Ρε σεις, μη με δουλευετε - εγω μιλησα για τη ταση που εχουμε στο retromaniax να "βγαζουμε" κραυγες ενθουσιασμου χωρις να παρουσιαζουμε γεγονοτα.
Δες το πρωτο ποστ του Πανου - δεν εχει link - δες το επομενο με τις αναμνησεις απο τον 68000 - δεν κολλαει - δες την σφηνα με τα agnostic (γενικως) windowz....
Και την ARM γνωριζω πολυ καλα και τη σειρα cortex - και ολη τη φιλολογια για τις πλατφορμες εχω διαβασει - ΑΛΛΑ επισης θυμαμαι την m$ να πεταει εξω απο τα windows την ARM και την αδυναμια της m$ να φτιαξει ενα λειτουργικο της προκοπης για ΜΙΑ πλατφορμα επι 15 χρονια - ΚΑΙ δεν μπορω να καταλαβω με ποια λογικη γραφονται τετοιες αποψεις οπως το ανεπαναληπτο "(ειπαμε παει για CPU agnostic φαση ωστε να τελειωσει εντελως καθε ανταγωνισμο στα OS)" ....
Χρησιμοποιω λειτουργικο που δουλευει "επισημα" σε 11 πλατφορμες και "ανεπισημα" σε μιση ντουζινα ακομα - και θα θελα να εχω ενα ARM pc να εργαζομαι αλλα αυτο δεν θα γινει επειδη κυκλοφορησε (εδω και μηνες) ο νεος Cortex και επειδη διαβαζω κειμενα χωρις πηγες και αναμνησεις απο το 80...
Οσο για το demo - μια χαρα φαινεται - αλλα τι αποδεικνυει δεν καταλαβαινω ? Πριν 2 χρονια ο ARM εκδιωχθηκε απο τα windowz και τωρα τον ξαναθελουν πισω - προφανως (να πεταξω και εγω μια θεωρια ?) για να πιεσουν την INTEL για θεματα που μονο αυτοι ξερουν. Ειμαι εναντιον των ευκολων και ελαφρων συμπερασματων - και τα βιβλια του Νταινικεν τα εχω ολα - δεν μου χρειαζεται να διαβασω το retromaniax για αυτο το λογο.
Το ξέρουμε ότι το Linux τρέχει ήδη σε ARM, το ξέρουμε είμαστε ενημερωμένοι αλλά αυτό δεν θα αλλάξει και πολύ τη ζωή της πλοιοψηφίας.
Από τεχνικής σκοπιάς όμως είναι ενδιαφέρον να μαθαίνουμε ότι το λειτουργικό σύστημα που τρέχει η πλοιινότητα των χρηστών στον πλανήτη γίνεται port στην αγαπημένη μας πλατφόρμα (οκ την αγαπημένη μου πλατφόρμα).
Όπως επίσης και το να μαθαίνουμε ποιες θα είναι οι τάσεις στους servers τα επόμενα χρόνια.
Πάντως προδιαγραφές υπάρχουν ακόμα και τεχνικές λεπτόμερειες είδαμε, demo (σημαντικό) είδαμε. Ε όπως και να το κάνουμε είναι μια πολύ καλή είδηση που ενδιαφέρει φαντάζομαι αρκετούς.
Πάντως, όπως συνέβει και με τον Atom, θα είμαι από τους πρώτους στην Ελλάδα που θα αποκτήσει ένα φορητό με ARM επεξεργαστή.
Μακάρι να είναι τα πράγματα όπως τα λένε, αλλά είπαμε: "Money talks, bullshit walks" . Και όταν τα "money" είναι "χοντρά συμφέροντα" τα πράγματα περιπλέκονται.
Ισχύει και το δεύτερο ρητό: "Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός".
ΟΚ enough με τη ψύχωσή μου με λεφτά και χρυσάφια, βγαίνουμε off-topic.
To videάκι το έβαλε ο Aardvark χτες στο Chatbox θέλοντας να δούμε την επόμενη έκδοση του IE. Το ενδιαφέρον φυσικά δεν είναι ο ΙΕ (ποτέ δε ήταν) αλλά ότι το demo έγινε σε έναν ARM 1Ghz!