Monitor 32" 2κ

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
826
Αντιδράσεις
990
Λοιπον, παρθει η αποφαση, ειμαι ενα κλικ απο την παραγγελια. Μου ειχε γυαλισει στο ματι η σειρα ergo της LG, αλλα με χαλαει το ενας χρονος εγκυηση και τα 75Hz. Οποτε παω στην καλη δοκιμασμενη και με καλες κριτικες σειρα ultra gear. (εχω 24αρα και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος). Συγκεκριμενα στο μοντελο LG 32GP850-B ips 165Hz. 3 χρονια εγκυηση λεει η αντιπροσωπεια. Στα 450-480 Ε.
Υπαρχει και το μοντελο με 240 Hz αλλα συν 200 Ε. Νομιζετε οτι αξιζει τα επι πλεον χεηματα? Δεν θελω να σας χαιδεψω τα αυτακια, αλλα η γνωμες σας μετρανε. γιατι ειναι σοβαρες και αιτιολογιμενες
 
Λοιπον, παρθει η αποφαση, ειμαι ενα κλικ απο την παραγγελια. Μου ειχε γυαλισει στο ματι η σειρα ergo της LG, αλλα με χαλαει το ενας χρονος εγκυηση και τα 75Hz. Οποτε παω στην καλη δοκιμασμενη και με καλες κριτικες σειρα ultra gear. (εχω 24αρα και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος). Συγκεκριμενα στο μοντελο LG 32GP850-B ips 165Hz. 3 χρονια εγκυηση λεει η αντιπροσωπεια. Στα 450-480 Ε.
Υπαρχει και το μοντελο με 240 Hz αλλα συν 200 Ε. Νομιζετε οτι αξιζει τα επι πλεον χεηματα? Δεν θελω να σας χαιδεψω τα αυτακια, αλλα η γνωμες σας μετρανε. γιατι ειναι σοβαρες και αιτιολογιμενες

Εγώ έχω Samsung Odyssey G7 που φτάνει στα 240, αλλά το έχω πάντα στα 144. Οπότε δεν νομίζω να σου χρειάζονται!! Βασικά πάνω από 120 είναι λίγο σαν τα high end καλώδια, ένα πράμα !!!!!
 
Ευχαριστω για την επισημανση.
 
Λοιπον αυριο παω κεντρο να το παραλαβω. Θα χρειαστω κι ενα καλης ποιοτητας DP καλωδιο 2μετρο. Στην συσκευασια συνηθως εχει του μετρου.
Τι μαρκα μου συστηνετε?

Η LG Hellas συστηνει την αγορα αυτου του μονιτορ μονο απο cosmodata, για να παρεχει την 0 πιξελ εγκυηση, οποτε απο εκει το παραγγειλα. Το βρηκα σε 3-4 μαγαζια κατα 20-25Ε φτηνοτερο, αλλα παραεισαγωγη
 
Μια ερωτηση...κυριως για τον @Imgema
Πρεπει οταν ψωνιζουμε οθονη, το refresh rate να διαιρειται ακεραιως παντα με το 60?

@Chris27 περιμενουμε εντυπωσεις
 
Μια ερωτηση...κυριως για τον @Imgema
Πρεπει οταν ψωνιζουμε οθονη, το refresh rate να διαιρειται ακεραιως παντα με το 60?

Προσωπικά θα το προτιμούσα. Αλλά οι high refresh rate οθόνες είναι όλες σχεδόν freesync/VRR οπότε μπορούν να συγχρονίζονται με ότι frame rate τους βάλεις. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με τις τεχνικές μείωσης θολούρας οπως το BFI.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει οθόνες 144 ή 165hz, μόνο την δική μου που είναι 240. Αισθάνομαι πιο άνετα με τον αριθμό αυτόν, ξέρω πως ότι και να γίνει, αν ένα παιχνίδι είναι κλειδωμένο στα 60fps θα μπορώ να το συγχρονίσω (freesync or not) χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσω το refresh rate της οθόνης στα 60. Συν το ότι εμείς οι retro παίζουμε σε emulators πολλά console games που είναι φτιαγμένα για 60hz οθόνες.


