Mutants From The Deep λιγα λογια και βιντεο Walkthrough (Nεο παιχνιδι απο Locomalito για MSX)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.313
Αντιδράσεις
5.849
dddddd.jpg

Nεο παιχνιδι απο τους Locomalito και Gryzor87 με φοντο τον βυθο της θαλασσας και μια υποβρυχια περιπετεια.Μια εταιρια πετρελαιου αντιμετωπιζει προβλημα με της σωληνωσεις της στον βυθο και στελνει τον εναν δυτη τον Marcelo να δει τι γινετε χωρις να μπορει καν να φανταστει στην περιπετεια που θα μπλεξει με γοργονες και μεταλαγμενους.Αυτη ειναι η ιστορια απο την πλευρα του Marcelo γιατι εχουμε και ιστορια απο την πλευρα της γοργονας λογο της επιλογης ενος απο τους δυο χαρακτηρες με τον καθε εναν να εχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του.Το παιχνιδι αποτελειται απο 7 πιστες και δεν εχουμε ζωες αλλα μια και μονο μπαρας ενεργειας που αν εξαντληθει θα δουμε και το game over.Μεσα στης πιστες υπαρχουν κιβωτια που μπορουμε να βρουμε καποια καρδια να αναπληρωσουμε λιγη ενεργεια η να αγορασουμε αερα η καποια αλλα upgrades γενικοτερα απο το store του παιχνιδιου μολις βγαλουμε την εκαστοτε πιστα.Η δυσκολια του παιχνιδι κυμαινεται σε υψηλα επιπεδα και υπαρχει και κρυφος τερματισμος εκτος απο τον κανονικο τερματισμο του παιχνιδιου.Πριν λιγες μερες ανεβηκε και εκδοση για Windows για αυτους που δεν θελουν να μπλεκουν με MSX emulators.Οσοι γουσταρετε τετοια παιχνιδι μην το χασετε.

Παρακατω δυο βιντεο με τερματισμους του παιχνιδιου απο μενα το ενα με τον κανονικο τερματισμο και το αλλο με τον κρυφο τερματισμο και με επιλογη παικτη τον Marcelo.Aν εχω ορεξη καποια στιγμη θα ανεβασω και τερματισμους με την γοργονα.Επισης τωρα που το βλεπω υπαρχουν διαφορα βιντεο του παιχνιδιου στο youtube αλλα κανενα δεν εχει τερματισμο οποτε παιζει να ειναι το Longplay μου αυτο το πρωτο με τερματισμο που εχει ανεβει στο youtube :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:


 
Τελευταία επεξεργασία:
Παιχνιδαρα και φαίνεται και πανδυσκολο.
 
Παιχνιδαρα και φαίνεται και πανδυσκολο.
Oντως ειναι δυσκολο αλλα το καραγουσταρα αλλιως σιγα μην καθομουνα να το κανω δυο longplay και να παω καποια στιγμη και για αλλα δυο να δω και την ιστορια απο την πλευρα της γοργονας.
 
Από msx είμαι άσχετος, τα γραφικά σαν να έχουν 2 χρώματα και μαύρο transparency παντου, κάτι σαν αναβαθμισμένο Spectrum, κοντά σε NES και το msx2 έχει γραφικά σχεδόν σαν Amiga. Ο Locomalito τώρα τελευταία έχει φάει κόλλημα με το msx, μάλλον θα είχε φαίνεται κανένα γιατί ήταν δημοφιλές στην Ισπανία.
 
Το βασικό πρόβλημα του VDP του MSX1 είναι ότι δεν έχει hardware scrolling. Χρώματα έχει αρκετά, 16 νομίζω, και χωρίς color clashes όπως στο Spectrum πχ, και sprites, επίσης 16.. Vertical hardware scrolling πρόσθεσαν στο VDP του MSX2 και horizontal hardware scrolling, στο VDP του MSX2+ , αν θυμάμαι καλά. Εεπίσης, επειδή το VDP έχει ξεχωριστή μνήμη για τα γραφικά από τη μνήμη του CPU, και ο μόνος τρόπος το CPU να γράψει/διαβασει την graphics ram είναι μέσω του VDP, και πολύ αργός, δεν μπορούν να γίνουν ούτε τα διαφορα προγραμματιστικά κόλπα που έκαναν στους άλλους micros, χρησιμοποιώντας το CPU για να κάνουν ομαλό scrolling. Το συγκεκριμένο παίχvιδι δεν είναι άσχημο, αλλά αυτο το 8 pixels οριζόντιο scrolling το χαλάει πολύ.
 
Συνεχεια στα longplay του παιχνιδιου αυτη την φορα ομως με χαρακτηρα την Marila την γοργονα με το παιχνιδι να γινετε λιγακι δυσκολοτερο λογο του οτι η μεχρι να καταφερουμε να αγορασουμε τα upgrades η μπαρα ζωης μας αντεχει μολις δυο χτυπηματα.Η μπαρα οξυγονου ειναι μεγαλυτερη αλλα η μπαρα ζωης ειναι πολυ πιο σημαντικη.


 
Πίσω
Μπλουζα