My name is Nobody (1973)

stratos84

RetroMaNiaC
Joined
27 Μάρ 2010
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
212
Γουέστερν με έντονα κωμικά στοιχεία σε σκηνοθεσία Τονίνο Βαλέρι με τους Χένρι Φόντα και Τέρενς Χιλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή είναι του Σέρτζιο Λεόνε (καθώς και η σκηνοθεσία ορισμένων σκηνών).

Η μουσική είναι του Έννιο Μορικόνε.

Ο Jack Beauregard (Χένρι Φόντα), είναι ο μεγαλύτερος πιστολάς της Άγριας Δύσης, ο οποίος όμως θέλει να αποσυρθεί ήρεμα στην Ευρώπη. Ο Τέρενς Χιλ είναι ο "Κανένας", ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Jack, ο οποίος θέλει να δει το ίνδαλμα του να γράφεται στα ιστορικά βιβλία, έχοντας πέσει ηρωικά ενάντια σε μία άγρια συμμορία 150 ατόμων.

Και ένα κομμάτι από το εξαιρετικό σάουντρακ της ταινίας

 
Από τα παλιά καλά του είδους...
 
Από τα παλιά καλά του είδους...
Φίλε RIO, συμφωνώ..
Όπως βλέπω επίσης,πως από τη λίστα με τα "Γουέστερν",δεν υπάρχουν σ'αυτήν και κάποια άλλα,από τα "παλιά καλά του είδους". Και εννοώ τουλάχιστον τα "γνωστά καλά" spaghetti.Μήπως είχαν γίνει και υπήρχαν αφιερώματα/threads από συμφορουμίτες (και από σένα) και απλά με το θέμα που είχε προκύψει το περασμένο φθινόπωρο ,δεν μπόρεσαν να επανεμφανιστούν στη λίστα?.. Λατρεύω τα spaghetti western και με στεναχωρεί λίγο που λείπουν αρκετά από τα καλά του είδους στη λίστα.. Και στα αμερικάνικα γουέστερν υπάρχει "περιορισμένη κίνηση", αλλά εκεί δεν το "κατέχω" τόσο πολύ. Προτιμούσα πάντα τα ιταλικά (ή ιταλο-ισπανικά) από τα κλασσικά αμερικάνικα ( τα "ορίτζιναλ γουέστερν" όπως τα έλεγαν)..
Επειδή είσαι από τους παλιούς στο forum,θα γνωρίζεις καλύτερα.Μπορούμε να κάνουμε κάποιες αναφορές/threads σε κάποιους από τους τίτλους spaghetti, ή θα ήταν μια "επανάληψη" παλαιότερων αφιερωμάτων τα οποία δεν επανεμφανίστηκαν μετά το περσινό "μπέρδεμα"?
 
Να σου πω, από ότι θυμάμαι η κατηγορία με τα γουέστερν δεν ήταν από αυτές που είχαν πολύ κίνηση. Περισσότερο το horror είχε πέραση και οι περιπέτειες. . Μετά όπως είπες, ίσως χάθηκαν και μερικά λόγω των αλλαγών. Νομίζω ότι μια αναζωογόνηση στο θέμα θα ήταν καλή ιδέα :)
 
Να σου πω, από ότι θυμάμαι η κατηγορία με τα γουέστερν δεν ήταν από αυτές που είχαν πολύ κίνηση. Περισσότερο το horror είχε πέραση και οι περιπέτειες. . Μετά όπως είπες, ίσως χάθηκαν και μερικά λόγω των αλλαγών. Νομίζω ότι μια αναζωογόνηση στο θέμα θα ήταν καλή ιδέα :)
Φίλε RIO, έχω διαβάσει αναφορές και αναλύσεις που κάνετε εσύ και κάποια άλλα παιδιά (κάποιοι δεν εμφανίζονται πια) σε ταινίες.Και είναι εκπληκτικές οι κριτικές και τα σχόλια σας.Πρέπει να λείπουν όμως κάποια για "κλασσικές" ταινίες ..Δεν μπορώ να πιστέψω π.χ. πως δεν είχαν γίνει αφιερώματα για το "Για μια χούφτα δολάρια" ή το "Μονομαχία στο Ελ Πάσο"..Σίγουρα θα είχατε κάνει.
Θα επιχειρήσω και εγώ να γράψω για κάποια spaghetti,απλή αναφορά και ένα μικρό σχόλιο ίσως. Όχι βέβαια για τα πολύ γνωστά,που είμαι βέβαιος πως υπήρχαν threads,αλλά για κάποια πιο δευτεροκλασάτα,που τα έδειχνε και η tv των 80s τότε ή τα "ξεψαχνίζαμε" και ανακαλύπταμε στο δικό τους stand στα βίντεοκλαμπ (τουλάχιστον για μένα ήταν από τις αγαπημένες κατηγορίες μετά τα horror)..Όχι βέβαια τα παντελώς άγνωστα!Δεν έχει σημασία αν έχει κίνηση η κατηγορία γουέστερν,ας υπάρχουν αναφορές εδώ στο forum,απλά μια μικρή αναφορά να κάνουμε.Με "στόχο" , οποιονδήποτε ίσως νοσταλγό που θέλει να θυμηθεί κάτι
"Spaghetti western" RIO, πως θα μπορούσαν να λείπουν από το retro, όταν μερικοί από μας μεγαλώσαμε μέσα στα βίντεοκλαμπ και με αυτή την κατηγορία?..Άλλωστε τα βίντεοκλαμπ,ήταν από τα βασικά γνωρίσματα των 80s !
 
Πίσω
Μπλουζα