Milli Vanilli

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
601
το θυμαστε αυτο το συγκροτημα που εμφανιστηκε στις αρχες του 90?αποτελουταν απο τους fab morvan και rob pilatus οι οποιοι οπως αποκαλυφθηκε αργοτερα δεν τραγουδαγαν οι ιδιοι αλλα ολες οι ζωντανες εμφανισεις τους ηταν Playback ειχαν καταφερει να ξεγελασουν ακομα και την επιτροπη των γκραμμι που τους βραβευσε σαν καλυτερους νεους καλλιτεχνες μεχρι που σε μια ζωντανη εμφανιση κολλησε το playback μετα βεβαια προσπαθησαν να συνεχισουν αλλα ειχαν χασει το παιχνιδι ειχαν εμφανιστει και σαν καρτουν σε ενα επεισοδιο του σουπερ μαριο

[video=youtube;sZG-VvlErJY]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ειναι ειρωνια οτι μεγαλυτερη επιτυχια τους ηταν το girl you know its true αφου οι ιδιοι μονο true δεν ητανε
 
Είμαι φαν των Milli Vanilli και έχω τα πάντα απο αυτούς. Έχω μια απορία... αφού όλα ήταν ψέματα 20 χρόνια μετά γιατί κυκλοφορούν συλλογές με αυτούς και τα τραγούδια που υποτίθεται τραγουδούσαν άλλοι; επιδή μίλησα με τον FAB MORVAN τα δικαστήρια τους έχουν δικαιώσει! δες τον εδώ, http://www.fabmorvan.com/milli-vanilli.jpg

1247222671_milli_vanilli__greatest_hits_steel_box_collection.jpg
 
Οι Milli Vanilli σαν ήχος και σαν παρουσίες ήταν τέλειοι. Τις προάλλες μου είχε κολλήσει το Baby Don't Forget My Number

[video=youtube;ReklDIQS-n8]

Το είχα πετύχει σε μια εκπομπή του Deutsche Welle και μου το κόλλησε. Το δε Girl I'm Gonna Miss You είναι μόνιμα σχεδόν στη λίστα των mp3 μου.

Όμως, ήταν μια καλοστημένη απάτη του Frank Farian, ο οποίος είχε κάνει περίπου τα ίδια και με το άλλο του συγκροτηματάκι, τους Boney M. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν δικαιωθεί... Τα άλμπουμ τους έχουν διαγραφεί από τον κατάλογο της Arista και σαν υλικό κυκλοφορεί το παραπάνω Greatest Hits τους. Δεν ξέρω αν γίνεται ξανά έκδοση των παλιών τους άλμπουμ ή αν θα γίνει κάποτε καμιά special edition, έτσι για να υπάρχει το υλικό στο αρχείο. Πάντως το μερίδιο που τους αντιστοιχεί είναι μόνο της εικόνας. Το μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις το αξίζουν οι κανονικοί τραγουδιστές.

Βέβαια, τότε ήταν μια απάτη που σόκαρε το μουσικό κοινό παγκοσμίως. Τώρα ποιός θα εκπλαγεί αν ένας τραγουδιστής πιαστεί να κάνει lip synching ή αν κατηγορηθεί για autotune; Μάλλον κανείς και τίποτα δε θα γίνει... Τουλάχιστον τότε κάτι έγινε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήταν και είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα, έχω αρκετούς δίσκους/maxi singles από παλιά. Στο ebay κυκλοφορούν σφραγισμένα CD και σήμερα.

Σάρωσαν τα βραβεία Grammy και είναι κρίμα που τελικά δεν τα έδωσαν στους (δεύτερους) Soul II Soul ή τους πραγματικούς τραγουδιστές (βέβαια και οι πραγματικοί τραγουδιστές είχαν το μερίδιό τους στην απάτη).

Ήταν οι πιο στυλάτοι και καλοί χορευτές-βιτρίνα, σε συνδυασμό με κορυφαία χορευτικά τραγούδια. Αν πρωτοκυκλοφορούσαν σήμερα, επίσης θα έκαναν πάταγο.
 
Ευχαριστώ για την ιδέα, θα αλληλογραφίσω κι εγώ.

Μετά από διαδικτιακή έρευνα, έμαθα ότι μετά την αποκάλυψη της αλήθειας (τότε πολύς κόσμος πέταξε στα σκουπίδια τις κασσέττες τους), πήγαν στην Αμερική και δημιούργησαν το συγκρότημα Rob&Fab, μέχρι την αυτοκτονία του πρώτου.

