[MB] Twister (1966)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.240
Αντιδράσεις
5.958
Τη δεκαετία του 90 είχε κυκλοφορήσει το παιχνίδι επιδεξιότητας TWISTER. Το ταμπλώ του παιχνιδιού ήταν σαν μεγάλο χαλί με κύκλους σε διαφορετικά χρώματα. Κάθε παίκτης με τη σειρά του έπρεπε να τοποθετηθεί επάνω στο χαλί στο ανάλογο χρώμα και να ακουμπήσει το χέρι, τον αγκώνα, το γόνατο ή το πόδι χωρίς να πέσει, προσπαθώντας να ισορροπήσει.

Η διαφήμιση έλεγε: ''To παιχνίδι που σε δένει κόμπο...!''.

Είχατε παίξει το παιχνίδι;

εικόνα από το Διαδίκτυο
images
Προβολή συνημμένου 143596
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βεβαίως!

Συμπληρώνω τις οδηγίες:

την εντολή για το πού θα μπει τι την έδινε ο τροχός, ο οποίος ήταν χωρισμένος στα 4 (δεξί χέρι, δεξί πόδι, αριστερό χέρι, αριστερό πόδι) και με επιμέρους επιλογές τα 4 χρώματα του χαλιού (κόκκινο-κίτρινο-πράσινο-μπλε).

Παιχνίδι που ήθελε αρκετά καλή φυσική κατάσταση και αντοχές, γιατί από ένα σημείο και μετά, ειδικά αν έπαιζαν παραπάνω από δύο άτομα ταυτόχρονα, έπρεπε να γίνεις λίγο τιραμόλα για να αντέξεις μέχρι τέλους. Ασε δε που αν έπεφτε ένας, κινδύνευαν να πέσουν όλοι.

Κι ενώ μου φαίνεται παράξενο πώς δεν είχε κυκλοφορήσει το παιχνίδι στην Ελλάδα και νωρίτερα (μιας και είχε πρωτοκυκλοφορήσει τη δεκαετία του 60), και μόνο ο χαρακτηρισμός "sex in the box" που συνόδευε το παιχνίδι από τους συντηρητικούς, ισως να είναι η αιτία να μη γνώρισε το παιχνίδι ευρεία κυκλοφορία εξ αρχής.
 
γι' αυτο και το έτος 1966 στον τίτλο το θέματος, νόμιζα ότι ήταν 1996 και έγινε λάθος...

από το 1966; Για φαντάσου!!!
 
Εγώ έμαθα για αυτό το παιχνίδι από εκείνη την ταινία με τον Κιάνου Ρηβς και τον φίλο του που το έπαιζαν με τον Χάρο...
 
RIO είπε:
Εγώ έμαθα για αυτό το παιχνίδι από εκείνη την ταινία με τον Κιάνου Ρηβς και τον φίλο του που το έπαιζαν με τον Χάρο...
Γενικά έχει κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες ταινίες και σειρές. Για παράδειγμα, πρόσεξα ότι σε ένα επεισόδιο του πρώτου κύκλου των Friends (μιας και την είδα πρόσφατα από την αρχή τη σειρά) η παρέα παίζει Twister στο σαλόνι της Μόνικα.
 
Πίσω
Μπλουζα