(Megadrive) Επέμβαση στο 32Χ

geoanas

Commodore Vampire
Διαχειριστές
Joined
14 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.225
Αντιδράσεις
280
Μια σχετικά εύκολη μόντα που θα χρησιμεύσει για να μπορούμε να παίζουμε όλες τις 32Χ cartridges στο μηχάνημα μας από κάθε περιοχή του πλανήτη !

Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτουμε ήδη μονταρισμένο (region hack) Megadrive.

Αφού ανοίξουμε το πλαστικό περίβλημα ξεβιδώνοντας 4 βίδες από κάτω και βγάλουμε και την μεταλλική θωράκιση που συγκρατείται από 10 βίδες, αντικρίζουμε την πλακέτα του 32Χ.

attachment.php


Το εσωτερικό του 32Χ με την μεταλλική του θωράκιση

attachment.php


...και χωρίς αυτή

Όλες οι μητρικές των 32Χ κατασκευάστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Απόδειξη το δικό μου, όπου πάνω στην μητρική του διακρίνουμε εμφανώς το τυπωμένο λογότυπο NTSC, αν και είναι PAL.

attachment.php


Το κρυμμένο και "ένοχο" NTSC

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επέμβουμε στην περιοχή που εικονίζεται με το κόκκινο τετραγωνάκι ενώνοντας τα σημεία με ένα διακοπτάκι.

attachment.php


Τα σημεία "επέμβασης" ΠΡΙΝ

attachment.php


...και ΜΕΤΑ

attachment.php


Το διακοπτάκι στη θέση του

Έτσι αφού τοποθετήσουμε το διακοπτάκι σε μια θέση που δεν εμποδίζει και κολλήσουμε και το αντίστοιχο ταμπελάκι επισήμανσης, μπορούμε είτε μέσω EVERDRIVE, είτε τοποθετώντας μια Αμερικάνικη rom cartridge, να απολαύσουμε παιχνίδι. Προηγουμένως βέβαια θα πρέπει ήδη να έχουμε θέσει το μητρικό Megadrive σε λειτουργία US/60Hz.

Παρακάτω βλέπουμε "αμιγώς" Αμερικάνικα παιχνίδια στην PAL κονσόλα μου !

attachment.php


attachment.php


ΠΗΓΗ
 
Φοβερο.Thanks φιλε :thumbup:
 
Γιώργο αν κατά λάθος αλλάξεις θέση από NTSC σε PAL και το ανάποδο στο διακόπτη την ώρα που το μηχάνημα είναι σε λειτουργία, υπάρχει κίνδυνος;

Ωραίος όπως πάντα άρχοντα! :thumbup:
 
Γιώργαρε δεν ξέρω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει και δεν νομίζω να το τολμήσω..:nervous: :nono:
 
Κατα 90% δε θα πάθει απολύτως τίποτα. Το πιο πιθανό είναι να αλλάξει η ταχύτητα του παιχνιδιού και να παραμορφωθεί λιγάκι η οθόνη (πχ. αν πάμε απο ntsc σε pal 60Hz>50Hz και απο 525 γραμμές σε 625). Και το χειρότερο είναι να κρεμάσει το παιχνίδι :)
 
ΕΠ!

Είπαμε αν έχει κάποιος ιδέα, ΟΧΙ να το δοκιμάσει, εννοείται! Με τα παλιά συατήματα ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τη συμπεριφορά τους σε "out of specs" ενέργειες......
 
Όχι παιδιά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το έχω δοκιμάσει με σκέτο mega drive.

Τώρα αν έχει το 32Χ πάνω δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω...
 
Η χειροτερη περιπτωση ειναι να ειναι ασυμβατο καποιο παιχνιδι και να χρειαστει επανεκινηση του μηχανηματος. Το youtube εχει πολλα βιντεακια με το να αλλαζει καποιος το διακοπτη απο 50 σε 60hz και δεν συμβαινει κατι κακο στο μηχανημα. Δες πχ εδω:

 
Ωραία, αλλά και πάλι δεν θα το τολμούσα σε δικό μου μηχάνημα!
 
pooky(1) είπε:
Ωραία, αλλά και πάλι δεν θα το τολμούσα σε δικό μου μηχάνημα!
Εδώ βγάζαμε τα cartridge την ώρα που δούλευαν οι κονσόλες και τα πετούσαμε στον τοίχο απο τα νεύρα και δεν πάθαιναν τίποτα, απο ένα απλό διακοπτάκι θα ψαρώσουν;! :p
 
Τότε είμασταν νέοι! :p
 
Γιώργο, μήπως ξέρεις αν το NTSC 32x κάνει σε PAL Mega Drive;
 
Ναι (νομίζω) αν το "χακέψεις!"...
 
Πίσω
Μπλουζα