DIMITRIS K.
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 2

Μόλις αξιώθηκα να τελειώσω το εν λόγω βιβλίο, το οποίο φαντάζομαι πολλοί θα το ξέρετε και αρκετοί θα το έχετε διαβάσει. Πέρα από την ύλη του βιβλίου, που πραγματικά είναι από τα καλύτερα, που έχω διαβάσει για retrocomputing, όποιος το τελειώσει, Αταράς ή Αμιγκάς, θα δει την commodore με άλλο μάτι. Εμένα μου άφησε μια μελαγχολία. Γιατί διαβάζοντάς το, μπήκα τόσο στο "πετσί" της εταιρίας, που, όταν έφτασα στο κεφάλαιο, που έκλεισε, αισθάνθηκα σαν να έχασα κάποιο καλό φίλο. Ίσως την εποχή, που έκλεισε είχαμε θαμπωθεί απο τις δυνατότητες των PC, ίσως μεγαλώσαμε πια και δεν μας έκανε αίσθηση, όπως πρώτα. Αλλά σίγουρα ήταν η μοναδική εταιρία με ψυχή. Ό,τι έκαναν οι μηχανικοί της, το έκαναν με μεράκι. Άνθρωποι απλοί "nerds" της εποχής, που το χόμπυ τους ήταν οι υπολογιστές. Ξενυχτούσαν επι μήνες να βγει ο commodore 64 στην αγορά. Στενοχωριόντουσαν όταν έβλεπαν την Α1000 να μην πηγαίνει τόσο καλά στις πωλήσεις, πετούσαν απ΄τη χαρά τους, όταν έβλεπαν τον VIC 20 να έχει την αποδοχή, που ούτε φανταζόντουσαν. Νομίζω πως είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Retrαδες, που σέβονται τον εαυτό τους. Πραγματικά respect σ' αυτή την εταιρεία και στους μηχανικούς, που την απάρτιζαν....