NEOGEO AES+

freaktmp

Expert
Αντιδράσεις
12.068
H SNK μόλις ανακοίνωσε την έναρξη προπαραγγελιών για το NEOGEO AES+, που είναι μια πραγματική 1-1 αναπαραγωγή της κλασικής κονσόλας με τα πολλά αγαπημένα παιχνίδια. Το σοκαριστικό γεγονός της υπόθεσης είναι ότι δεν πρόκειται για emulation ή FPGA, αλλά θα αναπαραγάγουν το κλασικό chipset του Neo Geo AES και η κονσόλα θα είναι πλήρως συμβατή με όλα τα υπάρχοντα περιφερειακά. Εκτός από τις παραδοσιακές αναλογικές εξόδους εικόνας/ήχου, θα υπάρχει και υποστήριξη για HDMI. Επιπλέον λέγεται ότι θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο bios μέσω OSD, αλλά και με τα παραδοσιακά dip-switches. Η κονσόλα θα συνοδεύεται από ένα ενσύρματο arcade stick και αυτό ρεπλίκα του αυθεντικού. Θα βγει σε δύο χρώματα, το κλασικό μαύρο και ειδική έκδοση λευκό.

INT_OriginalSKU_01.jpg

Επιπλέον θα κυκλοφορήσουν νέα ασύρματα arcade stick και gamepad controller, κάρτα μνήμης και 10 κλασικά παιχνίδια, πλήρεις αναπαραγωγές των αυθεντικών με υψηλής ποιότητας συσκευασία και manual.

INT_NeoGeoGamepad_01.jpg

Η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει το Νοέμβρη, ενώ προπαραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει. Για 200€ για τη βασική συσκευασία (μαύρη κονσόλα, ενσύρματο arcade stick) είναι εξαιρετική τιμή (αν σκεφτεί ότι αυθεντική κονσόλα AES σκέτη είναι από 500€+++). Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι τέτοια προσπάθεια επίσημης μαζικής επανακυκλοφορίας που να χρησιμοποιεί το αυθεντικό hardware δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα και το κόστος αναπαραγωγής ολοκληρωμένων παρωχημένης τεχνολογίας είναι πολύ υψηλό. Όσο για τα παιχνίδια, στα 80€ έκαστο, μπορεί κανείς να αγοράσει και τα 10 και να έχει δώσει λιγότερα απ' ό,τι ένα αυθεντικό παιχνίδι.

Εκτός από τη βασική συσκευασία θα κυκλοφορήσει και μια πλήρης έκδοση που θα έχει την κονσόλα, το ενσύρματο arcade stick, ένα ασύρματο arcade stick, gamepad, κάρτα μνήμης και τα 10 παιχνίδια σε ειδική συσκευασία/ραφιέρα επίδειξης για 900€, που ουσιαστικά είναι το κόστος των παιχνιδιών και κάνουν τα υπόλοιπα δώρο!

INT_UltimateSKU_01.jpg

Γενικά υπάρχουν 2-3 flashcarts για AES στην αγορά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κανένα άμεσα διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Κάτω από 500€ χλωμό το κόβω. Πιο οικονομική επιλογή για να «τα παίξεται» είναι αυτά τα φτηνιάρικα MVS multicarts + adapter MVS to AES, αλλά δεν είναι τέλεια και πάλι μιλάμε για 150-200€ συνολικό κόστος.

Γιατί μου φαίνεται πως είναι μικρότερο από το γνήσιο AES;

Ναι αυτο θα ρωταγα και εγω ,αν οντως ειναι το μεγεθος ιδιο ,αρκετα με τα μινι παπακια.
Αντε να ακολουθησουν και αλλοι ,να προσγειωθουν οι τιμες στα originals.
Εξαιρετικη κινηση.

Αν μιλαμε για οriginal hardware ΚΑΙ σοβαρο hdmi scaler οντως η τιμη ειναι πολυ καλη ιδιαιτερα για οποιον το εχει μερακι ή παιδικο απωθημενο.
Δεν συμμετεχω συνειδητα σε τετοιες αναβιωσεις (δεν ψωνιζω δηλαδη εδω και χρονια hardware και physical media - ο,τι εχω εχω + emulation) ΑΛΛΑ οταν ειναι σοβαρες τις χαιρομαι διοτι χαλαει τη μερα καποιον εμπορακων.

