Nέος νόμος για πειρατεία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Paratrooper-7
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δεν ξέρω φίλε πως σε βρίσκουν πάντως χθές που πήγα να πληρώσω ένα λογαριασμό σε κατάστημα γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ένα παλικάρι μπροστά απο μένα πήρε το ραβασάκι και ρωτούσε που και πως να πληρώσει το πρόστιμο που του ήρθε και ο υπάλληλος του είπε ότι φαίνεται στην δήλωση του ηλεκτρονικά και ότι εκεί πληρώνεται και όχι στην γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Μου έκανε εντύπωση πάντως το παλικάρι γιατί ήταν γεμάτος χαρά και με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και με έκανε να γελάσω και εγώ γιατί ήταν ακριβώς η προσωποποίηση (της ανδρικής βερσιόν) του " Είναι κεφατος γυρίζει απο του Βερόπουλου"!! :biglaugh:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μάλλον το όλο πράγμα λειτουργεί πολύ καλά και ότι θα πρέπει να το είχαν σχεδιάσει πολύ καιρό πριν για να ξεκινήσει απο την πρώτη μέρα κιόλας της ψήφισης του περιβόητου νόμου.
Άρα τελικά ισχύει το μήνυμα, που είδαμε Πρωταπριλιάτικα στο retromaniax και τσάμπα γελούσαμε;

Πάντως αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ούτε Opera ούτε VPN δεν βοηθάνε. Το μόνο που βοηθάει είναι το Tor Browser αλλά και αυτό για να μπορει να έχει την ασφάλεια που έχει θα έχει άλλα θέματα πχ δεν λειτουργούν όλες οι σελίδες σωστά, είναι πιο αργό και δεν προστατεύει τα torrents.
To Tor κανονικα δεν κανει για μεγαλα downloads/torrents. Εκτος οτι ειναι αργο, αμα αρχισουν και κατεβαζουν ολοι με αυτο, θα "κολλησει". Το Τor φτιαχτηκες κυριως για ασφαλες browsing. Οπότε, ναι προσφερει ανωνυμια, αλλα μαλλον θα εχει θεμα με πολλα downloads.
Καταρχάς να πω ότι δεν ξέρω ακριβώς τον τρόπο που "σε βρίσκουν" οπότε πάω με την λογική.

Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να ελέγξουν όλο τον κόσμο και όλα τα πιθανά sites, files και torrents που υπάρχουν. Μιλάμε για εκατομμύρια περιπτώσεις. Ακόμα και στο εξωτερικό δεν γίνεται έτσι, πάνε στοχευμένα σε συγκεκριμένα sites/torrents ή φτιάχνουν δικά τους για να παγιδέψουν κόσμο. Επίσης πάνε και στα σίγουρα, σε περιπτώσεις δηλαδή που δεν θα χάσουν τον χρόνο τους. Οπότε συνήθως κοιτάνε τις "βαριές" περιπτώσεις, κάποιον που όχι μόνο κατεβάζει αβέρτα αλλά κάνει και upload ή έχει δικό του site κλπ.

Δεν υπάρχει ο χρόνος, το προσωπικό και το budget για να παρακολουθούν όλο τον κόσμο και όλα τα ip για το τι κάνει ο καθένας. Ούτε πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει αυτοματοποιημένο σύστημα που να το κάνει αυτό (ειδικά στην Ελλάδα) γιατί μετά θα πρέπει να ελέγχονται όλα τα καταγεγραμμένα και λογικά θα παράγονται πολλά εκατομμύρια.

Θεωρώ ότι θα πάνε κι εδώ στοχευμένα, πχ Nova/Cosmote streaming εφόσον για αυτούς τους νταβατζίδες βγηκε αυτός ο νόμος. Αντε και στα πιο γνωστά sites ή torrentάδικα να πιάσουν μερικούς θαμώνες. Τώρα αν εσύ κατεβάσεις κάτι από ένα ξεχασμένο Ρώσικο forum που έχει ένα link σε ένα τυχαίο post, δεν νομίζω να σε δει κανένας.

Πάντως αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ούτε Opera ούτε VPN δεν βοηθάνε. Το μόνο που βοηθάει είναι το Tor Browser αλλά και αυτό για να μπορει να έχει την ασφάλεια που έχει θα έχει άλλα θέματα πχ δεν λειτουργούν όλες οι σελίδες σωστά, είναι πιο αργό και δεν προστατεύει τα torrents.
Kαι εγω αυτο νομιζω... μαλλον ειναι πιο πολυ για εκφοβισμο η ολη φαση και πιθανον να εχει να κανει με συγκεκριμενες καταστασεις. πχ μεχρι τωρα, οταν συλαμβαναν κυκλωμα το οποιο παρειχε υπηρεσιες streaming για αθλητικα, τιμωρουνταν μονο οι υπευθυνοι. Τωρα, τους δινει το δικαιωμα, να τιμωρουνται και οι ληπτες αυτων των υπηρεσιων, οι οποιοι αποδεδειγμενα, απο τα αρχεια του κυκλωματος, μπορει να αποδειχθει οτι καναν παρανομο streaming.

Επισης, κατι παρομοιο, μπορει να γινει και με "Ελληνικα" sites, που παρεχουν παρανομο περιεχομενο και ηδη εχουν "κλεισει" την προσβαση μεσω DNS. Αν το Δημοσιο, στοχευσει αυτα συγκεκριμενα και μετα απο ελεγχο των logs, βρει ποιοι τα χρησιμοποιουσαν, εκει ναι, θα πεσουν προστιμα. Μενει να δουμε, αν αυτα τα sites, ειναι σε Ελληνικο εδαφος, κατα ποσο το κρατος εχει προσβαση/ακρες να τα "ρηξει" αν αυτα ειναι σε servers αλλων χωρων και κατα ποσο εχει την διαθεση να ψαξει εναν-εναν τους χρηστες, μεσα απο logs παρόχων internet ή/και VPN. Αυτο σημαινει, οτι αν εγω, μπαινω σε ενα site, στο εξωτερικο, σε τριτη χωρα και δω μια ταινια, καθε 3-5-10-15 μερες... μαλλον κλαιν-μαιν.

Και κατι αλλο... αν ο παππους εχει internet, και ερθει το εγγονι και παιξει μια ταινια στο κινητο... γιατι να πληρωσει το προστιμο ο παππους; Σε καφετεριες, ξενοδοχεια, εταιριες, bar (παραλιακα και μη), τι θα γινει; θα τους κατηγορουν οτι κανουν και διαθεση υπηρεσιων streaming; Αν ο καθενας, που δεν εχει ιδεα απο θεματα ασφαλειας δικτυου, εχει το router του ξεκλειδωτο ή με password της πλακας, θα πληρωνει προστιματα επειδη ο ανθρωπος ειναι τεχνολογικα αδαης; Τι εμποδιζει τον καθενα, να πηγαινει σε δημοσιους χωρους και να κατεβαζει τα κερατα του; Αρα ο νομος, δεν ειναι για την προστασια των πνευματικων δικαιωματων, αλλα καθαρα εισπρακτικος... οπου σε πιασω ρε π...η σου λεει.

Αυτος ο νομος, ειναι πολυ πιο επικινδυνος, απο την αποψη οτι ανοιγει ενα μεγαλο παραθυρο σε πραγματικους εγκληματιες, να στελνουν phising/εκβιαστικα emails, σε ανυποψιαστους, ωστε να μαζευουν χρηματα και προσωπικα στοιχεια. Θα υπαρξει πολλοις κοσμος που θα την πατησει ετσι και δεν θα πληρωσει μονο ενα 750αρι.

Ναι το internet, οδευει προς ενα δυστοπικο μελλον και καποια στιγμη, θα ειναι δυνατον, με το που κανεις κλικ σε "υποπτο" site, να σου χρεωνεται το προστιμο στην καρτα. Δεν ειμαστε μακρια (IPv6, AI, προσωπικος αριθμος κα)... αλλα οχι ακομα.

Ο νόμος προβλέπει και τη λήψη τεχνικών μέτρων προστασίας, μεταξύ των οποίων:

Δυναμικός αποκλεισμός ιστοσελίδων εντός 30 λεπτών από τη διαπίστωση παραβίασης.

Εντολή ταυτοποίησης χρηστών μέσω IP διευθύνσεων και ΑΦΜ, κατόπιν εισαγγελικής άδειας.

Συνεργασία παρόχων και αρχών, με υποχρεωτική παροχή στοιχείων όταν ζητηθούν από την ΕΔΠΠΙ ή την ΕΕΤΤ.

Οι αρμόδιες αρχές που θα υλοποιούν το νέο καθεστώς επιβολής προστίμων και ελέγχων είναι:

Η ΑΑΔΕ
Η Οικονομική Αστυνομία
Η ΔΙΜΕΑ
Οι τελωνειακές, αστυνομικές και λιμενικές αρχές
Οι έλεγχοι θα στηρίζονται σε στοιχεία ποινικών δικογραφιών και διασταυρώσεις δεδομένων.

^ακουστε και το ηχητικό 4:30 λεπτά.

Επειδή παρακολουθώ το θέμα,διατηρώ μεγάλες αμφιβολίες αν όντως έχει επιβληθεί πρόστιμο ως τώρα σε οποιονδήποτε, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κανέναν.

Επειδή παρακολουθώ το θέμα,διατηρώ μεγάλες αμφιβολίες αν όντως έχει επιβληθεί πρόστιμο ως τώρα σε οποιονδήποτε, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κανέναν.

Βονταφον Πειραιά. Μάρτυρας Εγώ. Χθές Μπροστά στα μάτια μου. Εάν δεν έχει συμβεί αυτό που γράφω στο κατάστημα του Πειραιά να μου κάνει μήνυση η βονταφον. Απόδειξη ότι βρισκόμουν σε αυτό το κατάστημα είναι και αυτό που πλήρωσα την ώρα εκείνη. Ο μπροστινός μου έφαγε πρόστιμο. Αν είναι ψευδής αυτά που γράφω ας μου κάνει η βονταφον μήνυση μιας και αναφέρω επώνυμα την εταιρεία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι κολοσσός μα και οποια άλλη στην Ελλάδα της ζητηθούν τα παρακάτω τα ίδια θα κάνει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και πρέπει να ενεργεί και να δίνει τα στοιχεία για το πρόστιμο :

Εντολή ταυτοποίησης χρηστών μέσω IP διευθύνσεων και ΑΦΜ, κατόπιν εισαγγελικής άδειας.

Συνεργασία παρόχων και αρχών, με υποχρεωτική παροχή στοιχείων όταν ζητηθούν από την ΕΔΠΠΙ ή την ΕΕΤΤ.

Οι αρμόδιες αρχές που θα υλοποιούν το νέο καθεστώς επιβολής προστίμων και ελέγχων είναι:

Η ΑΑΔΕ
Η Οικονομική Αστυνομία
Η ΔΙΜΕΑ
Οι τελωνειακές, αστυνομικές και λιμενικές αρχές
Οι έλεγχοι θα στηρίζονται σε στοιχεία ποινικών δικογραφιών και διασταυρώσεις δεδομένων

Είναι υποχρεωμένη η οποιαδήποτε εταιρεία τηλεπικοινωνιών να τηρεί τους νόμους (και εφόσον ανοίγει η ip με εισαγγελική παρέμβαση) δεν τίθεται θέμα και για αυτό ενεργεί δίνοντας τα στοιχεία του τάδε που κατέβασε παράνομα ότι κατέβασε και έτσι θα χρεωθεί το πρόστιμο στην ΑΑΔΕ.

Με λίγα λόγια δεν έχει συμφέρον η τάδε εταιρεία τηλεπικοινωνιών απο το πρόστιμο για αυτό και δεν την αφορά και δεν πληρώνεται σε κάποιο κατάστημα. Αφορά τον πολίτη που κάνει την μλκ και το κράτος και για αυτό και πληρώνεται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγω παντως που δεν κανω καθολου streaming και απλα κατεβαζω καμια σειρουλα με τορεντ για σιγουρια θα βαλω ενα vpn, ακουω καλα λογια για το mullvad οπότε μαλλον αυτο θα δοκιμασω.

Παντως απο τοτε που ξανα-ανακαλυψα τα βιντεο κλαμπ η αληθεια ειναι πως εχω ελαττωσει παρα πολυ το κατεβασμα ταινιων.

