Oric Replica PCB στο Εbay

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.310
Αντιδράσεις
9.410
Αυτη την στιγμη στο ebay υπαρχουν PCB για motherboards oric-1. Μπορειτε να προμηθευτειτε απο εδω.

⚠ Προσοχη αν αγορασετε ποσοτητες, βρισκεται εκτος ευρωζωνης και θα υπαρξουν δασμοι! ⚠

s-l1600.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι η νέα μόδα με τις ρέπλικες pcb και σε κάποιες περιπτώσεις με κάποιες ψιλο-βελτιώσεις. Το θέμα είναι που θα βρεθεί "δωρητής" για να πάρει κανείς τα ic που χρειάζονται προγραμματισμό. Εξαιρώ βέβαια πως οι περισσότεροι, δεν έχουν τις γνώσεις για να κολλήσουν-συναρμολογήσουν, αλλά ούτε και τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για τέτοια κενά pcb. Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία με τα νέα κενά pcb των Amiga που ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια. Πουλάνε pcb των Αmiga 4000 που για να βρεις έστω χαλασμένο motherboard κοστίζει τουλάχιστο 500 ευρώ (και αν βρεις σφύρα μου κλέφτικα). Εδω και μια απλή Α1200 να βρεις και να βγάλεις τα components από το board κοστίζει παραπάνω από 300 ευρώ. Δεν ξέρω, αυτά τα κενά pcb μου μοιάζουν σαν μια καλή σκέψη, αλλά μόνο για αυτούς που έχουν ένα μηχάνημα που μεν λειτουργεί, αλλά έχουν τις γνώσεις και θέλουν να αλλάξουν το motherboard. Κατά τα άλλα, πριν αρκετό καιρό θα μπορούσα να έχω αγοράσει το νέο pcb της Α4000Τ που είχα βρει και σχετικά φτηνά, αλλά είναι απλά αστείο να ψάχνει κανείς να βρει τα custom ic's που χρειάζονται και προγραμματισμό. Τώρα με τον Oric δεν ξέρω, ίσως να μην είναι τόσο ακριβοί αυτοί οι υπολογιστές, αλλά και πάλι τα ίδια θέματα θα έχει κανείς.
 
Γενικα συμφωνω μαζι σου, αλλα στην περιπτωση μας, αν δεν κανω λαθος, το μονο custom ολοκληρωμενο στον oric ειναι η ULA και τετοια βρισκεις στο ebay ευκολα.

Αν θυμασαι στο παρελθον ειχα κατασκευασει cumana controller replica χρησιμοποιοντας PCB που ειχα αγορασει απο ebay.

Παντως μπορει να κανεις αποκτησει τετοια PCB και για αλλους λογους, εκτος απο τα φτιαξει. Μπορεις να τα κανεις σουβερ ή να τα καδραρεις... τι καλυτερο δωρο για εναν συλλεκτη που τα εχει ολα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Nαι για τον Oric δεν έχω ιδέα. Οι 16bit υπολογιστές έχουν αρκετά custom ic's που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν, αφού οι εταιρίες σταμάτησαν να τα κατασκευάζουν πολλά χρόνια τώρα. Τώρα αν σου πω πως όταν είχα δει το mobo της Α4000Τ μου πέρασε από το μυαλό να το πάρω και να το καδράρω.  ?
 
πάντως ο Ζ80 παράγεται ακόμη και σήμερα!τον έχει ο γνωστός γερμανικός κατάλογος.τώρα τι χρήση θα έχει δεν ξέρω. κάπου διάβασα ότι η NASA χρησιμοποιεί ακόμη αρχαίο hardware (8086,6502) σε κάποιες αποστολές.τα διαστημόπλοια πχ που έχουν φτάσει ήδη στο διαστρικό διάστημα (interstellar space) έχουν, φυσικά, hardware των 70ς.πάντως μπαγαποντιά να πουλάνε την πλακέτα χωρίς τα ολοκληρωμένα, μισή δουλειά, κάποιος άσχετος μπορεί να την πατήσει και να μείνει με ...την πλακέτα στο χέρι. 
 
Αυτα δεν ειναι ρεπλικες και δεν ειναι σκετες πλακετες. Ειναι το Just CPC 2 του γνωστου Zaxon (εχω παρουσιασει διαφορες αλλες κατασκευες του στο παρελθον 1,2,3)

Ειναι μια νεα σχεδιαση με πολλες βελτιωσεις που χωραει στο κουτι του 464. Πωλείται έτοιμο να λειτουργήσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα