Metallica

imperium

RetroAdept
Joined
11 Σεπ 2010
Μηνύματα
846
Αντιδράσεις
128
ειδα οτι εχουμε θεματα για αλλα μεγαγα συγκροτηματα αλλα οχι για αυτο.

Οι Metallica είναι ένα Heavy Metal συγκρότημα από τις HΠΑ. Ιδρύθηκαν στις 28/10/1981, όταν ο τότε νεαρός Lars Ulrich έβαλε στους δρόμους αγγελίες στις οποίες ζητούσε άτομα για δημιουργία συγκροτήματος. Πιο συγκεκριμένα, ζητούσε 2 κιθαρίστες και έναν μπασίστα με τους οποίους θα έφτιαχνε συγκρότημα. Απάντησε στην αγγελία ο James Hetfield ο οποιος έπαιζε ρυθμική κιθάρα. Οι δυό τους έκαναν μια πρόβα αλλά ο Χέτφιλντ δεν ενθουσιάστηκε τόσο, και δεν τον ξαναπήρε τηλέφωνο. Ο Ούλριχ άρχισε πάλι να ψάχνει άτομα και τότε ο Χέτφιλντ τον πήρε τηλέφωνο ζητώντας να κάνουν άλλη μια πρόβα. Αργότερα γνώρισαν τον σολίστα Dave Mustaine, ο οποίος μπήκε στο συγκρότημα αλλά αργότερα απολύθηκε λόγο χρήσης ουσιών και κακής συμπεριφοράς. Ύστερα γνώρισαν τον μπασίστα Cliff Burton και τον Kirk Hammet και έφτιαξαν ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα. Με πωλήσεις 57 εκατομμυρίων άλμπουμ στις ΗΠΑ (RIAA Total Sales), και 40 εκατομμύρια άλμπουμ εκτός αυτών, το τελικό νούμερο των πωλήσεων φτάνει περίπου τα 100 εκατομμύρια δίσκους. Το συγκρότημα ειναι ενα απ' τα πιο επιτυχημένα heavy metal συγκροτήματα στην ιστορία, ενώ γενικά κατατάσσεται 7ο, με βάση τις πωλήσεις, στην ως τώρα Αμερικάνικη μουσική ιστορία.

Αφου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Heavy metal μουσικής, ειδικά της Trash metal, (οι Μetallica θεωρούνται οι επικεφαλής των "τεσσάρων μεγάλων" του Αμερικάνικου Thrash Metal της σκηνής του Bay Area, περιοχή του Κόλπου του San Fransisco) στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το συγκρότημα απευθύνθηκε σε ένα πιο πλατύ κοινό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά, αλλάζοντας τη μουσική του νοοτροπία, στρεφόμενο προς πιό rock ήχους.

O θανατος του μπασιστα Cliff Burton σε ατυχυμα που ειχε η μπαντα το 1986 τους στιγματισε αλλα δεν το εβαλαν κατω και συνεχισαν δημιουργονυας τραγουδια υμνους.

members

Lars Ulrich (ντραμς)

James Hetfield (φωνη,κιθαρα)

Kirk Hammet (κιθαρα)

Robert Trujillo (μπασο)

ex-members

Ron McGovney (μπασο)

Dave Mustaine (κιθαρα)

Cliff Burton (μπασο)

Jason Newsted (μπασο)

Δισκογραφία

1)Kill em all (1983)

2)Ride the Lightning (1984)

3)Master of Puppets (1986)

4)...and justice for all...(1988 )

5)Metallica(black album) (1991)

6)Load (1996)

7)Re-Load (1997)

8 )Garage Inc (1998 )

9) S & M (1999)

10)St.Anger (2003)

11)Death Magnetic (2008 )

Προβολή συνημμένου 34324Προβολή συνημμένου 34325Προβολή συνημμένου 34326
 
Βαλε και το garage days EP το 1987 με το Newsted στο μπασο

Με εξαιρεση το Kill em all παντως δεν θα τους χαρακτηριζα ευκολα thrash. Οι metallica αλλαζανε αρκετα τον ηχο τους απο album σε album. Η πιο αποτομη αλλαγη εγινε βεβαια στο load, αλλα δυστυχως τοτε επεσε πολυ και η ποιοτητα της μουσικης τους κατα τη γνωμη μου
 
Οτιδήποτε γίνεται Mainstream χαλάει. Για μένα άρχισαν να χαλάνε από το Black Album το οποίο ήταν αρκετά καλό γενικά αλλά σε σχεση με τους προηγούμενους δίσκους ήταν απογοήτευση. Από το Load και μετά θα έπρεπε να μετονομαστούν σε κάτι άλλο αφου δεν ήταν Metallica πια. Παλιότερα έγραφαν μουσική όπως τους άρεσε. Τα τελευταία 20 χρόνια γράφουν μουσική όπως πρέπει για να αρέσει στις μάζες. Κρίμα, γιατί έγραφαν τρομερή μουσική.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
γιαυτο μετα το Load αλλαξαν και το λογοτυπο γιατι δεν ταιριαζε με τα προηγουμε τους αλμπουμ

το ξαναβαλανε στο τελευταιο που τα πλησιασε
 
Sanitarium και τα μυαλα στα καγκελα!
 
οι metallica για μενα ειναι μεχρι τον θανατο του cliff burton μετα ολα χαλασαν και ειδικα ειχα σπαστει με τις μυνησεις του ulrich στο napster γιατι την ειχε δει πολυ καπως

 
E ενταξει, δε νομιζω πως οι Metallica τελειωσαν μετα το "...puppets". Ειναι γεγονος πως το "Justice" εχει μια παραγωγη που εχει τα τύμπανα πολύ μπροστά, και αδικεί κάποια τραγούδια (Αν θελετε , ψαξτε στο youtube, εχουν κυκλοφορησει 'remastered' εκδοσεις τραγουδιων του Justice, οπως το Blackened, με το μπασσο του Newsted μπροστα.. Άλλο τραγούδι!)

Παρολαυτα, το Justice εχει καποια διαμαντια μεσα. Frayed Ends of Sanity, το Eye of the Beholder, το ομωνυμο, το Harverster of Sorrow...

Στο Black Album σιγουρα θελησανε να προσεγγισουνε μεγαλύτερο μερος του αγοραστικου κοινού. Και παλι ομως, ο δισκος εχει φοβερα τραγουδια μεσα, - Wherever I may Roam, My friend of Misery, The God that failed, Sad But True...)

Αυτη ειναι η ταπεινη μου, παντα, αποψη. Το Load δε μου αρεσε - αν και το Until it sleeps μου αρεσει παρα πολυ σαν κομμάτι ), και εκτοτε δεν τους παρακολουθησα.
 
Πάντως αν θέλετε να ακούσετε τραγούδια από το Justice (ή και άλλους δίσκους τους) με την καλύτερη δυνατή ποιότητα, βρείτε και βάλτε το Guitar Hero Metallica ή κατεβάστε τα 3 DLC τραγούδια που έβγαλαν από τον δίσκο για το ROCK BAND (σε 360 και PS3, στο Wii ο ήχος είναι συμπιεσμένος). Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα CD, όλα τα όργανα ακούγονται όπως πρέπει, θα ακούσατε πράγματα που στο CD δεν είχατε ξανακούσει (πχ μπάσο), ειδικά αν έχετε Dolby Digital σύστημα, αυτό είναι κάτι που ισχύει με τα Guitar Hero/Rock Band games γενικότερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ενα καινουργι τραγουδι απο την συνεργασια τους με τον Lou Reed

 
το τραγουδάκι ψιλοχάλια,ελπίζω να μην είναι και το υπόλοιπο άλμπουμ έτσι...
 
Τι τραγουδι ειναι αυτο ρε μας δουλευουν;;;;Αντε ρε παρατηστε τα αν ειναι να βγαζετε τετοια τραγουδια και αφηστε μας να ακουμε της τραγουδαρες του παρελθοντως.
 
metalcandyman είπε:
Τι τραγουδι ειναι αυτο ρε μας δουλευουν;;;;Αντε ρε παρατηστε τα αν ειναι να βγαζετε τετοια τραγουδια και αφηστε μας να ακουμε της τραγουδαρες του παρελθοντως.
τους σώζει το γεγονός ότι είναι project και όχι κανονική,επίσημη,κυκλοφορία τους... πάντως για το τελικό αποτέλεσμα νομίζω ότι ευθύνονται κυρίως τα διαφορετικά ηχητικά μονοπάτια στα οποία κινούνται ο lou reed και οι metallica.
 
Βλέπω πως είναι κυκλοφορία του Lou Reed και απλά παίζουν τα όργανα οι Metallica (με λιγοστά vocals) οπότε αλλάζει το θέμα. Πάντως έχει να πέσει πολύ κράξιμο...
 
Ο Ulrich με κραγιόν είναι αυτός στο video;
 
για καλο το βαλες αυτο?ξεφτιλα για αμφοτερους..μα ποσο??κατηφορος...

αφιερωμενο σ ολους τους μεταλλοπατεραδες (80ς κ 90ς)που τους ειχαν κανει σημαια..ουστ!
 
Βαρετό όσο δεν πάει το τραγούδι...Οι στίχοι παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον, αλλά τα υπόλοιπα... Γενικα σαν παραγωγή μου ακούγεται πιο συμμαζεμένο απο το Death Magnetic και η φωνή του Hetfield πιο στρωμένη αλλά...ο Ulrich κάνει τα ίδια drum fills εδώ και 20 χρόνια! Φτάνει! Ο Hammet αν βαριέται να γράψει ένα σόλο της προκοπής ας μείνει μόνο στα ρυθμικά!

Δυστυχώς συνθετικά το τραγούδι είναι επιπέδου εφηβικής μπάντας...Κρίμα..

Πάλι καλά που είναι project και διατηρώ ελπίδα για το 'κανονικό' άλμπουμ!
 
Aπίστευτα πράγματα έχει ο τύπος... "The Young Metal Attack" !!!!
 
Πίσω
Μπλουζα