Δεδομενου ομως ποσο τεραστιος αριθμος ανθρωπων κατεβαζει πειρατικα στη χωρα, δεν ξερω καπως μου φαινεται μη ρεαλιστικο να ριξουν τοσα πολλα προστιμα. Αλλα αν κανω λαθος προτιμω να μην το μαθω με τον ασχημο τροπο. ninja:

Βονταφον Πειραιά. Μάρτυρας Εγώ. Χθές Μπροστά στα μάτια μου. Εάν δεν έχει συμβεί αυτό που γράφω στο κατάστημα του Πειραιά να μου κάνει μήνυση η βονταφον. Απόδειξη ότι βρισκόμουν σε αυτό το κατάστημα είναι και αυτό που πλήρωσα την ώρα εκείνη. Ο μπροστινός μου έφαγε πρόστιμο. Αν είναι ψευδής αυτά που γράφω ας μου κάνει η βονταφον μήνυση μιας και αναφέρω επώνυμα την εταιρεία.
Όμως δεν γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες, πχ για ποιο λόγο έφαγε το πρόστιμο. Δεν άκουσες κάτι περι αυτού. Είμαι περίεργος να μαθω αν έκανε streaming με παράνομο box ή απλά κατέβασε ένα torrent.

Όμως δεν γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες, πχ για ποιο λόγο έφαγε το πρόστιμο. Δεν άκουσες κάτι περι αυτού. Είμαι περίεργος να μαθω αν έκανε streaming με παράνομο box ή απλά κατέβασε ένα torrent.

Κατέβαζε διάφορα προφανώς ταινίες ή και παιχνίδια.

Περιμένετε ντε κανα μήνα να έρθουν τα ραβασάκια σε όσους πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί τίποτα και θα δείτε μηνύματα με βλαστήμιες για τα πρόστιμα σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο. :biglaugh:

Τελευταία επεξεργασία:
Ας ασχοληθούν με το λαθρεμπόριο καυσίμων και τα μαύρα φράγκα που κυκλοφορούν χωρίς καμία αιδώ.
Βλέπουμε 22άρηδες καμπανόφατσες να κυκλοφορούν με FERRARI, PORSCHE και κανένας δεν ψάχνει το πόθεν έσχες τους (ναρκωτικά μήπως;). Το streaming τους ενόχλησε. Και αυτό είναι παράνομο αλλά όχι να αδιαφορούν για τα βαρβάτα και να λυσσάνε με τα ψιλολόγια.

Τα είπες όλα...

για ποιό λόγο ; εμπρος στον δρόμο που χάραξε η β.κορεα, κίνα, πακιστάν...

δεν είναι μόνο η ανωνυμία βασικός λόγος χρήσης VPN

Aυτο που θελω να πω ειναι ας κλεισουν η ας μπλοκαρουν την προσβαση σε οποια sites βλεπουν οτι υπαρχει το προβλημα αντι για αυτο το πραγμα με τα προστιμα.

Δηλαδη αν καποιος κατεβασει ενα rom για mame πχ απο καποιο free retro gaming site χωρις να ξερει πως το συγκεκριμενο ειναι στην λιστα των επιτρεπομενων η καποιο μεγαλο mod μεσω torrent να μυρισει τα νυχια του αν θα φαει το προστιμο των 750 € ?

Δεν θα καθισουν να αναλυσουν αν το παιχνιδι που κατεβασε ειναι rom για mame η για n64 η ειναι συγχρονο. Το προστιμο το ιδιο θα ειναι.

Τελευταία επεξεργασία:
Μερικες αποριες νομικου περιεχομενου. Αν ξερει καποιος να απαντησει.

1α) Αν ο χρηστης, απλως επισκευφθει την σελιδα, τρωει προστιμο ή πρεπει να κανει streaming; Θεωρω το δευτερο... συνεπως θα πρεπει να γινεται ελεγχος οτι εγω streamaρω ταινια η οποια διέπεται απο πνευματικα δικαιωματα και δεν ειναι πχ public domain
1β) Ο ελεγχος αυτος πως γινεται; Στην ουσια, ο οποιος οργανισμος πχ ISP, δεν θα παρακολουθει συνεχεια τα δεδομενα μου; ειναι σωστο;
1γ) Αν ο ιστοτοπος, διαθετει και public domain υλικο, αλλα ακομα και χωρις... δεν ειναι δυνατον και μονο η προσβαση σε αυτον να ειναι παρανομη και να επισυρει προστιμο επι τοπου. πχ μπηκα να δω ποιες ειναι οι τελευταιες κυκλοφοριες, αλα IMDB και μονο.

