NES ROM Hacking - News

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.373
Αντιδράσεις
926
Χριστούγεννα έρχονται, τι καλύτερο από ένα Super Mario -Christmas themed- co-op παιχνίδι;

Ωραίες λεπτομέρειες τα «χιονοαυτάκια» στους Goombas και ο σκούφος Άγιου Βασίλη, που φοράνε ο Mario, ο Luigi και οι Koopa Troopas. Αν και η δυσκολία θυμίζει ιαπωνικό Super Mario Bros. 2, οι 50 ζωές θα βοηθήσουν σίγουρα.

5556titlescreen.png 5556screenshot1.png 5556screenshot2.png
5556screenshot3.png 5556screenshot4.png

It’s December 24th, Christmas Eve is soon to fall, everyone in the mushroom kingdom is excited for the date. In the kingdom’s castle, our heroes Mario and Luigi look expectantly at the gifts given by Princess Peach. However Bowser, king of the koopas, not satisfied with just kidnapping Peach, he also kidnaps the inhabitants and steals the brothers’ presents, now it’s up to them to save the princess and Christmas.

Super Mario Bros. CO OP Christmas Edition

 
Ρε αρχοντα Ace κανεις που κανεις το καλο και αναφερεις την παιχνιδαρα δωσε και τα φωτα σου για το πως να το παιξουμε γιατι και το συμπιεσμενο αρχειο δοκιμασα οπως και το αποσυμπιεσα αλλα ο NEStopia δε αναγνωριζει κανενα :banghead::banghead::banghead::banghead:
 
  • Like
Reactions: Ace
Ρε αρχοντα Ace κανεις που κανεις το καλο και αναφερεις την παιχνιδαρα δωσε και τα φωτα σου για το πως να το παιξουμε γιατι και το συμπιεσμενο αρχειο δοκιμασα οπως και το αποσυμπιεσα αλλα ο NEStopia δε αναγνωριζει κανενα :banghead::banghead::banghead::banghead:

Γενικά μιλώντας, αυτά τα αρχεία .ips δεν είναι ROMs, αλλά patches, που εφαρμόζονται επάνω στα ROMs και έτσι δεν πρόκειται για copyrighted υλικό. Έχουμε λοιπόν όλοι, το κεφάλι μας ήσυχο...

Χρειάζονται επιπλέον, κάποια προγράμματα που εφαρμόζουν τα patch, όπως το WinIPS ή το Lunar IPS και τα οποία είναι πολύ εύκολα στη χρήση:
Ανοίγεις το WinIPS ή το Lunar IPS, επιλέγεις το patch file ασυμπίεστο (.ips file), έπειτα επιλέγεις την κατάλληλη ROM, επίσης ασυμπίεστη (.nes, .md, .bin, .sfc κλπ) και πατάς Apply.

Αυτό ήταν, τέλος... Μετονομάζεις το αρχείο σε ό,τι το μετέτρεψες πχ από "Super Mario Bros. (World).nes" σε "Super Mario Bros.. CO OP Christmas Edition (World).nes" συμπιέζεις πάλι και το αρχείο είναι έτοιμο προς χρήση, σε οποιονδήποτε emulator ή κανονική κονσόλα με κάποιο flashcart.

Προσοχή μόνο στο CRC της original ROM να είναι το ίδιο, με αυτό που ζητάει ο δημιουργός του patch. Κάθε patch θέλει συγκεκριμένη έκδοση ROM, διότι υπάρχουν πχ διάφορες revisions από κάθε παιχνίδι ή διαφορετικά dumps κλπ.
Ένας CRC checker είναι αυτό που χρειάζεται εδώ.
 
Παντως το παιχνιδακι πολυ ωραιο φιλαρακι μου και ο χαρακτηρισμος που του εδωσες πως μοιαζει με το Super Mario Bros: The Lost Levels ειναι πολυ σωστος.Πολυ δυσκολο ειναι και μαρεσει αυτο και οι 50 ζωες που εχει μπορει αρχικα να φαινονται πολλες αλλα μονο πολλες δεν ειναι.Επαιξα κανα 20λεπτο ετσι να το δοκιμασω και μαρεσε παρα πολυ γιατι οι πιστες δεν ειναι απλα ενας αχταρμας αλλα ειναι μελετημενες.Για παραδειγμα καποιος εμπειρος με τα παιχνιδια Mario το κουμπι για το τρεξιμο το εχει μονιμως πατημενο εδω στο παιχνιδι αυτο ομως ειναι παγιδα και φαινεται απο την πρωτη κιολας πιστα που τρεχοντας πχ εχεις απλα μπροστα και στην πορεια εχει μια μικρη πλατφορμα με ενα koopa (χελωνα) οποτε πατωντας πανω της δεν μπορεις να ελεγξεις την συνεχεια της πορειας και πεφτεις στο κενο.Πρεπει να πας σιγα σιγα σκοτωνεις το koopa και πηδας στο επομενο σημειο.Ανυπομωνω να δω ολους τους κοσμους και να το τερματισω.
 
  • Like
Reactions: Ace
Ωραία όλα αυτά αλλά ούτε το πρώτο χάσμα στην αρχή-αρχή δεν μπόρεσα να περάσω. Αν εξαρτιόταν από μένα, μαύρα Χριστούγεννα θα έκαναν ο Μάριο και η παρέα του...
 
  • Haha
Reactions: Ace
Πίσω
Μπλουζα