Neo Geo Ωmega

Ενδιαφερων, αλλα τα χρηματα ειναι πολλα. Δεν εχουνε επανασχεδιασει τα κυκλωματα του Neo Geo, εχουνε αγορασει πολλα MVS, τους εχουνε κανει καποιες μετατροπες και τα πουλανε με το δικο τους κελυφος.

Δεν θα ελεγα πως αξιζει το ποσο που ζητανε, ειδικα απο την στιγμη που υπαρχουν τοσοι πολλοι οδηγοι για να γινουν ολα αυτα με κατα πολυ μικροτερο κοστος.
 
To Omega είναι απο τα CMVS (consolised mvs) που έχουν σχετική "πέραση", λόγω του οτι μοιάζει πολύ με το AES εξωτερικά. Τα χρήματα δεν είναι πολλά (άν μπορείς πλέον να βρεις, γιατί πάνε και λίγα χρονάκια που ξεκίνησε το project), αφού για να το κάνεις και μόνος σου όπως λέει ο Getta δεν θα σου πάει και πολύ λιγότερα. Ένα MVS mobo, τροφοδοτικό, μόντες για video output, controllers, καλώδια, λίγο πολύ θα προσεγγίσεις το κόστος (αν βάλεις φυσικά και το χρόνο που ασχολήθηκες, και φυσικά θα πρέπει να ξέρεις αρκετά απο ηλεκτρονικά), ενώ θα είναι δύσκολο να κάνεις replicate το κέλυφος.

Προσωπικά θα προτιμούσα το -ακόμα ακριβότερο- cmvs της analogue interactive, με ξύλινη κατασκευή για το κέλυφος και τα joysticks. Μιλάμε για πραγματικό έργο τέχνης.

cmvs.jpg

Ουσιαστικά πάντως, το κόστος των cmvs αποζημιώνει τον gamer που θα αγοράσει αρκετά παιχνίδια, αφού οι τιμές των MVS είναι πάτος σε σχέση με αυτές των AES. Προσωπικά έχω επιλέξει το MVS σε καμπίνα και το AES στο gameroom, ενώ κάποια στιγμή ίσως να αγόραζα έναν converter για το AES όπου ουσιαστικά το καθιστά ικανό να παίζει τα MVS carts, όμως και αυτό πάει πολλά λεφτά δυστυχώς. Γενικώς Neo Geo και φθηνά δεν χωράνε στην ίδια πρόταση, γιάυτό και η σχετική άνθιση των CMVS όπου τουλάχιστον γλυτώνεις πολλά χρήματα σε βάθος χρόνου.
 
Πίσω
Μπλουζα