2) Πως εξασφαλιζει η ΑΑΔΕ/ΔΙΜΕΑ κτλ... οτι ο κατοχος της συνδεσης, ειναι και ο αποδεκτης του παρανομου υλικου; πως γινεται η ταυτοποιηση; Προσφατα για παρομοιο λογο, προστιμα που επεφταν σε οχηματα, τελικα τα εκαναν να τιμωρηται ο οδηγος και οχι το οχημα/ιδιοκτητης. Παρομοια περιπτωση ειναι και αυτη. Δεν γινεται να στριμαρει ο ανηψιος/εγγονος/φιλος και να τρωει προστιμο ο κατοχος της συνδεσης.

3) Μπαινω σε εναν χωρο πχ club, καφενειο και ακουω/βλεπω μουσικη/ταινια... ειμαι υποχρεωμενος να ξερω, οτι ο εν λογο χωρος, εχει πληρωσει πνευματικα δικαιωματα; προβαλει νομιμα το υλικο που χρησιμοποιει; Αν αυτος ειναι παρανομος, ειμαι και εγω που ακουσα/ειδα το υλικο; Συνεπως αν μπω σε μια ιστοσελιδα, που παρεχει το οποιο περιεχομενο, αυτος που βλεπει (οχι κατεβαζει/download) ειναι παρανομος; Θα μπορουσε στο site, να γραφει απο κατω πχ ολα πληρωμενα, προβολη ελευθερη και να ξεγελα τους χρηστες. Αυτη τη στιγμη, υπαρχουν στο archive.org ταινιες/roms, που λενε οτι ειναι ελευθερες... ποιος θα κατσει να δει/αποδειξει αν ειναι ή δεν ειναι; Θα κανει ο χρηστης τον αστυνομο μπεκα;

Θα κανει ο χρηστης τον αστυνομο μπεκα;

Τωρα μπαινεις στο νοημα :thumbup::thumbup::thumbup: και free ταινειες η παιχνιδια να λεει ενα site που οντως μπορει να εχουν καποια νομιμα πριν μπεις σιγουρα θα γινεις - γινουμε ο αστυνομος μπεκας αλλα και παλι δεν θα εισαι σιγουρος για το αν θα γλιτωσεις το προστιμο αν δεις η κατεβασεις κατι.

Οι περισσότερες TVs έχουν ERTFLIX app πλέον, η δικιά σου δεν έχει ή δεν το έχεις ψάξει?
Οντως δεν εψαξα. Δεν τι ειχε η δικια μου, αλλα το βρικα. Εχει μερικες ωραιες ταινιες και ενταξει τις βλεπω στο PC, αλλα αλλη χαρη η 65αρα κι αν εχεις και ωραια παρεα, ανετο καναπε, παγωμενη μπυρα και πιτσουλα (και το γκρηκ σουβλακος του παει), μια χαρουλα περναει το 2ωρο. Κι ακομα ωραιοτερο το μετα το 2ωρο. Σαν παλαιο σινεμα δλδ

Κατέβαζε διάφορα προφανώς ταινίες ή και παιχνίδια.
εχω την εντύπωση οτι παρακολουθούν - κυρίως - την χρήση torrent, και αυτό σε μεγάλα μεγέθη bandwidth, ή απο συγκεκριμένα site
ή απο unsecured site (απλό http) ή συνδέσεις σε IPTV (μέσω ανάλυση των πακέτων και αυτό για patterns που συμαίνουν σύνδεση σε IPTV)

εδω (UK) οι ISP σου στέλνουν email/επιστολή αν δουν έχεις κατεβάσει- με torrent (που βασικά το κάνεις και sharing)
αλλά στο email σε ενημερώνουν ΚΑΙ τον λογο : κατέβασες πχ την αλφα/βήτα ταινία.

προσωπικά ούτε με απασχολεί το torrenting, κατεβάζω μόνο retrowarez και αυτά με static IP και δεν έχει γίνει τίποτα,
τα άλλα μέλη της οικογένειας βλέπουν απο το πρωι μέχρι το βράδυ internet tv (πληρωμένη γιατί είναι με συνδρομή, αλλά απο μη-UK
κανάλια τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση ο ISP να δει αν είναι νόμιμα ή οχι, γιατί το stream είναι κρυπτογραφημένο) και πάλι δεν έχει
γίνει τίποτα...

απλά μη τσιμπάτε, το θέμα είναι οτι υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση -ως παραπάνω-

και παρεμπιπτόντως όποιου του έρθει απλά χαρτάκι για πρόστιμο (χωρίς να αναφέρει τι κατέβασε και πότε) θα ειναι ΑΠΛΑ ΜΛΚ να πάει έτσι
να το πληρώσει - οχι και να πέφτει πρόστιμο απο τους καρεκλοκένταυρους της ΑΑΔΕ γιατί κατέβασε κάποιος το CentOS DVD ISO ή το TOSEC για ... CP/M μέσω torrent - ρε δεν είμαστε καλά- κατ' ευθείαν τηλ τον δικηγόρο σας.