Υπαρχει και το μοντελο με 240 Hz αλλα συν 200 Ε. Νομιζετε οτι αξιζει τα επι πλεον χεηματα

Για μένα ναι. Πέρα από τα παιχνίδια που σπάνια θα μπορείς να τρέχεις στα 240fps, μονο και μόνο το smooth scrolling σε κάποιον browser είναι αρκετό για μένα (θα πρέπει βέβαια να το ρυθμίσεις να έχει smooth scrolling αντί για το default απότομο transition).

Εχω δοκιμάσει 120, 144 και 240hz καθώς κάνω scrolling ένα κείμενο text. Ακόμα και στα 144 το text θολώνει αρκετά πάνω στην κίνηση. Πρέπει να το σταματήσεις για να το διαβάσεις (γι αυτό το default transition στα browsers δεν είναι smooth scrolling). Στα 240hz το text είναι σχεδόν όσο καθαρό όσο σε ένα CRT monitor. Μπορώ και το διαβάζω καθώς κάνω scrolling ταυτόχρονα, όπως είχα συνηθίσει και με τo CRT monitor.

Αν παίξεις κάποιο παλιό παιχνίδι που σηκώνει 240fps, η διαφορά στην καθαρότητα από τα 144 στα 240 είναι μεγάλη. Στα 144 ακόμα υπάρχει θολούρα στην κίνηση. Στα 240 είναι πολύ κοντά στην καθαρότητα μίας CRT στα 60hz. Δεν την φτάνει αλλά είναι κοντά. Πιστεύω πως στα 360hz/fps την φτάνει την CRT στο 100%.

Δυστυχώς αν παίξεις κάτι στα 60fps, πχ κάποιο παιχνιδι σε emulator, η κάποιο PC game που δεν το σηκώνει πάνω από αυτό το frame rate, δεν έχει σημασία αν έχεις 60, 120, 144, 165, 240, 360hz οθόνη. Η θολούρα θα είναι η ίδια σε όλες. Eκει θες άλλα κόλπα (οπως το BFI) για να την αντιμετωπίσεις που κάποια monitors έχουν, κάποια όχι, σε κάποια είναι καλή λύση, σε άλλα έχεις artifacts κλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπον, Στουρναρη, πολυτεχνειο, εδω cosmodata, εδω cosmodata, μεσημερι και η βροχα να πιπτει. Χροοοονια ειχα να περασω απο αυτα τα λημερια. Και χρονια θα ξανακανω, δεν υποφερεται το κεντρο. Μπουγιο η κουτα την περιμενα πιο κομψη. Την ζαλωθηκα, βρηκα ευτυχως γρηγορα ταξι (ΙΧ και κεντρο, ουτε συζητιση). Επιστροφη σπιτι, της ειχα υποσχεθει και κοκκινιστο με χοντρο μακαρονι. Ναι καλα, σουβλακια απο τον Θαναση διπλα θα φαει. Εχουμε να σεταρουμε και ενα εργαλειο.
Χοντρο το φενιζολ, καλα προστατευμενη η οθονι, δεν πειραζει το μπουγιο. Στην συσκευασια και τροφοδοτικο, 1 DP, 2 HDMI, πιαστρακια για καλωδια, εντυπα για τροφοδοτικο, καλιμπρασιον της οθονης, εγκυηση και ενχειριδιο συναρμολογισης και το τι εχει μεσα η συσκευασια. Το ανοιγω κι αρχιζω να μαμωσταυριζω απο Κορεα, Κινα, Ταιβαν μεχρι Πωλονια (Πωλονια γινεται το print των εντυπων και το assembly της οθονης. Σε 22 γλωσσες παρακαλω, αλλα οχι στα Ελληνικα. Δεν ειμαι κανας Ελληναρας, αλλα γιατι ρε πουτη μου, οχι Ελληνικα? Σε χωραφι φυτρωσαμε η τσαμπα μας δινουν τις οθονες? Τεσπα, βαση η ιδια με την 24αρα, στοιβαρο πραμα, αλλα πιανει 30 εκ. στο γραφειο, τροφοδοτικο λιγο μεγαλυτερο, καλωδια του ταληρου και 1,20 μηκος, δεν με βολευει, εβαλα, ενα 1.80 πουχα και θα παρω καλυτερη ποιοτης. Ιδιο το πισω μερος εχει 2 επιπλεον usb. Την μονταρω, και φουλ για δοκιμες.
Νταξ η αισθηση της μεγαλης οθονης ειναι αλλο πραμα. Ρυθμιστηκε μονη της στα 1440, το εργοστασιακο καλιμπρεσιο ΟΚ χαμηλωσα μονο λιγο την φωτεινοιτητα. Η εικονα μου δειχνει πιο φωτινη, τα χρναματα λιγο πιο εντονα, δεν ειδα πιξελιασματα και βεβαια εκεινο που μαρεσει ειναι η καθαρη εικονα. Και η 24αρα δεν μπορω να πω. Ειδα λιγο απο tv, λιγο απο dvd, η εικονα μαρεσει. Δοκιμασα και lotro, witcher2 και Inquisition που εχω στο pc. Mονα τους κι αυτα ρυθμιστηκαν στα 1440p. Η εικονα ωραια, αλλα η καρτουλα μαλλον ζοριστηκε, γιατι κατι ψιλοκληματακια παρουσιαστηκαν. Η 1660 για 1080p μια χαρα ειναι, αλλα για παραπανω στην ανηφορα δεεεεν. Αυριο θα δοκιμασω 1080, κι αλλα κολπα ζορικα που κανουν στις Ινδιες. Εβγαλα και μερικες φωτο. Δεν εχω χρονο σημερα. Πρεπει να παραγγειλω τα σουβλακια, να κανω και καμια πατατουλα καμια σαλατουλα. Με καταλαβαινετε οι του τεχνικου κλαδου. Γνωστον τοις πασι, ενας μηχανικος μπορει να γινει τοπ μαγειρας, ενα ς σουπερ σεφ δεν μπορει να γινει μηχανικος. Τα ξαναματαλεμε!
 
