Mame version που χρησιμοποιείτε

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Iaspis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Iaspis

RetroActive
Αντιδράσεις
8
Ποιά εκδοση του Μ.Α.Μ.Ε. χρησιμοποιείτε;

Φιλε Iaspis μολις ανακαλυψες bug!

Δυστυχως τα μελη δεν μπορουν να ποσταρουν δημοσκοπησεις χωρις συνενοηση με τον εκαστοτε moderator

Το, ηδη αναρτημενο στο Portal, Poll δεν εχει ληξει οποτε τα ξαναλεμε σε λιγες μερες.

Στειλε απλα ενα PM στον Moderator

Sorry for the inconvinience!

Έχω ταλέντο στο να βρίσκω bugs χωρίς να το θέλω μου φαίνεται... :D

Μια διευκρίνηση: Χρειάζεται να ξαναποστάρω (λέξη κι αυτη...) τη δημοσκόπηση ή θα το κάνει ο moderator από μόνος του σε λίγες μέρες;

MAMEUI64 0.137u1 και στα effects επιλέγω το art_twisty.png

Μου κάθεται πιο καλά στο μάτι σε σχέση με τα scanlines!

Mameplus εγώ εδώ και καιρό..

Μιχάλης

Χρησιμοποιω mame plus! και κανω update καθε 5-6 μηνες (ωστε να βλεπω διαφορές και να αξιζει τον κόπο).

Ποια ειναι ομως η διαφορά στο video system απο την 105 εκδοση και μετα και γιατι ειναι τοσο σημαντικό?

Μετα την 105 εφυγαν τα "παραδοσιακα" scanlines και το γυρισαν σε overlays. Εγινε ενας χαμος, ξενερωσα και εγω ελαφρως.

Θυμαμαι ποσο μου αρεσε η απεικονιση της 0.37...

Ετσι κι αλλιως MAME παιζω πλεον κυριως στο XBOX1 οποτε αφου ημουν ξενερουα με τη φαση δεν ασχοληθηκα με τι νεες εκδοσεις σε φαση να συγκρινω πιστοτητα.

Οσοι κανατε πιο ενδελεχη συγκριτικα, τι παιζει με τις "scanlines" (overlays) τωρα? Καλυτερα? Χειροτερα?

Τι δεν σου αρεσει στα scanlines οπως ειναι τωρα? Μια χαρα δουλευουν και μαλιστα ειναι και παραμετροποιησιμα περισσοτερο αφου πλεον η υποστηριξη ειναι εξωτερικη. Και δεν τρωνε και πολυ cpu οπως παλιοτερα και δουλευουν σωστα σε οποιαδηποτε αναλυση. Με τις αλλαγες που ειχαν γινει το 2001 ειχα ξενερωσει εγω

Τωρα εχω φτιαξει τα δικα μου κλασικα scanlines σε png. Ενα για οριζοντια, ενα για vertical παιχνιδια και ξενοιασα

Χρησιμοποιώ πάντα το τελευταίο επίσημο command line version. Δεν έχει καλά εφέ (RGB, scanlines, κ.λ.π.) και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια καλύτερη έκδοση.

Έχω επίσης μείνει λίγο πίσω βέβαια στα rom updates, όποιος μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό θα το εκτιμούσα. Μόνο το pleasuredome φαίνεται να κρατάει δυνατά updates αλλά είναι club για λίγους.

Σαν περιστασιακός -αλλά και παλιός- χρήστης, έχοντας δοκιμάσει την command line και διάφορες άλλες εκδόσεις, προτείνω ανεπιφύλακτα τα MAMEUI32 / MAMEUI64.

Ανέβασα μερικά overlays από τα default που υπάρχουν στο πακέτο για να δείτε αν σας αρέσουν. Συνήθως χρησιμοποιώ το art twisty.

Δείτε τα σε 100% γιατί αλλιώς δε φαίνονται σωστά!

Art Twisty

Scanlines75Dx4_j4

Scanlines75x4_j4

Scanrez1_Althor

Shadowmask_Twisty

Jedah είπε:
Χρησιμοποιώ πάντα το τελευταίο επίσημο command line version. Δεν έχει καλά εφέ (RGB, scanlines, κ.λ.π.) και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια καλύτερη έκδοση.
Έχω επίσης μείνει λίγο πίσω βέβαια στα rom updates, όποιος μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό θα το εκτιμούσα. Μόνο το pleasuredome φαίνεται να κρατάει δυνατά updates αλλά είναι club για λίγους.

