Ninja Gaiden Review

darkheart

Retro Member
Joined
16 Σεπ 2012
Μηνύματα
99
Αντιδράσεις
9
[video=youtube_share;v5hpLXvg244]

Άλλο ένα review λοιπόν και αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τους αινιγματικούς Ninja. Οι Ninja που στα ελληνικά σημαίνει κατάσκοπος, ήταν μια ομάδα δολοφόνων που δρούσαν στο σκοτάδι και σπάνια κάποιος μπορούσε να τους δει. Ο Δυτικός όμως πολιτισμός κατάφερε να καταστρέψει άλλον έναν μύθο και να τον φέρει στα μέτρα του χρηματικού κέρδους αφού οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τους Ninja πως φοράν μαύρα και είναι παντοδύναμοι πολεμιστές. Σε αυτή τη λογική λοιπόν βασίστηκε και το παιχνίδι Ninja Gaiden ή Shadow Warrior όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη.


Γιατί όταν θέλεις το παιδί σου να μην γίνει βίαιο αλλάζεις απλά τον τίτλο των παιχνιδιών που παίζει.


 

 


Έτσι λοιπόν για σπάσιμο θα ονομάσω το παιχνίδι Ninja Warrior. Το Ninja Warrior λοιπόν μας παρουσίασε για πρώτη φορά σε ένα video game κονσόλας τις cut scenes. Το παιχνίδι είχε αρκετές από δαύτες και όλες ήταν τόσο καλοσχεδιασμένες που θα μπορούσαν να είναι πρώιμες σκηνές από κάποιο anime του 80. Φυσικά δεν υπάρχουν voice overs γιατί σε αυτή την περίπτωση θα μιλούσαμε για θαύμα και έτσι οι διάλογοι μπορούν να διαβαστούν σε κείμενο με τα τυπικά fonts του NES.


 

 


Στα in-game graphics το παιχνίδι δεν νομίζω πως εντυπωσιάζει. Τα χρώματα μοιάζουν κάπως ξεθωριασμένα και και οι χαρακτήρες βιαστικά σχεδιασμένοι. Όμως το δυνατό σημείο του παιχνιδιού είναι ο ΕΘΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ χειρισμός του. Πραγματικά την πρώτη φορά που σταμάτησα να παίζω Ninja Gaiden....όπα όπα συγγνώμη...Ninja Warrior ήθελα να πως, το μυαλό μου γύριζε ξανά στο δαιμονισμένα γρήγορο χειρισμό του παιχνιδιού. Με το Β χρησιμοποιείς το σπαθί σου. Με το Α πηδάς. Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα μαζέψεις και κάποια σπέσιαλ όπλα που για να τα χρησιμοποιήσεις πατάς το πάνω στο σταυρό κατεύθυνσης και το Β. Επίσης μπορείς να πιαστείς από τοίχους και πηδώντας από επιφάνεια σε επιφάνεια να σκαρφαλώσεις σε δυσπρόσιτα σημεία.


 

 


Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος που παίζει Ninja Warrior είναι να σταματήσει να σκεφτεί. Αν για μια στιγμή σταματήσει είναι μεγάλη η πιθανότητα να χάσει σε χρόνο μηδέν την ενέργεια του και να δει την οθόνη του game over. Το παιχνίδι απαιτεί συνεχής κίνηση και μάλιστα συνεχής κίνηση προς τα εμπρός χωρίς να επιστρέφεις πίσω ακόμα και αν υπάρχει κάποιο καλό Power up.


 

 


Βέβαια η οθόνη του Game over δεν αποφεύγεται σε αυτό το παιχνίδι. Θα χάσετε τόσες φορές που τα νεύρα σας θα γίνουν τεντωμένη χορδή από βαλλίστρα. Αν και το παιχνίδι αποτελείτε από 6 επίπεδα, το σημείο που θα σας σπάσει τα νεύρα είναι το 6-2. Μόλις φτάσετε σε αυτό απομακρύνετε τις αγαπημένες σας συσκευές από κοντά σας γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να κάνετε unleased την οργή σας πάνω τους.


 

 


Το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό και θα το βρείτε σε πολλές λίστες των δυσκολότερων παιχνιδιών όλων το εποχών. Προσωπικά δεν το βρήκα τόσο δύσκολο όσο για παράδειγμα το πρώτο Castlevania. Θεωρώ πως το παιχνίδι είναι βατό σε old school gamers που έχουν μάθει να απομνημονεύουν τα levels ενός παιχνιδιού και να φυλάγονται από γνωστούς κινδύνους.


 

 


Τους γρήγορους ρυθμούς του παιχνιδιού τους συνοδεύουν ακόμα πιο γρήγορα 8άμπιτα μουσικά κομμάτια. Η μουσική θα σας παραξενέψει λίγο σε κάποια σημείο και κυρίως σε αυτούς που θα παίξουν το παιχνίδι σε PAL σύστημα αφού σε PAL ...όλα...είναι...αργά...Παρόλα αυτά η μουσική είναι εξαιρετική και αρκετά ατμοσφαιρική.


 

 

 

 


Με αυτά και μ αυτά ξεχάσαμε να πούμε πως το παιχνίδι έχει και ιστορία. Μα φυσικά όλα τα παιχνίδια έχουν μια ιστορία...έστω και αν αυτή είναι του τύπου βτράβα να σώσεις την πριγκίπισσα γιατί έτσιβ. Έτσι λοιπόν κι εδώ η ιστορία έχει ως εξής: Βρίσκεις ένα γράμμα από τον χαμένο πατέρα σου που λέει να πας στην Αμερική να συναντήσεις τον Dr. Smith. Και εσύ, επειδή είσαι χάπατο αντί για Ninja ακολουθάς τις οδηγίες που διάβασες σε ένα κομμάτι χαρτί.


 

 


To Ninja Gaiden ή Shadow Warrior είναι ένα παιχνίδι που θα κάνει πολλούς να το αγαπήσουν. Είναι γρήγορο, εθιστικό και διασκεδαστικό και όταν καταφέρει κάποιος να ελέγξει τον Ninja μέσα του και φτάσει στο τέρμα του παιχνιδιού θα λάβει την ηθική ικανοποίηση ενός επικού παιχνιδιού.
 
Aψογο review οπως παντα.Μπραβο φιλαρακι darkheart:thumbup: To Νιnja gaiden πραγματικα ειναι παιχνιδαρα και το gameplay Του ειναι τοσο απολαυστικο που τα γραφικα κλπ απλα δεν παιζουν μεγαλο ρολο.Οσο για την δυσκολια που λενε οι 9 στης 10 το παιχνιδι δεν ειναι δυσκολο μην τρελαθουμε κιολας η καλητερα για να μην ειμαι απολυτος εχει μια μικρη δυσκολια αλλα τι να κανουμε δεν ειναι για τον καλομαθημενο gamer που του τα δεινουν ολα στο Πιατο αλλα ειναι ενα old school platform που οι old school gamers δεν θα συναντησουν καμια δυσκολια.
 
Ωραιο review!

Απο τα ελαχιστα κλασικα 2D παιχνιδια που η μεταβαση τους στο 3D αποδειχθηκε ανωτερη!
 
Wally είπε:
Ωραιο review!
Απο τα ελαχιστα κλασικα 2D παιχνιδια που η μεταβαση τους στο 3D αποδειχθηκε ανωτερη!
Συμφωνώ. Τα τίμησα ιδιαίτερα ενώ τα 8μπιτα όχι και τόσο.
 
Άλλο ένα ωραίο review από το φίλο darheart! Μπράβο. Αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το έχω παίξει ποτέ, έχω δει και το review του AVGN και φαίνεται πολύ δύσκολο.
 
Γνωριζει κανεις αν υπηρξε επισημως στην Ελλαδα, η αν το ειδαμε κυριως μεσω τριτων εισαγωγων; Ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για το παιχνιδι απο τοτε, δεν το ειδα ομως για πολλα χρονια, και αυτο στην trilogy εκδοση για το Snes.
 
Δεν θυμαμαι αν ειχε ερθει επισημως στην ελλαδα η μεσω τριτων εισαγωγων αλλα εγω προσωπικα το παιχνιδι το ειχα αγορασει για το NES γυρω στο 1993 απο μαγαζι των σερρων κιολας.Δεν θυμαμαι καθολου ομως το κουτι αν ειχε την ταινια κλπ.
 
Εγώ είχα αγοράσει στη ελλάδα για NES το NINJA GAIDEN II (shadow warriors II).
 
Τεντωμένη χορδή από βαλίστρα !

Καλό !
 
Πίσω
Μπλουζα