Monty Pythons' Life of Brian (1979)

Δε θα την έλεγα και ξεκαρδιστική, αλλά σίγουρα αξιέπαινη για τα θέματα που διάλεξε να σατιρίζει, ιδιαίτερα εκείνη την εποχή.
 
Φανταστικο,σαχλο,εξυπνο,καυστικο χιουμορ.Γενικα η ομαδα των monty python ηταν μπροστα.Ηθελε "καρυδια" να βγεις και να πεις τετοια πραματα τοτε..
 
Monty Pythons! Ή θα τους λατρέψεις ή θα τους μισήσεις! Σίγουρα δε μπορούν να αφήσουν κάποιον αδιάφορο με το στυλ τους!

Από τις ταινίες που λατρεύω κυριολεκτικά!!! Το "always look at the bright side of life" ακόμα το τραγουδάω με το κατάλληλο "στυλ" του εσταυρωμένου! :D

Θυμάμαι και είχα ξεκαρδιστεί με αυτό:

Romanes eunt domus!

 
μια απο τις καλυτερες κωμωδιες ολων των εποχων..

και το Holy grail το ιδιο
 
Funniest bit of "Life of Brian"

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν κανένα χρόνο είχα πάει στην κηδεία του παππού ενός φίλου μου σε ένα χωριό λίγο έξω από το Newcastle. Έλληνας ο φίλος μου, αλλά η μητέρα του (και κατ'επέκταση κι ο παππούς) ήταν από Αγγλία. Στο κρεματόριο λοιπόν, την ώρα που το φέρετρο έμπαινε στο φούρνο, ακούγεται από τα μεγάφωνα "Some things in life are bad, they can really make you mad...". :eek: "Αποκλείεται, δεν μπορεί να είναι αυτό που νομίζω!" σκέφτομαι αρχικά, για να αρχίσω να χαμογελάω σαν χαζός (μαζί με όλους τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους) όταν συνειδητοποιώ ότι πράγματι είναι η φωνή του Eric Idle που τραγουδά το "Always look on the bright side of life"!!! :cool:

Αφού στο τέλος δεν άντεξα και όταν έδινα τα συλλυπητήριά μου στη μάνα του φίλου μου της είπα "Έμαθα ότι ήταν δική σας επιλογή το τραγούδι, συγχαρητήρια και ευχαριστώ που με βοηθήσατε να αποφασίσω ποιο τραγούδι θα παίξει και στη δική μου κηδεία"... ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να' σαι καλά βρε Olorin! Μας έφτιαξες πρωί-πρωί! :D

(το τραγούδι πάντως είναι όλα τα λεφτά, τι να λέμε!... )
 
Και εγω θεωρω τη συγκεκριμενη ταινια καταπληκτικη. Καλυτερη απο το Holy grail που επισης μου αρεσει.

Περα απο αυτες τις δυο ομως δεν μπορω να πω οτι ειμαι fan των monty python.

Η τριτη ταινια τους που ξερω (meaning of life) ειναι μαλλον αδιαφορη ενω λιγα που εχω δει απο τη σειρα αν και ειχαν καλα σημεια, στο συνολο τους μαλλον με κουραζαν
 
Από τις αγαπημένες μου σκηνές, είναι εκείνη του λιθοβολισμού


Προτείνω ένα poll (αν δεν έχει γίνει ήδη παλιότερα) με αγαπημένη ταινία των monty python!
 
Ένας λόγος που η ταινία κατηγορήθηκε στην Αγγλία (και κατηγορήθηκε εντελώς ΑΔΙΚΑ για βλασφημία) ήταν ότι κάποιοι - μεταξύ των οποίων και ένας κληρικός που κλήθηκε να μιλήσει σε ένα talk-show) είχαν δει την ταινία αλλά ΧΩΡΙΣ να δουν την εισαγωγική σκηνή (όπου οι 3 μάγοι πάνε σε... λάθος φάτνη) που προηγείται των τίτλων έναρξης. Αν όντως σου τύχει να τη δεις έτσι, δεν αποκλείεται να τη θεωρήσεις βλάσφημη.
Τη θεωρώ την καλύτερη κωμωδία που έχει γίνει ποτέ, την έχω στην ίδια κατηγορία με τις ταινίες του Βέγγου, και βλέπω που και που τα βιντεάκια της στο τιουμπ...
 
Πίσω
Μπλουζα