New Project: Ευρετήριο Τευχών Pixel

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.790
Αντιδράσεις
1.727
Update: Το αρχείο του ευρετηρίου (work in progress)

Πολλές φορές παίζοντας κάποιο παλιό παιχνίδι και στην προσπάθεια να μπω στο όλο κλίμα / ατμόσφαιρα της εποχής (immersion γαρ!) έχω βρεθεί να αναρωτιέμαι τι έγραφε για αυτό το Pixel στο αντίστοιχο review του. Φαντάζομαι στην ίδια θέση έχετε βρεθεί στην ίδια θέση αρκετοί εξ υμών με το ίδιο μικρόβιο, ειδικά όσοι εκτιμούσατε τις ποιοτικές παρουσιάσεις του.

Έχουμε σκανάρει επιτυχώς τα τεύχη του περιοδικού εδώ και πολλά χρόνια, ενώ έχει δημιουργηθεί και OCR έκδοσή τους. Δεν υπάρχει όμως κάποιο σοβαρό ευρετήριο περιεχομένων, ούτε κάποιος εύκολος ή γρήγορος τρόπος μέχρι στιγμής για να βρεις που βρισκόταν κάποιο game εκτός αν έχεις διάθεση να ξεφυλλίσεις ή σκρολλάρεις για ώρα. Κι αν θυμάσαι περίπου το τεύχος ή το εξώφυλλο έχει καλώς, διαφορετικά την πάτησες...

Οπότε προτείνω την δημιουργία ενός αρχείου Excel που θα λειτουργήσει ως Ευρετήριο Περιεχομένων Τευχών (αρχικά για τα games)

H δομή των στηλών θα μπορούσε να είναι η εξής:

Τεύχος / Όνομα Παιχνιδιού / Τύπος (Review / Preview / Special Review / Arcade Review) / Σελίδα(-ες) / Link στο OCR τεύχος

π.χ.
Τεύχος Όνομα ΠαιχνιδιούΤύποςΣελίδα(-ες)Link στο OCR τεύχος
38TankReview66-67<link>

Εξυπακούεται ότι είναι ευπρόσδεκτες και οποιεσδήποτε εναλλακτικές ιδέες (π.χ. δημιουργία κάποιου συγκεντρωτικού post εδώ ή κάποιου wiki). Απλώς πρότεινα το Excel σε πρώτη φάση γιατί είναι πιο εύκολο στην αναζήτηση και στο σορτάρισμα, αλλά και πιο γρήγορο στην υλοποίηση.

Όσοι ενδιαφέρονται ας δηλώσουν παρακάτω συμμετοχή για να δούμε πως θα μοιράσουμε τη δουλειά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλη ιδεα ,θα αναλαβω καποια τευχη!
Θα μπορουσαμε να τα γραφουμε εδω μεσα και καποιος να τα παιρνει τα στοιχεια και να τα βαζει στο excel ,η οτι αλλο .
 
Καλύτερα σε ένα excel όλοι μας γιατί η μεταγραφή μετά ένα-ένα row θα ήταν πόνος. Θα φτιάξω ένα κοινό template να το χρησιμοποιούμε όλοι μας για να υπάρχει ομοιομορφία και εύκολη ενσωμάτωση (θα ανέβει μέχρι το βράδυ).

Θυμίζω ότι τα πρώτα τεύχη ήταν γεμάτα listings για πληκτρολόγηση, οπότε δεν περιείχαν reviews.
 
Ok ,απλα δεν ετυχε να φτιαξω ποτε excel για αυτο.
Θα μπορουσε να μπει και η πλατφορμα που εγινε το review στα στοιχεια.
 
Έφτιαξα ως υπόδειγμα τα 20 πρώτα τεύχη. Μπορεί να το συνεχίσει όποιος θέλει συμπληρώνοντας απευθείας online το excel αρχείο ΕΔΩ.

Mην δω βανδαλισμούς, εννοείται το έχω πάρει backup.
 
Thanks @Aardvark . Πιάνω τα 40-60.

Κανείς άλλος δε θέλει να βοηθήσει; Ντροπή ρε! :p
 
Πίσω
Μπλουζα