Γιατί μου φαίνεται πως είναι μικρότερο από το γνήσιο AES;
Όχι, οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες με το αυθεντικό.

Δεδομένου του cartridge που δεν μπορεί να αλλάξει μέγεθος, εδώ φαίνεται καθαρά.

Το παλιό

NeoGeoCloseup.jpg

Το καινούριο

no-emulation-no-compromise-no-comparison-the-neo-geoplus-aes-looks-like-a-11-replica-of-snks-c...jpg

Δεν συμμετεχω συνειδητα σε τετοιες αναβιωσεις
Εγώ θα το σκεφτόμουν σοβαρά, αν υπήρχε τρόπος να παίξω όλη την βιβλιοθήκη του που να κοστίζει κάτω από 200€ (adapter+multicart).

Το πήρα το bundle με τα 10 παιχνίδια, βάλτε κωδικό έκπτωσης WELCOME10.

Δεν άντεξα... και μην ξεχνάμε, αυτή τη στιγμή όλα αυτά σε άριστη κατάσταση πάνε περίπου 50.000 ευρώ!

900 ευρώ μαζί με τα 10 παιχνίδια.

@Dr. SLUMP Wrote: "και μην ξεχνάμε, αυτή τη στιγμή όλα αυτά σε άριστη κατάσταση πάνε περίπου 50.000 ευρώ!"

Προφανώς και το σκέφτηκε και ως μελλοντική επένδυση.

@Dr. SLUMP Wrote: "και μην ξεχνάμε, αυτή τη στιγμή όλα αυτά σε άριστη κατάσταση πάνε περίπου 50.000 ευρώ!"

Προφανώς και το σκέφτηκε και ως μελλοντική επένδυση.
Όχι, εννοώ ότι αν ήθελα αυτά τα 10 παιχνίδια, κονσόλα σε κατάσταση καινούριο και 2 sticks... πάει περίπου 50 χιλιάρικα αυτή τη στιγμή. Άρα ως experience είναι απίστευτο value for money. Η μόνη μου ευκαιρία να ζήσω unboxing και μια συλλογή με τα 10 καλύτερα (και σπάνια) παιχνίδια ακριβώς όπως τα original.

Και η κονσόλα συνεχίζει να είναι η πιο ακριβή από όλες για ακόμη μια φορά.

Αν ήταν 1:1 με το ορίτζιναλ συστημα, το κόστος θα ήταν εξωφρενικό.
Η ιδέα με τα achips είναι ενδιαφέρουσα και κυρίως βοηθά στο να μείνει σχετικά χαμηλά η τιμή.

Ενώ θεωρώ πως τέτοιες κινήσεις έχουν την αξία τους, πρακτικά στερούνται καθαρού οράματος και καταδικάζονται γρήγορα σε limited -χαμηλες πωλήσεις..

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος..ποσο άπειρα πιο cool θα ήταν να στόχευαν σε αναβίωση με πχ προώθηση ακόμη καλύτερων game dev tools που θα το έκαναν πιο προσβάσιμο στην indie κοινότητα (κι αρα αρκετές νέες κυκλοφορίες,) με δικό του οικοσύστημα που θα προωθούσε παλιές και νέες κυκλοφορίες, ίσως Sd υποδοχή για νέες πιο ευκολες physical κυκλοφορίες ( τύπου Switch κασετα τέλος πάντων)και γενικώς , να έκαναν ενέργειες που θα στόχευαν σε ουσιαστικό rebirth.
Αλλά μάλλον παρα είναι φιλόδοξες τέτοιες ιδέες.

Τελευταία επεξεργασία:
Και η κονσόλα συνεχίζει να είναι η πιο ακριβή από όλες για ακόμη μια φορά.
Αν σκεφτεις οτι καινουρια η κονσολα (στην απλη εκδοση, με ενα arcade controller) εκανε USD $400 (~$1000 σημερινα), τα $250 για το ιδιο ακριβως πραγμα ειναι παρα πολυ λογικα.

Για $200 παιρνεις Evercade Nexus ή Switch Lite και για $190 το επερχομενο TheA1200. :sleep::thumbdown:

Για μενα κανενα απο αυτα δεν πλησιαζει δεν πλησιαζει αυτα που προσφερει το neo geo aes.

