Night of the Blood Monster (1970) (a.k.a The Bloody Judge)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.087
Στην Αγγλία του 17ου αιώνα, άλλος ένας σκληρός δικαστής βασανίζει και καταδικάζει αθώες γυναίκες με την κατηγορία ότι είναι μάγισσες. Η αδερφή μιας από αυτές, πηγαίνει να παρακαλέσει το δικαστή να χαρίσει τη ζωή στην αδερφή της, κι αυτός δέχεται μόνο με αντάλλαγμα να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις μαζί της. Η κοπέλα αρνείται κι έτσι η αδερφή της καίγεται σαν μάγισσα. Ο δικαστής όμως έχει ήδη βάλει στο μάτι την ομορφιά της και προσπαθεί να την αποκτήσει βασανίζοντας και την ίδια. Εκείνη προσπαθεί να σωθεί, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα περνάει πολλές αναταραχές, μία εξέγερση ετοιμάζεται κι ένας από τους επαναστάτες είναι και ο αγαπημένος της.

Την ταινία σκηνοθέτησε ο Jesus Franco και ήταν συμπαραγωγή διαφορετικών χωρών. Ο τίτλος "Τhe Bloody Judge" είναι ο τίτλος του dvd, γι'αυτό τον έβαλα δεύτερο, αν και είναι πολύ πιο ταιριαστός από τον πρώτο. Δικαστής ο Cristopher Lee, σε άλλον έναν ρόλο κακού και σκληρού ανθρώπου, ρόλοι που του ταίριαζαν γάντι. Θεωρώ ότι η παρουσία του ανεβάζει πολύ την ταινία. Συμπρωταγωνιστεί η ωραία Αυστριακή ηθοποιός Maria Rohm.

https://www.youtube.com/watch?v=POHV5mwn1aA

Προβολή συνημμένου 101612
 
Ο Lee σε έναν από τους πιο μοχθηρούς ρόλους του. λέγεται πως κάποιες από τις σκληρές σκηνές, τις γύρισε ο Franco χωρίς να το ξέρει ο Lee και όταν ο δεύτερος είδε ολοκληρωμένη την ταινία σοκαρίστηκε ( εκτός και αν είναι από τους συνήθεις μύθους , των ταινιών τρόμου)...
 
Οταν καποτε ειχα βρει αυτη την ταινια και την ειδα λιγο καιρο μετα την ξαναειδα σε εναν φιλο και με φανηκε παραξενο γιατι ελειπαν πραγματα απο την εκδοση που ειχα εγω.Καποια στιγμη λοιπον την ξαναβρηκα και ηταν αλλη εκδοση απο αυτην που ειχα εγω και ο φιλος μου.Δεν ξερω ποσες εκδοσεις υπαρχουν αλλα η κορυφαια απ'οσο γνωριζω ειναι απο την "Blue undergroung clocks" εχει διαρκεια πανω απο 100 λεπτα που ειναι η μεγαλητερη και περιλαμβανει και καποιες σκηνες βασανιστηριων που δεν υπαρχουν στης αλλες εκδοσεις.Σαν ταινια τωρα ειναι μετρια για μενα και τα μονα που αξιζουν ειναι καποιες σκηνες αλλα και η ερμηνεια του Christopher lee.Οσο για τον Franco Προτιμω να δω για χιλιοστη φορα τα υπεροχα "Succubus" και "Vampyros Lesbos" παρα αυτη.
 
Η έκδοση που έχω εγώ έχει το παρακάτω εξώφυλλο. Πάντως παίζει αυτό που έβαλε η Perlastar να είναι η πιο άκυρη αφίσα ταινίας ever... μα τι φτιάξανε οι άνθρωποι :D

9fd1b881ecbbbedb8a8751ba17578778.jpg
 
Tι άλλο να περιμένεις από τους Αμερικάνους, Pinhead, που το μυαλό τους λειτουργεί μόνο εμπορικά. Σκέφτηκαν ότι η λέξη τέρας στον τίτλο θα τραβούσε κι έπειτα σου πετάνε στη μούρη και μία ζωγραφιά τέρατος για δόλωμα!
 
Από τον συνδυασμό Lee & Franco, περίμενα πολύ περισσότερα.

Η ταινία απλώς "βλεπόταν" (αν και ο Lee κάνει φιλότιμη προσπάθεια).
 
Πίσω
Μπλουζα