NEOGEO AES+

Λίγο ακριβό το full πακετο αλλά είναι και ο νόμιμος τρόπος για να παίξει κάποιος τα παιχνίδια του neo geo στην Ελλάδα με βάση τον νέο νόμο κατά της πειρατείας.

Δυστυχώς για το mame δεν εχουν κυκλοφορήσει ούτε έχουν ανακοινωθεί από την snk κάποια roms με arcade παιχνίδια snk με πληρωμή μέσω επίσημων gaming σελίδων όπως το steam - epic store οι άλλες επίσημες πηγές.

Δεν ξέρω αλλά αν τα roms απαιτούσαν drm online προστασία ίσως να μην υπάρχει και η δυνατότητα συμβατότητας με το mame η να χρειάζονται αλλαγές για αυτή την υποστήριξη που θα αφορά όλα τα παιχνίδια του mame.

Πάντως σε σχετική ερώτηση προς το GEMINI μου λέει τα εξής

Όχι, το εσωτερικό των κασετών δεν θα είναι πανομοιότυπο με τις αυθεντικές κασέτες της δεκαετίας του '90.
Παρόλο που το Neo Geo AES Plus έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την απόλυτη ρετρό εμπειρία, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που η αναπαραγωγή των αρχικών κυκλωμάτων θα ήταν πρακτικά αδύνατη και ασύμφορη.

1. Σύγχρονη Μνήμη vs Legacy Chips

Οι αυθεντικές κασέτες χρησιμοποιούσαν τσιπ τύπου Mask ROM. Αυτά τα τσιπ κατασκευάζονταν με τα δεδομένα του παιχνιδιού "τυπωμένα" μόνιμα πάνω τους κατά την παραγωγή.
  • Παλιά Τεχνολογία: Οι κασέτες ήταν τεράστιες επειδή χρειάζονταν πολλά τέτοια τσιπ για να χωρέσουν τα δεδομένα (τα περίφημα "Max 330 Mega" ή "716 Mega").
  • AES Plus: Χρησιμοποιεί σύγχρονη Flash μνήμη. Ένα μόνο μικροσκοπικό τσιπ σήμερα μπορεί να αποθηκεύσει ολόκληρο το παιχνίδι, αντικαθιστώντας 10 ή 20 παλιά τσιπ.

2. Τάση και Κατανάλωση Ρεύματος

Τα αρχικά συστήματα λειτουργούσαν στα $5V$. Τα σύγχρονα εξαρτήματα λειτουργούν συνήθως σε χαμηλότερες τάσεις (όπως $3.3V$).
  • Μετατροπείς (Level Shifters): Οι νέες πλακέτες περιλαμβάνουν κυκλώματα που προσαρμόζουν την τάση ώστε να υπάρχει συμβατότητα με την κονσόλα χωρίς να καίγονται τα τσιπ.
  • Θερμότητα: Οι νέες κασέτες είναι πολύ πιο αποδοτικές, ζεσταίνονται λιγότερο και καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα.

3. Εξατομικευμένα Κυκλώματα (Custom Chips)

Η SNK χρησιμοποιούσε ειδικά τσιπ προστασίας (όπως το NEO-CMC) για να αποτρέπει την πειρατεία.
  • Στο AES Plus, αυτά τα τσιπ αντικαθίστανται από CPLD ή FPGA (προγραμματιζόμενα κυκλώματα). Αυτά "μιμούνται" τη συμπεριφορά των παλιών τσιπ με απόλυτη ακρίβεια, αλλά η φυσική τους μορφή είναι διαφορετική.

Άρα αν είναι σωστές αυτές οι πληροφορίες δεν θα λειτουργεί στο νέο η κασέτα με τα 160 in 1 του mvs.

Κάπου είδα ότι θα μπορείς να κάνεις overclock, όπως στους emulators. Αν ισχύει τότε και το hardware δεν έχει τις ίδιες προδιαγραφές αφού κάτι τέτοιο θα απαιτεί ποιο γρήγορη host CPU.

Άρα αν είναι σωστές αυτές οι πληροφορίες δεν θα λειτουργεί στο νέο η κασέτα με τα 160 in 1 του mvs.
Αυτα που λεει το AI ειναι γενικολογιες και αοριστολογιες. Αυτη την στιγμη κανεις δεν ξερει τι ακριβως συμβαινει στο εσωτερικο τοσο των cartridges οσο και της κονσολας/περιφερειακων.

Παντως τιποτα απο αυτα που αναφερει δεν αποκλειουν την λειτουργια του multicart.

Κάπου είδα ότι θα μπορείς να κάνεις overclock, όπως στους emulators. Αν ισχύει τότε και το hardware δεν έχει τις ίδιες προδιαγραφές αφού κάτι τέτοιο θα απαιτεί ποιο γρήγορη host CPU.
Δεν ξερω που το ειδες αυτο, αλλα τουλαχιστον καμια επισημη πηγη που να εχω δει εγω δεν λεει τιποτα τετοιο. Ακομα και ειναι ισχυει, η ταχυτητα του επεξεργαστη θα ειναι η σωστη για απολυτη συμβατοτητα και αν επιλεξεις το overclock θα ειναι λιγο πιο ανεβασμενη, για τα παιχνιδια που υπο φυσιολογικες συνθηκες κομπιαζουν και ριχνουν το framerate οταν γινεται χαμος στην οθονη.

Δεν ξερω που το ειδες αυτο, αλλα τουλαχιστον καμια επισημη πηγη που να εχω δει εγω δεν λεει τιποτα τετοιο. Ακομα και ειναι ισχυει, η ταχυτητα του επεξεργαστη θα ειναι η σωστη για απολυτη συμβατοτητα και αν επιλεξεις το overclock θα ειναι λιγο πιο ανεβασμενη, για τα παιχνιδια που υπο φυσιολογικες συνθηκες κομπιαζουν και ριχνουν το framerate οταν γινεται χαμος στην οθονη.

DIP switches for language selection, overclocking and display mode selection

Στραβωμάρα! :fafoutis::cool:

Τελος παντων, οτι ειπα πριν. Θετικο ειναι, οχι αρνητικο! :headbangdude:

Πάντως το Ai γράφει πως είναι συμβατό με τα cartridge του aes αλλά δεν είναι συμβατό με του mvs, που έχει μια λογική.

Πίσω
Μπλουζα