O πρώτος μου semi-retro υπολογιστής.

Muttley Black

Retro Member
Joined
21 Φεβ 2015
Μηνύματα
162
Αντιδράσεις
115
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Λειτουργεί κανονικότατα!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.H εναλλαγή γλώσσας γίνεται με τα πλήκτρα alt- enter και οχι με Ctrl-enter. θα μπορούσα να ορίσω εγώ πλήκτρα για την εναλλαγή; Shift-alt για παράδειγμα.

Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ! :clap:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Muttley Black

Retro Member
Joined
21 Φεβ 2015
Μηνύματα
162
Αντιδράσεις
115
Σήμερα ήρθε στα χέρια μου ένας Pentium II στα 300MHz με σκοπό να κάνω upgrade τον 266MHz. Για κακή μου τύχη όμως δεν δουλεύει. Ούτε μοναχός του, ούτε dual βεβαια.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι όταν έβαλα τον δικό του 300αρι και μόνο, στην αρχική σελίδα του boot τον διαβάζει ως 266MHz.

Μέσα από το bios εχει κάποιες περισσότερες πληροφορίες. Γνωρίζετε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Ευχαριστω.
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.185
Muttley Black είπε:
Σήμερα ήρθε στα χέρια μου ένας Pentium II στα 300MHz με σκοπό να κάνω upgrade τον 266MHz. Για κακή μου τύχη όμως δεν δουλεύει. Ούτε μοναχός του, ούτε dual βεβαια.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι όταν έβαλα τον δικό του 300αρι και μόνο, στην αρχική σελίδα του boot τον διαβάζει ως 266MHz.

Μέσα από το bios εχει κάποιες περισσότερες πληροφορίες. Γνωρίζετε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Ευχαριστω.
Η motherboard εχει ως chipset το 440FX οποτε λογω περιορισμου στην frontside bus υποστηριζει PII slot1 με 66αρη διαυλο και οχι με 100αρη διαυλο οπως ο PII 300 (3x100)

Αν δεν κανω λαθος το manual

ftp://ftp.tyan.com/manuals/m_s1686_100.pdf

και υποθετω /αποτι θυμαμαι υποστηριζε τους 66αρηδες -Klamath- PII 300 (4.5 Χ 66 =300)

http://www.pcguide.com/ref/cpu/fam/g6PII-c.html

και οχι τους Deschutes PII 300 100αρηδες (=3Χ100)
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.185
Edited -διορθωθηκε

(θυμομουν λαθος )

O




subzero79 εχει δικιο .

Πρεπει να βαλεις τα σωστα για PII 300 Jumper setings χειροκινητα - the old way - .

Aυτο δεν ειναι το manual της motherboard σου ????

ftp://ftp.tyan.com/manuals/m_s1686_100.pdf
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.185
Edited -διορθωθηκε

(θυμομουν λαθος )

O subzero79 εχει δικιο .

Πρεπει να βαλεις τα σωστα για PII 300 Jumper setings χειροκινητα - the old way - .

Aυτο δεν ειναι το manual της motherboard σου ????

ftp://ftp.tyan.com/manuals/m_s1686_100.pdf
 

Muttley Black

Retro Member
Joined
21 Φεβ 2015
Μηνύματα
162
Αντιδράσεις
115
Ευχαριστώ πολύ και τους δυο. Ναι, αυτό είναι το manual και το έχω και εκτυπωμένο. Ούτε που ήξερα αυτή την ρύθμιση. Την βρήκα, είναι στην σελίδα 12.

Ευχαριστώ!
 

Muttley Black

Retro Member
Joined
21 Φεβ 2015
Μηνύματα
162
Αντιδράσεις
115
Καλησπέρα και "πάλι" στην παρέα!

Το ξέρω ότι ίσως να έχω γίνει κουραστικός με τις ερωτήσεις μου :fafoutis: ... αλλά σήμερα μου δώσανε μια κάρτα ήχου (ISA) για να βάλω στο σύστημά μου. Επέστρεψα ταχύτατα θα έλεγα για να την δοκιμάσω και να ακούσω για πρώτη φορά το λουλούδι μου να τραγουδά!

