Masters of the Universe (1987)

GI JOE

RetroWannaBe
Joined
29 Δεκ 2010
Μηνύματα
72
Αντιδράσεις
10
Και ομως κατι το οποιο αρκετος κοσμος δεν ξερει..Την δεκαετια του 80, 1987 αγια την ακριβεια, γυριστηκε live action ταινια με τον HE-MAN!! Απο την πολυαγαπημενη μου και περιβοητη εταιρεια παραγωγης CANNON FILMS.

Στο ρολο του Χι- Μαν ο γνωστος μας μπρατσαρας Ντολφ Λουντγκρεν( Το καστινγ του στο συγκεκριμενο ρολο ειναι απλα τελειο..ειναι ο ιδιος ο Χι-Μαν..εμφανισιακα τουλαχιστον και οσα αδιαβαστα παιδια δεν τον ξερουν γενικα, ηταν ο Ρωσος στο γραφικο πλεον Ροκυ 4) και στο ρολο του Σκελετορ, ο Φρανκ Λανγκελα, ο οποιος δινει πραγματικα ρεσιταλ ερμηνιας στο ρολο του κακου μαγου, βοηθουμενος βεβαια απο ενα σεναριο το οποιο του δινει πολυ καλους διαλογους(εχει βασικα τον καλυτερο διαλογο ολου του σεναριου σε σχεση με τους υπολοιπους, δυστυχως ο Χι-Μαν δεν πολυμιλαει και οι διαλογοι του ειναι περισσοτερο μουγκριτα και της στιγμης αντιδρασεις) φοβερα on-liners και δειχνει να το ευχαριστιεται.

Τα εφε ειναι πολυ καλα και κρατανε ακομα και σημερα(ποσο νοσταλγω τα 80s effects! Screw CGI!!) το ιδιο και η μουσικη που θυμιζει λιγο...superman!

Το σεναριο δυστυχως ομως δεν ειναι οτι καλυτερο, λειπουνε αρκετοι χαρακτηρες, πριγκιπας Ανταμ δεν υπαρχει (πραγμα που δεν με χαλασε καθολου, καλυτερα) λογω budget(μιλαμε για Cannon Films!) η δραση μεταφερεται στη γη(!)(σιγα μην βλεπαμε ολη την Ετερνια) και μετα για το φιναλε στη Ετερνια μεσα στο καστρο Greyskull για μια τελικη μαχη οπου μετα τους τιτλους τελους εμφανιζεται ο Σκελετορ υποσχοντας μας οτι θα επιστρεψει στο επομενο σικουελ πραγμα το οποιο δυστυχως δεν εγινε ποτε, σεναριο του σικουελ και καποια σκηνικα κτλ φιλτραριστηκαν και εγιναν η πρωτη ταινια του Βαν Νταμ ''Cyborg''.

Η ταινια αυτη παρα τις αρκετες ανοητες στιγμες της(φανταστειτε τον Χι Μαν στη γη, ενας δυμετρος ιδρωμενος γιγαντας με σπαθι και οπλο λειζερ να τρεχει στους δρομους μιας αμερικανικης γειτονιας το 1987!!) ειναι διασκεδαστικη εχει αυτο το ακαταμαχητο cheese factor σε αυξημενα επιπεδα, εναν αξεχαστο κακο και ειναι καλογυριμενη.

Να κλεισω και με νοσταλγια που αρμοζει το σαιτ...Εναν Σεπτεβριο που μολις ειχα ξεκινησει την Δευτερα Γυμνασιου, 12 χρονων, πηγα με τον φιλο μου Σαββατο μεσημερι στο γειτονικο ρετρο βιντεοκλαμπ ;) να παρουμε ταινια για το απογευμα..εκει που ψαχνω πεφτει το ματι μου σε ενα περιεργο εξωφυλλο, αμεσως μου κινει την περιεργια..λες?? Γυριζω πισω και διαβαζω...''Στον πλανητη Ετερνια ο Μοχθηρος Σκελετορ εχει.." εχω μεινει...φωναζω τον φιλο μου..''Ρε Μ@#$$% εχει βγει Χι Μαν σε ταινια!!!" Γουρλωνει τα ματια αρπαζει το εξωφυλλο και το νοικιασαμε...Πραγματα και συναισθηματα που σημερα στη σημερινη εποχη δεν υπαρχουν πλεον, εχεις το ιντερνετ και τα μαθαινεις ολα επι τοπου, το τι βγαινει το τι θα βγει, ποτε θα εχουμε σικουελ κτλ χωρις καμια εκπληξη.. τοτε ομως μια απλη τετοια ''ανασκαφη'' στο μπακαλικο βιντεοκλαμπ ηταν αρκετο να σου δωσει μια ευχαριστηση και ενα χαμογελο..ναι ενα χαμογελο για τοσο απλα πραγματα...

