MS-DOS Hidden Gems

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Μιας και τελευταία το έχω ρίξει στο DOS gaming σκέφτηκα να ξεκινήσω θεματάκι για τα λιγότερο γνωστά παιχνίδια του DOS. Δεν έχω βρει online άρθρα με hidden gems για την πλατφόρμα (τουλάχιστον όχι τόσο “ψαγμένα” όσο για άλλα φορμά) και είναι κρίμα γιατί το MS-DOS έχει με διαφορά το μεγαλύτερο πλήθος παιχνιδιών άρα θα έχει και πολλά “hidden gems”. Προφανώς δεν εννοώ μόνο τελείως άγνωστα παιχνίδια αλλά αυτά που δεν είναι πρωτοκλασάτα και δεν είναι τα πρώτα που θα σου έρθουν στο μυαλό όταν μιλήσεις για DOS. Θα ξεκινήσω με ένα γύρο από όλα και συνεχίζετε.

Action: Zyclunt

Το DOS είχε αποκτήσει το δικό του action είδος, το FPS, που ήταν και το κυρίαρχο εκείνη την περίοδο. Αλλά εδώ έχουμε ένα συμπαθητικό console style arcade game από την νοτιοκορεάτικη Phantagram γνωστή για τά Kindom Under Fire. To παιχνίδι θυμίζει το Genocide για τον Χ68000.

 
Απολαμβανω να διαβαζω τις λιστες σου Leon :) δυσκολο θεμα ομως, αφου πως καθοριζεται το gem, και πως καθοριζεται το hidden (δηλ. κατα ποσο ειναι αγνωστο)

Για παραδειγμα, βρηκα απογοητευτικο το Touche, το οποιο ειναι και το μονο απο τα παραπανω που εχω τερματισει. Το μονο για το οποιο εχει να θαυμασει καποιος ειναι τα πανεμορφα background graphics, αντε και το χιουμορ στους διαλογους. Το animation ειναι υποδεεστερο απο παλαιοτερα παχνιδια (οπως το MI2, που θελησε να μιμηθει), οι γριφοι ειναι ανοητοι, καθως και καμποσα bugs. Δεν ξερω κατα ποσο hidden ειναι, αλλα για μενα οχι gem.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για το Touche μου άρεσε το χιούμορ και η θεματολογία για τα προβλήματα που αναφέρεις νομίζω ότι έχεις δίκιο αλλά επειδή έχω να το παίξω από τότε προφανώς η μνήμη στρογγυλεύει κάποιες γωνίες. :)

Δεν χρειάζεται να είναι πολύ άγνωστα για να τα αναφέρουμε αρκεί να μην είναι αυτά που τα μνημονεύουμε ξανά και ξανά. Πχ αν σου πω 4X strategy για DOS θα έρθουν κατευθείαν στο μυαλό σου Civilization, Colonization, Master of Orion, Master of Magic. E υπάρχουν και άλλοι τίτλοι λιγότερο γνωστοί που είναι αξιόλογοι.
 
Πίσω
Μπλουζα