Επίσης, είχαν ειπωθεί πολλές ιστορίες γι' αυτούς, πχ. ότι είχαν γνωριστεί σε ένα πάρτυ στο ΛΑ, ενώ στην πραγματικότητα, είχαν γνωριστεί στους δρόμους του Μονάχου.

Πάντως, δε μπορεί να είναι άδικη η καταδίκη τους, από τη στιγμή που οι πραγματικοί τραγουδιστές, έδωσαν το παρόν και για ένα διάστημα είχαν σχηματίσει το συγκρότημα "Real Milli Vanilli", χωρίς επιτυχία.

Ο Frank Farian, μεγάλη λέρα.

Το Girl you know... από τα αγαπημένα μου!
 
Ορίστε εδώ στο ΑΜΑΖΟΝ http://www.amazon.com/Milli-Vanilli/e/B000AP7FAS που κυκλοφορούν κανονικά πάλι όλα τα άλμπουμ τους. Και ρωτώ ξανά, αν ήταν απάτη γιατί η δισκογραφική εταιρία κυκλοφορεί ξανά τα πάλια άλμπουμ τους;;; σας λέω, δικαιώθηκαν και τα άλμπουμ τους ανήκουν.
 
Αυτη τη στιγμη, στο Smile Channel (πρωην 0-6) εχει ενα επεισοδιο του Super Mario Bros 3 που "πρωταγωνιστουν" οι Milli Vanilli :)
 
myitalodisco είπε:
Είμαι φαν των Milli Vanilli και έχω τα πάντα απο αυτούς. Έχω μια απορία... αφού όλα ήταν ψέματα 20 χρόνια μετά γιατί κυκλοφορούν συλλογές με αυτούς και τα τραγούδια που υποτίθεται τραγουδούσαν άλλοι;
Ηταν απατη προς το κοινο γιατι το εκρυψαν, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηταν παρανομο. Φυσικα η δισκογραφικη εχει τα δικαιωματα και μπορει να βγαλει οτι συλλογες θελει.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που αλλος τραγουδαει και αλλος φαινεται στο video. Για παραδειγμα στο the night απο valerie dore

http://www.youtube.com/watch?v=wPJtb7lgUgU

Η κοπελα που εμφανιζεται στο video λεγεται Monica Stucchi. Η τραγουδιστρια στο συγκεκριμενο λεγεται Dora Nicolosi. Valerie Dore δεν υπαρχει!

Φυσικα δεν το διατυμπανιζανε, αλλα δεν ξερω κατα ποσο προσπαθησαν να το κρυψουν κιολας. Μπορει και απλα να ηταν τυχεροι και να μην ετυχε να αποκαλυφθει πανηγυρικα οπως με τους Milli Vanilli.

Παντως και η ιδια η Monica Stucchi μετα απο καποιους δισκους αποφασισε να τραγουδαει η ιδια.

Για να μην πουμε για ονοματα οπως Joe Yellow η Den Harrow που οχι μονο δεν αντιστοιχουν σε φυσικα προσωπα αλλα και ο ανθρωπος που κανει το lip sync στα video και φιγουραρει στο εξωφυλλο ειναι διαφορετικος σε καθε δισκο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bspus είπε:
Ηταν απατη προς το κοινο γιατι το εκρυψαν, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηταν παρανομο. Φυσικα η δισκογραφικη εχει τα δικαιωματα και μπορει να βγαλει οτι συλλογες θελει.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που αλλος τραγουδαει και αλλος φαινεται στο video. Για παραδειγμα στο the night απο valerie dore
Eπίσης στη πολύ μεγάλη επιτυχία του 1989 "Pump Up The Jam" των Technotronic, δεν τραγουδάει η μαυρούλα του video clip, αλλά η Ya Kid-K που είδαμε τελικά στο "Get Up" (το 2ο hit του συγκροτήματος) και σε άλλα μετά από αυτό. Μάλιστα η μουρούλα που έκανε blayback στο video κοσμούσε και το εξώφυλλο του Maxi single και το κομμάτι έγινε γνωστό κάτω από το σχήμα Technotronic Featuring Felly (η οποία υποτίθεται έκανε τα vocals).
 