Δυστυχώς όμως δεν μου δουλεύει. Βλέπω ότι την "βλέπει" το σύστημα στο boot screen, αλλά από τα ηχεία τίποτα. Αναζητώ drivers για την κάρτα αλλά όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω κάτι, παρά μόνο για win95 - 98.

Αυτό σημαίνει πώς δεν είναι συμβατή για dos 6.22; Η κάρτα μου είναι η

Creative Labs Sound Blaster CT4520 16-bit AWE64 ISA

 


Ευχαριστώ!

 

Muttley Black

Retro Member
Joined
21 Φεβ 2015
Μηνύματα
162
Αντιδράσεις
115
Αυτό βρήκα και εγώ μόλις τώρα. Μονο που εμένα δεν είναι η gold. Σαν διαδικασία πιο από τα δυο αρχεία .exe τρέχω;

Ευχαριστω
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.162
Αντιδράσεις
326
Δες εδω και κατεβασε τα awe 32 dos drivers που λογικα θα λειτουργησουν και πες μας τι εγινε...

Muttley Black είπε:
Αυτό βρήκα και εγώ μόλις τώρα. Μονο που εμένα δεν είναι η gold. Σαν διαδικασία πιο από τα δυο αρχεία .exe τρέχω;
Ευχαριστω
Συμφωνα με το trial and error δοκιμασε τα και 2 και οποιο παιξει! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
7.117
Αντιδράσεις
3.146
Muttley Black είπε:
Αυτό βρήκα και εγώ μόλις τώρα. Μονο που εμένα δεν είναι η gold. Σαν διαδικασία πιο από τα δυο αρχεία .exe τρέχω;
Ευχαριστω
Δεν εχει σημασια αν ειναι gold ή οχι. Ξεκινα με το ctcmbbs.exe και μετα βαζεις το αλλο. Εχουν οδηγιες μεσα και τα δυο αρχεια.
 

Muttley Black

Retro Member
Joined
21 Φεβ 2015
Μηνύματα
162
Αντιδράσεις
115
Έγινε η εγκατάσταση και όλα πήγαν περίφημα! Έγινε η εγκατάσταση των παρακάτω drivers.

freaktmp είπε:
Όπου το αρχείο ctcmbbs.exe είναι ο manager που πρέπει να εγκατασταθεί πρώτο και το αρχείο sbbasic.exe που εγκαθιστούμε στην συνέχεια και είναι ο audio driver.

Είναι αλήθεια ότι από την απειρία μου παιδεύτηκα λίγο, γιατί έπρεπε να κάνω μια προεργασία και να προετοιμάσω φακέλους για να "καθίσουν" μέσα τα αρχεία, όπως για παράδειγμα c:\sb16\install όπου μέσα εκεί έγιναν εξαγωγή όλα τα αρχεία μετά την εκτέλεση του ctcmbbs.exe, αλλά και η δημιουργία του c:\sb16\installb όπου έγινε το ίδιο και για το αρχείο sbbasic.exe.

 


Ο μάνατζερ τώρα εγκαταστάθηκε χωρίς προβλήματα, κάτι που δεν μπορώ να πω για τον audio driver οπού μου έβγαζε στην εγκατάσταση το μήνυμα "not enough conventional memory is available"




Εκεί ακολούθησα το παράδειγμα του παρακάτω video: (Μονο για την εγκατάσταση. Μετά τα άλλαξα ξανά όπως ήταν πριν)

[video=youtube;jgf-7_rzg0Q]

Τέλος καλό όλα καλά. Τώρα για το κατά πόσο έκανα σωστά τα βήματα, ανεξαρτήτως δηλαδή του αποτελέσματος που δείχνει να δουλεύει κανονικά... πραγματικά δεν ξέρω :fafoutis:

Το αποτέλεσμα δοκιμάστηκε και με παιχνιδι, συγκεκριμένα το Ugh!, αλλα και με το "diagnose" που βρίσκετε στο c:\sb16\diagnose

 


Αυτά! Σας ευχαριστώ πολύ! :thumbup:

 

 


Υ.Γ: Επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσω την "3Com EthernetLink III 3c509b" κάρτα, που μου δόθηκε μαζί με την κάρτα ήχου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα