Miyoo mini plus

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας xc8
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

xc8

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
628
Το έχω εδω και λίγο καιρό, ο λόγος αυτού του 'quick&dirty' review είναι οτι ήθελα να απαντήσω γι' αυτο σε άλλο θέμα, οπότε καλύτερα ένα μικρό review - πιό χρήσιμο για όσους πάνε να πάρουν κάτι τέτοιο.

1765710359195.jpeg1765710948464.jpeg

συσκευασία + το handheld + σαβούρα (usb-c, uSD->USB, screen wipes/φιλμ προστασίας οθόνης , τα άφησα όπως είναι)
διστάσεις (mm) 105x78x190(απο την μπαταρία)

απο πίσω
1765711140004.jpeg1765711385558.png

* L/L2 R/R2 , μπαταρία (3.7v 3000mAh) εύκολα αποσπώμενη - αυτό είναι plus
ετσι κι αλλιώς οι βίδες είναι PH και όχι τα γνωστά κολπάκια της Nin░░░░░ (αυτολογοκρισία lol)

η ζωή της με παιχνίδια είναι κάπου 3-4 ώρες ανάλογα τα παιχνίδια/εξομοιωτή, σε διάφορα φόρουμ έχω διαβάσει και 6-8
υποθέτω με χαμηλή φωτεινότητα/wifi OFF και οχι "βαρύ" εξομοιωτή/παιχνίδι

* έξοδοι : USB-C (για μπαταρία/τροφοδοσία) , 3.5mm ήχο
* μSD κάρτα (αυτό που αγόρασα δεν είχε καμία και δεν βλέπω τον λόγο να έπαιρνα, chinesium, θα πήγαινε στα σκουπίδια..)
* WiFi βασικά για ΟΤΑ updates αλλά κάπου διάβασα μπορεί να κάνει και streaming/OTA roms.. (ιδέα δεν έχω lol) , το πήρα χωρίς να κοιτάξω το θέμα WiFi

* πλήκτρα έντασης ήχου (στο πλάι) -με συνδυασμό του πλήκτρου 'menu' ρυθμίζει και την φωτεινότητα

η οθόνη IPS, 3.5" μπορώ να πώ καλύτερη απο την aftermarket sharp που είχα σε ένα GBA, έχει δυνατότητα να ρυθμίζεις την φωτεινότητα
- στο ΄τέρμα' παραείναι φωτεινή για μένα... καθαρά χρώματα/contrast - σκορ 9/10 από μένα η οθόνη (μην περιμένω OLED ε;)

παρεμπιπτόντως η χρήση που κάνω αυτού, είναι μέσα στο σπίτι - πάνε οι εποχές που κουβάλαγα GB/GBA micro εκτός...
οχι μόνο γιατί είναι μανίκι πλέον να κοιτάζω οθόνες σε χώρους που έχει μεγάλη φωτεινότητα, δεν έχω πλέον και την όρεξη να παίζω παιχνίδια έξω
οπότε και θέματα πχ. η ζωή της μπαταρίας δεν με πολυ-αγγίζουν

ο ήχος είναι οκ, το μόνο αρνητικό είναι χαμηλός για χρήση με ακουστικά απο το 3.5mm jack
αν έχει κανείς πρόβλημα ακοής όπως εγώ, θα τον βρεί χαμηλό - εξαρτάται τι ακουστικά έχει συνδέσει κανείς εκεί,
επιπλέον υπάρχει ένα volume booster, κάπου βοηθάει, αλλά σε μερικά παιχνίδια υπάρχει παραμόρφωση αν το έχεις ενεργοποιήσει
στο μέγιστο βαθμό (3 ή 4 σκάλες αν θυμάμαι)

1765714134213.jpeg1765714181503.png1765714200751.jpeg1765714249876.jpeg1765714281284.jpeg

launcher - settings - δείγμα un/verified εξομοιωτές , πλήρη λίστα εδώ

η βασική χρήση του από μένα είναι handhelds - δεν βλέπω κανένα λόγο να τρέχω παιχνίδια που είναι για κονσόλες που συνδέονται με οθόνες
τι να δω σε 3.5" αυτά που θέλουν τουλάχιστον 14" tv να τα παίζεις...

