Maniac (1980)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.322
Αντιδράσεις
5.915
Ο frank zito ειναι ενας ψυχικα διαταραγμενος που μισουσε την μητερα του αλλα απο την αλλη του ληπει γιατι την εχασε σε ενα δυστηχημα.Αρχιζει λοιπον να σκοτωνει γυναικες και να περνει τα σκαλπ τους σαν ενθυμια.Η αννα μια φοτωγραφος του βγαζει μια φοτωγραφια στο παρκο και αρχιζει σιγα σιγα να τον ερωτευεται.Δεν ξερει τιποτα ομως γιαυτον αλλα θα τα μαθει απο την αναποδη οταν ο frank την καλει σε ενα ταξιδι για να δουν τον ταφο της μητερας του.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ντάξ william Lustig και joe spinell και caroline munro (κουκλαρα) και Τομ Σαβίνι (με το κεφάλι σμπαράλια)... έπος απλά.
 
Μπορει να εχω εκατονταδες ταινιες(Για να μην πω χιλιαδες) και να εχω δει χιλιαδες αλλες και να θυμαμαι τιτλους και υποθεση κτλ αλλα σε παραδεχομαι φιλε dominion γιατι θυμασαι ολους τους ηθοποιους.Εγω δεν τα παω καλα σαυτο τον τομεα.
 
Προν χρόνια είχ απετύχει στο Metropolis, ένα εκπληκτικό enhanced-cd άπό την southeastern-records.

Εκτός από το εκπληκτικό soundtrack (που αν δεν κάνω λάθος, "μεταφέρθηκε" σχεδόν αυτούσιο στην EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ

με τον Απόστολο Σουγκλάκο), περιείχε trailer, κομμένες σκηνές και διάφορα άλλα multimedia.
 
Σε μεγάλα κέφια ο μάστορας Σαβίνι! Ειδικά, η τουφεκιά στο κεφάλι...
 
υπάρχει και μια φήμη,γεγονός μάλλον,ότι το τραγούδι maniac αρχικά ήταν να γραφτεί γι'αυτή τη ταινία (ίδια μουσική αλλά με άλλους στίχους φυσικά).
 
maniac

μια πολυ καλη ταινια για θεατες με γερα νευρα φυσικα.
 
Φοβερή ταινία. Ωμή, παρακμιακή και βρώμικη. Ο Savini κάνει τέλεια δουλειά και η Munro είναι πανέμορφη
 
Σε λίγο κυκλοφορεί remake της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Elijah Wood! Τώρα πώς μπορεί να ανταποκριθεί ο Frodo στον ρόλο που έπαιξε ο Spinell, σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Όπως δεν μπορώ να φανταστώ πως ένα mainstream remake θα πλησιάσει έστω τη βρώμικη ατμόσφαιρα του πρωτότυπου. Από όσα έχω διαβάσει είναι γυρισμένο με POV (point-of-view) στυλάκι. Μάλλον πάμε για ιερόσυλο αποτέλεσμα

http://www.imdb.com/title/tt2103217/

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποιος ο λόγος και για αυτό το ριμέικ; Μήπως εντυπωσιάστηκε κανείς, από παρόμοιες απόπειρες; Οι παραγωγοί θέλουν... :bash:
 
RIO είπε:
Ποιος ο λόγος και για αυτό το ριμέικ; Μήπως εντυπωσιάστηκε κανείς, από παρόμοιες απόπειρες; Οι παραγωγοί θέλουν... :bash:
Έλλειψη ιδεών μάλλον. Ο χολιγουντιανός τρόμος έχει κορεστεί όσο δεν πάει, γι'αυτό και το γύρισαν στα remake. Από την άλλη τον ανεξάρτητο τον έχει φάει το λούκι των torture porn (μικρό μπάτζετ, γυρίσματα λίγων ημερών, ικανοποιητική σχέση κόστους-κερδών). Τελικά μένουν μόνο κάποιοι πορωμένοι νεαροί σκηνοθέτες που γουστάρουν να άσχολούνται με τον τρόμο
 
Ο Τζο Σπινελλ δινει ρεστα!Το σαουντρακ οντως ειναι αυτουσιο και στην Επιστροφη των καθαρματων.Το τελος της ταινιας ειναι μοναδικο και μαλιστα σε καποια εχτρας που ειχα δει απο dvd ειχε αναφερθει οτι ο Τομ Σαββινι ειχε χαρησει το κεφαλι που ειχε φτιαξει για την τελευταια σκηνη στον Σπινελλ.Το αποτροπαιο ειναι πως ο Σπινελλ ειχε πεθανει απο φυσικα αιτια μεσα στο σπιτι του ετσι η αστυνομια μπουκαρε αφου δεν ειχε δωσει σημεια ζωης ανησυχοντας την οικογενεια του.Ειδαν το κεφαλι διακοσμημενο πανω στην τηλεοραση και μεχρι να καταλαβουν τι εγινε σοκαριστηκαν!
 
Υπέροχη ταινία. Ο Savini έκανε όντως καταπληκτική δουλειά και ο Spinell είναι φοβερός στο ρόλο του ψυχικά διαταραγμένου. Είχα διαβάσει ότι ήταν ένας συμπαθέστατος άνθρωπος και έξω καρδιά, που του άρεσε να γλεντάει και να περνάει καλά, και κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς.
 
Μ' αυτά και μ' αυτά, είδα κι εγώ την ταινία χθες ακριβώς τα μεσάνυχτα. Απίστευτα cult ταινία η οποία επηρέασε πολλά μεταγενέστερα θρίλερ.

Υ.Γ. Αυτό το thread "Ξένο σινεμά" - "Θρίλερ/Τρόμου", είναι χρυσός.
 
Πίσω
Μπλουζα