Η ιδέα με τα achips είναι ενδιαφέρουσα και κυρίως βοηθά στο να μείνει σχετικά χαμηλά η τιμή.
Καθε αλλο παρα, αν το συγκρινουμε με τις παρομοιες κονσολες (πολλες της ιδιας εταιριας -- Plaion) που ειναι emulation, το περιθωριο κερδους ειναι σημαντικα χαμηλοτερο. Ολες οι αλλες εχουν μεσα το κλασικο SoC που κοστιζει ψιχουλα να παραχθει.

Τελευταία επεξεργασία:
Όχι, εννοώ ότι αν ήθελα αυτά τα 10 παιχνίδια, κονσόλα σε κατάσταση καινούριο και 2 sticks... πάει περίπου 50 χιλιάρικα αυτή τη στιγμή. Άρα ως experience είναι απίστευτο value for money. Η μόνη μου ευκαιρία να ζήσω unboxing και μια συλλογή με τα 10 καλύτερα (και σπάνια) παιχνίδια ακριβώς όπως τα original.
Μόνο ως collectors item και επένδυση μπορεί να αξίζει για μένα. Απλά για να παίξεις όμως δεν υπάρχουν φτηνότεροι τρόποι? Και δεν μιλάω μόνο για emulators+roms που στην περίπτωση του Neo-Geo έτρεχαν στην εντέλεια από το 1999. Αλλά και digital releases σε νεότερες κονσόλες η disc collections.

ποσο άπειρα πιο cool θα ήταν να στόχευαν σε αναβίωση με πχ προώθηση ακόμη καλύτερων game dev tools που θα το έκαναν πιο προσβάσιμο στην indie κοινότητα (κι αρα αρκετές νέες κυκλοφορίες,) με δικό του οικοσύστημα που θα προωθούσε παλιές και νέες κυκλοφορίες, ίσως Sd υποδοχή για νέες πιο ευκολες physical κυκλοφορίες ( τύπου Switch Κασταλία τέλος πάντων)και γενικώς , να έκαναν ενέργειες που θα στόχευαν σε ουσιαστικό rebirth.
Θα μπορούσαν μαζί με την κονσόλα να προωθήσουν παιχνίδια από τους NGDEV, που τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν γίνει ούτε dump οπότε δεν υπάρχουν roms.

Μόνο οι ISO εκδόσεις του Dreamcast έχουν γίνει dump και πάλι λείπει το Razion. Και από ότι ξέρω, μόνο το Last Hope έχει γίνει dumped από τις εκδόσεις του Neo-Geo.

Aυτά τα games είναι σπάνια, σχετικά άγνωστα και ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακά σε γραφικά, ουσιαστικά τερματίζουν το hardware. Θα ήταν καλή ευκαιρία με αυτό το release να γνωρίσει ο κόσμος και αυτά τα νεότερα games.

Μόνο ως collectors item και επένδυση μπορεί να αξίζει για μένα. Απλά για να παίξεις όμως δεν υπάρχουν φτηνότεροι τρόποι? Και δεν μιλάω μόνο για emulators+roms που στην περίπτωση του Neo-Geo έτρεχαν στην εντέλεια από το 1999. Αλλά και digital releases σε νεότερες κονσόλες η disc collections.

Θα μπορούσαν μαζί με την κονσόλα να προωθήσουν παιχνίδια από τους NGDEV, που τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν γίνει ούτε dump οπότε δεν υπάρχουν roms.

Μόνο οι ISO εκδόσεις του Dreamcast έχουν γίνει dump και πάλι λείπει το Razion. Και από ότι ξέρω, μόνο το Last Hope έχει γίνει dumped από τις εκδόσεις του Neo-Geo.

Aυτά τα games είναι σπάνια, σχετικά άγνωστα και ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακά σε γραφικά, ουσιαστικά τερματίζουν το hardware. Θα ήταν καλή ευκαιρία με αυτό το release να γνωρίσει ο κόσμος και αυτά τα νεότερα games.
Και Pi έχω, και Neo Geo AES vintage έχω... αλλά δεν είχα τη χαρά να το ανοίγω φρέσκο. Ούτε την επιλογή να έχω κάποιον από τους 10 σπάνιους τίτλους που έρχονται μαζί. Δεν υπάρχει πιο optimal τρόπος να χαρείς κάτι από το φρέσκο original ...κι αυτό θεωρώ πως καλύπτει αυτή η έκδοση. Μάλιστα θα έχει RGB out και θα το χαρώ σε Sony BVM!

