Mega-Tempest: Tempest2000 από το Jaguar στο MegaCD

elefas

Retro Member
Αντιδράσεις
61
Χαίρετε αγαπητοί ρετρομανιακοί. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε στο ψητό κτλ...

Σας παρουσιάζω το Mega-Tempest, μια προσπάθεια μεταφοράς του θρυλικού Tempest2000 του Atari Jaguar στο MegaCD. Δεν είναι πιστή 1-1 μεταφορά (port) ακολουθεί όμως όσο μπορεί τον δημοσιευμένο κώδικα του Τ2Κ και όσο μπορώ θα προσθέτω ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά. Κύριος σκοπός μου ήταν να παίξω με τις έξτρα δυνατότητες που δίνει το MegaCD στο MegaDrive εκτός από το CDDA (audio). Τουτέστην έξτρα 68000 cpu, ASIC, Ricoh sound chip. Και όλα αυτά χωρίς την ανάγκη να κάψεις CD και να ταλαιπωρήσεις το drive του MegaCD. Εδώ εισέρχεται ένα ειδικό mode λειτουργίας στην κασέτα (cartridge), το mode-1 που επιτρέπει στην κασέτα να μιλήσει με τα επιμέρους τμήματα του MegaCD χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει δισκάκι στο drive.

Για το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο επιστράτευσα όλα τα μέσα που είχα στη διάθεση μου, λέγε με AI (γκουχ γκουχ) και ο Claude Code έγινε το κολλητάρι μου. Του βγάζω το καπέλο καθώς σήκωσε στους ώμους αγόγγυστα του πολλή δουλειά, και με έκανε να νιώθω ότι έχω δίπλα μου ένα ικανότατο και συνάμα εκνευριστικό συνάδελφο.

Video από τα πιστά μου Mega Drive 2 + Mega CD 2 (ξέθαψα και την 14άρα Sharp που είχα φοιτητής)
  • Κώδικας και beta rom (tag releases): Mega-Tempest
Πηγές:
Για να το τρέξετε σε εξομοιωτή χρειάζεται να έχετε τα MegaCD BIOSes, το φορτώνετε ως rom και όχι ως iso. Στο MacBook μου ο εξομοιωτής που βρήκα να είναι πιο συνεπής ήταν ο Ares. Όσοι έχετε flashcart και το πραγματικό hardware απλά φλασάρετε τη rom (χρειάζεται να έχετε και το MegaCD συνδεδεμένο προφανώς).

Releases:

Τελευταία επεξεργασία:
Έχει γίνει το retromaniax "γιαφκα" hardcore devs! Τρομερή Κοινότητα σε όλα τα επίπεδα!

Συγχαρητήρια για το πρότζεκτ! Ειναι κι από όσο γνωρίζω από τα καλύτερα games του συστήματο

Εγω παντως χαζεψα και με το εκκεντρικό hardware! :geek:

Πανε 9 χρονια απο την τελευταια φορα που ειδα NEO Myth MD 3in1 flash cart + 512M... οταν πουλησα το δικο μου στο Amibay. To website της εταιριας υπαρχει ακομα. :bigeyes:

Ασε το γιαπωνεζικο Mega Drive 2, σπανιο θεαμα στα μερη μας.

Ευχαριστώ πολύ για τα θερμά σας λόγια! Ελπίζω οποίος δεν βαριέται το στήσιμο να παίξει μερικούς γύρους, η μελωδία των τέκνο / rave MODs από το κύκλωμα του MegaCD θα αποζημιώσει τον κόπο του.

Ναι το hardware είναι όντως εκκεντρικό μέχρι και το flashcart είναι πλέον ρετρό. Για να φλασαρω τη rom από το MacBook έπρεπε ο πιστός μου συνεργάτης Claude Code να κάνει compile το command line utility από την αρχή (ευτυχώς βρήκα τον κώδικα σε ένα GitHub repo).

Το mega drive είναι «ασιατικής» προέλευσης (50hz PAL) και όχι ιαπωνικό.
megadrive2-asian-1.jpg

Πίσω
Μπλουζα