Nεροπιστολα Αυτοσχεδια και μη......

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Εκτος απο τα all classic σχεδιο θυμαμαι παιζαμε μπουγελα και με τις συρριγγες , οι φαρμακοποιοι ετριβαν τα χερια τους καθε καλοκαιρι.

Αδυναμια ειχα στις 10ml απο αυτες που βαραγαν ενεσεις στα αλογα,επαιρναν πολυ νερο. :)

Αll Classic

water_guns1.jpg


WGCLEA4.jpg


Για προχωρημενα παιδια.
icon10.gif


761.jpg
 
Φυσικα τα.. νεροπιστολα!

Αγαπημενο παιχνιδι αγοριων που κυνηγουσαν τα κοριτσια στοχευοντας σε συγκεκριμενα σημεια (και αντε μετα κατσε στον ηλιο να στεγνωσεις..)

Τουλαχιστον δροσιζομαστε το καλοκαιρι, αρκει το νερο να ηταν καθαρο (υπηρχαν και τετοια..)

Παντως ειχαμε και μεις αναλογα (οχι που θα καθομασταν ) και γινοταν πραγματικος πολεμος καθε φορα.

Θυμαμαι παντως μια φορα στην μεση ενος τετοιου "πολεμου" που γινοταν στην αυλη του σπιτιου μου, με τα παιδια της γειτονιας.. ετρεξα κρυφα και ανοιξα το λαστιχο και τους κατεβρεξα κανονικοτα (τα αγορια..)

(ειμαι ολιγον τι, εκδικητικο ατομο.. οσο παταει η γατα #) )
 
Νεροπίστολα...?Τί μου θυμίσατε τώρα!Ωραία χρόνια!Θα πάω να πάρω κ τώρα που μεγάλωσα για να παίζω,καλοκαιράκι είναι χρειάζονται!

Κάτι άλλες φατσούλες στρόγγυλες που γεμίζαμε με νερό τις θυμάστε? Τις πατούσαμε να βγει ο αέρας κ μετά τις βάζαμε σε μία λεκάνι με νερό για να γεμίσουν!

Και τα νερομπαλόνια που τα γεμίζαμε κι αυτά κ τα πετούσαμε...χαχα πολύ πλάκα!

Ιστορία με τις σύριγγες!

Είμασταν ψηλά στο μπαλκόνι μαζί με τον αδερφό μου κ τον ξάδερφό μου....γεμίζαμε τις σύριγγες από το βαλιτσάκι του γιατρού με νερό κ μπουγελονόμασταν.

Όμως επειδή βαρεθήκαμε να βρεχόμαστε μεταξύ μας, είπαμε να βρέχουμε τους περαστικούς...όποιος περνούσε λοιπόν από κάτω (πλατς) τον πιτσιλούσαμε κ κρυβόμασταν!

Μέχρις ότου... που εμφανίζεται μία κυρία κ με βλέπει να την βρέχω!

Λέω...ωχ!!Θα ανέβει πάνω..θα το πει στους μεγάλους(στους θείους κ τους γονείς μου δηλαδή) και θα μας μαλώσουν...

Αλλά η κυρία είπε "ΑΧΧΧ!!!ΩΡΑΙΑΑΑ ΜΕ ΔΡΟΣΙΣΑΤΕ!"ΧΑΧΑΧΑΑ

Τζάμπα φοβήθηκα!Φοβερή η κυρία ακόμη την θυμάμαι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα και εγώ απο αυτα τα διαφανη που βλεπουμε παραπάνω και εβλεπες μεσα τα πολυχρωμα εξαρτηματα. Πολυ γέλιο! Υπάρχουν ακομα;
 
Nαι βεβαια αν και δεν βλεπω παιδακια να το χρησιμοποιουν.
 
σε καποια φαση ειχε κυκλοφορισει ενα νεροπιστολο τεραστιων διαστασεων (σαν μπαζουκα ενα πραγμα) που χωραγε ενα λιτρο νερο ισως και περισοτερο ειχα γινει ο φοβος και ο τρομος των παιδιων της γειτονιας καποτε με αυτο επισης στα αυτοσχεδια να προσθεσω και το αδειο μπουκαλι απο το johnsons baby shampoo που το χρησιμοποιουσαμε σαν νεροπιστολο αρκετα συχνα
 
Aardvark είπε:
Nαι βεβαια αν και δεν βλεπω παιδακια να το χρησιμοποιουν.
Διότι δεν έχεις πετύχει τα δικά μου που θα ήθελαν να σε πετύχουν :) Κυκλοφορούν κανονικότατα τόσο αυτά που έχεις φωτογραφία όσο και διάφορες υπερπαραγωγές (π.χ. με τρομπάρισμα ή / και σαν αυτά που αναφέρει ο Θάνος).

Το μόνο αυτοσχέδιο που κάναμε πέρσι με τα παιδιά ήταν το μπουκάλι από το ξύδι.

Εγώ ως μικρή με το λάστιχο πορευόμουν ... ωραιότατα !!!
 
Αυτό εδώ είναι ένα από τα νεροπίστολα που είχα-το μοναδικό που απέμεινε! Θυμάμαι πως είχα εκστασιαστεί το πρώτο καλοκαίρι που τα είδα στο χωριό που πηγαίναμε διακοπές. Μεγαλώνοντας σε πόλη έπαιζα συνήθως μέσα στο σπίτι το χειμώνα, άντε και στην πυλωτή της πολυκατοικίας-έτσι το καλοκαίρι ξεσάλωνα!!!!

DSCN3133.jpg

Αυτοσχέδια νεροπίστολα δε θυμάμαι...