Ας ειναι καλα αυτο το site..

Προβολή συνημμένου 27530
 
Δεν ειναι καθολου 'αγνωστη' φιλε και αν δεν κανω λαθος καπου θα εχει αναφορθει ξανα (αν οχι, πολυ παραξενο)!

Οπως αναφερεις, εχει πολλες διαφορες απο το κανονικο συμπαν, λογω budget προφανως. Σε καμια περιπτωση ο Σκελετορ δεν ειχε κατακτησει το Greyskull, γεγονος που αποτελει την αρχη της ταινιας.
 
Νομιζω οτι το ειχα δει στο σινεμα (Αθηναιον)
 
Μια απο τα ιδια Πανο. Η ταινια ειναι πασιγνωστη αν και οχι ιδιαιτερα πετυχημενη. Οσο για την Cannon Group, σιγουρα δεν αποτελει αρνητικο παραγοντα - ενα καρο περιπετειες δημιουργησε, ξεφευγοντας απο τις αθλιες bmovies των εποχων εκεινων. Εν ετη 87 δεν γυριζονταν Αρχοντες των Δαχτυλιδιων ;)
 
Γιατί θυμάμαι οτι την είδα 2 φορές και όχι μία , την περίοδο που πρωτοπροβλήθηκε;
 
Ισως γιατι ειχες πολλα κουραγια τοτε ? :D
 
Stormwatch είπε:
Γιατί θυμάμαι οτι την είδα 2 φορές και όχι μία , την περίοδο που πρωτοπροβλήθηκε;

Γιατι με εφτιαξες τωρα πρωι πρωι?? χαχα

Χαιρομαι που η ταινια θεωρειται και πασιγνωστη..επειδη πραγματικα ελαχιστο κοσμο που μιλαμε για ταινιες εχω γνωρισει να την εχει δει
 
οπααα!!δεν δεχομαι κοσμο να μην γνωριζει αυτη την ταινια!!! ηταν η πρωτη μου ταινια στον κινηματογραφο. k στις 5 τοπ μου!! η ταινια τα σπαει κ τ dvd τα σπανε!!! οποιος δεν την εχει δει να την αγορασει να την δει!! να την εχει κιολας γιατι αξιζει!!
 
Ναι ρε παιδιά... όχι και άγνωστη η ταινία! Γνωστότατη ήταν! Μάλλιστα πάνω στο σενάριο της ταινίας είχε βασιστεί και το παιχνίδι Masters Of The Universe : The Movie που έπαιζα τότε και στον Amstrad μου... αλλά δεν έλεγε και πολλά!

256px-MOTU_Movie.jpg
256px-MOTU_Movie.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
την είχα δει στο σινεμά .. ήταν πολύ ζόρικη για εμας τους πιτσιρικάδες της εποχής.. πάω να την βρω.. χεχε
 
βασικα να βρειτε να διαβασετε το κομικ movie adaptation!!!eiναι λιιιιγο καλυτερο!!
 
Επισης στην ταινια πρωτοεμφανιστηκε ο χαρακτηρας Γκουιλντορ, ο οποιος υποθετω αντικαθιστουσε τον Ορκο σαν comic relief. Αργοτερα περασε και στην toyline. Δεν ξερω ομως αν προλαβε να μπει και στο καρτουν :)

Στην ταινια παιζει και η Courtney Cox και νομιζω και ο καραφλας διευθυντης του Επιστροφη στο Μελλον :D
 
Rakeesh είπε:
Επισης στην ταινια πρωτοεμφανιστηκε ο χαρακτηρας Γκουιλντορ, ο οποιος υποθετω αντικαθιστουσε τον Ορκο σαν comic relief. Αργοτερα περασε και στην toyline. Δεν ξερω ομως αν προλαβε να μπει και στο καρτουν :)
Στην ταινια παιζει και η Courtney Cox και νομιζω και ο καραφλας διευθυντης του Επιστροφη στο Μελλον :D

Καλα ο καραφλας επαιζε σχεδον σε οτι ταινια βγηκε τη δεκαετια του 80!! Καλτ μορφη!!
 