Καθε αλλο παρα, αν το συγκρινουμε με τις παρομοιες κονσολες (πολλες της ιδιας εταιριας -- Plaion) που ειναι emulation, το περιθωριο κερδους ειναι σημαντικα χαμηλοτερο. Ολες οι αλλες εχουν μεσα το κλασικο SoC που κοστιζει ψιχουλα να παραχθει.
Δεν έχεις άδικο από τη σκοπιά που το βλέπεις αλλα δε γίνεται να αγνοηθεί πως μιλάμε για ένα συγκεκριμένο brand ,υψηλής niche αξίας (για τους γνωστούς λόγους) που παραμένει ενεργό , προωθούν το σύστημα σε παγκόσμια κυκλοφορία κι άρα υπάρχει σοβαρο κόστος παραγωγής από το εργοστάσιο αφού θα παραχθούν αρκετά κομμάτια + δασμοί+ άδειες που απαιτεί η κάθε αγορα + κόστη δικτύων διανομών ,logistics, συμφωνιες services κι άλλα τόσα ... Οπότε τελικά ίσως δεν είναι και τόσο κακή ή τιμή.

Θα μπορούσε να είναι φθηνότερο; Μάλλον ναι. Αλλά οτιδήποτε έχει προορισμό όλες τις αγορές ή τέλος πάντων τις περισσότερες,ξεκινά με ζημία. Φαντάζομαι και οι ίδιοι επενδυτες καταλαβαίνουν πως δεν αξίζει τεράστιο ρίσκο για κάτι που χτυπάει αποκλειστικά στη νοσταλγία των 30+.

Ρεαλιστικά η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί "υπενθύμισης ύπαρξης" για διατήρηση ενδιαφέροντος παρά ουσίας. Εξάλλου η θρυλική SNK όπως τη γνωρίζαμε έχει πεθάνει.

Επίσης αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα κι άμεσα εκτελεσιμη.

Εξάλλου η θρυλική SNK όπως τη γνωρίζαμε έχει πεθάνει.
Την είχε αγοράσει ο σαουδαραβας ο σεΐχης :cool: γιατί κατάλαβε ηταν θα του έβγαινε πιο φτηνο να αγοράσει ολη την εταιρεία και να την βαλει να του φτιαξουν καινουριες AES κονσολες, παρα να αγορασει μια κονσολα απο το ebay. :fafoutis::diablotin::eviltongue::biglaugh::anim_roll::icon_lol::D:p

Αν σκεφτεις οτι καινουρια η κονσολα (στην απλη εκδοση, με ενα arcade controller) εκανε USD $400 (~$1000 σημερινα), τα $250 για το ιδιο ακριβως πραγμα ειναι παρα πολυ λογικα.

Για $200 παιρνεις Evercade Nexus ή Switch Lite και για $190 το επερχομενο TheA1200. :sleep::thumbdown:

Για μενα κανενα απο αυτα δεν πλησιαζει δεν πλησιαζει αυτα που προσφερει το neo geo aes.

Το neo geo είχε ανώτερα παιχνίδια από οποιοδήποτε σύστημα δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Προσωπικά προτιμώ την TheA1200 που οι Amiga έχουν χιλιάδες αγαπημένα παιχνίδια. Τι να το κάνω το neo geo με 10 παιχνίδια;

Τι να το κάνω το neo geo με 10 παιχνίδια;
Τι εννοεις 10; 10 ειναι αυτα που θα επανακυκλοφορησουν τωρα, μαζι με την κονσολα.

Υπαρχουν χοντρικα 150-160 παιχνιδια που παιζουν στο AES, ειτε επισημες κυκλοφοριες ή μετατροπες απο το MVS. Με ενα adapter και το 161-in-1 multicart μπορεις να τα παιξεις σχεδον ολα. Για τους πλουσιους που μπορουν να αγορασουν flashcart υπαρχουν και καμποσες ανεπισημες, hacks κλπ.

Α ναι, να σε καλά που μου θύμησες πως έχω κάπου αυτό το cartidge 161 in 1. Έχω ένα neo geo mvs αλλά μου βγάζει το z80 error και έχω αντικαταστήσει τον z80.

Πίσω
Μπλουζα