1765715523244.jpeg
tetris advance (GBA) - ωραίο contrast- μεγαλύτερη οθόνη απο το GBA - δυστυχώς δεν το έχω πλέον για σύγκριση (το εδωσα οταν πήρα αυτό, ειδικά βάλε/βγάλε μπαταρίες -επαναφορτιζόμενες και αργό flashcard , το miyoo κάνει πολύ καλύτερα την δουλειά αντι του GBA - δεν κάθομαι να ασχολούμαι με lag/fps και τα λοιπά αν ένα παιχνίδι 'τρέχει' αρκετά καλά, τότε είναι οκ για μένα..)

1765715870927.jpeg1765715880384.jpeg

έχει και G&W ( lol @Wally ) - ζουμάρεις την οθόνη βέβαια!

για τα λεφτά που το πήρα (£27 aliexpress , ήρθε σε 5 μέρες!) πολύ καλά,
τα πλήκτρα δεν είναι καθόλου άσχημα, σχεδόν η ίδια αίσθηση με τα DSLite και GBA micro, σε μερικούς μπορεί να μην βολεύουν τα
πλήκτρα από πίσω, κάπου διάβασα υπάρχει 3d add-on case (στο πλάι) για να βοηθάει να το πιάσεις καλύτερα
το μοντέλο αυτό υπάρχει και σε μικρότερο μέγεθος - νομίζω 2.4" οθόνη - δεν ξέρω τι παίζεται εκεί - προφανώς για μερικούς που θέλουν να
τα κουβαλάνε συνέχεια (αρκετά κουβαλάω στο tactical backpack ένα handheld μου έλειπε... (-: ...)

ερωτήσεις/απορίες ;

Σκέτη γλύκα είναι!!!:love:

Μου έδωσες ιδέα για ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μου για τις γιορτινές μέρες. :)

Ωραίο όμορφο ,αλλά για μενα θα ήθελα και αναλογικούς.
OK μόνο handhelds αλλά psp κάνα arcade ,Midnight resistance πχ ;
Καλοπαιχτο .

• Like
Reactions: xc8
Τελευταια στιγμη περιμενεις και εσυ! :biglaugh:

Αμα γίνει η αγορά μέσα στις γιορτινές μέρες το ίδιο είναι. Θα είναι το πρώτο μου δωράκι για το 2026 όταν με το καλό φτάσει Ελλάδα.:thumbup:

OK μόνο handhelds αλλά psp κάνα arcade ,Midnight resistance πχ ;

ναι βέβαια... mame 2003-plus
(ο αριθμός στα frames παίζει κοντά στα 60fps πάνω κάτω)

1765726813854.png

για psp , οχι , δεν υπάρχει το αναλογικό joystick και δεν είναι τόσο δυνατό για κάτι τέτοιο

Εννοούσα ότι psp και midnight resistance θέλουν στικ , δηλαδή το midnight χρειάζεται και διπλούς.
Anyway, μια χαρά μηχανάκι δείχνει και έχει και πολλούς φανς από πίσω.

• Like
Reactions: xc8
Anyway, μια χαρά μηχανάκι δείχνει και έχει και πολλούς φανς από πίσω.
ναι , για απλά emulator κάνει την δουλειά, εχει κι άλλα πράγματα για σετάρισμα πχ themes, overlays , παραμετροποίηση στα menu (πχ για audio lag) σύνδεση με twitter (για τα score μάλλον..) , όρεξη να έχει κάποιος να ασχολείται...

να προσθέσω
* δεν έχει AV έξοδο, για TV / monitor και η θύρα USB είναι για τροφοδοσία - οχι OTG
* δεν έχει Bluetooth - οπότε ξεχάστε BT joypads ή και BT audio

Πίσω
Μπλουζα