Ποια ειναι τα προβληματα στα scanlines? Πραγματικα θεωρω οτι το υπαρχον συστημα λειτουργει τελεια

Εκανα attach το png που χρησιμοποιω. Για τα καθετα παιχνιδια πρεπει να το ανοιξεις με το paint και να το γυρισεις 90 μοιρες, και να το ονομασεις κατι αλλο, πχ scanlinesv

Η εντολη φυσικα ειναι -effect scanlines (η scanlinesv η οτιδηποτε το ονομα του overlay αρχειου χωρις το extension)

Το pleasuredome το καναν private? Ειχα φτιαξει λογαριασμο πριν πολυ καιρο και τοτε ηταν ανοιχτο. Ακομα ενεργος ειναι παντως. Χρησιμοποιω την 0.134 εκδοση και περιμενω 2-3 εκδοσεις ακομα μεχρι να ξανααλλαξω. Πλεον ο μονος τροπος να αναβαθμισεις εκδοση ειναι να ξανακατεβασεις τα παντα καθως ειναι χαος, και εχουν παψει καιρο να βγαινουν ενδιαφεροντα νεα παιχνιδια οποτε μονο για λογους πληροτητας το κανω. Αν θελεις (η οποιοσδηποτε αλλος) βοηθεια πες μου με pm

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
0.136u1 η αλήθεια είναι η εικόνα δεν είναι όπως παλια

bspus είπε:
Ποια ειναι τα προβληματα στα scanlines? Πραγματικα θεωρω οτι το υπαρχον συστημα λειτουργει τελεια
Εκανα attach το png που χρησιμοποιω. Για τα καθετα παιχνιδια πρεπει να το ανοιξεις με το paint και να το γυρισεις 90 μοιρες, και να το ονομασεις κατι αλλο, πχ scanlinesv

Η εντολη φυσικα ειναι -effect scanlines (η scanlinesv η οτιδηποτε το ονομα του overlay αρχειου χωρις το extension)
Τον γνωρίζω τον τρόπο που περιγράφεις. Το πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο που εφαρμόζεται το εφέ των scanlines. Είναι resolution-agnostic, δεν λαμβάνει υπόψη του καθόλου την ανάλυση που τρέχει ο emulator, απλά εφαρμόζει το png που λες σαν μάσκα σε γειτονιές απο pixels. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα scanlines σε φυσικές αναλύσεις LCD οθονών να είναι αόρατο, επειδή η ανάλυση είναι τόσο μεγάλη, που τα scanlines είναι απίστευτα λεπτά. Ο Final Burn Alpha το εφαρμόζει πιο σωστά για παράδειγμα. Σε χαμηλές αναλύσεις βέβαια όλα είναι ΟΚ, απλά είναι τελείως generic, ούτε RGB grill, ούτε phosphor latency, τίποτα. Σε εφέ, Final Burn Alpha και ξερό ψωμί.

Jedah είπε:
Είναι resolution-agnostic, δεν λαμβάνει υπόψη του καθόλου την ανάλυση που τρέχει ο emulator, απλά εφαρμόζει το png που λες σαν μάσκα σε γειτονιές απο pixels.
Ακριβως!

Δεν ξερω τι τρικυμια υπαρχει στο κρανιο της τωρινης mame dev ομαδος...

Mαλιστα ΑΝ θυμαμαι καλα, διαβαζα και μια οργισμενη απαντηση του Belmont σε παιδια που παραπονιοντουσαν για την καταργηση του scanline blitter. Δυστυχως δεν μπορω να το βρω με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα...

Mame 0.138(x86) command line version με το Mala Frontend σε έναν P4 Celeron 2.0Ghz

Συνδεδεμένο σε μια 21'' CRT TV και με 2 Mayflash arcade joysticks.

Φτηνή λυση.

Η λύση για σένα είναι το emuparadise

την latest x64 UI version, σε laptops και σταθερό.

Πίσω
Μπλουζα