My Thikpad's [IBM]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
I love my thinpads ,το πρωτο μου λαπτοπι ηταν thinkpad και ειναι το μονο που μου λειπει απο τα τρια που ειχα στην κατοχη μου και να κλεισει η εταιρεια και να τα παραδωσει στην Lenovo.


Moυ αρεσει το μαυρο χρωμα η γομολαστιχα που εχει για ποντικι (ποτε δεν μπορεσα να γλυστρησω το δαχτυλο στο pad) τα μαμισια αξεσουαρ της που αν τα φορεσεις το λαπτοπι τρανσφορμαρεται,το γεγονος οτι μετα απο 10 χρονια+ ακομα λειτουργουν,οτι εχουν περασει τα μυρια οσα και ακομα bootaρουν και και....



Αυτο που μου λειπει πρεπει να ηταν το 755cd στα 133mhz μονο που δεν ειχε ενσωματωμενο cd και χρησιμοποιουσα ενα εξωτερικο της ibm παλι που ειχε τα ηχεια ενωματωμενα!!



Σε αυτο πρωτοεπαιξα diablo2 και starcraft,lol


20107202-177x150-0-0.jpg


Τα υπολοιπα δυο που εχω στην κατοχη μου ειναι το 600Ε στα 366mhz με το Docking Port παρακαλω το οποιο εχει και κλειδι για να κλειδωνει ! ενα εξωτερικο disk drive και ενα ποντικι ολα της IBM βεβαιως.

attachment.php


attachment.php


Το τελευταιο ειναι το Τ23 με εναν Pentium 3 στα 1ghz με τον φρεσκοαποκτησθεντα dock του και ενα εξωτερικο εσωτερικο disk drive για την ultrabay του,(βγαζεις το dvd rom του και χωνεις οτι θες απο μπαταρια μεχρι 2ο σκληρο δισκο!


Αυτον τον χρησιμοποιουσα μεχρι πριν 2 χρονια,lol!!


 


attachment.php


 


attachment.php



 
Πολύ καλά μηχανήματα, εντελώς heavy duty. Το χαρακτηριστικό που θυμάμαι από όλα τα thinkpad είναι οι πολύ αδύναμες κάρτες γραφικών ακόμα και για λάπτοπ. Πχ την εποχή που κυκλοφορούσαν οι 8ΜΒ και 16ΜΒ στους φορητούς, τα thinkpad είχαν 2 ή 4ΜΒ και μάλιστα σε πολλαπλάσια τιμή. Είχα Lenovo για 3 χρόνια, πλήρως ευχαριστημένος και τώρα πλέον έχω και ένα καινούριο Lenovo Thinkpad το οποίο κρατάει κάποια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το παρελθόν και δεν το αλλάζω με τίποτα.
 
Ιστορικά μηχανήματα. Εκτός από το durability, είχαν και μία φινέτσα (το μπλε enter, η οθόνη που άνοιγε 180 μοίρες, το trackpoint και το αξεπέραστο πληκτρολόγιο κ.α.) που δεν έχουν τα σημερινά κουβαδάκια-λάπτοπ.

thinkpad.jpg
 
Εμένα αντιθέτως εμφανισιακά δεν με εντυπωσίασε ποτέ. ΑΠο durability τώρα και εργονομία είναι άλλο θέμα. Δεν είχα και ποτέ για να ξέρω!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nα δηλωσω και εγω fan των thinkpads αφου εχω 2:Ενα x30 και ενα R32 (το οποιο το πηρα απο τις αγγελιες του retromaniax οταν αυτες υπηρχαν :) ).Δεν ξερω βεβαια ποσο αξιοπιστα ειναι αυτα της Lenovo αλλα Βig Blue ειναι μονο μια!!
 
Eκανα αλλο ενα Upgrade στον πιστο Τ23 με μονιτορ και ενα νεο (παλιο) dock με πολλες δυνατοτητες και μια απο αυτες που με εξιταρε πιο πολυ ηταν η δυνατοτητα προσθηκης καρτας γραφικων μεσω του PCI port.

Koιταζοντας τις συμβατες καρτες στο λινκ απο πανω ,δες και σποιλερ αγορασα μια ATI radeon 9200 πιστευοντας οτι θα κανει αλλα τελικα εχουμε θεμα με το μεγεθος, δες φωτο.

Διαβασα οτι θελει " 1/2 height pci card" η PCI "low profile" η "half size card" anyway θα χαρω να μου πειτε καμμια συμβατη καρτα που να χωραει στο dock ωστε να προχωρησω στο 2 μερος του σχεδιου που περιλαμβανει Umsa ,soft15khz,crt emu driver η συνδυασμο αυτων.

Card


Chipset


RAM


Ports


Max DVI Res


TDMS


Cooling


Compatibility


3DFuzion GeForce FX 6200


NVidia GeForce FX 6200


128 MB DDR


1x DVI, 1x VGA, 1x TV-Out


Unknown


Unknown


passive


working


ATI Radeon 9200


ATI Radeon 9200


128 MB DDR


1x DVI, 1x VGA, 1x TV-Out


Unknown


Unknown


passive


working


ATI Technologies Inc 3D Rage II+ 215GTB [Mach64 GTB] (rev 9a)


 


 


1x VGA


 


 


passive


working


Gainward Pro 660 TV/DVI


GeForce FX 5200


128 MB DDR


1x DVI, 1x VGA, 1x TV-Out


Unknown


Unknown


passive


working


GeForce 4 MX 440


GeForce 4 MX 440


64 MB


1x VGA, 1x TV-Out


Unknown


Unknown


passive


working
20190505_090255.jpg20190505_090357.jpg20190505_090010.jpg
 
Η καρτα που πηρες δεν ειναι PCI, ειναι AGP!