και οι φωτο
 

Συνημμένα

  • 1 (Small).jpg
    1 (Small).jpg
    38,1 KB · Προβολές: 8
  • 2 (Small).jpg
    2 (Small).jpg
    33,8 KB · Προβολές: 8
  • 3 (Small).jpg
    3 (Small).jpg
    34,8 KB · Προβολές: 9
  • 4 (Small).jpg
    4 (Small).jpg
    40,6 KB · Προβολές: 8
  • 5 (Small).jpg
    5 (Small).jpg
    33 KB · Προβολές: 9
  • 6 (Small).jpg
    6 (Small).jpg
    38,7 KB · Προβολές: 9
  • 7 (Small).jpg
    7 (Small).jpg
    38,9 KB · Προβολές: 7
  • 8 (Small).jpg
    8 (Small).jpg
    53,8 KB · Προβολές: 7
  • 9 (Small).jpg
    9 (Small).jpg
    46 KB · Προβολές: 8
Κανει, λεει και OC στα 180Hz. Δεν εχω κανει ποτε oc, σε cpu, gpu, μνημες και τεσπα σε οτι οβερκλοκαρεται. Ουτε στην οθονη θα κανω. Μονο αν παρω εντολη απο imgema
 
Στα 1080ρ τα παιχνιδια που δοκιμαζω την ιδια ποιοτητα εικονας με την 24αρα βλεπω. Το μεγεθος ομως σου δινει αλλη αισθηση. Σε 1440ρ με χαμηλομενες ρυθμισεις, οκ τρωγεται, για τσιτα τα γαζια, η καρτουλα ζοριζεται. Θαααα δουμε. Οχι οτι με χαλανε οι low ρυθμισεις, αν μου αρεσει το παιχνιδακι του δινω και καταλαβαινει, απλα ναχαμε να λεγαμε.
 
Πίσω
Μπλουζα