[MATTEL] UNO (παιχνίδι με κάρτες)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Αντιδράσεις
8.189
Το UNO είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες. Μία κάρτα ρίχνεται στο τραπέζι και οι παίκτες προσπαθούν να ταιριάξουν τον αριθμό, το χρώμα ή το σύμβολο. Αν για παράδειγμα η κάρτα στο τραπέζι είναι το 7 σε κόκκινο χρώμα, τότε ο παίκτης πρέπει να ρίξει μια κάρτα με τον αριθμο 7 σε οποιοδήποτε χρώμα ή μια κόκκινη κάρτα. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα Μπαλαντέρ όπου ο παικτης αποφασίζει ποιο χρώμα θα συνεχίσει. Όταν ένας παίκτης μείνει με μια κάρτα πρέπει να φωνάξει UNO διαφορετικά τιμωρείται αν το αντιληφθούν οι άλλοι παίκτες.

θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος έχει συλλογή από uno. θυμάμαι μια έκδοση του 1990 από Καλιφόρνια με φοίνικες πίσω από τους κάρτες! υπάρχουν πάρα πολλές εκδόσεις

Μια πιο εξελιγμένη έκδοση της "αγωνίας" είναι το Uno.

Κλασικό παιχνίδι με κάρτες για όλους, και ειδικά για άτομα που δε συμπαθούν τα κανονικά χαρτιά (όπως η μητέρα μου).

Ιδανικό παιχνίδι για πάρτυ ή εκδρομή (βέβαια, με τον κίνδυνο να χαλάσουν φιλίες), περνάς την ώρα σου.

Με τη μητέρα μου παίζουμε ακόμα και σήμερα, μερικές φορές, Uno. Έχω την έκδοση που φαίνεται στο δεύτερο ποστ της Betty (την κανονική, όχι τη junior), και είναι εμφανέστατα τα στοιχεία φθοράς της τράπουλας, μιας και την έχω χρησιμοποιήσει πολύ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Γενικά σαν παιχνίδι έχει πάρα πολλές εκδοχές, εκτός από τη σκέτη και την Deluxe (που απλά σου προσφέρει τη βάση για τις κάρτες). Θυμάμαι ότι τα ξαδέρφια μου είχαν το "πρώτο μου Uno", που είχε ζωάκια και ταμπλό παιχνιδιού, για να μετράς τις νίκες.

Υπάρχει η έκδοση με το μηχάνημα που "φτύνει" κάρτες με το πάτημα ενός κουμπιού, έκδοση με "τροχό της τύχης", έκδοση στυλ Jenga, έκδοση με πλαστικοποιημένες κάρτες για να αντέχουν στο νερό, αλλά όλες αυτές είναι από το 2000 κι έπειτα.

Ρετρό είναι οι τρεις πρώτες που ανέφερα (η κλασική, η deluxe και η παιδική).

Υπάρχει και θέμα για το Uno Junior εδώ, και φωτογραφία του Uno (deluxe) στο πρώτο ποστ.

Εγω εχω εκδοση του 1992 (αρα ειμαι μεσα στα ορια) :P

Ειναι σε χαρτονενιο κουτακι 2 decks και οι καρτες δεν ειναι πλαστικες, αλλα χαρτινες...Αρα πιο ευκολα και γρηγορα φθειρονται...

Εκδοτης: SPEAR SPIELE (Γερμανια)

Πίσω
Μπλουζα