BTW... κάτω απο HTTPS δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπουν το περιεχόμενο πακέτων...μην τρελαινόμαστε...
αν την πατήσει κανείς θα είναι απο site του κ*λ** που ενώ έχει https , έχει πχ, streaming μέσω απλού http!

Ρε παιδια, καντε με να αναφωνισω, "ω μη τζι και 3 λολ". Το τηλεφωνο ειναι ακομα στο ονομα της πρωην μου. Πειτε μου οτι θα κατεβαζω αβερτα εγω και θα πληρωνει αυτη τα προστιμα, να ξεσκιστω στα νταουνλοαντς.

Παντως το ταϊμινγκ που εγινε ολο αυτο ειναι ενδιαφερον.

Οταν πρωτοπηρε τα πανω του το Netflix, πολλοι λενε πως μειωσαν ή σταματησαν τα πειρατικα επειδη τα εβρισκαν ολα εκει. Τωρα που εχουν βγει εκατο διαφορετικες τετοιες πλατφορμες και το enshittification παει συννεφο, με υψηλες τιμες, διαφημισεις, το υλικο να ειναι εφημερο, και με περιπτωσεις σειρων που πχ η πρωτη σαιζον να ειναι σε μια πλατφορμα η δευτερη σε αλλη και η τριτη πουθενα, πολυς κοσμος επεστρεψε στην πειρατεια. Και τσουπ, να σου τωρα ενας νομος κατα της πειρατειας.

Και το χειροτερο ειναι μαλιστα πως τωρα ειναι πιο δυσκολη και καποια νομιμη εναλλακτικη. Πολλες ταινιες και σειρες πλεον δεν βγαινουν καθολου σε DVD ή Blu-Ray, και οσα βγαινουν γινεται ολο και πιο δυσκολο να τα βρεις για να τα αγορασεις, και με τοσο λιγα βιντεο κλαμπ που εχουν απομεινει ειναι δυσκολο και να νοικιασεις.

Σε φαση φαε ο,τι σου σερβιρουμε εμεις που μου θες να εχεις και επιλογες! Πληρωνε και μη μιλας!

Σε φαση φαε ο,τι σου σερβιρουμε εμεις που μου θες να εχεις και επιλογες! Πληρωνε και μη μιλας!
Πλακα εχουμε, εμεις οι πιο παλαιουρες, που λεμε, οτι περασαμε ασχημα χρονια (67-74) χουντας. Αμ δε! Εχουμε να δουμε χουντα ακομα, που θα παει συνεφο

Εχουμε να δουμε χουντα ακομα
δεν είναι θέμα χούντας, είναι θέμα 'αρπαχτής' , ακόμα και d/l σελίδες σε πάνε σε άλλα site που πρέπει να έχεις premium πακέτο να κατεβάσεις αλλιώς έχεις ταχύτητες ... dialup modem

Κυκλοφορεί πολύ ράβιο αρβύλα πάντως για το θέμα, τόσο από χρήστες όσο και από αυτούς που υποτίθεται είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση αλλά δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να το κάνουν σωστά. Αμφισβητώ ευθέως πως έχει πέσει πρόστιμο σε χρήστη γιατί κατέβασε το csi.miami.season.3.ep.6.mvk από torrent ή από σελίδα με links σε file hosters ή ακόμα και που το παρακολούθησε σε site που το streamάρει.

Ναι, ο νόμος, αν και αρκετά ασαφής, δίνει τέτοια δυνατότητα. Σίγουρα θα υπάρξουν και οι κλασσικές διευκρινιστικές γιατί είναι μάλλον υπερβολικά ασαφής. Όμως φαίνεται πως στοχεύει στην πειρατική IPTV, τα γνωστά boxάκια. Μέχρι τώρα κυνηγούσαν αυτούς που είχαν τους servers, τώρα κυνηγούν και τους πελάτες τους. Χωρίς να γνωρίζω κάτι περισσότερο, εικάζω πως αυτός θα είναι ο στόχος προς το παρόν.

Πίσω
Μπλουζα