Τα τραγουδια των Milli Vanilli είναι από τα πλεον αγαπημενα μου,οπως και τα χορευτικα τους.


Οκ...Ηταν fake οι φωνες...



Σαν τραγουδια όμως και σαν ΣΥΝΟΛΟ (με τα χορευτικα) είναι Classic.



Δυστυχως ο ενας από το συγκροτημα,ο Robert Pilatus αυτοκτονησε πριν από λιγα χρονια.Ο άλλος,ο Fabrice Morvan με άλλο ''look'' πλεον,κανει εμφανισεις και τραγουδάει (με την δικη του φωνη)...



Το παρακατω βιντεο (GIRL I AM GONA MISS YOU) είναι του 2011.



[video=youtube;8Bty-rOAsLw]


 


 
myitalodisco είπε:
Ορίστε εδώ στο ΑΜΑΖΟΝ http://www.amazon.com/Milli-Vanilli/e/B000AP7FAS που κυκλοφορούν κανονικά πάλι όλα τα άλμπουμ τους. Και ρωτώ ξανά, αν ήταν απάτη γιατί η δισκογραφική εταιρία κυκλοφορεί ξανά τα πάλια άλμπουμ τους;;; σας λέω, δικαιώθηκαν και τα άλμπουμ τους ανήκουν.
Δεν κυκλοφορούν "κανονικά", αφού δεν πρόκειται για επανατυπώσεις του άλμπουμ, αλλά για ό,τι έμεινε στοκ από όσα είχαν κυκλοφορήσει. Το amazon δεν είναι δισκοπωλείο αυτό καθαυτό, ενώ αν πας πχ σε ένα οποιοδήποτε άλλο δισκοπωλείο δε θα μπορέσουν να σε εξυπηρετήσουν, εκτός αν τους έχουν μείνει στοιχειώμενα στο υπόγειο από τότε ή αν κάνουν παραλαβές από αποθήκες με παλιά σιντί. Το μόνο που κατάφεραν να επανατυπώσουν είναι το Greatest hits του 2007, το οποίο και απέκτησα το περασμένο καλοκαίρι και έχω να πω ότι είναι απολαυστικότατο! Έχει ελαφρώς ρεμιξαρισμένες εκδόσεις των κομματιών και είναι περισσότερο δυναμικές και σε τέλεια ποιότητα ήχου, άρα μια απολαυστική έκδοση! Είδα με μια πρόχειρη έρευνα ότι βγήκε κι άλλο ένα Greatest το 2013, με λίγο πολύ την ίδια playlist, αλλά δεν ξέρω τι παίζει από άποψης version των κομματιών, αν είναι, δηλαδή, ρεμιξαρισμένα ή αν είναι οι ορίτζιναλ, single edit των κομματιών.

Τα κανονικά άλμπουμ, δηλαδή, έχουν βγει από τους καταλόγους και δεν επανεκδίδονται. Πιστεύω κάποια στιγμή να λυθεί το θέμα των δικαιωμάτων και να καταφέρουν να τα επανεκδόσουν.
 
από τη στιγμή που οι πραγματικοί τραγουδιστές, έδωσαν το παρόν και για ένα διάστημα είχαν σχηματίσει το συγκρότημα "Real Milli Vanilli", χωρίς επιτυχία.

Δεν ειχαν καθολου χορευτικα ασε δε που το ονοαμα ηταν 'καμμενο χαρτι''.
 
Ο Frank Farian, μεγάλη λέρα.
Θεωρείται επίσης ως η «ψυχή» των No Mercy και Boney M, συγκροτήματα που μεσουράνησαν στα '70s και '80s.

To 2010 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Bobby Farrell των Boney M μετά από ανακοπή ενώ βρισκόταν στη Ρωσία μαζί με το υπόλοιπο group.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Άκουγα και (που και που) ακούω Milli Vanilli. Εμένα δεν με ενοχλεί το γεγονός πως δεν τραγούδαγαν αυτοί, αντιθέτως μου φαίνεται πως τους κάνει πιο iconic. Το ίδιο συνέβη με τον Bobby Farell των Boney M, τον Den Harrow και άλλες περιπτώσεις. Αν σου αρέσει το αποτέλεσμα, αυτό που ακούς και περνάς καλά, σιγά τα λάχανα. Τα χορευτικά τους παραμένουν classic.
 
Πίσω
Μπλουζα