mp3 loading και spectrum composite

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.678
Λοιπον,

οσοι εχουν ανεχτει την γκρινια μου στο IRC τις τελευταιες μερες ξερουν..οι υπολοιποι θα μαθουν τωρα :)

Τα ερωτηματα ειναι κυριως για τον Anestis που το κατεχει το spectrumoαθλημα

1)Προσπαθω να φορτωσω mp3 στον Spectrum+ μου ως εξης

Με το TZX2WAV κανω το ΤΖΧ .wav

Μετατρεπω το .wav σε 160 mono MP3

Tα FTPαρω στο XBOX και το ξεκιναω (ειτε το mp3 ειτε το wav)

Το ΧΒΟΧ ειναι συνδεδεμενο ψηφιακα σε πολυκαναλο ενισχυτη τον οποιο για την περιπτωση τον γυρναω σε stereo mode

Τα headphones του ενισχυτη τα συνδεω με μονοφωνικο βυσμα με το EAR του Spectrum.

To πρωτο προβλημα ειναι οτι το σημα ειναι πολυ αδυνατο.Πηγα λοιπον στο PC και μεσω CoolEditPro το ενισχυσα κατα 10db

Πλεον το σημα ειναι αρκετα δυνατο αλλα ενω βγαζει τις γραμμες του loader δεν εμφανιζει το Program:dfdfdfdf

Προσπαθησα απο Ipod,το σημα ομως ηταν πολυ αδυναμο

Εχετε καμια ιδεα?

2)Το σημα που βγαζει στην TV ο speccy ειναι αθλιο.Δεν ξερω τι φταει.Τι μπορω να κοιταξω?Την εγχειρηση για composite την εχει κανει κανεις?

ουφ..

Wally φιλε μου επεσες στην παγιδα και εσυ!!!

Οταν κανεις μετατροπη καποιο παιχνιδι σε wav και το κανεις mp3

οποιασδηποτε μορφης δεν προκειται να παιξει ποτε στον spectrum

και αυτο γιατι ο ηχος του παιχνιδιου ειναι μια συγκεκριμενη συχνοτητα μια συγκεκριμενη

κυματομορφη..Πειραζοντας το wav η κυματομορφη αλαζει εντελως

οι κορυφες που δινουν τα bytes εξαφανιζονται ετσι ο spectrum ποτε

δεν θα μπορεσει να διαβασει το σημα!

Wally ο ηχος που ακους ειναι προγραμμα και οχι audio!

Τα καταφερα! <τα πληθη ξυνουν το κεφαλι τους και κοιτουν βαριεστημενα>

Φορτωνω και wav και mp3!!

Τωρα παιζω WhoDaresWins2...

με λατρευω! :P

Νάρκισσε!!!!!! :D

:eek: Μα πως εγινε....απο mp3? Πως...?Δεν σε πιστευω λεγε!!! :D

Μηπως το τρεχεις απο wav?γιατι το wav παιζει!!!!

@akmakas ριξε μια ματια στο πολυ καλο αυτο thread

http://www.worldofspectrum.org/forums/showthread.php?t=13076

με λιγα λογια ο τυπος (που εχει σπουδασει ηχοληψια) καταληγει στο οτι το βελτιστο ψηφιακο format για φορτωμα σε speccy ειναι το 128 mono cbr mp3!!

To .wav μπορει να δημιουργησει προβληματα!!

Οι συχνοτητες που αποκοπτει η mp3-μετατροπη δεν επηρεαζουν τον spectrum στο παραμικρο...

Τουλαχιστον αυτα λεει ο τυπος..

Σημερα θα κανω κι αλλα πειραματα οποτε απο βδομαδα μπορει να σου στειλω κανα mp3 ;)

Παντως το δευτερο προβλημα μου παραμενει...

Ευχαριστω Wally...Τελικα ξερω..οτι δεν ξερω τιποτα.

Για να δουμε.....

Ποιος με φώναξε!!!!Τελείωσε κιόλας...Ωραίος wally!

Παιδιά είναι πολύ λογικό να μπορεί να φορτώσει ένα παιχνίδι από mp3 και αυτό γιατί το spectrumακι είχε πολύ χαμηλό baud rate στο φόρτωμά του (γι'αυτό και φόρτωνε τα 48Κ με τις ώρες).

Έτσι λοιπόν για πχ 1sec κυμματομορφής τα data που περιέχονται είναι πολύ λίγα και πρέπει να αλλοιωθεί πολύ η ποιότητα της κυμματομορφής για να γίνουν δυσανάγνωστα.

Έτσι λοιπόν το mp3 format (στα 128kbit/s) δεν κόβει αρκετά πράγματα ώστε να χαθεί η πληροφορία και να μην μπορεί το spectrum να τη φορτώσει.

Wally είπε:
Λοιπον,2)Το σημα που βγαζει στην TV ο speccy ειναι αθλιο.Δεν ξερω τι φταει.Τι μπορω να κοιταξω?Την εγχειρηση για composite την εχει κανει κανεις?

ουφ..
Υπάρχουν 2 λύσεις.

1.) να βάλεις (αφού με το καλό το φτιάξεις πρώτα) composite βύσμα, είναι πανεύκολο.

2.) να αντικαταστήσεις τα tr1 και tr2 transistors (ΖΤΧ313) με το ισοδύναμο 2N2369 (τα έχει ο Beskas). Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται (αλλά είναι λίγο χλωμό) στο chip LM1889N που βρίσκεται κάτω από το μεταλλικό κουτάκι του tv out.

Με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα μόλις χθές ότι ο Beskas έχει ΚΑΙ από αυτά!!!! ΑΠΕΧΤΟΣ ο BESKAS. Κάνουν περίπου 2 Ευρώ το ένα. Πήρα 5 να έχω χθές μαζί με ένα κάρο αντιστάσεις, πυκνωτές κλπ. Ευτυχώς από λάθος μου χρέωσε μόνο το ένα chip.

Είμαι σκουλήκι που δεν μίλησα το ξέρω... αλλά τον έχω χρυσώσει τον κερατά γενικά οπόοοτεεεεεε....

Έχω ένα Mp3 Player το οποίο το αγόρασα για αυτό τον λόγο...Δοκίμασα πολλά φορμάτ αλλά τίποτα...Το βάζω στο τέρμα και πάλι από το μεγάφωνο του Spectrum δεν ακούω τίποτα και δεν φορτώνει τίποτα...Το ίδιο και από το κασετόφωνο.Οι κασέτες φορτώνουν μεν αλλά δεν ακούω τίποτα από το μεγάφωνο του..Εντωμεταξύ το μεγαφωνάκι παίζει μουσική κανονικά.Μήπως ο Αισθητήριας που κάνει την μετατροπή του ήχου σε bytes τα έχει παίξει?

θελει ενισχυση....

βαλε τα mono-160kbps-mp3 ή τα wav στο cooleditpro και δωσε 10db amplification...

Με αυτο το τροπο παιζει απο τα headphones του ενισχυτη μου...αν αρκει για το φορητο mp3player σου....δεν ξερω

Παντως ο πιο σιγουρος τροπος ειναι απο την καρτα ηχου του PC σου....

akmakas είπε:
Έχω ένα Mp3 Player το οποίο το αγόρασα για αυτό τον λόγο...Δοκίμασα πολλά φορμάτ αλλά τίποτα...Το βάζω στο τέρμα και πάλι από το μεγάφωνο του Spectrum δεν ακούω τίποτα και δεν φορτώνει τίποτα...Το ίδιο και από το κασετόφωνο.Οι κασέτες φορτώνουν μεν αλλά δεν ακούω τίποτα από το μεγάφωνο του..Εντωμεταξύ το μεγαφωνάκι παίζει μουσική κανονικά.Μήπως ο Αισθητήριας που κάνει την μετατροπή του ήχου σε bytes τα έχει παίξει?
Μάλλον θέλει απλά ενίσχυση το volume.

Αλλά για πάν ενδεχόμενο παραθέτω κείμενο από το repair guide στο Lil old spectrum:

Speaker

No speaker output

1. Check load input waveforms

2. Check TR7

3. Check D9

4. Change speaker

Όχι δεν ακούω......απλά στο φόρτωμα ίσα ίσα τον ακούω στο τέρμα του κασετοφώνου...Παλιά θυμάμαι άκουγα τον ήχο λαμπερά και δυνατά ..Ο ήχος δουλεύει κανονικά στα παιχνίδια!!

akmakas είπε:
Όχι δεν ακούω......απλά στο φόρτωμα ίσα ίσα τον ακούω στο τέρμα του κασετοφώνου...Παλιά θυμάμαι άκουγα τον ήχο λαμπερά και δυνατά ..Ο ήχος δουλεύει κανονικά στα παιχνίδια!!
Τότε απλά χρειάζεσαι κασσετόφονο με δυνατότερη ένταση, ή μπορείς να κάνεις ενίσχυση στο wav/mp3.

Αμάν αυτό το spectrum, για να φορτώσει θέλει ένταση ήχου 10000 dB, έλεος

προσπαθω και εγω ολο το απογευμα να φορτωσω απο to mp3 αλλα τιποτα μονο κοκκινη οθονη δειχνει o spectrumakos να αναβοσβηνει,μηπως εχει κανεις κανα ετοιμο αρχειο για να το περασω?απλα για να τσεκαρω οτι δεν φταιει κατι αλλο.ο wally θα εχει κατι....!:nervous:

Πάρτε 1 βύσμα stereo και ένα βύσμα μονοφωνικό..

στο stereo βύσμα βραχυκυκλώστε τα δυο μεσαία ώστε να γίνει μονοφωνικό.

Ενώστε τα με όσο πιο κοντό καλώδιο (παίζει ρολο αντίστασης ,το δικό μου είναι 40~50 cm).

το stereo θα πάει στο Mp3player, και το άλλο στο Spectrum.

Παίζω με κανονικό mp3player(usb stick) και μια χαρά όλα..

καλή επιτυχία.

Πίσω
Μπλουζα