Nέος νόμος για πειρατεία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Paratrooper-7
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αν είναι έτσι μετα με τον νέο νόμο την ίδια κατάληξη θα πρέπει να έχουν και όσοι έχουν κατεβάσει το mame η άλλον emulator μέσω torrent για να παίξουν pac man. Πολύ σκληρό για τους τελικους χρήστες που ειναι retro gamers να καταλήξουν στην φυλακή επειδή κατέβασαν και επαιξαν το pac man μέσω torrent.

Και αν φτάσουν τόσο ψηλά οι ποινες χωρις εξαιρεσεις για την πειρατεία που θα πιανει και τα προηγουμενα χρονια μετά θα πρέπει να βάλουν στην φυλακή όσους Έλληνες έχουν κατεβάσει και επαιξαν arcades οπως pac man - super mario bros - sega και άλλα παιχνίδια χωρίς να βάλουμε μέσα αυτούς που είδαν ταινίες η τις έχουν κατεβάσει.Παλι καλά που δεν υπάρχει η θανατική ποινή στην Ελλάδα γιατι οι παραπάνω δεν θα την γλιτωναν :biglaugh: Εμ με αυτα που διαβαζουμε αυτο μονο εμεινε για να γραψουμε :biglaugh:

Kαι το διαβασα και στο fb οτι με την χρηση του torrent μπορει να βρεθεις πισω απο τα σιδερα της φυλακης στην Ελλαδα. Ειχε το παρακατω link.

https://www.neolaia.gr/2025/06/03/h...-ton-esteile-piso-apo-ta-kagkela-tis-fylakis/

Τελευταία επεξεργασία:
Θα ηταν χρήσιμο να μαθαιναμε λεπτομερειες για την υποθεση. Ο τυπος καταδικαστηκε, απο οσα γραφονται, επειδή διαμοιραζε τα αρχεια .torrent και οχι τα ιδια τα αρχεια πχ ταινιων.

Τα αρχεια torrent, κανονικά απο μονα τους δεν θα επρεπε να ειναι παρανομα. Αν δεν το βαλεις στο προγραμμα που κατεβάζει torrents στην ουσια δεν διαπραττεις καποια αξιοποινη πραξη. Αν ασχολειστε με ραδιοερασιτεχνισμο, θα ξερετε οτι το να αγορασεις εναν ασύρματο που ακούει εκτός της νομιμης, για την αδεια του κατοχου, μπαντα... δεν είναι παράνομο. Αν ακουσεις/εκπεμψεις όμως, ειναι. Το ιδιο ειναι και εδω.

Επίσης, θεωρώ πολύ αυστηρή την ποινή και μαλιστα χωρις αναστολη κιολας. Μήπως ο κατηγορούμενος ειχε και "προηγουμενα";

Δανεισμένη χιουμοριστική εικόνα απο άλλο μεγάλο site που έχουν και εκεί συζήτηση για τον νέο νόμο περί πειρατείας..

image.jpeg.dae25dd7dcb4856fa6b9817885e93956.jpeg

:biglaugh:

Μάλλον ο torrentakias θα έλεγε την ιστορία του στον δεσμοφύλακα.
Στην Ελλάδα οι δολοφόνοι συνήθως είναι έξω και χλιδάτοι.

• Like
Reactions: xc8
Η είδηση δημοσιεύτηκε μόνο στο Βήμα; Ξέρει κανείς;

Πάντως σε καποιες ευρωπαϊκές χώρες ούτε καν ασχολούνται με τέτοια ζητήματα αλλά όμως αν γίνουν αυτά που γράφονται οτι στην Ελλάδα θα βάζουν στην φυλακή μέχρι και για αρκετά χρόνια τους απλούς χρηστες torrent και με πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ μετά το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα πάει για την πρώτη θέση στην καταπολέμηση της πειρατείας στην Ευρώπη η και για παγκόσμια πρωτιά.

Τουλάχιστον ένα θετικό που θα μπορεί να πει ο Ελληνας ειναι οτι επιτέλους η Ελλάδα με αυτό τον τρόπο θα ειναι κάπου στην πρώτη θέση σταθερα κάνοντας και όλο τον Ελληνικό λαό υπερήφανο για αυτή την νίκη.

