Mangiadischi Penny (φορητό πικάπ)

chris73

RetroActive
Joined
24 Ιαν 2013
Μηνύματα
478
Αντιδράσεις
614
Προβολή συνημμένου 83924

Όνομα και πράγμα? πάρτε το όπως νομίζεται. Τους τρώει στην κυριολεξία τους δισκούς ή όχι, θα πρέπει να ήταν πολύ cool στην εποχή του.

Για το πάρτυ, το πικνικ, το αυτοκίνητο! Παίζει 45αρια με το κέντρο ή χωρίς, σε όποια θέση και αν το έχετε και τα πάει πολύ καλύτερα στους κραδασμούς από τα πρώτα cd-player αυτοκινήτου.

Δέχεται τροφοδοσία από την πρίζα ή από μπαταρίες, και το συγκεκριμένο έβγαινε σε πολλά χρώματα με ποιό κοινό καθώς φένεται αυτό το πορτοκαλί, ενώ έχω δει κίτρινο, κόκκινο, μπλέ, ροζ-μωβ και π΄ρασινο επίσης.

Προβολή συνημμένου 83926

Έχω μπερδευτεί σχετικά με τις πληροφορίες που βρίσκω, αλλά είναι σίγουρο πως κυκλοφορούσε από τα μέσα του 70 έως και τουλάχιστον τα τέλη του 80 (το δικό μου έχει μέσα σφραγίδα του 86). Κατά άλλους κυκλοφορούσε από το τέλος του 60 έως και τις αρχές του 90. Δεν μπόρεσα με σιγουριά επίσης να εντοπίσω την εταιρία.

Προβολή συνημμένου 83928

Πάντως στην ίδια λογική φαίνεται να κυκλοφορούσαν και άλλα, και μάλιστα πολλά και από διάφορες εταιρίες. Από τα παλαιότερα -αν όχι το παλαιότερο- είναι το Philips Mignon από τα τέλη του 50, αν και εκείνο δεν διαθέτει ενισχυτή και μεγάφωνο και έπρεπε να συνδεθεί σε ένα ηχοσύστημα οικιακό ή αυτοκινήτου.

Προβολή συνημμένου 83931

Δείτε μερικά Penny καθώς και άλλα εδώ:

http://digilander.iol.it/mangiadischi//INDICEGENERALE.html

http://www.ca.astro.it/web-1/web-gallery-new/Mangiadischi/mangiadischi.html

Και επί το έργο!

 
Κατά τα μέσα 90 σε video club, είχα δει προς πώληση "μικρό" πικάπ (πως βγήκε ο όρος ρε παιδιά, turntable λέγεται) τέτοιου τύπου, όπου ο δίσκος έμπαινε σε σχισμή.
 
Λέγεται και record player. Όσο για το pickup έχει ξεμείνει ο όρος από τις κεφαλές των γραμμοφώνων και τις μεταγενέστερες. Μετά άρχισαν να τις λέν cartridges.

http://www.normanfield.com/pickups.htm
 
Πίσω
Μπλουζα