Maniac Cop (1988)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.881
Προβολή συνημμένου 116079

H ιστορια ξεκιναει με την cassie philips μια σερβιτορα που μολις εχει τελειωση την δουλεια της και παει στο σπιτι κατα την διαρκεια της διαδρομης της επιτιθονται κατι τυπαδες με αποτελεσμα αυτη να παει για βοηθεια στον κοντινοτερο αστυνομικο που βρισκει μπροστα της.Αυτο ομως που θα συμβει δεν ειναι αυτο που θα περιμενε η ατυχη cassie γιατι ο αστυνομικος αντι να την βοηθησει την στραγγαλιζει και την σκοτωνει.Η δραση του δολοφονου μπατσου συνεχιζεται και της επομενες μερες με αποτελεσμα ολος ο κοσμος να εχει γιννει πολυ επιφυλακτικος και να φοβαται οποιον αστυνομικο συναντα αφου η ιστορια εγινε γνωστη μεσω των δημοσιογραφων.Την υποθεση αναλαμβανει ο frank McCrae που δεν προκειται να σταματησει πριν βρει τον δολοφονο.Ενας αλλος μπατσος ομως ο Jack εχει και αυτος τα προβληματα του γιατι απαταει την γυναικα του και συνεχεια λειπει με αποτελεσμα η γυναικα του Ellen forest να τον υποψιαζεται πως αυτος ειναι ο μπατσος δολοφονος οποτε μια μερα τον ακολουθει σε ενα μοτελ και τον πιανει στο κρεβατι με την ερωμενη του την Τheresa mallory που ειναι συναδελφος του.Αμεσως φευγει απο το Motel αλλα πεφτει στα χερια του δολοφονου μπατσου και την σκοτωνει.Το αποτελεσμα ολου αυτου ειναι να συλαβουν τον jack σαν τον δολοφονο μπατσο αλλα ο μονος που πιστευει πως ειναι αθωος εκτος απο την ερωμενη του ειναι ο McCae που πιστευει πως του την εστησαν.Τελικα Ο jack ο McCae και η Theresa συνεργαζονται και ξεκινανε να βρουνε τον δολοφονο μπατσο για να ξεπλεινουν ολο το σωμα αλλα και τον jack και η ερευνα τους εχει αποτελεσμα καθως ανακαλυπτουν πως ο δολοφονος ειναι ο πρωην μπατσος Matt cordell αλλα το περιεργο της υποθεσης ειναι πως ο matt cordell ειναι νεκρος :sealed: :sealed: :sealed:

To maniac cop ειναι με τρεις λεξεις ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.Eιναι ενα slasher που εχει πολυ καλη πλοκη εχει καλη ιστορια εχει μυστηριο εχει συνομοσιες και γενικοτερα εχει τα παντα και δεν ειναι ενα απο ολα τα slashers του κιλου που τελειωνει η ταινια και καθεσε να απορεις τι ειναι αυτο που ειδες.Φυσικα καθε αλλο παρα ασχημα δεν ειναι αυτου του ειδους τα slasher γιαυτο και τα γουσταρουμε αλωστε :D αλλα το maniac cop ειναι κατι παραπανω απο ολα αυτα.Οι ερμηνειες ειναι πολυ καλες οπως και η σκηνοθεσια γενικοτερα και μπορει να μην εχει πολυ υψηλο επιπεδο gore αλλα υπαρχουν εξαιρετικες στιγμες που θα απολαυσουν ολοι οι Fans των slashers και των ταινιων τρομου με μια απο ολες αυτες να ειναι η σκηνη στο ντουζ στην φυλακη.Τα μουσικα θεματα της ταινιας ειναι τα περισσοτερα εξαιρετικα και γενικοτερα η ταινια μπορει να ειναι μια πολυ καλη B-movie αλλα μοιαζη για πολυ ανωτερη παραγωγη οποτε μπορουν να την δουν και αλλοι εκτος απο μας τους καμμενους που δεν αρεσκονται στης φτηνιαρικες οσο δεν παει ταινιες τρομου.Μετα της επιτυχια που εκανε το πρωτο maniac cop κυκλοφορησαν αλλα δυο sequels το mania cop 2 και το maniac cop 3: Badge of silence τα οποια μπορει να μην φτανουν το πρωτο αλλα ομως ειναι και αυτα πολυ καλα και αξιες συνεχειες του πρωτου.

Ξεχαστε λοιπον τον καλο μπατσο της γειτονιας που θα τρεξετε αν εχετε καποιο προβλημα γιατι στους δρομους κυκλοφορει ο Matt Cordell που μονο για την προστασια σας δεν νοιαζεται χαχαχαχαχα :diablotin:

 
Ωραία ταινία , που πιστεύω ότι περισσότερο είναι περιπέτεια με στοιχεία θρίλερ, παρά τρόμου. Φοβερό καστ με Atkins, Cambell, Roundtree και Z'Dar ( τι μουράκλα αυτός ο τύπος). Δυστυχώς το δεύτερο μέρος ήταν απαράδεκτο και το τρίτο δεν τόλμησα να το πλησιάσω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικός ο Robert Z'Dar, ο οποίος μετά από χρόνια έμαθα ότι πάσχει από χερουβισμό, εξ ου και το σχήμα του προσώπου του.

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Campbell, υπέροχος Atkins.
 
Ωραία ταινία που θυμάμαι ότι με είχε κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Ούτε εγώ τη θεωρώ τόσο τρόμου, περισσότερο θρίλερ.
 
Αχ, αυτό ο Campbell με συνεργασία και με τον Raimi, και τι δεν έχει κάνει πια! χε χε
 
Αν και ξεκίνησε να τη βλέπω λόγω Bruce Campbell, τελικά με κέρδισε με τα χίλια ο "πολύς" Robert Z'Dar.

Μεγάλη ταινία, "κλασσική" για την εποχή και το είδος της.
 
Πρόσφατα είδα την τριλογία. Η πρώτη ταινία έχει ενδιαφέρον και λόγω πλοκής και λόγω ηθοποιών. Η συνύπαρξη Tom Atkins και Bruce Campbell είναι ένα από τα δυνατά σημεία της ταινίας. Η δεύτερη ταινία δεν παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο ενώ η τρίτη με την προσθήκη βουντού και νεκραναστάσεων ξεφεύγει λίγο.
 
Πίσω
Μπλουζα