Αυτό που θυμάμαι καλά, ήταν πως κάποτε που μου έκαναν ένα εμβόλιο σε ηλικία 7 χρονών, επειδή ήμουν πολύ συνεργάσιμη (πράγμα σπάνιο) κι επειδή τους είχαν τελειώσει τα μπαλόνια και οι τσίχλες, που έδιναν για επιβράβευση, μου έδωσαν μια σύριγγα για να καταβρέχω τα παιδιά!! Πολύ είχα χαρεί!! Την επόμενη μέρα κιόλας έτρεχα σαν την τρελλή στο προαύλιο του σχολείου με τη σύριγγα στο χέρι και καταβρέχοντας τους πάντες! Τελικά βρέθηκα στο γραφείο της διευθύντριας να ανακρίνομαι για το που είχα βρει τη σύριγγα!! Σοκ είχανε πάθει!! :D :D:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτοσχέδια νεροπιστολα καναμε συχνα με τα πλαστικα μπουκαλια με το ξυδι, λεμονι κτλ (οπως ειπε και η caprice). Χωραγαν περισσοτερο νερο μεσα απο κεινα του εμποριου και καναν μια χαρα την δουλεια τους. Το μονο δυσκολο ηταν να τα γεμισεις με νερο, αλλα.. και σε αυτο ειχαμε βρει λυση : τα βουταγαμε σε λεκανη με νερο ;)
 
Γειαααα σας. Θυμαμαι ενα τοξο μεγαλο που επαιρνε μπολικο νερο. Μεγαλη πορωση. Δεν ξερω αν ηταν Nerf. H Nerf αν θυμαμαι καλα ειχε βελακια αφρολεξ, οποτε μαλλον θα τα μπερδευω.
 
Colt είπε:
Γειαααα σας. Θυμαμαι ενα τοξο μεγαλο που επαιρνε μπολικο νερο. Μεγαλη πορωση. Δεν ξερω αν ηταν Nerf. H Nerf αν θυμαμαι καλα ειχε βελακια αφρολεξ, οποτε μαλλον θα τα μπερδευω.
Μήπως εννοείς το τουρμποτόξο;

 
ΝΑΙ!

100% Πρέπει να είναι αυτο που περιγραφεί ο Colt!!

Έσπαγα το κεφαλι μου απο το πρωι να θυμηθω πως λεγόταν....πως λεγόταν αυτο το τόξο!!!!

Μου έλυσες την απορία!

Σε ευχαριστώ nwntas :)
 
Ευχαρίστησή μου, circleag! Απλά είχα πετύχει εδώ και πολύ καιρό τη διαφήμιση και θυμήθηκα το παιχνίδι με την περιγραφή.

Πάντως colt δεν έχεις πέσει και πολύ έξω. Υπήρχε και τόξο της Nerf που πετούσε βέλη από φελιζόλ. Ήταν μπλε και φούξια και πετούσε κίτρινα "βέλη".
 
Πέρα απ' τα all time classic νεροπίστολα του Aardvark εκείνη την εποχή ''οπλοφορούσαμε'' και με κάποια άλλα από μαλακό πλαστικό, σε μορφή όπλου πάντα, όπου όσο τα πίεζες, έριχναν ''κατά ρυπάς'' μέχρι να αδειάσει το νερό. Ηταν ίσως τα πιο απλά από θέμα κατασκευής νεροπίστολα και τα έβρισκες οπουδήποτε!! (μπακάλικα, περίπτερα, πανηγύρια κα)
 
Να το μοναδικο που εχω και το μονο που θυμαμαι,Ισως γιατι κρατησε πολλα χρονια!14092011407.jpg
 
nwntas είπε:
Μήπως εννοείς το τουρμποτόξο;]
Οοοοο ρε φιλε ναι. Αυτο ελεγα, ειχαμε 2 και παιζαμε τρελα μπουγελα. Ευχαριστωωωωωωωωω.
 
Νεροπίστολα

Δεν ανήκουν ακριβώς στα δημιουργικά παιχνίδια, αλλά δεν ήξερα που άλλου να μπουν.

Τα παίρναμε από τα περίπτερα στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και έμοιαζαν με κανονικά πιστόλια στο καλούπι τους. Εϊχαν συνήθως χρώμα φωσφοριζέ, είτε πράσινο ανοιχτό, είτε πορτοκαλί που τουλάχιστον εγώ θυμάμαι, και μια μικρή άσπρη βαλβίδα απ' όπου τα γέμιζες. Έριχνα τρελλό παιχνίδι κάνοντας τρύπες με τις ριπές νερού σε μεγάλα πλατειά φύλλα, ή "δροσίζοντας" τους συμπαθείς σκυλό-γατους, ή πιτσιλώντας την γιαγιά μου. Αν καταλάβατε ποιά εννοώ, βάλτε καμιά φωτογραφία να θυμηθούμε τα παλιά. :)
 
Καλοκαιράκι τώρα και αναμνήσεις από νεροπίστολα...τι τρέλα ρε μάγκες, πανζουρλισμός και αν δεν βρίσκαμε πρόσβαση σε καμιά αυλή να ''γεμίσουμε'', πηγαίναμε κάθε 5λεπτά σπίτι. Όπου φυσικά στάζαν τα νερά παντού, γλίστραγε το μωσαϊκο και έπεφτε κυνήγι και αφοπλισμός από τις μαμάδες.Μετά από πολύωρη ''πολιορκία'' παρακάλια και συγνώμες τα παίρναμε πίσω και ξανά από την αρχή.Εγώ είχα ακριβώς αυτό νεροπίστολα.jpg, ωραίες αναμνήσεις......

neropistolo-tou-1970-made-in-greece.jpg
 
Ζωνόμασταν κιόλας τα όπλα τα όποια έσταζαν......με αποτέλεσμα να φαινόμαστε σαν κατουρημένοι. :D
 
Πίσω
Μπλουζα