Τωρα γιατι εγω εχω την γνωμη, οτι θα ξαναγινουμε Ευρωπαικως ρεζιλι, με αυτες τις λαλακιες,δεν ξερω. Μηπως εχουμε ξαναευρωρεζιλευτει, στο παρελθον?

Μου κάνει εντύπωση, και μιας και οι διανομές linux κατεβαίνουν μέσω torrent, κάτι δεν μου κάθεται καλά.... Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι είχαμε παράπονα από microsoft και apple για πιθανή απώλεια κερδών και τα δικά μας τα σπίρτα έτρεξαν να ποινικοποίησουν το linux... Ρεζίλι πραγματικά...

Μου κάνει εντύπωση, και μιας και οι διανομές linux κατεβαίνουν μέσω torrent, κάτι δεν μου κάθεται καλά.... Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι είχαμε παράπονα από microsoft και apple για πιθανή απώλεια κερδών και τα δικά μας τα σπίρτα έτρεξαν να ποινικοποίησουν το linux... Ρεζίλι πραγματικά...

μην τα παραλέμε, το οτι κατέβασαν μια ιστοσελίδα διανομής torrent, δεν σημαίνει ποινικοποίησαν το linux ή άλλα GPL προγράμματα που διανέμονται μέσω bit-torrent, όποιος πάει να πληρώσει πρόστιμο επειδή κατέβασε νόμιμο λογισμικό απλά είναι για λύπηση

Ξέρει κάποιος αν ο νόμος έχει αναδρομικό χαρακτήρα;
Δηλαδή αν κάποιος (ένας φίλος) κατέβαζε τορεντ πριν τον νόμο θα έχει θέματα;

lol σοβαρά... πόσα χρόνια πίσω θες.. εδω (UK) με τον νόμο κρατούνε οι ISP logs μέχρι 12 μήνες και μόνο έπειτα από εντολή αρχής - αν θυμάμαι το τυπικό για τσεκαρίσματα πχ λόγους ασφαλείας είναι πάνω κάτω 6 μήνες . Με Ευρώπη δεν ξέρω τι παίζεται γιατί παλιά κρατούσαν 24 μήνες και λόγω GDPR άλλαξε, άρα μην περιμένετε "αναδρομικό χαρακτήρα" απο τον συγκεκριμένο νόμο, το μόνο πρόβλημα που θα έχει ο φίλος σου θα είναι συνείδησης, γιατί δεν κατέβασε αρκετά όταν μπορούσε :)

έχω την εντύπωση ότι στο ποινικό δίκαιο είναι από τις βασικότερες αρχές - σε παγκόσμιο επίπεδο και διαχρονικά:
.. δεν μπορείς να καταδικαστείς για κατι που έκανες πριν μπει σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει την πράξη αυτή..... [η διατύπωσή μου είναι χάλια.. αλλλά καταλαβαίνετε το γενικό νόημα...]...

... αλλά... η πειρατεία πρέπει να ήταν ούτως ή άλλως παράνομη και παλαιότερα.

... οπότε περνάμε σε άλλα θέματα. Ποιός να ασχοληθεί με το τι έκανες "παλαιότερα"? Και πως μπορείς να αποδείξεις εσύ ότι αυτό το κάτι έγινε παλαιότερα - άρα είσαι αθώος? Και πως μπορούν να αποδείξουν οι αρχές ότι αυτό το κάτι έγινε "τώρα" - άρα είσαι ένοχος?

... Ελλάδα... πάρτο αυγό και κούρευτω...

Επίσης [αν και δεν είμαι νομικός], θεωρώ ότι είναι άλλο πράγμα το "βρήκα κάπου κάτι και το κατέβασα", άλλο πράγμα το "διανέμω παράνομο υλικό", άλλο πράγμα το "διανέμω παράνομο υλικό επί πληρωμή και πλουτίζω από αυτό", και άλλο το "έχω φτιάξει ολόκληρη υποδομή, έχω πελατολόγιο, servers, δίκτυο, οργάνωση και διανέμω παράνομο υλικό και βγάζω ένα σκασμό λεφτά από αυτό"....
[ξαναλέω, δεν είμαι δικηγόρος, ούτε νομικός ούτε κάτι σχετικό].