ο γκουιλντορ δεν περασε καθολου απο το καρτουν!! μονο σε φιγουρα βγηκε!!!
 
Την είχα δει στον κινηματογράφο! Θυμάμαι μου άρεσε τότε. Άλλωστε, έβλεπα Masters of the Universe φανατικά τότε. Είχα παίξει και το παιχνίδι σε C64, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να το τερματίσω!!
 
Συνηγορώ και εγώ: όντως πρόκειται για ταινία πολύ γνωστή στους πιτσιρικάδες της εποχής.

Με συμμαθητές είχαμε κανονίσει να πάμε "μαζικά" να την δούμε, αλλά τελικά εγώ δεν πήγα γιατί δεν πολυγούσταρα τον Λούντγκρεν !! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλα ρε παιδια μενω εκπληκτος!! Ολοι σας τη ξερετε τελικα!! Που εισασταν τοσα χρονια!!
 
Να πω και εγώ τα δυό σεντς μου για την ταινία... :biglaugh:

Φυσικά και δεν είναι άγνωστη στην Ελλάδα, θυμάμαι είχα πάει και την είχα δει με συμμαθητές μου στο κινηματογράφο όταν είχε βγει, την έχω ξαναδεί τρεις φορές σε DVD από τότε :xm:

Γενικά είναι μέτρια εώς καλούτσικη ταινία, ο Σκέλετορ και η Ίβιλ-Λυν είναι πολύ καλοί, καλός και ο Μαν-Ατ-Αρμς και η Τίλα αλλά ο Λούντγκρεν δεν μου άρεσε ως Χί-Μαν και ακόμη λιγότερο μου άρεσε η άσχετη στολή του - την μπέρτα που την βρήκανε; :eek:

Η ιστορία ήταν καλούτσικη αυτό που με χάλαγε ήταν οτι αντί να χρησιμοποιήσουν κλασσικούς κακούς όπως Μέρ-Μαν, Τράι-Κλοπς κλπ χρησιμοποίησαν φτηνούς, κακο-σχεδιασμένους χαρακτήρες ως μισθοφόρους του Σκέλετορ (βλέπε Καργκ και Σάουροντ - ο Μπλέιντ μου άρεσε :cool: ). Α, και η επιλογή ηθοποιού για την Σόρσερες ήταν απογοητευτική, βάλανε μια γιαγιά αντί για μια πιο νέα, γοητευτική γυναίκα όπως ταιριάζει στο ρόλο :flower:

Από τα αγαπημένα μου σημεία της ταινίας το product placement του Burger King! :cool: :cool:
 
Την είχα δει νιάνιαρο σε cinema στους Αμπελόκηπους ή το Παγκράτι!

Φυσικά την έχω ξαναδεί αμέτρητες φορές σε VHS και μετά σε DVD....

Πάντως σε σύγκριση με τα figures/comics/minicomics/cartoon, είναι πολύ εκτός. Δεν πέτυχαν κανέναν χαρακτήρα, άντε λιγάκι ο Man-At-Arms ήταν αποδεκτός.

Σίγουρα όμως δεν ήταν για πέταμα η ταινία, αν δεν έχω στο μυαλό μου το υπόλοιπο franchise δεν είναι κακή.
 
Ρε τι μου θυμίσατε...

Ήμουν και εγώ κολλημένος τότε με την ταινία (πρέπει να την είχα δει 4 φορές) όντας MOTU fan πιτσιρικάς και θυμάμαι ότι είχα μαγνητοφωνήσει (με κασετόφωνο, REC/PLAY και δε συμμαζεύεται...) τον ήχο που έβγαζε το κλειδί (έτσι λεγόταν?) για να τον χρησιμοποιώ όταν έπαιζα με τις φιγούρες. :cool:
 
Πίσω
Μπλουζα