

Ο RAINE (που είναι ο αγαπημένος μου emulator τον MAME ποτέ δεν το συμπάθησα εδώ που τα λέμε) πάει σφαίρα στα πάντα. Λόγω προγραμματισμού, ίσως, εδώ θα σε διαφωτίσουν οι ειδικοί του φόρουμ.

Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι με το Spectaculator κόλλαγαν τα πάντα (ταχύτητα 5%) ενώ με τον Klive πάνε όλα όπως πρέπει. (κι εδώ μάλλον θέμα προγραμματισμού).

Οι νεες εκδοσεις MAME ειναι με DirectX οποτε η επιλογη πλατφορμας ειναι αναγκαστικα Windows,XBOX1.

Εκτος φυσικα αν θελεις να πειραματιστεις με ματσακωνιες SDL ή με Cedega και Wine με το αναμενο impact σε επιδοσεις,συμβατοτητα...

Gryzor είπε:
-Τί σύστημα; Τί σύστημα, εν τέλει, χρειάζεται για να τρέχει τα πάντα απροβλημάτιστα το ΜΑΜΕ; Υποθέτω ένας Athlon 2400 που έχω να κάθεται είναι αρκετός; Τί λένε τα συστήματα μητρικής με ενσωματωμένη CPU?
Ανάλογα τί θέλεις να παίξεις. Για τα 3D παιχνίδια που (βλακωδώς) προσπαθεί να εξομοιώσει το ΜΑΜΕ ούτε συζήτηση. Αλλά και για νεώτερα 2D παιχνίδια (όπως του CPS III) θα έχεις πρόβλημα. Αν θες SFIII:Third Strike, λοιπόν, μάλλον θες κάτι γρηγορότερο.

Xμμμμ... άρα πάμε σε full-blown mobo/cpu λύση με windows... Θα δω πώς εκκινούν τα Windows lite (χωρίς περιττές βλακείες). Το Linux μάλλον το αφήνω, κάνει ακόμη περισσότερη ώρα (τώρα το συνειδητοποίησα!)...

@spyros_s: σ'ευχαριστώ για την πρόταση! Διάβασα κριτικές και όντως μοιάζουν πολύ καλά, αλλά... λίγο δυνατά μου φαίνονται, με peak 120W. Τέτρις θα παίζω, όχι trance :D

AdvanceCD

Αδύνατον να κάνει περισσότερη ώρα. Μήπως έχεις όλα τα services σηκωμένα? Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το startup σύστημα κάποιας διανομής βάλε την πιο λιτή που υπάρχει και εγκατέστησε ένα mame.sdl.

Επίσης ξέχνα όλα τα KDE/GNOME συμπράγκαλα.

Αν θες κάτι έτοιμο ρίξε μια ματιά εδώ.

Και αν θες και μεγαλύτερη ταχύτητα βάλε ένα 64bit Linux και 64bitMame. Από πάνω βάλε και το AdvanceMenu που είναι ειδικά για καμπίνα και είσαι κομπλέ.

Το Mame είναι από τις εφαρμογές που επωφελούνται από τα "παραπάνω" bits.

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και τόσο εξοικιωμένος πλέον (εδώ και δέκα χρόνια δηλαδή, απ'όταν σταμάτησα να το χρησιμοποιώ καθημερινά). Αλλά παίζω κάθε τόσο με διανομές και συνειδητοποιώ ότι κάνει κάμποση ώρα να σηκωθεί ό,τι έχω δοκιμάσει... Αλλά σε πιστεύω :)

Ευχαριστώ για το λινκ, αλλά το ότι έχει σταματήσει η ανάπτυξή του εδώ και δυόμιση χρόνια δεν λέει τίποτα; :(

Gryzor είπε:
@spyros_s: σ'ευχαριστώ για την πρόταση! Διάβασα κριτικές και όντως μοιάζουν πολύ καλά, αλλά... λίγο δυνατά μου φαίνονται, με peak 120W. Τέτρις θα παίζω, όχι trance :D
Είναι πολύ δυνατά...τα θεωρώ all around λύση. Απλά με το μπάσο που διαθέτουν θα χαρείς τα shoot em up και τα beat em up...Το πολύ μέχρι την μέση θα φτάσεις την ένταση... :D

Έχει και αυτό την πλάκα του.

Ανακάλυψα στον υπόγειο το Maximus Arcade Version 2.9.2

Είναι ένα arcade frontend που υπήρχε σε πολλά MAME machines σε αίθουσες ηλεκτρονικών. http://maximusarcade.com/

Απότι διάβασα καμουφλάρει τα XP που τρέχουν από πίσω ώστε να μοιάζει 100% με arcade μηχάνημα.

Maximus Arcade (MA) is PC based software that allows for seamless interaction with multiple arcade and console emulators while keeping the Windows environment hidden. Although best suited for use in arcade cabinets, it can be configured for use in a kiosk or simply running on a computer with a keyboard, trackball, or gamepad. It's easy to setup and it doesn't require any additional framework to function.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωωωωωω το είχα δει πολύ παλιότερα αλλά το είχα ξεχάσει τελείως!!! Δυστυχώς τα screenshots είναι πολύυυυυ μικρά και τα βίντεο δεν μου παίζουν, αλλά θα το δω οπωσδήποτε!

Πόσο επίκαιρη ήταν η συζήτηση...

Ναι! Ηθελα να γράψω κάτι περί τούτου. Κουβέντα γινόταν, σχέδια έκανες, σχέδια έκανα, και τσουπ! Πέρα από κάθε γήινη φαντασία! ;)

χαχαχα...μα για πιο πράγμα μιλάτε ρε παιδιά???

χαχαχαχαχχαχαχα

@Rygar: κι αν σου πω ότι την Τετάρτη είχαμε πάει να δούμε έπιπλα στο ΙΚΕΑ για να δούμε τί θα μπορούσε να πάρει μετατροπή; Τί να πω, συνομωσίες του σύμπαντος...

Οχι ρε, σοβαρά ειχες παει στο ΙΚΕΑ για να φτιάξεις κάτι τέτοιο; Δεν το έφτιαχνες καλύτερα από χαρτί υγείας; Πιο γερό θα ήταν. :D

χαχαχα μια χαρά είναι βρε τα έπιπλα του ΙΚΕΑ, αναλώσιμα ;)

και τελικά τι έκανες με καμπίνα Gryzor...δεν μας είπες.... :baby2: :baby2:

Ο Ηλίας έχει δίκιο - υπήρχε ένα τραπεζάκι μέσηξς που έμοιαζε να δέχεται καλή μόντα και έχει και το ατού ότι ώς τραπέζι δεν φαίνεται στο χώρο (=λιγότερη γκρίνια από το άλλο ήμισυ). Και, δεδομένου ότι τα ΙΚΕΑ είναι τόσο φτηνά δεν σε νοιάζει και να το καταστρέψεις. Επίσης, επειδή τα δίνουν σε κομμάτια είναι πολύ εύκολο να κόψεις ό,τι θες...

@Plink: θα βάλω χύμα τα πάντα πάνω σ'ένα τραπέζι

Πίσω
Μπλουζα