Τελευταία επεξεργασία:
μην τα παραλέμε, το οτι κατέβασαν μια ιστοσελίδα διανομής torrent, δεν σημαίνει ποινικοποίησαν το linux ή άλλα GPL προγράμματα που διανέμονται μέσω bit-torrent, όποιος πάει να πληρώσει πρόστιμο επειδή κατέβασε νόμιμο λογισμικό απλά είναι για λύπηση
Απ οτι γραφουν η τιμωρια για την χρηση του torrent θα ειναι για ολους στην Ελλαδα δηλαδη και νομιμο λογισμικο να κατεβασει καποιος αν το κατεβασει με torrent θα θεωρειται πλεον εγκληματικη ενεργεια στην Ελλαδα και θα τιμωρειται με φυλακιση αρκετων χρονων και πολλες χιλιαδες € προστιμα. Και τα διαβαζουμε και σε επισημες πηγες.

Διαφορετικα θα διαβαζαμε στις ανακοινωσεις πως το torrent επιτρεπεται στην Ελλαδα για να κατεβασει καποιος ενα νομιμο λογισμικο. Δεν γραφουν δηλαδη για εξαιρεσεις στις ανακοινωσεις για τo torrent.

το κάθε βλαμμένο site (κλοπι-paste) θες να πεις? αν δεν βγεί νόμος που να λέει κατά λέξη οτι το torrent είναι παράνομο στην Ελλάδα ... μλκιες !

Απλά μερικοί που δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία (τεχνολογικά καθυστερημένοι) έχουν συνδέσει -στο άρρωστο μυαλό τους- μεταφορά αρχείων torrent αποκλειστικά με την πειρατεία, σαν να λέμε είναι παράνομο να έχεις μαχαίρια για το φαγητό στο σπίτι γιατί είναι δολοφονικά εργαλεία!

Τηλεοπτική πειρατεία: Στα χέρια της ασφάλειας κατάλογος 7.000 «συνδρομητών» |Αταίριαστοι |29/09/2023

Αυτή η είδηση είναι πριν απο τον νόμο που έγινε τώρα! Ξέρουν πολύ καιρό και δεν έκαναν τίποτα απλά παρακολουθούσαν... Γνωρίζαν πολύ καιρό τι και που και ποιοι έκαναν ότι έκαναν!

Τώρα με αυτό τον νόμο που ψηφίστηκε σε 2-3 χρόνια τον αναβαθμίζουν πάλι με νέες αυστηρές διατάξεις και αν θέλουν σου "υπενθυμίζουν" ότι... ήσουν στο τάδε site, κατέβασες το τάδε τορεντ, είδες την τάδε Ταινία online κτλ. και σε κυνηγάνε μετά νομικά και με πρόστιμα ή ότι άλλο καταλογίζει ο αναβαθμισμένος νόμος.

Τελευταία επεξεργασία:
το κάθε βλαμμένο site (κλοπι-paste) θες να πεις? αν δεν βγεί νόμος που να λέει κατά λέξη οτι το torrent είναι παράνομο στην Ελλάδα ... μλκιες !

Απλά μερικοί που δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία (τεχνολογικά καθυστερημένοι) έχουν συνδέσει -στο άρρωστο μυαλό τους- μεταφορά αρχείων torrent αποκλειστικά με την πειρατεία, σαν να λέμε είναι παράνομο να έχεις μαχαίρια για το φαγητό στο σπίτι γιατί είναι δολοφονικά εργαλεία!

Aυτο ακριβως!!! και τωρα το θεμα ειναι πως το λενε σε επισημες πηγες οσον αφορα την ενημερωση που λογικα η υποτιθεται οτι στην Ελλαδα δεν ανεχονται τα fake news η την παραπλανιτικη ενημερωση προς τον Ελληνα.

Οποτε αν καποιος σημερα θελει να ενημερωθει για την χρηση του torrent με αυτα που θα διαβασει για τις ποινες με εως και αρκετα χρονια στην φυλακη και για τα πολλες χιλιαδες € προστιμα δεν θα θεωρει παλιανθρωπους η και εγκληματιες αυτους που εχουν χρησιμοποιησει το torrent? Aσχετως δηλαδη αν ο αλλος κατεβασε μονο ενα νομιμο λογισμικο με το torrent αφου τονιζονται οι συνεπειες χωρις εξαιρεσεις στην χρηση του rorrent.Τεσπα αυτα διαβαζουμε για το torrent αυτα σχολιαζουμε.

Πίσω
Μπλουζα