Metal και Χριστούγεννα!

Joined
2 Ιαν 2014
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
0
Καλημέρα σας, ποία είναι κατά τήν γνώμη σας τά πιό νοσταλγικά μέταλ άλμπουμ, τά οποία έχετε συνδέσει με την δεκαετία τών 80's, καί τίς Χριστουγεννιάτικες σχολικές διακοπές;

Εγώ, φέρ' ειπείν, ενθυμούμαι τό Μέταλ Χάμερ τού 1989 σέ αφιέρωμα γιά τόν δίσκο τού King Diamond "Conspiracy", καί πραγματικά κατακλύζομαι από ένα αφόρητα νοσταλγικό συναίσθημα γιά τίς ημέρες εκείνες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κωνσταντίνε, καλωσόρισες! :)

Με έχει προβληματίσει λίγο το θέμα σου - είμαι ένα κλικ πριν το κλειδώσω.

Προσπαθώ να καταλάβω πώς έχεις συνδυάσει τα Χριστούγεννα με το heavy metal & με τις ρετρό αναμνήσεις.

α) Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να επαναδιατύπωνες προς το σαφέστερο, ώστε να καταλάβουμε ποιο είναι το αντικείμενο συζήτησης και να συμμετάσχουμε?

β) Να σ' ενημερώσω ότι το χρονολογικό όριο του φόρουμ είναι το 1995 (εκτός από τα υποφόρουμς της "Τεχνολογίας του Σήμερα" & του "NextGen Gaming", όπου το όριο φτάνει ως και σήμερα). Πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι συζητήσεις πρέπει να έχουν ως σημείο "τερματισμού" το '95.

γ) Επειδή πρόσεξα ότι κάνεις και σε άλλες απαντήσεις, μια θερμή παράκληση: μη γράφεις με κεφαλαία - στον κόσμο του internet σημαίνουν ότι φωνάζεις & γενικά δεν θεωρείται ευγενικό.

Ξαναγυρνάμε στο θέμα μας: αποσαφήνισε λίγο τι εννοείς, για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θρεντ.
 
Ναί, χίλια συγγνώμη, λάθος πληκτρολόγησις, μόλις τό εἶδα! 1989 ἤθελα νὰ γράψῳ!!!
 
A! Μάλιστα! :)

Εγώ να είμαι ειλικρινής, όποτε σκέφτομαι Χριστούγεννα & Heavy Metal, μου έρχονται πάντα 2 πράγματα στο μυαλό:

α) Blind Guardian (μη ρωτήσετε με ποιον μαγικό τρόπο τα έχω συνδέσει αυτά τα 2!) & φυσικά, last but not least,

β) Trans-Siberian Orchestra (δηλαδή σα να λέμε Savatage, μόνο που, ενώ τους TSO τους ακούω πολύ ευχάριστα, με τους Savatage έχω θέματα...)

Αν και ο πρώτος δίσκος τους, είναι εκτός χρονολογικών ορίων (Christmas Eve and Other Stories (1996)), το συγκρότημα υπάρχει από το 1993 και δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ακούσει αυτό:

 
christmas Eve/Sarajevo 12/24 απο το Dead winter Dead και δεν μπορω να καταλαβω γιατι το ιδιο κομματι εγινε μεγαλυτερη επιτυχια απο τους TSO, απορια που την ειχε και ο ιδιος ο Oliva και αρκετα ενοχλημενος που η διαφορα στην επιτυχια των δυο κομματιων ηταν μονο το ονομα της μπαντας... Δεν εχω ακουσει τιποτα απο TSO και στα εφηβικα μου χρονια με χαρακτηριζω φανατικο savatage :cool:
 
Μα, με τίποτα όμως! :D

Επιλεκτικά κομμάτια & από άλμπουμ μόνο το the Wake of Magelan, το οποίο θεωρώ και κορυφαίο! :)

Btw, ξέχασα να αναφέρω ποιο άλμπουμ των BG είναι το "χριστουγεννιάτικό" μου!

Somewhere Far Beyond - όλα τα τραγούδια είναι ένα κι ένα κι ό,τι πρέπει να τα ακούσεις βλέποντας τα λαμπάκια του δέντρου! :)
 
Εγω απο BG εχω συνδιασει ως χειμωνιατικο αλμπουμ το Nightfall in Middle Earth και οποτε ακουω το "Noldor" μου ερχεται στο νου ενας βαρυς χειμωνας και τα ξωτικα να ταξιδευουν προς τη Μεση Γη.
 
Eεεε....Εσεις οι απο πανω....^^^ ....

Αυτο μετραει για θα φαω κανα οff?
electric-guitar-054.gif


 
Άμα σου θυμίζει Χριστούγεννα παιδί μου, μια χαρά μετράει! :D
 
Helloween - Keeper of the 7 keys pt1, το οποίο έπεσε στα χέρια μου Χριστούγεννα 1993. Το άκουγα τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών...
 
Πίσω
Μπλουζα