paulochelao24
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 4.807
Μια ελληνική ταινία του 1973,που προβάλλονταν αρκετά συχνά τα απογεύματα στο Mega (κυρίως την πρώτη χρονιά λειτουργίας το 1990 σχεδόν κάθε μήνα μάλιστα) ήταν "Ο επισκέπτης" σε σενάριο Ντίνου Κατσουρίδη και σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη (του γνωστού θεατρικού σκηνοθέτη).Έπαιζαν οι Χρήστος Καλαβρούζος (στο ρόλο του επισκέπτη),Μηνάς Χρηστίδης,Μαρία Μαρμαρινού,Νίκος Κούρος (ναι ο κυρ Χρήστος του Ρετιρέ) και σε ένα μικρό ρόλο συναντάμε τον Λευτέρη Βογιατζή αρκετά νέο σε ηλικία,ίσως στην μοναδική του εμφάνιση σε ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου (αν και την ταινία αυτή την κατατάσεις κάπου ανάμεσα στον παλιό και στον νέο κινηματογράφο).Αρκετά ενδιαφέρουσα μου φάνηκε σαν ταινία (παρα την αργή ροή της και ότι περνάνε σχεδόν 10 λεπτα στην αρχή που δεν ακούς διάλογο).Μου άρεσε πολύ η φωτογραφία και στο ότι σε 2-3 σκηνές ακούμε κομμάτια από Neil Young,War κάτι σπάνιο σε ελληνική τανία της εποχής.Σαν υπόθεση έχει την φιλοξενία ενός μυστήριου τύπου (Χρήστος Καλαβρούζος) σε μια πολυτελή βίλα όπου διαμένει η αδελφή της αρραβωνιαστικιάς του με τον σύζυγο της (Μαρία Μαρμαρινού και Μηνάς Χρηστίδης αντίστοιχα).Το όνομα του επισκέπτη δεν θα το μάθουμε ποτέ ενώ η διαμονή του θα επηρεάσει την σχέση του ζευγαριού που τον φιλοξενεί.Αρκετά σπάνια ταινία πλέον να προβληθεί από κανάλια,ενώ είχα διαβάσει ότι είχε γιουχαιστεί σκληρά στην εποχή της.Πάντως με την ροή της και κάποια άλλα στοιχεία μου θύμισε πολύ ταινία του λεγόμενου "greek weird cinema"...