Να δυο καρτες που κανουν αυτο που θες. 5200 και 6200.
 
Xμμ καταλαβα ,μια ζωη λαπτοπισας δεν ξερω απο εξωτερικες καρτες,τωρα που το σκεφτομαι το παραπανω στην φωτο  ειναι και το πρωτο μου μονιτορ,(περα απο τις εκαστοτε hd τηλεορασεις που χρησιμοποιω σαν μονιτορ απο το 2006-07).

Λοιπον λιγο ασχετο η 9200 που πηρα με βολεψε γιατι ειχε και TV out (composite) και βασικο εκανε και 13 ευρω λολ και ειπα να μπω στον χορο.

Αμα βρεθει κατι ως τα 20 ευρω ..η αλλιως βρισκω εγω και ρωταω αν ειναι συμβατη. 

Ευχαριστω freak! #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εδώ και μια βδομάδα είμαι ευτυχής κάτοχος ενός 380z σε άριστη κατάσταση, εκτός της μπαταρίας. 

Το πήρα πλήρες με όλα τα συνοδευτικά του, αλλά στα Ιταλικά. 

Ψάχνω το restore cd στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά. 

Του έχω εγκαταστήσει Windows 3.11 For Workgroups, αφού υπάρχουν drivers και MS - Dos 7.1...
 
Πλέον έχω αρκετά ThinkPads για DOS, Windows 3.x / 9x / 2000 / XP και φυσικά για OS/2.

380z, A20m, T22, T23...
 
Xμμ καταλαβα ,μια ζωη λαπτοπισας δεν ξερω απο εξωτερικες καρτες,τωρα που το σκεφτομαι το παραπανω στην φωτο ειναι και το πρωτο μου μονιτορ,(περα απο τις εκαστοτε hd τηλεορασεις που χρησιμοποιω σαν μονιτορ απο το 2006-07).

Λοιπον λιγο ασχετο η 9200 που πηρα με βολεψε γιατι ειχε και TV out (composite) και βασικο εκανε και 13 ευρω λολ και ειπα να μπω στον χορο.

Αμα βρεθει κατι ως τα 20 ευρω ..η αλλιως βρισκω εγω και ρωταω αν ειναι συμβατη.

Ευχαριστω freak! #)
Τελικά κατάφερες να βάλεις την AGP κάρτα σε PCI θύρα; Αν όχι, έχω μια ωραία ματσόλα να τη βαρέσεις λίγο να κουμπώσει καλά. Σίγουρα θα δείχνει τέλεια.
 
Τι να την κάνω βρε την Ματσόλα , καμμία κάρτα αν έχεις που να χωράει θέλω.
Και ότι το σκεφτόμουν αυτό τό θέμα με την κάρτα.
 
Στο εργοστάσιο έχω ελάχιστες PCI για spare, κυρίως matrox millenium και s3 virge και κάτι cirrus logic. AGP νομίζω δεν έχω καμία, αλλά θα ρίξω μια ματιά τις επόμενες ημέρες. Υποθέτω δε θες απλά κάρτα με μικρό motherboard για να χωράει αλλά πρέπει να έχει low-profile λαμάκι για να μπορέσει να βιδώσει εκεί μεσα.
 
Δεν ξέρω ρυγκαρουλη μου , πιθανόν η υπόθεση σου να είναι μέσα ,θα έβγαζα φωτό αλλά βλέπω έχω τραβήξει ήδη μερικές στο θρεντ.
Άμα θες και άλλες να βγάλω.
Ωραία να έβρισκες μια.
 
Βλέπω ξαναζωντάνεψε το νήμα!!!

Δεν ήξερα ότι το Τ23 αναβαθμίζεται στην κάρτα γραφικών με το dock. Έχω πάρει καναδυό dock να έχω.
 
Βλέπω ξαναζωντάνεψε το νήμα!!!

Δεν ήξερα ότι το Τ23 αναβαθμίζεται στην κάρτα γραφικών με το dock. Έχω πάρει καναδυό dock να έχω.
Εδώ εγώ δεν ήξερα καν ότι υπήρξαν λαπτοπια που δέχονταν PCI κάρτα γραφικών. Και σκέψου, είμαι μόνο 25 ετών, την έζησα καλά εκείνη την εποχή πριν 20 χρόνια, έχω κάποια εμπειρία δηλαδή, δεν είμαι μικρός.
 
Τελευταιο αποκτημα το X41 ταμπλετολαπτοπ απο την εποχη που η big blue πουληθηκε στην Lenovo but still γραφει πανω IBM.

Θεματακι οτι η touch λειτουργιες της δεν υπαρχουν καθως και το pen του και θελω να το ψαξω γιατι .
Γνωμη μου ειναι ενας απο τους 2 λογους.

Πρωτον ισως επειδη δεν εχει τα win ΧP tablet edition αλλα τα XP service pack 3 pro ( λογικα δεν θα πρεπε να λειτουργουν και τα XPSP3 με touch; ) και βου ισως το pen του να ειναι απαραιτητο λογω ειδικης λειτουργιας του (νομιζω οτι ουτε καν ακουμπαει με την οθονη το ibm Pen για να λειτουργησει) για να δειξει οτι η touch οθονη λειτουργει μιας και δαχτυλο και οτι Pen πλαστικο η μεταλικο του χω βαλει δεν κανει τιποτα.


IMG_20220515_112307.jpg
 
Πολύ ωραίο. Πάντα μου άρεσε αυτή η σειρά, βγήκαν καλά μηχανήματα, αξιόπιστα.
 
Καλά εκείνη την εποχή είχε γίνει χαμός με αυτό το λάπτοπ επειδή ήταν και το πρώτο ταμπλετοκομπιουτερ! :D

Νομίζω είχε και fingerprint.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα