Nosferatu (Review)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.316
Αντιδράσεις
5.862
Προβολή συνημμένου 86131

Κλειστε πορτες και παραθυρα και μην πολυκυκλοφορητε εξω αργα την νυχτα (ωσοι αποφασισετε να παιξετε το Nosferatu:p )γιατι ο δρακουλας επεστρεψε και αυτη την φορα δεν τον κυνηγαει καποιος απο την οικογενεια Belmont της θρυλικης σειρας castlevania.

Η ιστορια η οτι υπαρχει απο αυτη τελως παντων περιλαμβανει την κλασικη ιστορια μια ομορφης γυναικας που πρεπει εμεις να την σωσουμε γιατι ημαστε οι ηρωες του παιχνιδιου κλπ,κλπ και η τυχη της δεν παραμενει για πολυ μυστηριο γιατι πολυ απλα αν αποτυχουμε στην αποστολη μας αυτη μεταμορφωνεται σε βαμπιρ οποτε βρομα η δουλεια και το χασαμε το κορμι πατριωτη :D Σε γενικες γραμμες αν παρουμε παρα πολλα στοιχεια απο το gameplay του Prince of persia τα βαλουμε σε ενα μιξερ και προσθεσουμε και μια δρακουλιαρικη ιστορια το κοκτειλ που θα φτιαξουμε ονομαζεται Nosferatu αλλα δεν φτανει μονο η ωμη δραση ενος απλου platform αλλα χρειαζεται και στρατηγικη,συγχρονισμος και σκεψη.Οι εξι πιστες του παιχνιδιου ειναι γεματες παγιδες,πατωματα με καρφια και πολλους κακους που θελουν να μας βγαλουν απο την μεση.Το να προσεχουμε που παμε και που παταμε φυσικα και ειναι πολυ σημαντικο αφου η οποια πτωση μας εκει που δεν πρεπει σημαινει αμεσο θανατο.Ο χειρισμος γενικα ειναι αρκετα καλος ωστε να αποφευγουμε της δυσκολιες αλλα η αργη κινηση του ηρωα μας μπορει να μας καταστρεψει στο δευτερολεπτο γιατι για παραδειγμα αργει να σκυψει.Περα απο αυτο οι κινησεις που εχουμε στην διαθεση μας ειναι λιγες και κατανοητες.Για παραδειγμα εχουμε δυο κουμπια στην διαθεση μας ενα για αλμα και ενα για χτυπημα και αν μετα το αλμα πατησουμε το χτυπημα ριχνουμε μια εναερια κλωτσια και για να τρεξουμε παταμε δυο φορες τον σταυρο στην κατευθηνση που θελουμε.Αυτες οι απλες κινησεις φτανουν και περισευουν για τους εχθρους του παιχνιδιου αλλα θελει μεγαλητερη προσπαθεια στους αρχηγους.

Προβολή συνημμένου 86133

Οι μεγαλες και γεματες λαβυρινθους πιστες ειναι φτιαγμενες μεσα σε μπουντρουμια και αλλες τρομακτικες περιοχες που μεταφορουν τον τρομο (λεμε τωρα :p ) αρκετα καλα οχι ομως και ο ξενερωτος κεντρικος χαρακτηρας.Τα κινηματογραφικα στιγμιοτυπα αναμεσα στης πιστες ειναι πολυ καλοφτιαγμενα και η μουσικη αν και καπως μονοτονη παντα κραταει το ενδιαφερον.Εκεινο που πρεπει να αναφερω γιατι ειναι πολυ σημαντικο ειναι και το επιπεδο δυσκολιας του παιχνιδιου το οποιο ειναι πολυ μεγαλο ακομα και στο easy να το βαλουμε αφου εχουμε μια ζωη μονο στην διαθεση μας,δεν μπορουμε να κανουμε save και δεν εχει ουτε καποιο password.Τουλαχιστον υπαρχουν απειρες συνεχειες για οποιον της χρειαζεται :p Ο μονος τροπος δηλαδη για παραδειγμα να φτασουμε στην πεμπτη πιστα πχ αν ημαστε στην δευτερη και μας τυχει κατι και πρεπει να φυγουμε ηταν να φηναμε το snes ανοιχτο ακομα και για μερες οπως ειχα κανει εγω πολλες φορες η να παιζαμε ξανα και ξανα της ιδιες πιστες απο την αρχη αν και αυτο δεν ηταν μονο κακο γιατι μαθαιναμε και καλητερα το παιχνιδι τι καλητερα δηλαδη αλλα απ'εξω και ανακατωτα.

Προβολή συνημμένου 86132

To Νosferatu δεν ειναι Castlevania να εχουμε στην διαθεση μας το πιστο μας μαστιγιο αλλα και τσεκουρια,στιλετα,αγιασμο κλπ και να πετσοκοβουμε τερατα αλλα αντιθετα ειναι ενα μιγμα prince of persia με μια δρακουλιαρικη ιστορια και αυτος ο συνδιασμος λειτουργη πολυ καλα γιατι το παιχνιδι ειναι πολυ καλο και αξιζει καποιος να ασχοληθει μαζι του και ειδικα οι οπαδοι του Prince of persia πρεπει να το παιξουν οπωσδηποτε.Νοsferatu λοιπον και τα μυαλα στο μπλεντερ :headbangdude: :headbangdude:

[video=youtube;-cquPh3_Eqo]

 
Μου ήταν παντελώς άγνωστο αυτό το παιχνίδι. Δεν πρέπει να είχε πολυδιαφημιστεί εκείνη την εποχή και μάλλον πέρασε στην σκιά του Prince of Persia.
 
Ουτε εγω το ειχα παιξει. Μαλιστα στην αρχη βλεποντας τον τιτλο, νομισα οτι αναφεροταν στο ισομετρικο Nosferatu του Spectrum και μου εκανε εντυπωση αφου ο Βασιλης δεν ασχολειται με home micros.

Παντως μου ανοιξε την ορεξη και τη περιεργεια να το τσεκαρω
 
Στη σκια του prince of persia δεν νομιζω να περασε γιατι τo Prince of persia 2: The shadow and the flame κυκλοφορησε στο snes οπως και στο mega drive το 1993 και δεν εκανε τιποτα τρελες πωλησεις ωστε το Νosferatu να περασει στην σκια του ασχετα που κυκλοφορησε το 1994 στην ιαπωνια και το 1995 σε ευρωπη κλπ.Απλα οι δημιουργοι του εμπνευστηκαν σιγουρα απο τα prince of persia ειναι ξεκαθαρο αυτο απο τους μηχανισμους του παιχνιδιου αλλα ασχετα αν δεν ειναι κανενα επικο παιχνιδι ειναι πολυ τιμιο και με υψηλο επιπεδο προκλησης που δυστηχως ομως περασε στο ντουκου οπως εκατονταδες αλλα αξιολογα παιχνιδια.
 
Wally είπε:
Ουτε εγω το ειχα παιξει. Μαλιστα στην αρχη βλεποντας τον τιτλο, νομισα οτι αναφεροταν στο ισομετρικο Nosferatu του Spectrum και μου εκανε εντυπωση αφου ο Βασιλης δεν ασχολειται με home micros.
Ακριβως το ιδιο σκεφτηκα και εγω!!!Τhanks for the review Billy!!
 
Αγαπημένο παιχνίδι από... το περιοδικό που χάζευα εκείνη την εποχή.. δεν θα ξεχάσω ότι δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να το αγοράσω :( Τι μου θύμησεες φίλε μου ... ;)
 
Πίσω
Μπλουζα